返回列表 發帖
期待Osaka同Serena嘅對決

Nadal俾屎屎反cup
四強可能得Medvedev有機會贏到DJO希望佢入到final

細威完敗Osaka 可能真係無緣第24個GS

賽前好多人都睇好Medvedev 因為DJO之前有傷 加上Medvedev之前對戰成績唔太差
但最後出到黎嘅賽果 精彩程度都好難令人相信係一場GS final
其實睇完第一set 覺得Medvedev係有d機會嘅 點知咁快就無抵抗能力
新生代要喺big 3手上搶一個GS真係難過登天 舊年USO都係因為DJO自爆 先俾THIEM拎到個
DJO18個GS AO就占左9個 雖然好唔想承認 但係DJO咁嘅狀態 加上新生代仲未有邊個有咁嘅水準  要追平其他兩位20GS嘅成績真係唔太難
希望Nadal今年泥地仲可以keep到啦  Federer準備復出 希望今年佢會打溫網同美網

好串 但係又唔可以否認佢講得好啱 新生代仍需work hard
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Federer會打今年RG 睇黎今年過後可能真係要退役了

今年RG個簽都幾癲  三大巨頭同一個半區 雖然RF可以忽略
好多人都質疑係咪做出黎 想保屎屎入決賽
有d擔心Nadal 佢抽d對手實力都唔差 如無意外 佢半決賽就會對陣祖  個人覺得佢決賽先對祖會好好多 決賽嘅Nadal能量會更勁 半決賽可能會爭d

希望男單final Nadal vs Thiem

女單 Serena 3rd round 可能對 Kerber
4th round Kvitova {:4_10 ...
bagfgfcde 發表於 2021-5-28 00:14

第一round已out
Thiem自從拎左GS之後 狀態好差呢場仲要係俾位老將連追三set

發覺bag兒賽前tip嘅名單 走剩3位
btw 今年都幾多冷門同退賽

RF宣佈退賽
其實睇得出佢喺泥地嘅狀態都幾好 不過為左草地 冇計

Iga竟然輸左 不過佢又要兼顧女雙 應該都幾大影響
今屆女單真係跌眼鏡 又有一位新嘅GS冠軍要誕生

開始覺得如果Nadal連泥地都冇優勢嘅話 打其他場地會更加難 會唔會Fedal最後都停留喺20 到時祖一超超兩個
尋晚睇完屎屎打細佬 再睇Nadal打祖 真係兩個級別嘅比賽
決賽 希望屎屎爭氣d啦

玩晒啦 女單女雙都攞晒

屎屎有機撐住呀

屎屎跌晒wattDjo等到屎屎冇力了

Djo真係好似唔識攰咁 屎屎嘴唇都白晒
不過祖拎冠  現場完全冇歡呼聲

Rafael Nadal Withdraws from Wimbledon Championships and Tokyo Olympics 2021
有冇人可以阻到老祖追平牙

Thiem都退出Wimbledon。。。

草地好滑。。。 細威仲搞到退賽
Federer尋晚都幾次瀨嘢

Federer真係要認老。。
真心覺得離退役不遠了

20 20 20追平

Federer宣佈退出東奧

Osaka out..做咁多都係為左奧運..仲要點埋聖火..

Federer決定再做膝頭手術  將會缺席今年美網   
get well soon 等你

真係好多球星退出美網

今年美網好似冇乜睇頭

今年女單期待兩位00後打決賽 女單真係轉得太快 跟唔切

睇到好緊張

恭喜Medvedev 第一個95後拎GS 呢場發球超級好 除左最後兩個發球局係咁俾現場觀眾騷擾 加上失誤控制得好好
Djo嘅第21GS要再等等喇 Calendar GS亦都冇機會了 到左真係要破記錄嘅時候就睇得出佢心理壓力好大 全場觀眾都為佢加油反而令佢壓力更加大 唔知係咪第一次Djo輸比賽 贏觀眾
BTW 美網d觀眾真係好L嘈

話說djo嘅澳洲之旅都幾drama

Nadal d汗誇張到
Medvedev今日狀態好好

Nadal拎返set先

點解Medvedev咁瘦但係佢嘅發球都好勁下

diu 5-5 好耐冇睇過一場比賽咁緊張

恭喜Nadal第21個GS

今晚場波好好睇  Medvedev真係嘥左好多機會球 有d球真係玩出火
Nadal呢個年紀可以讓二追三 真係好respect Nadal咁嘅狀態 如無意外泥地又係佢㗎喇
djo想超又要等下年

首先要打左針先有得傾
wing 發表於 2022-1-30 22:25

如果肯打針 今晚拎第21個GS可能係佢

Russian Athletes Will Be Banned From Wimbledon

班俄羅斯球手

幾期待ALCARAZ可以行得幾遠 尋晚場逆轉打得好精彩

下一場就係拿度同祖打
但係拿度今晚先打完場五盤 唔知體能得唔得

女單決賽少悶

除左對鄭欽文之外其他六個都係輕鬆獲勝,Swiatek 來回球嘅變化係佢嘅優勢,決賽能夠多次做到接發得分更令 G ...
chanchan0909 發表於 2022-6-5 07:59

其實睇完鄭欽文打iga嘅第一set 真係覺得佢有機會贏 只不過後面跌watt跌得好犀利 佢賽後有解釋係因為m come

喺今晚決賽前,先希望 Nadal 上一輪對手 Zverev 早日康復
chanchan0909 發表於 2022-6-5 10:51

睇住Zverev嗌得咁慘 真係  佢嗰場打得好好  如果繼續打落去  覺得Nadal會有危險  
睇住佢落地嗰下 拗到咁  可能有d難搞  希望佢早日康復

Nadal宣佈退賽 睇黎真係傷到打唔到

好少可睇到咁廢嘅final
JayantL 發表於 2022-7-11 00:34

Kyrgios真係好L嘈

BREAKING: Novak Djokovic confirms he has been REFUSED entry to the United States and will not play in the US Open.

祖又冇份

女單真係邊個贏都唔出奇

Alcaraz 拎到USO就可以20歲前登上世界第一

Federer都宣佈退休了

iga out左
女單真係邊個贏都唔出奇

22 VS 22 nadal法網加油