返回列表 發帖
1314 早早係沙聲 但未至於唱唔到
但今次mi係唱唱下會咳/跳跳下跑去飲水/成首歌比觀眾唱
替佢可憐 但又替自己不值..

好為佢心痛 但咁辛苦撲飛又會覺得有少少唔開心 歌迷真係世上最好既消費者
若果真係取消場次或補場...應該都幾chaotic
需知每場有幾多歌迷係買貴左唔知幾多
但係keep住咁落去應該頂盡19號就收檔
進退兩難

其實佢開3-4場真係夠了,就算Sandy都係開4場,唔係話紅唔紅,毕竟年紀大了,真係唔好去得太盡

唔知點解我有預感覺得sammi做左依四晚後,如果身體仲未好番,可能取消其餘幾場。

By the way, 未取消係咪因為完左依個騷,有第二個人接住開呀?

成part cut左真係好失望... d飛撲得好辛苦
我情願佢改期
把聲真係好差

應該係賠錢,又覺歌迷咁辛苦撲飛,
自己付出咁多,自己想將尾站放香港,
加上覺得係神俾佢試驗,神會令佢平安渡過⋯⋯

忠粉心情真係好忐忑,
見到噚日 rundown 咁樣,個種期待,
起個前奏黎起下雞皮都好呀⋯⋯

之前 Eason 千嬅 都真係會打針開聲為左觀眾。
我估佢唔肯今次,由得佢繼續爛。

應該係賠錢,又覺歌迷咁辛苦撲飛,
自己付出咁多,自己想將尾站放香港,
加上覺得係神俾佢試驗,神會令佢平 ...
samson712 發表於 2016-9-17 23:54

加上覺得係神俾佢試驗,神會令佢平安渡過⋯⋯

無仼何惡意 都無仼何侵犯既意思
但我真心笑左LOL
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復 361# hinz

佢宜家心態係咁。
我本身都無信仰。

重記得當年去到紅館先知學友失聲取消,
又記得上次蔡健雅取消傷心左兩日⋯

但都無今晚咁失落

佢班耶粉咁大愛包容,一定會無事
其實一個歌手無咗把聲,都仲有成個人睇,或者有一大班人覺得好似探病咁,但歌手最需要都係呢班入場觀眾既支持,
叫佢退飛反而會令佢無乜信心,入場個班應該要合唱得更加大聲/比多啲支持佢,先會真正幫到成件事

其實睇成晚只係失望於佢CUT左個PART。
爛聲唱唔到,歌迷回贈歌聲,件事其實係感動,而且入得場我相信8成都樂意。
只係點解要CUT左遺珠MEDLEY!!!

改期應該冇乜可能, 紅館檔期太滿
同埋Sammi演唱會前係要瘋狂操練加戒口
改期就要兩個月食烚菜+雞胸

所以最可行係取消某啲場次
但認同樓上講佢應該覺得要盡力跨過神俾佢嘅考驗, 所以要頂硬上 - -

最後一次https://www.youtube.com/watch?v=P7dWsTqjTgE

把聲唔只沙咁簡單 真係好難聽
真心 冇必要撐落去

回復 366# 721AXA

係《最後一次》

回復  721AXA

係《最後一次》
christer_fur 發表於 2016-9-18 01:18

sor 我都唔係好熟佢既歌

最後一次

把聲唔只沙咁簡單 真係好難聽
真心 冇必要撐落去
721AXA 發表於 2016-9-18 01:14

似係感冒聲喎,但佢講野走音明顯好多,唱歌反而無咁走
早日康復啦

似係感冒聲喎,但佢講野走音明顯好多,唱歌反而無咁走
早日康復啦 ...
kayzzz 發表於 2016-9-18 01:25

好多轉音好多扭音
要演唱會內康復應該真係好難

少啲talk講少啲野齋唱啦

聽完最後一次Live,把聲爛哂仲繼續唱六場,無可能中途會好番,我怕對佢聲帶日後有嚴重影響
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

幫手去Instagram/Facebook勸佢取消

其實睇成晚只係失望於佢CUT左個PART。
爛聲唱唔到,歌迷回贈歌聲,件事其實係感動,而且入得場我相信8成都 ...
samson712 發表於 2016-9-18 00:23

係咪cut埋回來我身邊
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

回復 373# JasOh103

係呀 :'(

捱埋呢兩日 (佢講到咁肯肯定唔會退飛)

希望佢 20 號好好休息下

捱埋呢兩日 (佢講到咁肯肯定唔會退飛)

希望佢 20 號好好休息下

賴爽 發表於 2016-9-18 10:20

佢應該唔會取消
除非完全無聲
其實個演唱會仲有好多野睇
佢精神都OK 跳都無問題

今次入場多左份意義
唔止睇個表演
去感受埋佢份堅持 毅力 正能量
無論尾場有幾好或者有幾差
都做佢和唱既後盾 陪佢笑 陪佢喊

佢應該唔會取消
除非完全無聲
其實個演唱會仲有好多野睇
佢精神都OK 跳都無問題

今次入場多左份意義
唔 ...
JasOh103 發表於 2016-9-18 10:30

同埋佢都出道咁多年,演唱會都開咁多次,根本唔洗太擔心自己班死忠嘅忠誠度,無咩人真係會要退飛
但我唔希望佢今次完咗會搞到佢把聲比以前更加差 :(

講到尋晚狀態差又cut歌
頭先10am urbtix咪又係Server Busy 大把人搶輪椅位飛

同埋佢都出道咁多年,演唱會都開咁多次,根本唔洗太擔心自己班死忠嘅忠誠度,無咩人真係會要退飛
但我唔 ...
賴爽 發表於 2016-9-18 10:49

有幾多人喺買原價飛的?其實基本上都喺買黃牛嘅高價飛,如果話退飛,主辦方只會按照票價面值退,邊個願意?

但我唔 ...
賴爽 發表於 2016-9-18 10:49

睇到好多人落井下石好心痛
佢要承受既真係好多
佢對自己要求咁高 為左個show操到咁行
咁有誠意去排個rundown 最後竟然把聲出事
對佢一定好大打擊
仲要比人話唔專業 貪心 老 唔識唱歌 靠誇張服裝舞台 等等
好多唔知內情又評論一大堆
果然好多黑心人一沉百踩

佢要承受既真係好多
咁有誠意去排個rund ...
JasOh103 發表於 2016-9-18 11:54

錯甚麼 舊時做到太好之過
自信可 立正去承受賽果
誰都想趁慘敗去羞辱我 偏偏很高貴地說
未跌低 就當做打和

人類難抵擋的苦都靠血肉之軀撐過証明
人人傷得很重卻未曾絕氣

佢要承受既真係好多

「一個一個路人又經過 很多人議論 很少人打氣」    呢八場show 係佢嘅8公里 佢應該會堅持跑完
    get well soon

「一個一個路人又經過 很多人議論 很少人打氣」    呢八場show 係佢嘅8公里 佢應該會堅持跑完
    ge ...
wzx0825 發表於 2016-9-18 12:23

呢兩日猛聽佢d歌
好多句都好中
心血來潮 戰勝自己 衝過去 插曲 輸得漂亮

別為因此而煩惱
在絕望裡投訴

佢要承受既真係好多

病咗真係好難講,好明顯佢已經控制唔到自己把聲,你話好似陳奕迅食煙食到爛聲就抵死啫,
但落井下石個班好多連飛都無買,你話入完場覺得呢個歌手真係做得好差要回水就話,
如果連飛都無買就咁係網上攻擊真係好弱智 LOL

病咗真係好難講,好明顯佢已經控制唔到自己把聲,你話好似陳奕迅食煙食到爛聲就抵死啫,
但落井下石個班 ...
賴爽 發表於 2016-9-18 13:03

Exactly
又或者練歌練live唔夠 無病無痛都走音就話姐
佢已經出盡100%力去準備

其實除左痛心同擔心
接落來呢幾日真係唔想再多講啦
靜待下星期為佢打氣

RUNDOWN CUT左歌。是失望的
但第一場的道歉,是感動的!

1314 果陣容祖兒去到尾場比前幾場把聲好左少少
希望mi都會有得快d好返

RUNDOWN CUT左歌。是失望的
hans_lung 發表於 2016-9-18 13:36

我相信保留哭泣遊戲 回來我身邊 遺珠medley
Cut不要驚動愛情 默契
係唔會失望既

要每日去佢IG/FB同佢反映下

我相信保留哭泣遊戲 回來我身邊 遺珠medley
Cut不要驚動愛情 默契
係唔會失望既

要每日去佢IG/F ...
JasOh103 發表於 2016-9-18 13:44

估計21號開始先會加番,今晚都唔唱,提早收工番去休息

hans_lung 發表於 2016-9-18 13:56

呢兩晚既真粉好慘
咁難得有呢個rundown竟然cut左去保留d校歌
希望佢/佢團隊會改下啦

hans_lung 發表於 2016-9-18 13:56

同人換左飛聽晚睇,聽晚可唔可以加返sidecut medley同crying game
肥婆馬上收皮

呢兩晚既真粉好慘
咁難得有呢個rundown竟然cut左去保留d校歌
希望佢/佢團隊會改下啦 ...
JasOh103 發表於 2016-9-18 14:06

我寧願佢唔同嘉賓合唱、唔唱不要驚動愛情好過
肥婆馬上收皮

我反而寧願佢cut快歌
犀利/荒漠/熱愛島就算
火熱呢d簡直吃力不討好

我反而寧願佢cut快歌
犀利/荒漠/熱愛島就算
火熱呢d簡直吃力不討好
uran 發表於 2016-9-18 14:32

其實荒漠/熱愛島 係握手時間 影響不大

快歌對現場氣氛有幫助,而且音樂夠勁就無咁覺佢走音!

youtube好少片 LOL

youtube好少片 LOL
721AXA 發表於 2016-9-18 20:48

因為歌迷都無晒心情

因為歌迷都無晒心情
阿mark 發表於 2016-9-18 20:59

期望休息後有神蹟!

之前 Eason 千嬅 都真係會打針開聲為左觀眾。
我估佢唔肯今次,由得佢繼續爛。 ...
samson712 發表於 2016-9-17 23:56

打開聲針唔一定有效的, 而且只能有效24小時左右.  相信佢已經打左, 不過無效

打開聲針唔一定有效的, 而且只能有效24小時左右.  相信佢已經打左, 不過無效 ...
lblemon 發表於 2016-9-18 21:58

點解會無效嘅?

點解會無效嘅?
kayzzz 發表於 2016-9-18 22:08

開聲針係類固醇黎, 用黎暫時消退聲帶紅腫.

不過類固醇會抑制免疫系統, 有機會令感染更嚴重, 可能咁就無效卦.

利申: 非醫護人士.

今晚rundown係第一晚定第二晚?

蘋果話佢中場開返聲,清返。
但RUNDOWN仍然係短版

係FB有個 唔知係咪 OFFICIAL 既演唱會 page有人回應返 cut左忠粉認為最重要既野,
話真係要留力應付之後,唱唔到夾硬去又無意思 ……

……知不知你在濫用我的惻隱……

睇黎聽日都會係短版,21開始把聲再好d應該黎真章。

蘋果話佢中場開返聲,清返。
但RUNDOWN仍然係短版

係FB有個 唔知係咪 OFFICIAL 既演唱會 page有人回應返 c ...
samson712 發表於 2016-9-18 23:33

Sh_t 難得睇一次Sammi 竟然cut左你愛我愛不起同哭泣遊戲
肥婆馬上收皮