返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2016-6-30 20:15
其實要stage of grief好簡單 只要佢獻出平時既live水準就足夠令畀正價飛既觀眾飲恨痛哭

「多少年」前半段超級恐怖
但矛盾一生除左「明白嗎 (佢一開始有少少唔穩,但半秒之後佢救得番粒音)」同埋後面唱錯歌詞之外有咩大問題?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

都幾嚇人呀。。其實佢唱簡單D 歌正常好多

之前天台音樂會好似冇人講既

嘩 「多少年」前半段超級恐怖
但矛盾一生除左「明白嗎 (佢一開始有少少唔穩,但半秒之 ...
matthew1990 發表於 2016-6-30 21:29

使唔使咁大隻字?
無呀,覺得佢唱得好拉扯,好辛苦

都幾嚇人呀。。其實佢唱簡單D 歌正常好多
kk8733 發表於 2016-6-30 21:42

佢啲新歌對佢嚟講太難

使唔使咁大隻字?
kayzzz 發表於 2016-6-30 22:08

同我受到既驚嚇成正比
無呀,覺得佢唱得好拉扯,好辛苦
kayzzz 發表於 2016-6-30 22:08

但我覺得佢唱到咁先夠emotive
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

成件事真係愈來愈唔Make sense
由一開始咁趕去開Show重要喺Starhall
更加一開就開兩場平日已經唔知咩玩法

去到啲飛已經好貴重要成半都係680
直到而家成年事同燒緊錢無咩分
定係成個演唱會都只係谷JW上位嘅其中一種策略?

重有一間咁新嘅細公司可以有咁多人力物力財力
同埋bargaining power去拎到佢未出碟去Support
一轉公司出親歌都可以幾冠/勁好成績
真係何來有咁多錢畀佢燒

...
Frankiekiekie 發表於 2016-7-2 00:28

Founded in 2013, Sunny Idea is a boutique agency specializing in digital content marketing. With our own online platform (HKonlineTV.com), digital & PR team, video production house, and artist network, we are a hybrid, full service agency uniquely positioned to service the ever-changing digital landscape in Hong Kong. Our clientele have included: Adidas, Nike, McDonald’s, Nestlé, Manulife, Fortress, Warner Music HK, OpenRice, Hong Kong Times Square, and more.

似係一間廣告公司 突然間做埋藝人管理

其實上面d片都唔係唱得好差姐...
同美霏冇得比
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

希望到時有得睇佢唱amusic堆快歌

回復 112# Cklababyk

唱 甲音樂快歌未得佢自己一個人自high。d歌無人識。。。
舞來舞去 不日內開始錄音。

...
Frankiekiekie 發表於 2016-7-2 00:28

我都覺得成件事好靈異由一開始矛盾一生youtube出左幾日就無啦啦勁高hit rate 跟住facebook狂洗版
到宜家未出碟就開兩場大野,仲要咁貴飛
究竟背後有咩勢力?

仲禁到B行
不得了
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

仲禁到B行
不得了
hinz 發表於 2016-7-6 23:26

等買跳樓霏

一轉公司出親歌都可以幾冠/勁好成績
真係何來有咁多錢畀佢燒

...

你叫黎生顏面何存
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我都覺得成件事好靈異由一開始矛盾一生youtube出左幾日就無啦啦勁高hit rate 跟住facebook狂洗版
到宜家 ...
loowee 發表於 2016-7-6 22:49

Illuminati confirmed ?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

話會唱哂全部自己歌再加幾首cover wor...

吸引力好低喎
而且佢暫時得一兩首歌有人記得
真係當自己天后?

佢fb廣告多到
但真係賣得太貴
事實證明叫人比個like同真金白銀付出完全係兩回事

照而家睇 靠網絡marketing起家既歌手(坤 JW Shiga) 售票情況輸左比好少玩social media既Aga
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

照而家睇 靠網絡marketing起家既歌手(坤 JW Shiga) 售票情況輸左比好少玩social media既Aga ...
HOTMAN 發表於 2016-7-22 15:05

jw shiga 毫無疑問係輸比aga

毒坤未必輸比aga, 估計毒坤開2場麥花臣都好快賣晒, aga 開紅館亦都會滯滯地.

jw shiga 毫無疑問係輸比aga

毒坤未必輸比aga, 估計毒坤開2場麥花臣都好快賣晒, aga 開紅館亦都會滯滯地 ...
lblemon 發表於 2016-7-22 15:11

唔係講銷售數字 係講人氣轉化成真金白銀既能力

坤已經算係呢類歌手頂峰位置 但都係開一場唔算暢銷 碟都輸比aga 令人懷疑呢類歌手做唔做到落去

Aga人氣睇落唔夠呢班歌手 但銷路都好勁下

Aga 有一眾霏律賓姊妹支持丫嘛
樂觀啲睇,如果JW冇玩social media可能連而家呢個銷情都冇 ...
nicknicknick 發表於 2016-7-22 15:33

咁點解唔支持埋jw:(

坤已經算係呢類歌手頂峰位置 但都係開一場唔算暢銷  ...
HOTMAN 發表於 2016-7-22 15:31
證明M記>social media

咁點解唔支持埋jw:(
HOTMAN 發表於 2016-7-22 15:35

咁你支持左未?

證明M記>social media
nicholashin 發表於 2016-7-22 15:38

諗起 keeva mak/ yanting

JW開兩場star hall太睇得起自己啦,尤其今年出個兩首歌都唔太hit

坤已經算係呢類歌手頂峰位置 但都係開一場唔算暢銷  ...
HOTMAN 發表於 2016-7-22 15:31

咁講法的話, 十分同意.

原本 咖喱, 欣宜都話開騷, 睇黎會縮沙?

Aga 有一眾霏律賓姊妹支持丫嘛
樂觀啲睇,如果JW冇玩social media可能連而家呢個銷情都冇 ...
nicknicknick 發表於 2016-7-22 15:33

Aga 搶哂香港賓妹市場
美霏: 佢都係我佢同鄉喎

大約幾時先有跳樓霏?
人大了珍惜今次不可有下次

HKonlineTV 主辦 CHIVAS 呈獻 JW 王灝兒 Stage of Grief 2016 演唱會

今次演唱會主題係來自 5 Stages of Grief :

Stage 1. DENIAL 否認
Stage 2. BARGAINING 交涉
Stage 3. ANGER 憤怒
Stage 4. DEPRESSION 沮喪
Stage 5. ACCEPTANCE 接受

以上五個階段你經歷過未 ? 每個人都有不相同的狀況,有人可能不斷重複又重複,你呢 ? 你現在在那個階段 ?

想同我哋一齊去經歷 5 Stages of Grief 快啲去 www.hkticketing.com / 通利琴行 買飛啦 !

Do me more juicy girl I need a friend係邊part
02 著地 - 鄧麗欣

HKonlineTV 主辦 CHIVAS 呈獻 JW 王灝兒 Stage of Grief 2016 演唱會

今次演唱會主題係來自 5 Stages of G ...
hinz 發表於 2016-7-23 00:10
可能係Acceptance 但應該會出現埋自由飛翔

今次演唱會主題係來自 5 Stages of G ...
hinz 發表於 2016-7-23 00:10

Stage 3. ANGER 憤怒 似係快歌part bor!
好似有d 隔硬黎
人大了珍惜今次不可有下次

賣晒飛未?

銷情如何?

做乜無人話佢係叱咤樂壇免費派飛
仲要派足五日

真係好百幾蚊都慳番
02 著地 - 鄧麗欣

仲要派足五日

真係好百幾蚊都慳番 ...
hinz 發表於 2016-8-13 11:24

可能大家連JW 免費派飛都唔想要。。

價錢好似有啲貴。究竟賣成點呢?

仲要派足五日

真係好百幾蚊都慳番 ...
hinz 發表於 2016-8-13 11:24

派完未?幾點要打去 有啲興趣喎

原來佢仲要開兩場

哪來的 ................................

得翻兩個星期仲未有跳樓飛既

得翻兩個星期仲未有跳樓飛既
stephybest 發表於 2016-8-17 15:13

不嬲都一星期左右先有嫁啦
02 著地 - 鄧麗欣

焱丸水產有免費飛換 ... 但呢個係乜產品?

老老實實
佢散飛既情況仲明張目膽過坤哥
茶木 red mr. 什至連903都派足5日.....
02 著地 - 鄧麗欣

老老實實
佢散飛既情況仲明張目膽過坤哥
茶木 red mr. 什至連903都派足5日..... ...
hinz 發表於 2016-8-17 21:49

RED MR 點派?

不嬲都一星期左右先有嫁啦
hinz 發表於 2016-8-17 15:24

但佢開兩場咁既銷情應該要提早跳樓啵

RED MR 點派?
matthew1990 發表於 2016-8-17 21:59

Red MR 紅人派對會員可以用250分 + $100就換到2張《JW王灝兒Stage of Grief 2016演唱會》$480門票!數量有限,換完即止!
02 著地 - 鄧麗欣

Red MR 紅人派對會員可以用250分 + $100就換到2張《JW王灝兒Stage of Grief 2016演唱會》$480門票!數量有 ...
hinz 發表於 2016-8-17 21:59

好耐啦... 好似佢演唱會一開售已經有

Red MR 紅人派對會員可以用250分 + $100就換到2張《JW王灝兒Stage of Grief 2016演唱會》$480門票!數量有 ...
hinz 發表於 2016-8-17 21:59

要加錢嘅唔算派,好似係
起碼無好似某啲歌手唱完K都隊張飛嚟

要加錢嘅唔算派,好似係
起碼無好似某啲歌手唱完K都隊張飛嚟
kayzzz 發表於 2016-8-17 22:01

咁我話散姐 無話派
但903派就真係有d誇
02 著地 - 鄧麗欣