返回列表 發帖

[Aug/2016] Shiga VS Shiga Live 2016

【Shiga VS Shiga Live 2016】
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務
演出日期 : 2016年8月13日 (晚上20:15)
票價 : HK$580 / HK$380
地點 : 九龍灣國際展貿中心6/F展貿廳3
Rotunda 3, 6/F (KITEC)
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

CLS

Star hall 驚滯銷都可以理解
其實狄易達張繼聰都開到啦
驚乜?

麥花臣都唔去係6樓開?
好難想像個製作成本有幾低
Kkbox live都好過佢

仲要係呢個價?
你睇埋我個份啦
唯有寄望有平飛
02 著地 - 鄧麗欣

華納唔係平面設計高手咩
搞咩張poster設計得咁cheap

CLS

麥花臣都唔去係6樓開?
仲要係呢個價?
你睇 ...
hinz 發表於 2016-5-23 20:04

你咁講ED 會好傷心。。

可能好多MK 仔仔會去睇呢

你咁講ED 會好傷心。。

可能好多MK 仔仔會去睇呢
kk8733 發表於 2016-5-23 20:06

我無話佢滯
我個重點係香港咁多個場揀個最難睇show既場做乜
02 著地 - 鄧麗欣

1. 倒轉果個樣唔似shiga, 反而有D似車沅沅?
2. 髮型和表情都ODD
3. 主辦機構竟然唔係唱片公司?

有少少想去, 但shiga D歌識得好少...平飛都要380, 唔算平.

CLS

驚乜?

麥花臣都唔去係6樓開?
好難想像個製 ...

其實有乜問題,gin lee個音樂會都好似喺類似嘅場開啦
麥花臣個場聽起上嚟好似cheap啲

麥花臣個場聽起上嚟好似cheap啲 ...
kayzzz 發表於 2016-5-23 20:09

個場本身都唔係設計黎開show

一個賣飛既show我真係接受唔到係6樓開
02 著地 - 鄧麗欣

麥花臣個場聽起上嚟好似cheap啲 ...
kayzzz 發表於 2016-5-23 20:09

gin lee果個唔係公開售票呢.

rotunda 3 可以坐到1500(有錯請指正), 同麥花臣差唔多. 麥花臣交通比較方便, 只係感覺上cheap一些.

覺得shiga應該加到場

個場本身都唔係設計黎開show

一個賣飛既show我真係接受唔到係6樓開
hinz 發表於 2016-5-23 20:12

可能主辦單位想加一場.
starhall相信加唔到場.

可能主辦單位想加一場.
starhall相信加唔到場.
lblemon 發表於 2016-5-23 20:16

呢個場除左正面頭幾行外都唔會有想睇既意慾lol
02 著地 - 鄧麗欣

poster 係咪想表達 攣vs直
love wins!

演唱會定咩黎? 開得一場咁少嘅

呢個場除左正面頭幾行外都唔會有想睇既意慾lol
hinz 發表於 2016-5-23 20:17

1. 應該好多人唔知個場睇得唔舒服
2. 即使知, 也許shiga既真偶像派吸引力勝過一切.

原來上年dear jane係star hall開lol
Shiga都幾陰功
02 著地 - 鄧麗欣

張 poster 好唔掂
btw 唔知Linda 點睇呢

全宇宙愛雅力同我聽住!
一!定!要!狗!衝!去!睇!

我無話佢滯
我個重點係香港咁多個場揀個最難睇show既場做乜
hinz 發表於 2016-5-23 20:09

咪就係
呢個場坐遠少少已經冇野好睇

點解咁冇信心開starhall

原來上年dear jane係star hall開lol
Shiga都幾陰功
hinz 發表於 2016-5-23 20:30

其實佢近期人氣跌左唔少,所以應該係想試試水溫

為左首sunday song
我願意比$100睇呢個show
Happy and Blessed.

Poster核突到呢...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我算幾鐘意shiga
不過個poster真心核突
個地點又唔好
仲要$380……

得跳樓飛先考慮
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

1. 倒轉果個樣唔似shiga, 反而有D似車沅沅?
2. 髮型和表情都ODD
3. 主辦機構竟然唔係唱片公司?

有少少想 ...
lblemon 發表於 2016-5-23 20:09

主辦機構一向都係娛樂製作公司而唔會係唱片公司
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

主辦機構一向都係娛樂製作公司而唔會係唱片公司
星勤 發表於 2016-5-23 21:41

我明你意思, 我想講主辦機構點解唔係華納旗下娛樂制作公司, 例如我們的胡士托紅館演唱會就係寰亞娛樂有份主辦.
一係呢間輝皇娛樂係華納集團既, 一係華納自己仍未肯投資幫shiga開騷, 反而係呢間輝皇娛樂投資?

yeahyeah~ 又係九展又飛得~~

狗衝啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我明你意思, 我想講主辦機構點解唔係華納旗下娛樂制作公司, 例如我們的胡士托紅館演唱會就係寰亞娛樂有份 ...
lblemon 發表於 2016-5-23 21:52

華納自己都無… 其實大公司得英皇同寰亞有之嘛
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

唔知會唔會唱下shake it off, blank space

華納自己都無… 其實大公司得英皇同寰亞有之嘛
星勤 發表於 2016-5-23 21:57

如果呢間輝皇唔係華納集團既話, 即係華納仍然唔肯投資比shiga開騷啊...

dear jane 演唱會主辦單位有華納啊

(圖片來自ink361.com)

有少少鄧shiga唔抵, 雖然唔係特別鍾意佢, 但shiga 都有好几隻hit歌,華納 始終都係唔肯夾錢幫佢開騷

Shiga Studio VS Shiga Live
我選Shiga Studio 啦
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

CLS

驚乜?

麥花臣都唔去係6樓開?
好難想像個製 ...

狄易達張繼聰最後都滯銷
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

狄易達張繼聰最後都滯銷
matthew1990 發表於 2016-5-23 23:38

shiga同狄易達同Lv?
02 著地 - 鄧麗欣

華納原來咁睇小shiga
分分鐘係留曬啲資源捧janice就算

美廁應該可以去好d嘅場地開
華納咁低估佢嘎
利申:唔係鏡粉

狄易達張繼聰最後都滯銷
matthew1990 發表於 2016-5-23 23:38

狄易達超多sponsor 包底

Poor Shega 華納真係一貫保守
個場收音真係好差 貼錢都唔會睇
個concert名抄sammi vs sammi?

Poor Shega 華納真係一貫保守
個場收音真係好差 貼錢都唔會睇
個concert名抄sammi vs sammi? ...
-Prince- 發表於 2016-5-24 00:19

千嬋都有M VS M

shiga同狄易達同Lv?
hinz 發表於 2016-5-23 23:40
我知佢喺CM 都有一定支持者
但問題係唱片公司唔肯定Shiga 喺街外有幾多叫座力, 邊夠膽大手投資落去
(佢既Youtube views 有幾多成 可以轉化成真正既購買力?)
況且佢呢兩年人氣回落緊, 玩保守係明智既做法

狄易達超多sponsor 包底
lblemon 發表於 2016-5-24 00:17

都包唔哂

網上有人放$380飛 一開始$150張
之後$250兩張(@$125) 最後$100張 都係冇人要

Shiga's live performance is usually so so. I wonder how many songs will she sing in this concert. Good luck to her.

都包唔哂

網上有人放$380飛 一開始$150張
之後$250兩張(@$125) 最後$100張 都係冇人要 {:4_95: ...
matthew1990 發表於 2016-5-24 01:29

多sponsor 既話, 即使蝕都有數可計.

我知佢喺CM 都有一定支持者
但問題係唱片公司唔肯定Shiga 喺街外有幾多叫座力, 邊夠膽大手投資落去 {:4_95: ...
matthew1990 發表於 2016-5-24 01:20

dear jane 叫座力好過shiga 咩?

華納洗唔洗咁 Hea ....

Anyway 會入場支持 Shiga 妹

dear jane 叫座力好過shiga 咩?
lblemon 發表於 2016-5-24 09:24

其實dear jane 賣成點?

matthew1990 發表於 2016-5-24 10:29

我平時有收開特價票通訊, 記憶中dear jane 至少不需要超平特價

我覺得cm 都算多會員有留意shiga, 但觀乎以上評論, 原來大部分會員都係觀察者, 唔係支持者

我平時有收開特價票通訊, 記憶中dear jane 至少不需要超平特價

我覺得cm 都算多會員有留意shiga, 但觀乎 ...
lblemon 發表於 2016-5-24 10:38

岩岩check 左 Dear Jane 演唱會好似真係冇跳樓飛
可能情況真係同外國一樣, 樂隊既聽眾比一般流行音樂聽眾忠心
(意思即係樂隊fans 總數量即使唔多, 佢地[死忠:路人fans]比例會比pop girls 為高, 所以開演唱會散飛會比較易)

matthew1990 發表於 2016-5-24 10:29

Sold out的
02 著地 - 鄧麗欣

岩岩check 左 Dear Jane 演唱會好似真係冇跳樓飛
可能情況真係同外國一樣, 樂隊既聽眾比一般流行音樂聽眾 ...
matthew1990 發表於 2016-5-24 10:57

樂隊既聽眾比一般流行音樂聽眾忠心----> 相信係