返回列表 發帖

《萬眾同心公益金》討論區 (2016.05.28)

星期六《萬眾同心公益金》8:30pm

出席歌手名單:

黎明、蘇永康、張明敏、草蜢、張敬軒、陳柏宇、衛蘭、泳兒、鍾舒漫、許廷鏗、吳若希、吳業坤、JW送上連串歌曲
http://programme.tvb.com/variety/communitychest2016/

唔係佢,又唔係翟威廉,咁好易估啦,呼之欲出
KyleHo 發表於 2016-5-31 23:28

其實我以為四個有兩個都係
翟威廉唔係同陳庭欣咩? 莫家淦結埋婚有埋小朋友添
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

毅進 BB
Our_Souvenir 發表於 2016-5-29 01:20

唔係佢,又唔係翟威廉,咁好易估啦,呼之欲出

真心唔會,零鏗只會當佢係妹妹咁,完全無其他進一步關係的意慾
AGA 發表於 2016-5-31 15:50

我意思好姊妹果種閨密

當佢妹妹但唔係sex appeal
AGA 發表於 2016-5-31 14:16

閨蜜

唯唯之前爆過佢會對身邊人撒嬌
matthew1990 發表於 2016-5-31 12:16

佢係姊妹淘話想紋卡通圖案紋身,SO HEHE
AGA 發表於 2016-5-31 12:14

一直睇熊軍都係當佢係女/0仔既mindset~

零鏗唔鍾意娘娘腔,係鍾意重口味
AGA 發表於 2016-5-31 12:18

但平時感覺, 0鏗又好似同佢關係幾close,
都幾照顧佢咁

佢係姊妹淘話想紋卡通圖案紋身,SO HEHE
AGA 發表於 2016-5-31 12:14

唯唯之前爆過佢會對身邊人撒嬌
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

係.... 搞到感覺上同0鏗個氣質有點距離..0鏗個人得體d..

話時話, 公益金今次算少星夢人,
得一哥一姐 ...
mainlib 發表於 2016-5-31 01:30

0鏗喺節目入面都好似唔係好頂得佢順
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

佢要不停彈啲小學生英文句字出黎先難頂
matthew1990 發表於 2016-5-31 01:27

係.... 搞到感覺上同0鏗個氣質有點距離..0鏗個人得體d..

話時話, 公益金今次算少星夢人,
得一哥一姐

熊君有D八婆仔mix港女咁既性格~~
mainlib 發表於 2016-5-31 01:24

佢要不停彈啲小學生英文句字出黎先難頂

睇過一集 熊君好難頂
matthew1990 發表於 2016-5-30 23:49

熊君有D八婆仔mix港女咁既性格~~不過真心佢兩個都幾有化學作用。。

講緊韓味道個節目
鏗~
mainlib 發表於 2016-5-30 16:32

睇過一集 熊君好難頂

你講緊邊位韓味道???
AGA 發表於 2016-5-30 12:38

講緊韓味道個節目
鏗~

趙雅芝仔仔把聲好零架,好典型裙腳仔,
零鏗咁重口味,我地識條鐵咩 ...
AGA 發表於 2016-5-29 22:36

趙雅芝仔仔真心靚仔
其實零鏗肥得剛剛好
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

趙雅芝仔仔把聲好零架,好典型裙腳仔,
零鏗咁重口味,我地識條鐵咩 ...
AGA 發表於 2016-5-29 22:36

佢擇對象既口味我不予置評:P
不過我幾喜歡佢做韓味道個style~

我覺得趙雅芝仔仔仲似btm,吳若希有hehe伴舞,點解唔揾零鏗
AGA 發表於 2016-5-29 21:32

唱歌把聲~~~

人地0鏗唔認架XD

點解毅進係btm,呢d有樣睇咩?
AGA 發表於 2016-5-29 21:20

我自己就望落sense到囉,
有無人識佢本人就唔知lu~

邊位?
AGA 發表於 2016-5-29 18:51

吳若希D伴舞員其中一個

文具鋪單野都搞到關公災難

更可況局長個時係負責網絡23條, 同音樂界可謂水火不容 ...
kevinlai1621 發表於 2016-5-29 13:10

咁好彩黎明形象好
如果係漿同佢合唱 一定俾蘋果大搞

如果係做善事應該都冇野既
除非佢同689合唱
matthew1990 發表於 2016-5-29 12:53

文具鋪單野都搞到關公災難

更可況局長個時係負責網絡23條, 同音樂界可謂水火不容
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

忘不了你
   但係就算唔唱, 就咁拍埋一齊其實對黎明都無咩幫助, 仲可能會招負評, 點解佢會點 ...
kevinlai1621 發表於 2016-5-28 21:30

如果係做善事應該都冇野既
除非佢同689合唱

毅進 BB
Our_Souvenir 發表於 2016-5-29 01:20

真係佢?~~~
專登mytv左, 都覺得佢最似~~
其實都係2選1, 老果兩個肯定唔係=___=

佢真係BTM黎噶,   頭先吳若希身邊嘅大隻仔都有一個係,不過唔透露得係邊個 ...
KyleHo 發表於 2016-5-28 22:41

毅進 BB
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

乜料
dongbb2332 發表於 2016-5-29 00:36

你開心啦。。有人提起你

無呀我想聽日好曬
聽日有得去沙灘。。。開心子。。。
艾石仔 發表於 2016-5-29 00:35

唔要出太陽呀。
唔要陽光呀

無呀我想聽日好曬
艾石仔 發表於 2016-5-29 00:35

依位美會員著泳裝。。。

你點知架?你識佢地架?
AGA 發表於 2016-5-28 22:45

FB frd某公開場合見過佢哋

個頭大過dong bb。。。
kk8733 發表於 2016-5-28 23:11

乜料
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

你真係好想聽日落雨
harryharry 發表於 2016-5-29 00:33

無呀我想聽日好曬

可能因為聽日大雨所以CANCEL~
JW先唔怕唱左新歌
艾石仔 發表於 2016-5-29 00:30

你真係好想聽日落雨

真係新歌, 今次真係橋起903
kevinlai1621 發表於 2016-5-29 00:09

可能因為聽日大雨所以CANCEL~
JW先唔怕唱左新歌

黎生唱左咩歌
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

美軒會唔會唱羅賓?
Wing1211 發表於 2016-5-29 00:04

唱左找對的人加青春常駐呀

kevinlai1621 發表於 2016-5-29 00:09

之前係903 講下一PLUG 好似係快歌。點解會咁

news:
而同場的JW將首次獻唱新歌《自由飛翔》:「歌曲完全未plug,真是新鮮滾熱辣!」

自由飛翔 係 新 ...
sosomusic 發表於 2016-5-28 23:43

CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑