返回列表 發帖
你認真? 我覺得差唔多咋兩隊野 喺年青market兩隊都會識SG 仲會多左班TVB觀眾認識 因為M CLU ...
ricorico07 發表於 2016-5-28 12:06

Hotcha應該係近十年跳舞最好嘅女團應該話佢地嘅賣點係激烈/freestyle嘅舞步

三個本身都係跳舞出身,而且啲 了了/我要最喜愛的/變大 果堆歌似係將跳舞作為重點嘅歌,甚至大過演繹/音樂製作本身

所以我覺得跟set跳係一般做法,唔算差啲

HOTCHA唱方面我覺得以呢種唱跳女子組合黎講 咁多年黎真係第一跳方面 除左freestyle之外 我 ...
ricorico07 發表於 2016-5-28 18:41

當然組合一班人跳舞一定要排啦唔係點走位
,好似hotcha,di2da依類歌手會係歌曲預空間俾成員自由發揮

同埋組合愈多人走位就複雜左,玩freestyle嘅彈性低左

其實SG跳舞 我覺BEMYLOVE 迷失東京 IBELONGTOU 鎂光燈下 都幾好 但有事發生真係好失望 好似擺POSE多 ...
ricorico07 發表於 2016-5-28 18:50

我反而想SG走 一拍即愛/無中生有 依類氣質文藝風格,
再擺pose跳依類中板歌
因為無咩組合嘅顏值高到handle依類歌而無違和感

回復  wilson0091

少女標本啲hit rate好假,照計最受歡迎應該就係Jessica,但都冇乜理由咁多。。。 ...
MAPPY 發表於 2016-5-28 23:12

JESSICA顏值好高

認同,文藝嘢好似成功率高過快歌

我嘅快歌排名: 鎂光燈下>i belong to u>有事發生>黑色西裝 ...
Mr_Scanner 發表於 2016-5-28 20:16

同埋行文藝路線符合佢地嘅年紀
2-3年後SG已經有成員到30歲,無可能同你 放過我吧 扮界仔港女/或者 迷失東京 扮崇日少女

糖兄妹都叫女團。。唔好話小塵埃同Fabel都係女團

點解會變左討論2R定cookies紅啲
明明依道係研究現存嘅女團

不過Shin 把聲太尖 (特別係啲高音)
香港既廣東歌聽眾唔會鍾意聽佢既唱腔嘎 ...
matthew1990 發表於 2016-6-1 23:04

禾巧中二萌音牙<333

竟然冇人提過at17, 仲有Krusty

btw~2r到今時今日都仲有fans打手, 咁係咪紅既表現~~

利申:認為cookies 紅 ...
kenny1102 發表於 2016-6-1 23:35

at17唔算係偶像組合啦,唔係依度無出現都正常啦

因為本地欠綜藝節目
hkchart 發表於 2016-5-31 11:13

重點呀!!!你咁講香港得星夢可以搞多人偶像組合但可惜星夢係唔會做啲咁大風險嘅事

星夢做綜藝既話集集嘉賓都係金堅若雞方面同爛屎
仲有牙FRED
艾石仔 發表於 2016-6-3 11:53

不如搵欣宜做嘉賓
同埋搵group mate做主持人
-------------------------------------------------
如果當年super girls做簽星夢,可能真係有個綜藝節目

但香港受歡迎既綜藝節目 就係獎門人式既屎尿屁
又或者係美女廚神呢啲物化女性既節目
重有就係俾啲老人家睇 ...
matthew1990 發表於 2016-6-3 13:00

如果你咁講,不如唔好話 女子偶像組合從來都係物化女性嘅產物
------------------
今時今日大家都拎吳雨霏燒廚房黎笑,可想而知有幾受歡迎

如果AKB係香港開分家會叫咩,HKG48
effy 發表於 2017-3-10 21:09

依個咪分家囉
傳說(中女喪K版) - MKB48(余春嬌、Isabel、Brenda)