返回列表 發帖

其實幾好睇喎,用感情故事包裝得幾好,分左幾個Stage,denial>bargaining>anger>depression>acceptance,另外陳詠謙出鏡率高過jw

Rundown 反白先

Jw rundown
Stage 1 denial

矛盾一生 (清唱一句_
01.飄浮女孩
02.我這樣愛你 (黎明)
Stage 2 bargaining
03. Do me more
04. 啜泣
05. 掛住你 X 傳聞 (周柏豪)
Stage 3 anger

06. Juice girl
07. Feel the bass
08. 太空人
09. Run away
10. Stupid BOII
Stage 4 depression
11. 敢抱未敢愛
12. 怎麼捨得你 (張學友)
13. 孤單不要怕
14. 想你的夜 (關喆)
Stage 5 acceptance
15. 我代你哭 (鄭中基)
16. REFLECTION(Mulan)
17. 黃金時代 (陳奕迅)

18. 矛盾一生
19. 多少年
20. 自由飛翔

21. Children song - 周國賢
22. 目黑 周國賢 with jw
23. 氹我
24. 幸福之歌
25. 男人信甚麼
26. 掛念好友
27. 矛盾一生

Rundown 反白先

Jw rundown
Stage 1 denial
矛盾一生 清唱一句
飄浮女孩
我這樣愛你
Stage 2 bargaining ...
艾石仔 發表於 2016-8-30 23:25

mulan 係卡通版 (lea salonga) 定片尾播個首 POP 版 (christina aguilera)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唱3次矛盾一生lol
佢真係好矛盾啵

之前喺fb又話會全部唱哂
毫無自制 今天不見人 戰勝服從都無
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唱3次矛盾一生lol
佢真係好矛盾啵
hehe 發表於 2016-8-30 23:54

要入場睇先知做咩囉homo第一次得一句咋,話比觀眾知成個故事叫矛盾一生
第二次係配合個愛情故事個flow唱三部曲
最後一次係佢自己要求大合唱

回復 172# hinz

你幾錢霏?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

zzz

#眼高手低
#可以更好
#段片好睇過佢跳舞#枝咪有事我隻耳有事定佢把聲有事
#MEAN

唱得算幾好 我覺得好過Aga Ginadoll 11:05先散場 仲有周爸 多謝kkbox抽中我就真 要錢我唔會去睇

WTH
個rundown好正
我想喊

zzz

#眼高手低
#可以更好
#段片好睇過佢跳舞#枝咪有事我隻耳有事定佢把聲有事
#MEAN ...
釘釘 發表於 2016-8-31 01:17

Same
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Same
matthew1990 發表於 2016-8-31 07:30

M版主又有去?
過場過得好差下,好似小學雞present 時候啲ppt播極都播唔到咁

M版主又有去?
過場過得好差下,好似小學雞present 時候啲ppt播極都播唔到咁 ...
艾石仔 發表於 2016-8-31 07:53

入場前重同零鏗離遠合照一張 (佢下爬好尖啊 )

入場前重同零鏗離遠合照一張 (佢下爬好尖啊 )
matthew1990 發表於 2016-8-31 07:56

JW好尖定鏗鏗好尖
坐到咁錢果然好有錢~~~~

BTW D FANS坐係最後果區係咩玩法..................................

JW好尖定鏗鏗好尖
坐到咁錢果然好有錢~~~~

BTW D FANS坐係最後果區係咩玩法...... ...
艾石仔 發表於 2016-8-31 08:30

VIP

睇完 RUNDOWN

淨係想睇佢快歌個 PART (HEHE)

睇完 RUNDOWN

淨係想睇佢快歌個 PART (HEHE)
賴爽 發表於 2016-8-31 09:21

同埋三首怨婦歌

同埋三首怨婦歌
matthew1990 發表於 2016-8-31 09:30

我對三部曲都麻麻地

好想瘋狂聽 tum我 live

其實我好想 見識一下 一間新興廣告公司 點樣做 artiste。

做開廣告出身,對個 銀碼嘅觀念 同 做音樂 好唔同,
做音樂 幾十萬 已經好貴,做廣告 幾十萬 好似少左個零咁。
兩場 Star Hall,我覺得佢地會從 marketing 角度去睇個 budget,多過要回本或賺錢。
但佢地又同 太陽 要宣傳自己正業 嗰隻心態好唔同,
如果佢地有本事能夠將音樂 incoporate into a newer broader industry,
都係一件好事,起碼唔駛睇住個行業嘅眼界越縮越細。

至於 JW,其實唔會有人expect佢 Star Hall 會賣得好,
所以對佢聲譽冇乜影響,nothing to lose。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

好想瘋狂聽 tum我 live
electric 發表於 2016-8-31 10:05

i saw jor
好想瘋狂 cum我   
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

如果最後Jw兩場star hall大概9成full既話,咁shiga真係喊出嚟,形象差到冇曬賣座力…(雖然唔知大家派飛情況係點)

佢地一直計數都唔差,冇理由會計漏左開 show 開 weekday 呢個選擇。
所以我會傾向相信,佢地心目中嘅 target audience,
唔係會聽 JW嘅歌 嗰班後生,
而係佢地派飛嘅嗰班 corporate marketing people,
等佢地嚟睇自己個 artiste 嘅 showcase。
呢班人,唔會 prefer weekend 都要開工應酬,weekday 好啲。
至於有冇必要做到賣飛場,係咪同其他媒體 tie-in 已經足夠,
可能佢地真係覺得個 budget 換到翻嚟嘅氣派係值得掛,
佢地應該 Day 1 已經對自己派飛嘅能力好有信心。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

其實有無人留意到, feel the bass串錯做feel the base lol

快歌個 part 好唔錯喎

:)

i saw jor
好想瘋狂 cum我
hinz 發表於 2016-8-31 11:51

我提子你
我真係好鐘意掛念好友 tum我 掛住你

如果最後Jw兩場star hall大概9成full既話,咁shiga真係喊出嚟,形象差到冇曬賣座力…(雖然唔知大家派飛情 ...
stephybest 發表於 2016-8-31 11:53

JW 派飛有kkbox, 茶木, 叱吒樂壇, 焱丸水產...
人大了珍惜今次不可有下次

佢地一直計數都唔差,冇理由會計漏左開 show 開 weekday 呢個選擇。
所以我會傾向相信,佢地心目中嘅 targe ...
Bluejays 發表於 2016-8-31 12:13

我又相信廣告公司既宣傳總比唱片公司好,
至少佢地諗既野都出位d
係音樂上可能慢dd, 但多人識左jw係堅既
同埋呢個show 重點係之後既商演,
開左演唱會, cv靚仔左叫價都高d,
weekday重點係30/31號, 學生們可以玩埋最後一day暑假~

至少佢地諗既野都出位d
同 ...
艾石仔 發表於 2016-8-31 13:32

我覺得係諗緊做 corporate spokesperson
咁先 justify 倒個宣傳 budget
Founded in 2013, Sunny Idea is a boutique agency specializing in digital content marketing ... clientele have included: Adidas, Nike, McDonald’s, Nestlé, Manulife, Fortress, Warner Music HK, OpenRice, Hong Kong Times Square, and more.
Crooks 發表於 2016-6-2 18:33

商演呢啲,太濕碎喇
自己個 artiste 做倒 corporate spokesperson
全個 marketing campaign 仲可以 一條龍 包嚟做

TVB artistes 有電視做 showcase
Sony 孖寶 可以 in-house 一家親
廣告公司亦可以有自己嘅 channels

至少佢地諗既野都出位d
同 ...
艾石仔 發表於 2016-8-31 13:32

新世代歌手 主要係靠商演賺錢

就算個concert 派哂霏啲出去 亦都唔等於有人會睇
坐滿到個場 某程度上等於話俾商場同公司聽 呢個歌手係有「商演叫座力」

所以坤坤 Aga 同 JW 今年都會升價

新世代歌手 主要係靠商演賺錢

就算個concert 派哂霏啲出去 亦都唔等於有人會睇
坐滿到個場 某程度上等於 ...
matthew1990 發表於 2016-8-31 13:50

所以情願派霏都唔想有吉位,
話哂第一次, 寫都寫得好D~不過佢地班歌手最大問題係產量唔夠,
一定要做定個產量, 先引到人長期留意,
AGA SHIGA JOYCE GINLEE 4個都係, 產量係最大問題
唔夠歌都算, 仲要隻隻都係主打,
第一次睇你係因為想聽你主打, 但第234次開就唔可以得主打同唱別人的歌

台好大 但好空洞 佢去細場就岩

所以情願派霏都唔想有吉位,
話哂第一次, 寫都寫得好D~不過佢地班歌手最大問題係產量唔夠,
一定要做定個產 ...
艾石仔 發表於 2016-8-31 14:03

次次開騷都要翻唱咩……不過jw都一個月出三首歌啦,已經搏盡
睇下仲有冇錢繼續fing

Rundown 反白先

Jw rundown

艾石仔 發表於 2016-8-30 23:25

其實過左o個5個stage之後D歌好似已經亂咁排
BTW 點解唔R周國賢同佢唱埋性情中人姐

其實過左o個5個stage之後D歌好似已經亂咁排
BTW 點解唔R周國賢同佢唱埋性情中人姐{ ...
KITSTON 發表於 2016-8-31 17:52

其實所謂五個stage 入面有啲歌都幾格硬

快歌果part算okay

但係佢升上去扭pat果幾下笑到我
nicknicknick 發表於 2016-8-31 19:44

你買幾多錢霏?

上youtube睇片炸
唔似得某啲會員咁有米
nicknicknick 發表於 2016-8-31 20:32

要錢既咩?

其實所謂五個stage 入面有啲歌都幾格硬
matthew1990 發表於 2016-8-31 18:38

豬屍鋸、感受低音同太空人都唔Anger

話說今晚無人討論佢o既

豬屍鋸、感受低音同太空人都唔Anger

話說今晚無人討論佢o既 ...
KITSTON 發表於 2016-8-31 21:36

所以跟本就係亂排

唉kwan gor.... 還我Janice

唉kwan gor.... 還我Janice
alexleung 發表於 31/8/2016 22:13

JW會唔會唔敢請Janice

JW會唔會唔敢請Janice
XYZZY 發表於 2016-8-31 22:15

我覺得佢同Janice 唔係真係好熟

Omg 性情中人 第一個live 啊 好正!!!

Omg 性情中人 第一個live 啊 好正!!!
alexleung 發表於 2016-8-31 22:46

終於唱呢首,唔係同坤哥合唱呀嘛

美祖都去睇

真係估佢唔到

我覺得佢同Janice 唔係真係好熟
matthew1990 發表於 2016-8-31 22:35

正如佢同 JM 都唔熟咁

美祖都去睇

真係估佢唔到
賴爽 發表於 2016-8-31 23:11

似係repost人地啲片

好在今晚無去!
Thanks god
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好在今晚無去!
Thanks god
hinz 發表於 2016-8-31 23:18

我覺得有蘇永康合唱性情中人已經抵返哂
但氣氛反應真係差...
Kwan gor 同蘇永康出埸d 叫聲仲大聲過佢本人

以前唔係話阿公俾面阿mark先會同JW合唱咋咩?
仲要連MV都要分開拍XD
今次竟然來做嘉賓?