返回列表 發帖
Sold out.
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我想問如果AEG訂飛幾耐會收到email?
我懷疑我個payment唔成功
hinz 發表於 2016-6-13 13:30

我買完之後 唔夠5分鐘已經收到email

我買完之後 唔夠5分鐘已經收到email
hin0526 發表於 2016-6-13 16:31

成朝都load唔倒

打到個電話爆都未通過,網頁更加load 都load 唔到。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

試過九點兩三個字左右入到
入晒資料,一按confirm就load唔到, 之後仲server timed out
嬲死!!

期待!

限買四張GOOD!
02 著地 - 鄧麗欣

【荒謬!】一疊報紙代表20人排隊 Sammi個唱飛點買呀!

喂……………

你見唔見到,相中有幾多個人?

五個?你肯肯定?

錯!係25個。

光天化日有冇咁猛?太陽就猛!

聽日係Sammi鄭秀文「Touch Mi Part 2 演唱會」公開發售門票。星期日中午,尖沙嘴金馬倫道通利琴行已經開始有人排隊。南亞人得一個?你以為啦,佢腳下嗰疊報紙,同咕臣,已經代表咗20個人!只係大家呢一個Moment時運高睇唔到!到開售嗰陣,就會好似你上小巴咁,明明前面係得一個人排,點知臨上車前一刻13個「親友」就會動物衝咁撲出嚟,並稱聲唔係插隊,而係大家搵咗一名「代表」代排隊。

肯肯定聽日又係咁。紅館亦已經排緊人龍瞓緊街。上次Sammi開騷賣飛又係咁,五月天又係咁。究竟香港人要忍到幾時?

http://hkm.appledaily.com/detail ... tant&issue=20160619

都估到南亞娛樂員工又要開工
我們都是這樣長大的

今日記招宣佈加開24/9 及 25/9  2場
我們都是這樣長大的

鄭秀文會在9月16-19、21-22、24-25日於紅館舉行《Touch Mi Part 2世界巡迴演唱會2016》,暫定8場。
今午Sammi穿著紅色間條短裙現身,現場公布她的演唱會威水紀錄,她在20年來於紅館合共舉行81場演唱會(未計今次),是紅館歷年開最多場數的女歌手。
至於「Mi」系列演唱會,香港加世界巡迴,已唱了82場。提到9月這次香港演唱會,她未決定會否再加?
因體力消耗大,所以要中場休息。
她透露今次開Part 2,所有服裝、化妝、髮型會是全新見大家,環節和元素都不同。
問會否安排老公許志安上台?她說沒有。

wow
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2016-6-19 21:49

睇480一定要睇24/25啦咁

JasOh103 發表於 2016-6-19 23:37

其實300都係
02 著地 - 鄧麗欣

其實300都係
hinz 發表於 2016-6-19 23:45

16-22不如唔好賣
黑曬

On9,仲黑過Twins個次
不如唔好公售算啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

JasOh103 發表於 2016-6-19 23:37

你買左未呀?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

你買左未呀?
matthew1990 發表於 2016-6-20 01:36

10點準備refresh爆個電腦

咁黑 唔買黃牛都唔得喇
love wins!

入唔到~~~~~~~~~~~~

入唔到too

成百個人排隊
真係總有些人買到飛

買到 (暫定) 尾場 480x3
好開心!!

買到 (暫定) 尾場 480x3
好開心!!
uran 發表於 2016-6-20 10:37

你就好啦幾點start排?

website入唔到

1225 得番單丁
1245 All Sold Out
From門市
02 著地 - 鄧麗欣

你就好啦幾點start排?

website入唔到
JasOh103 發表於 2016-6-20 10:43

七點半排隊,九點派籌
返公司食個早餐,十點落去搏殺過

你買唔買到呀?

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
02 著地 - 鄧麗欣

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2016-6-20 13:14

啱啱買咗一張24號$300

我到宜家都入唔到個網

我到宜家都入唔到個網
cakeiii2000 發表於 2016-6-20 13:19

same
救命

same
救命
JasOh103 發表於 2016-6-20 13:22

去門市碰碰運氣吖

門市碰運氣成功!
480 x 3, 300 x 1
多謝票房阿姐堅持撈底!

唔該CUT 晒成PART 十誡, 一爛聲唱到哮喘咁..

唔該CUT 晒成PART 十誡, 一爛聲唱到哮喘咁..
快劍俠 發表於 2016-6-20 14:23

仲有排舞老師都要換啦

真心希望mi cut 左:

1. 非男非女/ 十誡/ 男仕今天你很好
換:你愛我愛不起/ 實不相瞞/ 艷遇/ 落錯車/ 跳傘

2. 長恨歌/ Do Re Mi
換: 感情線上/ 回來我身邊/ 如果你有事/ 醫生與我

3. Water of love/ 火熱動感
換:大暴走/ 神化/ 神奇女俠

4. 默契
換/ 加: Arigatou

換:你愛我愛不起/ 實不相瞞/ 艷遇/ 落錯車/ 跳 ...
l00540 發表於 2016-6-21 15:45

正確,咁樣睇黎咪三分之一都換曬喇

換:你愛我愛不起/ 實不相瞞/ 艷遇/ 落錯車/ 跳 ...
l00540 發表於 2016-6-21 15:45

一、三都排晒舞唔會轉啦
反而真係希望電影part同一追再追嗰part轉歌

一、三都排晒舞唔會轉啦
hihi 發表於 2016-6-21 22:14

weibo有片
睇來有新快歌新舞

正確,咁樣睇黎咪三分之一都換曬喇
lightupmylight 發表於 2016-6-21 21:27

如果part 2變化不大
Mi真係辜負了辛苦排隊的歌迷了

真心希望換走華星年代老歌

一、三都排晒舞唔會轉啦
hihi 發表於 2016-6-21 22:14

開8場,值得重新編過舞步啩

2. 換入寵物情緣同陀槍師姐嘅歌都好吖
話晒電視劇拍過又唱過

回復 90# l00540

已经重新排舞了,有放片段出来。。。

想問問其他有開過part2的歌手 rundown係咪保留part1大部份曲目

今日蘋果話Sammi唔會加場

杜Sir表示過往所有獎座都送到電影資料館,他說:「榮譽嚟自電影界,應找有代表性地方收藏,我獲獎過程已記錄低,過往攞咗幾多冇計過,拍咗幾多套戲都唔知。」Sammi和安仔前後腳到場,但沒有合照,對於杜Sir捐出獎座,Sammi十分支持,她過往獲歌手獎為主,但有一個電影學會頒的獎,問是否打算下個目標爭取電影獎項?她說:「人生總有缺憾美。」Sammi的演唱會門票供不應求,她說:「我唔會加場了,體力有限。」

開8場,值得 ...
l00540 發表於 2016-6-22 00:30

開8場, 值得全新rundown

仲有佢有講過考慮出DVD

想問問其他有開過part2的歌手 rundown係咪保留part1大部份曲目
阿mark 發表於 2016-6-22 13:46

通常都係
e.g. 容祖兒(Starlight Part 1, 2), 林憶蓮(MMXI>MMXII), 郭富城 (2004>2005, 2007>2008)

阿mark 發表於 2016-6-22 13:46

通常都唔會專登排過哂啲歌
最多改少少
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

開8場,值得 ...
l00540 發表於 2016-6-22 00:30

我覺得只會係兩三part會有song change

1. 唔唱 時間之光 + 嘉賓CAS唱天梯 > 唱新歌
2. 電影歌曲 換走一兩首歌 > 唱不拖不欠/如果我們不再見
3. encore部分唔唱一步一生/不要驚動愛情 >轉一兩首歌

我覺得只會係兩三part會有song change

1. 唔唱 時間之光 + 嘉賓CAS唱天梯 > 唱新歌
2. 電影歌曲 換走 ...
masterdragon 發表於 2016-6-23 00:11

其實佢而家開始操同排練去到9月就算換全新rundown都排得切
覺得非男非女medley會cut
觀眾最無反應既就係個part
其他可以保留再換走唔hit既

如何掉眼淚 你愛我愛不起 實不相瞞 心血來潮

通常都係
e.g. 容祖兒(Starlight Part 1, 2), 林憶蓮(MMXI>MMXII), 郭富城 (2004>2005, 2007>2008) ...
masterdragon 發表於 2016-6-23 00:01

郭富城(2011>2013)

睇來你愛我愛不起會唱既機會真係幾高

頭先睇娛樂新聞Mi話side track演唱會會考慮開...如果開係明年既事

通常都係
e.g. 容祖兒(Starlight Part 1, 2), 林憶蓮(MMXI>MMXII), 郭富城 (2004>2005, 2007>2008) ...
masterdragon 發表於 2016-6-23 00:01

starlight part 2果個好似系twins出事之後臨時頂住開,應該系冇乜時間再去度rundown....