返回列表 發帖

為坤哥整蛋糕整到喊 Aka: 我唔係拜金女!

Aka喺森美節目入面大談感情事,暗示自己被坤哥飛,分手後一段時間,每晚眼光光到凌晨五點幾,滿腦問號瞓唔到。

「係唯一一次咁傷心,之前嗰啲拍拖分手,我完全無事,但呢個( 坤哥)係我真係好鍾意!」被追問點解咁鍾意對方時,Aka說:「唔知點解,可能佢好可愛,肥肥哋,戴眼鏡,好可愛!」上週六( 五月十四日),Super Girls於銅鑼灣出席新歌《有事發生》MV首播會, 問到Aka在訪問中提到自己慘被拋棄經歷,所指是否坤哥?「咁耐嘅事,我唔記得喇!( 你嘅形容同坤哥好脗合喎)我諗唔講呢樣喇!( 佢話因為自己窮先唔可以同你拍拖)其實我想講,呢個講法係好冤枉!識我嘅都知,我一直一直都唔係嗰啲貪錢買名牌嘅人!我知道坤哥而家事業好好,咁你( 指坤哥)繼續努力啦,我都戥佢開心,我自己都會努力!」Aka說。

提到坤哥,網民對佢嘅評價,嚟唔開話佢扮毒食女,持毒賣毒,總之葡萄坤哥以「偽毒」形象去呃蝦條。高登巴打仲整埋一個「坤女郎」列表,list晒坤哥嘅溝女紀錄。不過,究竟有幾多「坤女郎」係同坤哥一齊,睇怕只有坤哥先知啦。

依家坤哥唔止唱歌,拍劇、做主持乜都有佢份,荷包豬籠入水,唔駛再怕俾女嫌佢窮。問到坤哥知唔知Aka喺電台節目講到同一個男仔分手,形容出嚟嘅印象勁似坤哥,坤哥即時面有難色話︰「我覺得未必係形容我,我都覺得要問她本人。」問到坤哥係咪響自己生日,同Aka講分手,佢就話: 「我要問下佢先(你同佢依家關係點?) 都有聯絡」Aka話坤哥少聯絡喎,究竟邊個講真話呢?

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20160518/395865

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20160518/395874

想訪問下陽光點的歌會員對報導既看法

1) 如報導屬實,坤哥仲係唔係一個合適既偶像?

2) 坤哥既行為會否對年輕人(如閣下既仔仔)造成不良影響?

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Aka喺森美節目入面大談感情事,暗示自己被坤哥飛,分手後一段時間,每晚眼光光到凌晨五點幾,滿腦問號瞓唔 ...
616.1314 發表於 2016-5-19 01:04

有冇電台錄音聽?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

有冇電台錄音聽?
matthew1990 發表於 2016-5-19 01:12

「我等到差不多到佢生日,就忍唔住打去問佢:『我可唔可以同你慶祝生日?』佢話唔可以!咁我話『不如我請你食飯吓!』佢就話好喎!為咗佢,我花咗半個月去 設計個生日蛋糕,結果等到佢生日嗰朝,我一早去咗salon set頭化妝,又特登去買衫,諗住買一套好靚嘅衫同佢慶祝;點知佢同我講要到凌晨一點幾先得,我仲hold住所有嘢等佢。 「但最傷心係嗰晚我俾咗個蛋糕佢,佢好開心喎!點知最後我得到嘅係:『我諗過喇,我唔會同你係埋一齊!』跟住佢就話要走,我好唔開心,自己一個拎住個冇電嘅電話同個鎖匙包,喺條街漫無目的咁行!」
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

「我等到差不多到佢生日,就忍唔住打去問佢:『我可唔可以同你慶祝生日?』佢話唔可以!咁我話『不如我請你食飯吓!』佢就話好喎!為咗佢,我花咗半個月去 設計個生日蛋糕,結果等到佢生日嗰朝,我一早去咗salon set頭化妝,又特登去買衫,諗住買一套好靚嘅衫同佢慶祝;點知佢同我講要到凌晨一點幾先得,我仲hold住所有嘢等佢。 「但最傷心係嗰晚我俾咗個蛋糕佢,佢好開心喎!點知最後我得到嘅係:『我諗過喇,我唔會同你係埋一齊!』跟住佢就話要走,我好唔開心,自己一個拎住個冇電嘅電話同個鎖匙包,喺條街漫無目的咁行!」
616.1314 發表於 2016-5-19 01:25

如果件事係真嘅話,就要講句
好心aka啦,咁靚女,做乜作賤自己去討好啲賤男呀
(嗱,我無講邊個係賤男呀)

扮毒男。原來係賤男一名

「我等到差不多到佢生日,就忍唔住打去問佢:『我可唔可以同你慶祝生日?』佢話唔可以!咁我話『不如我請 ...

同MV一樣

AKA 咁靚女, 點解要作賤自己?

同MV一樣
harryharry 發表於 2016-5-19 02:27

我都諗到有沒有我!!
btw 其實仲有原來他不夠愛我mv係咪坤哥抄aka嘅糟遇

同MV一樣
harryharry 發表於 2016-5-19 02:27

見到個標題就覺得做咩幫呢隻過期歌做宣傳

2014年, 當時 Supergirl 正值博殺階段, 吳業坤當時有給大台投閒置散。 我覺得他是自卑心作崇, 不想影響Aka 事業, 才向她分手。但估不到後來會紅起來, 造成話柄。 另外劇透歌曲是吳業坤的心聲,他在youtube 介紹歌曲之前寫了心聲。大約是"劇透講述一個人覺得自己配不上喜歡對象的內心一些掙扎。你有試過不敢­開口,甚至靜靜地離開這個人"。
而歌詞內亦有唱出"閒雜角色不受理睬 等不到妳眼蓋睜開 從未妄想小子可匹配妳大愛"  歌詞最後一句才是要點: "其實老早不應高攀配妳 但我.." 現在再聽, 配合Aka 的自白,感到有一絲絲傷感。.

兩位小情人應該到現在還是喜歡對方, 否則兩位當事人都不會在訪問都用說話來維護或保護對方

2014年, 當時 Supergirl 正值博殺階段, 吳業坤當時有給大台投閒置散, 我覺得他是自卑心作崇, 不想影響Aga  ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-5-19 08:47

又多個受害者

又多個受害者
tree 發表於 2016-5-19 08:53
對不起打錯字, 希望 Aga 和 Aka 不會不快.

毒坤溝supergirls 其他成員點計先?

又一正宗賤男,aka咁好女仔都玩

毒坤溝supergirls 其他成員點計先?
lblemon 發表於 2016-5-19 09:11
蘋果日報的說法,當事人有無講過先。

又多個受害者
tree 發表於 2016-5-19 08:53

AGA 好慘。。

又一正宗賤男,aka咁好女仔都玩
jun518 發表於 2016-5-19 09:12

當初大家都認為吳業坤是牛糞,而Aka是一朵鮮花插在牛糞上。 祗是他紅了,大家才會說賤男。 如果他還是2014年的閒角, 大家祗會說他不配和Aka一起。 就算現在,好多Aka 粉絲都暗裏高興他們分手。

呢個post又成功引左某會員出離
利申:唔係鏡粉

hkwilliamsiu 發表於 2016-5-19 09:17

咁當事人又有冇澄清冇溝過sg 其他成員先

唔知坤坤有冇呃過欣宜蝦條呢

AKA 呢個女仔都幾好
唔介意既同我慶祝生日都ok

當初大家都認為吳業坤是牛糞,而Aka是一朵鮮花插在牛糞上。 祗是他紅了,大家才會說賤男。 如果他還是2014 ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-5-19 09:23

你廢up咁多都無用,佢而家依然是個牛糞

AKA 呢個女仔都幾好
唔介意既同我慶祝生日都ok
-Prince- 發表於 2016-5-19 09:34

你男女都岩。好似係

垃圾坤擺明身有屎唔敢答啦
睇佢呢隻無料扮4條既偽毒怪紅得幾耐囉

「我等到差不多到佢生日,就忍唔住打去問佢:『我可唔可以同你慶祝生日?』佢話唔可以!咁我話『不如我請 ...

Aka好_慘
可能俾坤哥食過一次就飛

點解呢段似求愛不遂 多過似俾人飛
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

你男女都岩。好似係
kk8733 發表於 2016-5-19 09:49

佢愛女仔嘎 (好似係) (某美會員聲稱見過)

坤粉表示,坤哥要開始俾人抹黑了

https://youtu.be/FAH3LS49iCs
Aka段公子會訪問冇開過名,但係見佢今時今日d訪問仲係到維護條偽毒真係好鄧佢心痛
其實我比較有興趣知蘋果同壹週因咩事翻炒返14年嘅電台訪問
btw有沒有我個陣Aka都講過mv入面咁啱係佢嘅親身經歷

Aka段公子會訪問冇開過名,但係見佢今時今日d訪問仲係到維護條偽毒真係好鄧佢心痛
其實我比較有興趣知蘋果 ...
kaytszki 發表於 2016-5-19 12:31

咁咪即係報紙佬有心做佢

你男女都岩。好似係
kk8733 發表於 2016-5-19 09:49

發放不實訊息
希望管理大大封鎖佢acc
Happy and Blessed.

男女擘面真係好多花生。yum
但其實落呢個timing 對自己應該冇咩好處
係咪咁大仇口
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

發放不實訊息
希望管理大大封鎖佢acc
jose 發表於 2016-5-19 15:18

我都係想知道答案
唔好咁對我。。。

只可以講太多港女冇腦
公子會都成日鬧條偽毒呃女食

其實條偽毒 L 唔知呃過幾多無知少女嘎
正一趙完鬆
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

坤哥是 HIHI

最好笑係請食飯先OK
係有幾窮?食飯都冇錢?
哈哈哈哈哈哈哈
誰又妄想一曲一世,讓人忠心到底~

【星島日報報道】早前傳出吳業坤(坤哥)在未爆紅時,曾追Super Girls的42吋長腿女神Aka(趙慧珊),坤哥下午現身《萬眾同心公益金》記者會被問及此事,對於有傳因為Aka拜金被他飛起,坤哥表示一切都是誤會,是自己言語上的失誤,強調大家是朋友,他們都沒有承認過拍拖,又說不會再回應,希望不會影響Aka。

講到劉亦菲被狂迷撲跌一事,他指自己的粉絲最親密都是摵他的臉,笑言只要對方不是拿刀上台,應該都沒有問題。對於TVB和環球的糾紛,他相信還有討論的空間,但自己不太懂大人的世界,只希望繼續唱歌。

hkwilliamsiu 發表於 2016-5-19 09:17

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20160427/bkn-20160427154013374-0427_00862_001.html
《娛樂onShow》:吳業坤向Heidi示愛

FYI

垃圾坤擺明身有屎唔敢答啦
睇佢呢隻無料扮4條既偽毒怪紅得幾耐囉
Lewis 發表於 2016-5-19 10:15

係明明得半條扮無料但重香港人推到佢有四條咁高

【星島日報報道】早前傳出吳業坤(坤哥)在未爆紅時,曾追Super Girls的42吋長腿女神Aka(趙慧珊),坤哥下午現 ...
kayzzz 發表於 2016-5-21 15:56

世紀賤男拍完唔認
Aka又要喊住食蛋糕

FYI
Frankiekiekie 發表於 2016-5-21 17:15

呢隻蛋治真係好核突

係明明得半條扮無料但重香港人推到佢有四條咁高
Frankiekiekie 發表於 2016-5-21 17:17

如果他真覺有料,就唔會拒絕她的女神。劇透歌詞已經講得好白,他覺得襯不起Aka,所以未正式開始就選擇靜靜地離開。怎知上天對他厚愛,現在紅起來就變成賤男。

如果他真覺有料,就唔會拒絕她的女神。劇透歌詞已經講得好白,他覺得襯不起Aka,所以未正式開始就選擇靜靜 ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-5-21 17:49

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

FYI
Frankiekiekie 發表於 2016-5-21 17:15

原來係heidi, 多謝你段片

同埋偽毒件hello kitty衫加埋佢D神情, 真係好惡頂.

見到某會員咁落力護主
覺得好好笑
Thanks for providing jokessss
利申:唔係鏡粉

hinz 發表於 2016-5-21 18:21

hkwilliamsiu 發表於 2016-5-21 19:16

語言偽術
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

語言偽術
John 發表於 2016-5-21 20:15

定係係Aka求愛不遂,無開始過

定係係Aka求愛不遂,無開始過
KITSTON 發表於 2016-5-21 20:51

我都咁覺得