返回列表 發帖
嘩 咁快又有比賽
chanchan0909 發表於 2017-10-17 16:08

幾乎每個星期都有比賽打緊 (網球係高度職業化運動)
直至年終總決賽後有一個幾月既休賽期

WTA 年終總決賽抽籤出左
Halep Wozniacki Svitolina Garcia 一組
Venus Pliskova Muguruza Ostapenko 一組

第二組咁勁... 相信Ostapenko應該出唔到線
頭三個都係五十五十 不過我估Muguruza入到四強

第一組冇眼睇 個個都唔勁 亂估Svitolina出到線

Pliskova 6-2/6-2 Venus

Maria 同 Monica Puig 去左 Puerto Rico 探班災民同幫手
That's why I like Maria

Venus and pliskova 成功出線
開心 不過燈走左Muguruza

恭喜Garcia
垃圾Wozniacki都晉到級 傷心

BTW Kerber即時排名跌到20 Radwanska 28

全身髮力支持Wozniacki再奪亞軍

Venus 啲 winner 勁到

2017 女網年終賽決賽 - Venus Williams [5] VS Caroline Wozniacki [6]

Venus 0 - 1 Wozniacki
S1 Venus  ...
chanchan0909 發表於 2017-10-29 20:44

其實只睇第一盤 呢場比賽可以入選我既 Match Of The Year
可惜...

Wozniacki 收皮啦
希望佢同Cibulkova一樣 拎完總決賽冠軍之後第二年直線插水
Stay slamless plz b_tch

傷心 Federer ATP FINALS四強出局 & 恭喜Dimitrov奪冠
ANYWAYS Federer已經好叻 休息下啦

恭喜Maria勇奪新賽季首勝
恭喜Mladenovic勇奪13連敗

Kerber贏左Sydney賽冠軍
終於強勢回歸了

Bye Stephens
大威都係一輪遊
Coco都走埋

唔知Keys會唔會join埋佢地一齊走{:4_ ...
PY79 發表於 2018-1-15 10:11

睇highlight 張帥表現好普通
Stephens咁都可以輸 佢好似美網之後一場都冇贏過

Maria 贏波果陣笑到好開心

Maria跟住三輪既潛在對手勁到
Sevastova Kerber Muguruza
唯有祝佢好運。。。

水姐咁都唔屎得
PY79 發表於 2018-1-17 13:23

係囉 好失望
希望下round走

打緊啦
幫Maria集氣先
燈Sevastova贏!!!!!

Maria first set 表現好到呢
第二盤其實已經算係咁
恭喜哂

Muguruza 出局。。有點噴

今日啲比賽好悶...
都係期待聽日Maria VS Kerber 算

燈Kerber贏!!!!!

今日既比賽一黎就咁精彩
同琴日果啲形成強烈對比

一間 4 點嘅比賽可能又要遲入場先睇到
chanchan0909 發表於 2018-1-20 14:06

Me too
因為去左打真網球

1比6。。。
Bye Maria

完左

Bye Maria
完全係輸自己呀 ... 打得好大膽 , 但係大心急想拎分結果全部都係失誤 ... ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 17:46

不過輸俾Kerber都可以接受呀 佢狀態咁好

Maria應該要多一段時間先會返到去巔峰

謝淑薇 係咪要贏 Wozniacki 啦
6-2 2-0
chanchan0909 發表於 2018-1-20 19:49

係Radwanska

Halep加油
球壇靠你了

5:5

同Wozniacki打波好煩膠 (同佢份人一樣)
好似同牆打咁

6-3 好彩

今日係近二十年以黎最黑暗既一日

可以幫費神拍定手先
JasOh103 發表於 2018-1-28 18:37

我讀PE架
#teamfederer

3-3
JasOh103 發表於 2018-1-28 18:49

佢輸左既話你要負上最大責任
無端端拍乜鬼手

3-5...

希望Maria快啲傷癒復出

寶娃狀態持續低迷
PY79 發表於 2018-4-26 03:33

我覺得算有進步

Maria下round對Mladenovic
有花生食
不過係00:00打 都係訓覺算

LMAO
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最尾嗌果下Come On好正
恭喜打入八強 亦成功列入法網種子名單
PY79 發表於 2018-5-18 09:20

勁刺激!!!
險勝Ostapenko

又輸俾哈立 不過我只係睇左少少
PY79 發表於 2018-5-20 09:14

我冇睇 不過咁既比分我接受到

Sharapova d. Pliskova 6-2, 6-1

LOLLLLL

真愛對決即將再次上演
PY79 發表於 2018-6-3 02:46

期待Serena掃到Maria七彩

請寶娃食腸仔蛋
PY79 發表於 2018-6-3 13:48

我估 6-2, 6-3

笑死
Serena寧願退賽都唔想輸俾Maria

下 ... 仲諗住睇 ...
chanchan0909 發表於 2018-6-4 21:55

失望
不過恭喜Maria入到八強

今晚有兩場好波睇
Halep vs Kerber & Sharapova vs Muguruza

恭喜Halep
終於有大滿貫入手

唔知Thiem贏唔贏到一盤呢。。。

Kvitova 好勁
希望佢到大滿貫都咁穩定啦
想睇佢拎第三個GS