返回列表 發帖
睇左第3場 確實比之前兩晚好咗DD 但仍然係沙
不過氣氛真係好好 佢一唱唔到歌迷即刻補上
舞蹈動作方面比起Part 1仲落力 相信入場每一位都唔會覺得有蝕
希望會一直好落去啦

睇左第3場 確實比之前兩晚好咗DD 但仍然係沙
不過氣氛真係好好 佢一唱唔到歌迷即刻補上
舞蹈動作方面比起P ...
christer_fur 發表於 2016-9-19 00:18

睇來針灸真係幫到DD
如果繼續cut歌cut到尾
就唯有當crying game+個medley係首場bonus

捱埋聽晚可以休息!!
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

佢真係好勁,當年Eason Duo冇聲用感情搭夠
Sammi今次係用意志,睇得出佢好tough
我non-fans但真心欣賞佢
希望越唱越好,快啲好返

youtube好少片 LOL
721AXA 發表於 2016-9-18 20:48

上IG搵啦, 斷斷地但係有得聽下<最後一次>

尋晚睇左第3場,非常心痛。雖然把聲好左少少,但係好多都唱唔到!不過Sammi嘅演出依然係200分,全部都好落力,我相信佢自己都唔想令觀眾失望,希望Sammi唱埋今晚明天可以休息一下,餘下幾場都會好啲啦!

好嬲啊個rundown咁正
但我無飛但我唔會買黃牛

其實感冒失聲, 頭尾4,5天應可以好返, 有一日 break, 之後應該會明顯好轉架啦

其實感冒失聲, 頭尾4,5天應可以好返, 有一日 break, 之後應該會明顯好轉架啦
lblemon 發表於 2016-9-19 12:01

望就咁望
同埋有一日break可以研究下將邊d歌降兩度
等佢唱得舒服d

lblemon 發表於 2016-9-19 12:01

上次丁太break完就病住唱最尾2場。 希望sammi 唔好一放鬆就病得更勁

有無人知道今晚嘉賓

上次丁太break完就病住唱最尾2場。 希望sammi 唔好一放鬆就病得更勁
Nathan 發表於 2016-9-19 12:54

其實開超過3,4場紅館, 對女歌手黎講係好大挑戰, 成日握手, 台上台下換衫又冷又熱, 休息不足, 成日用聲, 個咪又近咀, 好易病.

頭先上youtube睇左琴晚既如何掉眼淚
真係好低音,降足兩度去到C major!

有無人知道今晚嘉賓
阿mark 發表於 2016-9-19 12:55

張衛健

Nathan 發表於 2016-9-19 12:54

容祖兒都係 Break 個兩日病病地,癲咗兩日

去到一月一直頭收了皮

張衛健
Wing1211 發表於 2016-9-19 15:32

連續兩晚?

容祖兒都係 Break 個兩日病病地,癲咗兩日

去到一月一直頭收了皮
賴爽 發表於 2016-9-19 15:40

但佢兩個都仲有聲,唱到,但Sammi係直頭講野都走音個隻,嚴重好多,其實佢係咩菌病得咁緊要?

同埋我發覺女歌手好似係比較易開show個陣病...仲要病親都好嚴重個隻,eg. 2004年既千嬅同今次既Sammi,都係好嚴重

但佢兩個都仲有聲,唱到,但Sammi係直頭講野都走音個隻,嚴重好多,其實佢係咩菌病得咁緊要?

同埋我發覺 ...
Jacz 發表於 2016-9-19 15:47

一般人感冒都會變聲,咳!點都要一個過程,就算食药都未必馬上好

頭先上youtube睇左琴晚既如何掉眼淚
真係好低音,降足兩度去到C major!
uran 發表於 2016-9-19 14:07

係,為左唱到降得好緊要
希望抖完一日好D

連續兩晚?
阿mark 發表於 2016-9-19 15:40

今晚杜德偉,合唱半首信自己
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Rundown 依然係短版
Encore唱多次終生美麗
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2016-9-19 23:11

有無粉現場反映叫佢考慮CUT其他歌留哭泣+SIDE CUT MEDLEY

無。 入到場會突然好感動繼續大合唱。
快歌基本係零聲,和音唱晒咁濟。
不過佢話自己feel到今日把聲係最好,一路好緊。

fifty1205 發表於 2016-9-19 23:11

how's her voice?

講野係清左,唱慢歌有力左,但都係會上唔到或走走地。
勁咳囉佢,話有好多痰。

如果我們不再見降key降到呢...

how's her voice?
JasOh103 發表於 2016-9-19 23:36

我覺得全晚都維持半失聲狀態,慢歌真係靠大合唱搭夠
不過大合唱真係好感動好震撼,尤其係我們的主題曲 捨不得你
快歌就好多時俾音樂蓋過把聲,熱愛島 Lalala直頭無唱過咁瀉
Btw 如何掉眼淚 cut左頭幾句好肉酸
肥婆馬上收皮

我覺得全晚都維持半失聲狀態,慢歌真係靠大合唱搭夠
不過大合唱真係好感動好震撼,尤其係我們的主題曲  ...
fifty1205 發表於 2016-9-19 23:59

頭先睇到不要驚動+默契 都好感動
突然對呢兩首歌好感上升
不過既然有2nd encore再唱校歌就唔應該啦
應該唱回來我身邊啦...

Cut左頭幾句即係chorus入?

頭先睇到不要驚動+默契 都好感動
突然對呢兩首歌好感上升
不過既然有2nd encore再唱校歌就唔應 ...
JasOh103 發表於 2016-9-20 00:29

"扮成二人是知已" 入,勁奇怪
唱信自己同多一次終生美麗真係好浪費quota,唱回來我身邊同crying game好過
肥婆馬上收皮

點解咁鍾意唱終身美麗

今次d歌出dvd 男仔唱k都唔使轉key 好方便

唱兩次終身美麗好海外版 成日巡迴大馬個d都要唱兩次 唔知為咩

今次d歌出dvd 男仔唱k都唔使轉key 好方便

唱兩次終身美麗好海外版 成日巡迴大馬個d都要唱兩次 唔知為咩 ...
mc) 發表於 2016-9-20 02:48
易唱? 大合唱易d?

其實如何掉眼淚降key降到啲低音佢都唱唔出咁滯 有咩謂..
我估冇病都係咁既Key

其實終身美麗已經聽到好煩好厭

其實終身美麗已經聽到好煩好厭
gooloo 發表於 2016-9-20 13:11

終身美麗 我的驕傲 定係少女的祈禱煩D

艾石仔 發表於 2016-9-20 13:54

後面兩首起碼都有rearrange, 但終身美麗好似咁耐都差唔多咁

艾石仔 發表於 2016-9-20 13:54

花花宇宙大日子失憶周末煩d
肥婆馬上收皮

仲咳緊
其實個喉嚨一定好痛 未好返仲要唱
尾場都唔知嗌唔嗌encore好

終身美麗其實唱一次/半首無問題
演唱會有全場大合唱個氣氛會好好
原來琴晚第一次唱個時係卡拉OK 有個阿叔亂唱
可能想補償返
不過練左crying game回來我身邊 都唔唱又真係....
我相信入場既都識唱囉...再唔係可以放歌詞

仲咳緊
其實個喉嚨一定好痛 未好返仲要唱
尾場都唔知嗌唔嗌encore好

終身美麗其實唱一次/ ...
JasOh103 發表於 2016-9-20 19:28

仲奢望休息完今日把聲會好啲..

花花宇宙大日子失憶周末煩d
fifty1205 發表於 2016-9-20 18:45

我覺得差唔多
仲有光明會 + 艷光4射
【This is MC】澳門見

今晚Leon Lai?
love wins!

現場見到Leon燈牌

Unofficial FB

黎明將表演以「明福俠」名義派台的新歌《我唔係死蠢》。屆時黎明的Facebook fanpage有機會進行直播,敬請留意。

奇袋
希望直播埋講話果part

原來係真既 今晚明福俠,22Jan,24唔鎮乳,25古仔
love wins!

把聲好似好左好多

把聲好似好左好多
JasOh103 發表於 2016-9-21 22:19

rundown 如何?

Unofficial FB

黎明將表演以「明福俠」名義派台的新歌《我唔係死蠢》。屆時黎明的Facebook fanpage有機會 ...
阻住 發表於 2016-9-21 20:24

變左係林日曦fb直播

https://www.facebook.com/linrixi/videos/1114184385340232/

今日把聲好左好多,加油Mi!
爆裙笑死
肥婆馬上收皮

今日把聲好左好多,加油Mi!
爆裙笑死
fifty1205 發表於 2016-9-21 22:54

咁瘦都爆究竟係咪比人著架?

我睇咁多次演唱會都末試過完全無人叫ENCORE
但又照岀黎