返回列表 發帖
YEAH 終於有網球台

嘩 你好多運動都識喎
chanchan0909 發表於 2016-5-17 09:05

足球 網球 排球

寶娃粉絲

K娃

60 67 60

今年 Kerber 真係好勁 , 5 個大比賽 4 次入 Final
chanchan0909 發表於 2016-9-9 12:53

估佢唔到可以咁穩定 不過佢今年真係好勤力 打左好多比賽 世界第一實至名歸

Wawrinka

好開心費sir再次拎GS

宜家就等寶娃強勢回歸

終於翻黎
bagfgfcde 發表於 2017-4-27 10:02

好懷念佢叫come on Congrats Masha 2連勝
Kerber OUT 頭8種子out淨2個

而家班top10真係好廢
今年得pliskova同konta係表現唔錯 (當然仲有Serena啦 唔止唔錯啦佢)
希望M ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-28 10:09

希望Masha繼續可以保持得到 唔好輕敵

如果呢個站拎到冠軍 我諗攞到法網外卡機會都會大啲

而家打緊嘅呢個比賽係咩黎架
chanchan0909 發表於 2017-4-28 11:47

保時捷網球大獎賽
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Porsche_Tennis_Grand_Prix_%E2%80%93_Singles

不過 Maria 都成功破到發
恭喜曬又晉一級
chanchan0909 發表於 2017-4-28 21:35

互破

下場對黑馬要小心謹慎

佢輸俾bitchard 真係令我好失望
bagfgfcde 發表於 2017-5-10 19:27

輸俾賤嘴 跟住拎唔到FO外卡 宜家仲要傷埋
希望佢暫時好好調整下先 留力草地賽

btw一姐flop得好緊要

Me又忍唔住要回歸了 因為太愛Maria  
佢話自己會打溫網資格賽 希望真係有一番作為啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-21 17:44

應該六月有比賽睇 Birmingham站

Rogers Cup呢一兩日都宣布左都會俾佢外卡
希望佢快啲搵翻發球手感啦 最近幾場都冇乜ace進帳

睇 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-24 10:43

賤嘴一見到寶娃仲唔出盡力去打咩 贏左先可以更加岀位
但不過都要怪自己把握唔到機會 希望Comeback Queen快D返嚟啦

聽講bitchard又傷左 希望佢快啲retire啦
啲人之前話佢好靚 真係想嘔
最鍾意睇翻2014溫網決賽kvi ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-24 15:17

馬德里八強食蛋出局我都睇得好開心

佢最好同埋kyrgios一齊retire 兩個簡直天生一對

又係自high時間

French Open 2017 semi-finals
Women's Singles
Jelena Ostapenko VS [30] Timea Bacsinsz ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-8 08:50

女單又有人第一次拎Grand Slam 但唔想Halep拎

我估Final
(W) Bacsinszky VS Pliskova
(M) Wawrinka VS Nadal

叮走左巴士司機

後生可畏
bagfgfcde 發表於 2017-6-8 23:47

有dd唔好彩既 佢隻腳拉傷左

Murray 同 Wawrinka 打到第五盤LU
bagfgfcde 發表於 2017-6-9 23:12

好彩Wawrinka頂到 幾驚我又叮走佢 最尾反手靚到呢

寶娃草地賽唔打啦

希望快d好返啦

好傷心

之前溫網話今年首次直播資格賽
睇黎如意算盤敲唔響 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-11 13:53

向好方面諗 多d時間去調整或者係好事呢

唯有希望係咁
我諗Maria目前仲係太想證明自己 結果打比賽反而放唔開
希望佢調整好個心態先 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-11 15:08

加上前排又勁多人輪住發表意見 停下都好

美網第一圈寶娃對蝦妺

Maria 套衫好靚  
唔知點解今日場比賽令我諗起06年 US OPEN既佢
bagfgfcde 發表於 2017-8-29 09:00

All black
暫時打得唔錯

Maria追住Halep既二發黎打 LOL
好難講 佢最近成日second set開始失誤
bagfgfcde 發表於 2017-8-29 09:15

4-1變4-6  UE多到嚇屎人 但好彩winners都唔少

最尾跪地巧感動 好似贏左冠軍咁 呢場勝利對寶娃復出之後真係好重要

恭喜 Maria 贏左 Halep 晉級第二圈
美網嘅比賽時間我都睇唔到  ...
chanchan0909 發表於 2017-8-29 19:47

我毎日可以由頭場睇到尾場
究竟Kerber上年係點樣拎到兩個大滿貫  今年廢到一個點 又一輪遊

真係好差 贏得果四局
其實今年佢溫網差少少贏到Muguruza架... 可惜之後再次一沉不起

今年US OPEN既願望 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-30 09:05

原來賤嘴排名跌到去70 幾時跌出去100呀

BYEEEEEEEEEEEEEE 賤嘴 46UE

今日寶娃狀態好一般 有危機

好彩第二SET頂得住 恭喜寶娃又過一關

Maria 第二盤嗌左句 Come On Maria  
我想佢打多啲三盤勝利 加強翻自信心

Mladenobitch同60ucha ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-31 08:57

係擔心佢啲體力 同捚感覺佢經常都搶7失敗

Pusherniacki 快啲輸啦
bagfgfcde 發表於 2017-8-31 11:20

水姐? 你教識左我好多新名字

Pusherniacki STOP LA
俾人out左仲係度暗串 Maria
係咪妒忌人地有得打3rd round但自己冇  ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-1 11:36

唔抵得寶娃可以係主場館打

又係播fight song

有冇睇到2nd set 4-2 15:0之後果分
好精彩
bagfgfcde 發表於 2017-9-2 11:47

有 lob shot

第二set失誤明顯少左 希望UE可以繼續減少就好

Maria Sharapova said she would "play in the parking lot" if required after winning her third matc ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-2 14:17

真係一巴升落去水姐到 睇埋條片 寶娃d表情仲好笑

危機了 second set 3-4 break point果球好可惜 如果challenge就變4-4

豬了 寶娃美網每一場都好多UE 但winners都會好接近
今日對面守得好好 係失誤冇減少情況下 賽果絕對正常

女單四強全部都係美國

Federer is OUT
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 13:59

雖然費sir有啲可惜 但del Potro打波唔差架
Venus is OUT too!!!!! Keys拎我都可以接受 但另外兩位二打六拎就

夢幻雙打組合

恭喜Maria成功復仇 !!
救左一個match point
bagfgfcde 發表於 2017-9-30 22:55

成功復仇兼終於贏到tie break

Maria又過一關
下輪又又又對Halep
bagfgfcde 發表於 2017-10-3 17:31

兩個輪流用廁所break

對哈立應該問題不大吧

以後我都係低調咁支持算

早知係呢個時候打就快飛入場睇啦
而家睇左呀邊個個 show 搞到無曬錢  ...
chanchan0909 發表於 2017-10-10 12:27

邊個show咁貴
Congrats.寶娃打入天津第二圈

小明囉
我見呢到嘅價錢 1st round 同 2nd round $160-$380 都可以值得一睇嘅
但最後 2 日 $540 $ ...
chanchan0909 發表於 2017-10-12 21:09

頭兩round都可以睇下 之後既真係寧願睇演唱會好過

希望下年1st round都會係免費
最好Maria黎
bagfgfcde 發表於 2017-10-13 08:01

如果Sugarpova做sponsor 咁應該好大機會打

Tianjin Final

估唔到會橫掃
bagfgfcde 發表於 2017-10-14 15:36

由第二SET開始睇 今日打得幾好

對面仲嗌得大聲過寶娃

暫時落後緊 3-4 1ST SET

恭喜寶娃 費sir齊齊拎杯

今個星期繼續有比賽睇