返回列表 發帖
睇17號....唔知乜水呢?
本身睇16號,同朋友換左飛。

傳聞
16/9 嘉賓:箭嘴安
22/9 嘉賓:丁太
25/9 嘉賓:牛華
Jacz 發表於 2016-9-12 00:53

丁太!!!!!
希望係真, 因為剛剛搵到22號既飛
好開心終於有得睇

哭泣遊戲 replace 放不低

hans_lung 發表於 2016-9-13 00:26

Source?

好矛盾呀...都好想好想聽放不低
如果係真咁你愛我愛不起都應該會係個part出現
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

hans_lung 發表於 2016-9-13 00:26

好啱feel
love wins!

知唔知19號嘉賓
阿mark 發表於 2016-9-12 09:03

唔知呀~

傳聞
16/9 嘉賓:箭嘴安
22/9 嘉賓:丁太
25/9 嘉賓:牛華
Jacz 發表於 2016-9-12 00:53

頂....睇兩場都撞唔中丁太
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

演唱會好正啊

我雖然好鍾意花,但最近鼻敏感非常厲害,在演唱會期間,大家不用送花牌或花籃給我了,謝謝朋友們,可以發message給我打氣,我很開心足夠了。不過如果已訂了花,我都會小心安放在後台其他地方。另外,其實我這幾天咳嗽利害和喉嚨發炎,聲音也沙啞,不過,幸好精神和體力卻依然好生猛。乖乖吃藥中,希望開show能痊愈。朋友們,為我祈禱啦!

fb段片把聲好沙呀...

fb段片把聲好沙呀...
hihi 發表於 2016-9-15 00:39

好心痛佢呀
唱足成晚一定好辛苦
希望盡快好返

咁快轉plug Fabulous
睇黎演唱會好大機會唱
肥婆馬上收皮

睇fabulous mv 排舞閃左兩秒似會留 男仕

mc) 發表於 2016-9-15 13:40

有無可能舞蹈不變但轉歌?

mc) 發表於 2016-9-15 13:40

煞科 too

鄭秀文 Sammi Cheng 最新派台【Fabulous】,明晚「Touch Mi2」的開場曲!! Are You READY???
RIP Bang Bang Bang

煞科 too

最新派台【Fabulous】,明晚「Touch Mi2」的開場曲!! Are You READY???
RIP Ba ...
JasOh103 發表於 2016-9-15 17:20

竟然係咁 爆大冷
肥婆馬上收皮

最後賽前預測 (根據樓上各方資料, 上次standby songlist及自己估計):

01. Prologue
02. Bang Bang Bang Fabulous
03. 螢光粉紅
04. 煞科
05. 天生一半(MastaMic) 八公里

06. 非男非女
07. 十誡
08. 男仕今天你很好

09. 放不低 哭泣遊戲
10. 一追再追 + 追
11. 時間之光 (On@C AllStar) 血來潮

12. 愛是… (feat. Mc Yan)
13. 戰勝自己 (feat. 24 Herbs)
14. Hallelujah  加爾各答的天使-德蘭修女
15. 上帝早已預備
16. 朝聖  信者得愛 (feat. Mc Yan)

17. 問我 情線上
18. 為何又是這樣錯 不拖不欠
19. 玻璃鞋 你愛我愛不起
20. 終身美麗
21. 長恨歌(國) 回來我身邊
22. Do Re Mi 最後一次  
23. 輸得漂亮

24. Touch Overture
25. Touch Medley: Water of Love / 獨家試唱 / 星秀傳說 / 信者得愛 (feat. Mc Yan)  犀利 / 發熱發亮 / 荒漠甘泉 / 熱愛島   
26. 火熱動感la la la Chotto等等
27. 唯獨你是不可取替  叮噹

28. 捨不得你  Arigatou
29. 一步一生
30. 不要驚動愛情
31. 唯獨你是不可取替
32. 高山低谷
愛的輓歌 / 實不相瞞 / 愛你是我一生中理想 / 如何掉眼淚 / 記認  (希望真係有喇)
33. 默契 我們的主題曲

最後賽前預測 (根據樓上各方資料, 上次standby songlist及自己估計):

02. Bang Bang Bang ...
masterdragon 發表於 2016-9-15 23:31

係就好了,有無可能啊,好多冷門歌

Predictions:
Fabulous / 螢光粉紅 / 煞科 / 感情線上
非男非女 / 小心女人 / 男仕今天你很好
哭泣遊戲 / 我不是歌手 / 心血來潮 / 你愛我愛不起
愛是…/ 總有一個人 / 薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉 / 上帝早已預備 / 朝聖
為何又是這樣錯 / 最後一次 / 跳傘 / 終身美麗 / 回來我身邊 / 醫生與我 / 輸得漂亮
犀利 / 神奇女侠 / 發熱發亮 / 信者得愛
捨不得你 / 八公里 / Arigatou

25/9 Bonus: 如何掉眼淚 插曲

我估:
02. Fabulous
03. 螢光粉紅
04. 煞科
05. 八公里 (新歌環節)

06. 非男非女
07. 小心女人
08. 男仕今天你很好

09. 哭泣遊戲
10. 我不是歌手 (新歌環節)
11. 你愛我愛不起(大熱Sidecut)

12. 罪與罰
13. 衝過去
14. Hallelujah
15. 上帝早已預備
16. 朝聖

17. 感情線上
18. 為何又是這樣錯
19. 醫生與我
20. 終身美麗
21. 如果我們不再見
22. 最後一次  
23. 輸得漂亮

24. Touch Overture
25. Touch Medley: 獨家試唱 / 星秀傳說 / 犀利 / 信者得愛 (feat. Mc Yan)  
26. Chotto等等
27. 叮噹

28. 愛的輓歌 / 如何掉眼淚 / 宿命主義 / 插曲 / 心血來潮 / 不拖不欠(其中一首)
29. 總有一個人
30. 不要驚動愛情 / 愛情萬歲
31. 唯獨你是不可取替

尾場Encore:
32. 女神(每次演唱會都翻唱一首當年hit歌)
33. 默契 / 我們的主題曲 / 親密關係
肥婆馬上收皮

上次個後備歌單一首都冇出現今次又講到一堆好耐冇唱嘅歌會出現
好期待今晚會唔會又自打嘴巴

上次個後備歌單一首都冇出現今次又講到一堆好耐冇唱嘅歌會出現
好期待今晚會唔會又自打嘴巴 ...
gooloo 發表於 2016-9-16 11:23

大家都係唔好期望過高,mi 的數學不嬲都好差的
佢之前訪問話新碟有幾首快歌質素都好高,其實係得2首(除非衝過去d remix都計埋啦)
今晚就開show啦,希望佢把聲快d好番

大家都係唔好期望過高,mi 的數學不嬲都好差的
佢之前訪問話新碟有幾首快歌質素都好高,其實係得2 ...
mr_matchman 發表於 2016-9-16 11:34

所以話RUNDOWN 會有8成新....其實得..........4成?

所以話RUNDOWN 會有8成新....其實得..........4成?
hans_lung 發表於 2016-9-16 13:09

其實再聽返個訪問係成個演唱會係8成新
包括燈光舞台舞蹈團等等等等
今次dancers 20變28已經係4成

不過好期待今晚rundown既原因係因為想睇下個fb page預告左咁多究竟準唔準

最關心並唔係rundown
而係把聲
希望無9成好返都8成

朋友收到少量rundown...佢提及side cut 只係Medley方式唱!

朋友收到少量rundown...佢提及side cut 只係Medley方式唱!
hin0526 發表於 2016-9-16 15:04

除了你愛我愛不起,仲有咩?

除了你愛我愛不起,仲有咩?
阿mark 發表於 2016-9-16 15:34

咁就無問清楚...剩係知今晚嘉賓係蕭煌奇!

咁就無問清楚...剩係知今晚嘉賓係蕭煌奇!
hin0526 發表於 2016-9-16 15:54

蕭煌奇冷到咁 我估九成九人都唔知佢咩水 宣傳國語新歌?

721AXA 發表於 2016-9-16 16:04

我係其中一個唔知佢係乜水

有fans見到劉華到左紅館

721AXA 發表於 2016-9-16 16:04

國語新歌佢有分作既
love wins!

有fans見到劉華到左紅館
mr_matchman 發表於 2016-9-16 17:29

good 尾場希望有其他嘉賓
love wins!

今次場外有咩精品賣?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

咁究竟係你是我最眼定劉華?

個台係有啲唔同 有led地板 opening都完全唔一樣
但望落碌神柱應該有keep

fabulous 开场 两层舞台

50首親密關係出現了

把聲點呀?

睇黎非男非女果part唔使再re-reuse喇掛!

迷糊情慾對象

OMG我會喊死

如何掉眼淚
我們都是這樣長大的

OMG我會喊死
JasOh103 發表於 2016-9-16 21:25

欲哭找不到根據

欲哭找不到根據
uran 發表於 2016-9-16 21:27

接埋crying game
救命
剩係呢part都值回票價

如何掉眼淚
dom 發表於 2016-9-16 21:26

痴線  

接埋crying game
救命
剩係呢part都值回票價
JasOh103 發表於 2016-9-16 21:28

不如唱埋滴著眼淚!!!

沒那麼簡單 W/ 蕭煌奇

没那么简单 应该只是针对第一场嘉宾唱

沒那麼簡單 W/ 蕭煌奇
samson712 發表於 2016-9-16 21:39

接住如何掉眼淚同哭泣遊戲,超岩feel
https://youtu.be/z6GKEgrp8_w
我們都是這樣長大的

接住如何掉眼淚同哭泣遊戲,超岩feel
dom 發表於 2016-9-16 21:49

唔知係咪請嘉賓cut左心血來潮
呢part唱埋上一次流淚幾正呢!!!

希望接落來呢part有兩首自己既歌