返回列表 發帖

[Sep/2016] Touch Mi 2鄭秀文世界巡迴演唱會2016

【英國保誠呈獻 Touch Mi 2鄭秀文世界巡迴演唱會2016】
日期: 2016年9月16日至19日, 21日至22日, 24日至25日
時間: 晚上8:15
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780, HK$480, HK$300

渣打/MANHATTAN 信用卡客戶尊享優先訂票
優先訂票日期: 2016年6月13日至17日
網上購票:www.aegpromotion.com/sammi2016
訂票熱線: 28 611 611
公開發售日期: 2016年6月20日
售票處: 城市售票網
信用卡電話購票: 2111 5999
網上購票: www.urbtix.hk
票務查詢: 3761 6661
節目查詢: 2905 8134
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實算係part 2即係touch mi最後一站
定係好似encore場咁重新開始新一輪tour

其實算係part 2即係touch mi最後一站
定係好似encore場咁重新開始新一輪tour
721AXA 發表於 2016-6-1 19:10

之前有訪問話part 2係最後一站   
下次開show的形式亦會唔同 (未知幾時, 不過聽住先~)

我真係好鐘意Sammi
但係佢開show就真係好專心做show
唔似千嬅 kelly果d會好真情流露咁
雖然好落力專心演出係好事
不過演唱會都好想見到偶像真情流露㗎lol

希望獨唱時間之光(其實可以成part cut,剩返時間之光)
電影part唱如果我們不再見/最後一次,cut問我
encore唱side track

希望獨唱時間之光(其實可以成part cut,剩返時間之光)
電影part唱如果我們不再見/最後一次,cut問我
encore ...
hihi 發表於 2016-6-1 20:21

其實唔太鍾意mi唱華星歌
可以加番玻璃鞋、落錯車、跳傘嗎?

即係同上次touch mi差唔多定係一個新嘅演唱會?
好亂,個名一樣

終於有Part 2!!!!今次一定要搶到!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

又要撲飛撲到面色枯黃…

其實唱衝過去+幾首新歌
換左一兩part (esp. 十誡果part)
再唱多幾首side track
就已經好滿足

如果係完完全全replicate既唔知會唔會加到場呢?
希望記者會會解釋多d

Rundown排左舞/神塔既應該都唔會改
天生一半->感情線上
為何又是這樣錯可能會換上最後一次(?)
長恨歌/Do Re Mi換如果我們不再見/醫生與我plssss
一步一生換唯獨/更加愛你plssss

另外我覺得佢ig片呢排有咁多side track一定係有d野
硬係覺得今次會有相信自己聽
跪求 你愛我愛不起 心血來潮 蕭邦寫過的歌 總有一個人 實不相瞞 如何掉眼淚 如何掉眼淚 如何掉眼淚
好重要所以要講3次
就算降好幾個key都要
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

其實唔太鍾意mi唱華星歌
可以加番玻璃鞋、落錯車、跳傘嗎?
l00540 發表於 2016-6-1 20:29

sing many times already
跳傘就真係要

另外我覺得佢ig片呢排有咁多side track一定係有d野
JasOh103 發表於 2016-6-1 22:56

如果有一part係過山車+輕快歌就好

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百貨/馴悍記...

講開過山車先醒起一路都無視左愛上一個人
愛上一個人/總有一個人/兩個只能愛一個/三個人一個約會/(唯獨你一個) 又係正到冇朋友

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百 ...
uran 發表於 2016-6-1 23:18

真係好鍾意好鍾意愛上一個人
個前奏已經好正

我唔介意你唱晒成隻Becoming Sammi, 真係唔介意

無睇PART 1,睇黎要睇PART 2了
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

齋睇樣, 其實不能立即想到是SAMMI

希望part 2 cut咗唯獨你是不可取替/默契/獨家試唱,聽到好厭
電影part唔該cut埋問我/DoReMi/長恨歌 3首悶歌,轉唱不拖不欠/感情線上/如果你有事
另外,快歌想聽小心女人/X派對/非男非女/發熱發亮
慢歌想聽如何掉眼淚/哭泣遊戲/插曲Rock版/交換溫柔/我們的主題曲/上一次流淚/跳傘/總有一個人/塞拉耶佛的羅密歐與茱麗葉/愛的輓歌/愛情萬歲
記得唔好再唱親密關係!!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好想聽最後一次/心血來潮/心事/醫生與我/如果我們不再見/你愛我愛不起/實不相瞞/艷遇/請放心

你的前半生,我愛你再見,捨得,相信自己,偷聽器,
希望會換走唱過N 次的舊歌。
再翻唱埋JW " 矛盾一生"就perfect.
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

換個排舞老師吧,會好好多

應該唔會改好多 最多一兩首歌唔同
仲要係唱主打果D e.g. 我們的主題曲, 不拖不欠 lol!

齋睇樣, 其實不能立即想到是SAMMI
lblemon 發表於 2016-6-2 00:18

但係認到個妝一定係佢

講過唔會點改, 不過都希望有少少驚喜. side cut就唔望會有,有冷少少嘅主打已經好好喇. 其實好似Kelly咁side cut medley呢個idea幾好. 有幾句聽下都好過無

但係電影部分好易改, 唔該bye bye "長恨歌" & "Do Re Mi". 跳傘, 最後一次,喜歡憎你, 如過我們不再見, 愛上一個人, 快樂不快樂 醫生與我 乜乜乜都好

做咩扮ANGRY BIRD?

希望今次可以唱相信自己, 時間之光獨唱, 世界之最, 理想對象, 如何掉眼淚, 實不相瞞
快歌唱X派對, 熱愛島, 小心女人, 祝大家好過
電影唱醫生與我, 如果我們不再見, 愛上一個人, 如果你有事, 戀上你的床, 情無獨鍾
Side cut唱晒Wonder women成隻啦, 仲有顏色氣味, 你愛我愛不起, 很愛很愛你, 心血來潮

如果以上出現20%都心滿意足
【This is MC】澳門見

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百 ...
uran 發表於 2016-6-1 23:18

愛上一個人到而家都仲聽緊
【This is MC】澳門見

勁想聽:實不相瞞 大暴走 交換溫柔 上一次流淚
love wins!

強烈渴求:後遺症 / 你愛我愛不起 / 世界之最 (你願意) / 我也有那個需要 / 寂寞年華 / 喜歡憎你 / 那天你愉快嗎 / 就是為了

同埋可唔可以用 守株待兔 換 愛是...?

回復 28# Jacz

你講呢堆,可能性系零咯

首次開part2吧,以前都是一個主題一次過

大家講嗰堆歌都好想聽!
預咗唔會有大改動,最多都係一兩首...
但覺得今次會有相信自己

都係嗰句,近排IG咁多side track
希望真係記得同埋唱下

希望佢嘅演唱會唱歌唔好咁死力

希望佢嘅演唱會唱歌唔好咁死力
saturnrthk 發表於 2016-6-2 21:07

佢宜家既唱法係難頂 lol
仲有覺得佢宜家過度正面樂觀 感覺好假 lol

實不相瞞!!! 理想對象!!! 傷!!! 相信自己!!! 上次已經講到口乾都要再講多次!!!

721AXA 發表於 2016-6-2 21:14

成日吋觀眾肥/減肥失敗/矮/樣衰咪真囉

touch mi降key了

講到尾,其實個個都想聽佢唱舊歌冷門歌
多過新公司堆動畫歌

721AXA 發表於 2016-6-2 21:14

感覺好似含住__唱歌同講野咁

回復 33# 721AXA

Touch mi  十誡&火熱動感 live 好驚嚇

回復 39# 阿mark

十誡果part無咩問題,唱法其實貼近"禁忌的遊戲"remix,sammi carry到果種嫵媚感!
火熱錄影果場唱得好亂,其實可以cut走!

'係有內容既改動既'
'其實最主要都係用返上次既rundown既'

點先?

'係有內容既改動既'
'其實最主要都係用返上次既rundown既'

點先?
JasOh103 發表於 2016-6-5 18:47

今日份蘋果咁寫既︰

鄭秀文(Sammi)將於9月16日開始假紅館舉行6場「Touch Mi2鄭秀文世界巡迴演唱會2016」,去年Sammi舉行12場紅館騷時,開賣日秒殺一票難求,而這次開騷已定於本月20日公開發售門票,全新宣傳海報亦於近日曝光,Sammi玩大頭、羽毛眉配螢光唇造型。
對於再和香港歌迷見面,Sammi說:「今次開part2係我一個心願,由香港開始巡演,過去一年去咗多地方演出,但一直希望可以再返香港開騷。」她笑言上次未看過的朋友要抓緊機會,今次內容編排會有新構思,但會保留上次的精髓再加一些新元素,造型上亦會新添戰衣,她更自爆正為邀請嘉賓而傷腦筋。

係咪即係keep返電影個theme但換晒d上次冇唱既主題曲/插曲?

衝過去(Powerful Mix)係咪會replace朝聖/火熱動感

有無人星期一會去買飛?

理想對象, 大暴走唔該

有無人星期一會去買飛?
JasOh103 發表於 2016-6-11 21:01

PART1 睇吾到 想有睇PART2呀

希望星期一買到

8點45已經入唔到個網

點算

完全入唔到囉

我想問如果AEG訂飛幾耐會收到email?
我懷疑我個payment唔成功
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我想問如果AEG訂飛幾耐會收到email?
我懷疑我個payment唔成功
hinz 發表於 2016-6-13 13:30

試下打去渣打信用卡熱線問, 睇下有冇transaction...