返回列表 發帖
今晚
我要睇live Maria醒醒定定啦唔好令我失望
bagfgfcde 發表於 2017-10-17 13:30

我睇唔到直播 H2H寶娃1-0

Maria out ...
set 1 打得咁好 , 輸左之後 set 2 又係不斷失誤 ...
chanchan0909 發表於 2017-10-17 22:00

7日內打6場波兼有個冠軍已經好叻叻豬 好好休息一下先

WTA 年終總決賽抽籤出左
Halep Wozniacki Svitolina Garcia 一組
Venus Pliskova Muguruza Ostapenko 一組
...
bagfgfcde 發表於 2017-10-22 09:14

水姐食左咩 下半年咁q勁既

入左四強 Final好大機會又對哈立

Oops 原來細威退出左AO

Bye Stephens
大威都係一輪遊
Coco都走埋

唔知Keys會唔會join埋佢地一齊走

睇highlight 張帥表現好普通
Stephens咁都可以輸  佢好似美網之後一場都冇贏過 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-15 14:22

係囉 好似全部都係First round就out
佢真係好運 咁都水到個grand slam

開住直播準備一得閒就偷睇
chanchan0909 發表於 2018-1-16 10:38

唔知今日女單會唔會繼續吹冷風

暫時都未見有
恭喜 Sharapova 順利闖關 !
chanchan0909 發表於 2018-1-16 11:32

今日男女單賽果暫時好正常

係喎仲要喺曬同一個小區
Halep 第 1 局 2-5 落後之下反 cup
原本咁嘅局面以為會爆冷  ...
chanchan0909 發表於 2018-1-16 17:14

K娃算唔算爆冷
我都以為Halep又一圈遊 對面果個打到好似細威上身咁 但可惜之後佢打得太急瘋狂失誤
不過Halep既防守真係要讚下既 不停兩邊走 睇見都攰

水姐咁都唔屎得

係囉 好失望
希望下round走
bagfgfcde 發表於 2018-1-17 13:25

時間問題啫
好期待明天哈立鬥賤嘴

Tsonga又係final set大比分落後逆轉反勝

好彩tiebreak頂得住

Muguruza 出局。。有點噴
bagfgfcde 發表於 2018-1-18 12:02

瘋狂失誤 唔怪得人

女單下線真係好弱

btw 泰妺果場幾好睇

Halep 同 Davis 最後階段打得超級激烈
決勝局 8-8 了 !!!
chanchan0909 發表於 2018-1-20 10:48

我都睇緊 兩個都打得好好 攻又得守又得

我由第三局開始睇 , 原本睇到兩邊都好多失誤
但去到後面少左好多 , 好好睇  ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 10:59

9-9 痴線 唔知可以打到幾耐

比賽已經打左 3 個鐘
Davis 仲守到自己嘅發球局 9-10
chanchan0909 發表於 2018-1-20 11:06

Davis個勢好似好d 上哂身咁

三個MP 但俾哈立連攞五分 即刻叫個medical timeout先

突然隻右腳 ... ? 睇唔明搞咩 ?
11-11 仍然勢均力敵 !
chanchan0909 發表於 2018-1-20 11:23

我都睇得唔清楚 好似隻腳屈左一屈?

感覺佢好似真係唔太舒服咁 ...
比賽重新開始 !
chanchan0909 發表於 2018-1-20 11:28

好似打到腳趾流血
12-13 Davis

唔通係腳址甩甲 ?
3 個半鐘啦仲喺到打緊
chanchan0909 發表於 2018-1-20 11:50

哈立終於break到

終於完啦  打左 3 小時 45 分鐘
恭喜 2 位 , 呢場比賽之後對 Davis 印象深刻  ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 12:03

我都會認住呢位小妺妹
其實WTA真係有唔少臥虎藏龍 不過穩定性就唔係好夠

yes
好鐘意呢種賽制 , 不停嘅淘汰 , 喺呢種激烈嘅環境之下促使隊員進步
對於 Davis 呢場比賽實在 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 12:32

睇返佢上一round 係先輸4-6 然後 6-0 6-0
我之前冇睇過佢 不過今日覺得佢有啲波嘅落點都幾好 winners多過哈立差唔多一半

估唔到韓國仔會贏到細Z

只係睇左第一局 非常差兼極度失望

Kerber危機中 3-6 1-3 Halep

兩人最後嘅防守都搏到盡
都滿場跑啦
chanchan0909 發表於 2018-1-25 15:40

支持哈立拎 水姐繼續做萬年阿二

寶娃狀態持續低迷

LMAO
bagfgfcde 發表於 2018-5-17 14:08

最尾嗌果下Come On好正
恭喜打入八強 亦成功列入法網種子名單

勁刺激!!!
險勝Ostapenko
bagfgfcde 發表於 2018-5-19 00:08

又輸俾哈立 不過我只係睇左少少

一如以往 WTA爆到阿媽都唔認得

真愛對決即將再次上演

期待Serena掃到Maria七彩
bagfgfcde 發表於 2018-6-3 13:11

請寶娃食腸仔蛋

諗住今次大好機會...動物好野

估唔到最後由大板直美拎到冠軍
美網冠軍佢應該係亞洲第一人吧 !
chanchan0909 發表於 2018-9-9 08:53

大板真係打得好好 就算冇發生果件事 都應該係佢贏

OMG! US Open First Round
S. Williams [8] vs M. Sharapova

嘩 抽左支唔好抽籤
chanchan0909 發表於 2019-8-23 14:48

都唔知係咪做馬 邊有咁橋呀但如無意外 寳娃會準備上演十九連敗

一個鐘都無就完左
不過 Serena 靠發球輪大強 , 太難破 , 無辦法
chanchan0909 發表於 2019-8-27 09:10

見到對面係寶娃 佢仲唔更加出盡力打咩 唔使食蛋已經好開心

四連亞

無睇比賽 ...
不過 Andreescu 就成為左首位 00 後大滿貫選手
chanchan0909 發表於 2019-9-8 09:06

我有睇全場 佢好抽得 心理質素都唔錯
不過要企穩係一線 都仲要睇明年表現
睇返近呢幾年所有第一次攞完大滿貫啲囡囡 全部都好飄忽下 有啲甚至一輪遊
但點都好 恭喜Bianca成為加拿大第一位攞大滿貫選手

咁都值得一睇嘅 ! 不過 Serena 狀態如何
通常發球無咁好就會輸 , 唔知今次係唔係 ? ...
chanchan0909 發表於 2019-9-8 12:24

佢狀態一般 冇一發雙誤都有 係救左第一個match point之後 突然醒一醒

動物又失敗了