返回列表 發帖
終於有Part 2!!!!今次一定要搶到!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

希望part 2 cut咗唯獨你是不可取替/默契/獨家試唱,聽到好厭
電影part唔該cut埋問我/DoReMi/長恨歌 3首悶歌,轉唱不拖不欠/感情線上/如果你有事
另外,快歌想聽小心女人/X派對/非男非女/發熱發亮
慢歌想聽如何掉眼淚/哭泣遊戲/插曲Rock版/交換溫柔/我們的主題曲/上一次流淚/跳傘/總有一個人/塞拉耶佛的羅密歐與茱麗葉/愛的輓歌/愛情萬歲
記得唔好再唱親密關係!!!!
肥婆馬上收皮

On9,仲黑過Twins個次
不如唔好公售算啦
肥婆馬上收皮

終於撲到飛 仲要係原價
希望有你愛我愛不起 如何掉眼淚 不拖不欠!!!
硬係覺得開完今次Mi會隔好耐先再開
肥婆馬上收皮

你咁好彩呀!! 宜家仲原價撲到飛!!!
mandy089 發表於 2016-8-31 16:48

靠朋友幫手喺內部買返黎,勁lucky
肥婆馬上收皮

Sammi話Rundown更新左好多
希望係真ga la
肥婆馬上收皮

仲有咩方法買到飛
lemontea1069 發表於 2016-9-5 23:16

黃牛

可以考慮下山頂,炒得唔算離譜,比起780票價
肥婆馬上收皮

螢光粉紅有得留低
JasOh103 發表於 2016-9-6 19:54

改編曲唔該
我諗opening part應該係bang bang bang轉犀利,其餘同part one一樣
肥婆馬上收皮

其實bang bang bang好霸氣好有氣勢
好想佢唱呢首出場
犀利可唔可以用WOL換

又話轉左8成
...
JasOh103 發表於 2016-9-6 20:05

我諗跳舞同福音歌part唔會點轉
可能主要轉慢歌/Encore/電影part
肥婆馬上收皮

信者咁high唔好cut啦 好想入場high一次
發熱發亮一定要呀今次!! cut左獨家superstar啦 連 ...
JasOh103 發表於 2016-9-6 23:42

我希望福音part留返戰勝自己,真係好有power

如果今次dance medley係:小心女人+發熱發亮+信者得愛+Chotto等等就好啦,一定high爆,歌又係大hit

Sexy part其實可以係一夜成名 X派對 表演時間,一定好正
肥婆馬上收皮

其實想佢成個part2改唱慢歌
除左你愛我愛不起 八公里 唱硬
總有一個人 心血來潮 如何掉眼淚 實不 ...
JasOh103 發表於 2016-9-6 23:35

我都好想有part係Sidecut,你愛我愛不起+最後一次+宿命主義+心血來潮+心事+如果我們不再見

番去現實,我覺得part 3放不低/encore捨不得你會轉如何掉眼淚/不拖不欠/插曲/哭泣遊戲 呢d big hit情歌
但我真係好鍾意放不低同捨不得你,好想今次親耳聽下

一追再追/追、時間之光應該會轉新碟慢歌

希望Encore唱下我們的主題曲,拜託Sammi唔好再唱親密關係+默契!!!!!
肥婆馬上收皮

你所講既都好同意!!  
' 但我真係好鍾意放不低同捨不得你,好想今次親耳聽下 ' 我都係!! 就算降幾 ...
JasOh103 發表於 2016-9-7 00:49

我睇第三同七場
肥婆馬上收皮

根據個unofficial fan page
《Touch Mi 2 演唱會》預告:
4. Mi將會演唱眾望所歸的Side Track《你愛我愛不 ...
JasOh103 發表於 2016-9-7 01:21

邊個page啊?d料準唔準架
如果真係有你愛我愛不起同最後一次,我會喊死
肥婆馬上收皮

啊..........Mi透露咗今次會唱哭泣遊戲
不如唱埋愛情萬歲
肥婆馬上收皮

根據個unofficial fan page
《Touch Mi 2 演唱會》預告:
4. Mi將會演唱眾望所歸的Side Track《你愛我愛不 ...
JasOh103 發表於 2016-9-7 01:21

之前Fans有整投票?
邊幾首歌跑出?
肥婆馬上收皮

如果要唱默契

請用
唯獨你是不可取替, 默契,交換溫柔,8公里
咁接都仲叫有意思的 ...
gordon0807 發表於 2016-9-10 23:55

又係唯獨...取替同默契
最佳廁所位
肥婆馬上收皮

傳聞
16/9 嘉賓:箭嘴安
22/9 嘉賓:丁太
25/9 嘉賓:牛華
Jacz 發表於 2016-9-12 00:53

頂....睇兩場都撞唔中丁太
肥婆馬上收皮

咁快轉plug Fabulous
睇黎演唱會好大機會唱
肥婆馬上收皮

煞科 too

最新派台【Fabulous】,明晚「Touch Mi2」的開場曲!! Are You READY???
RIP Ba ...
JasOh103 發表於 2016-9-15 17:20

竟然係咁 爆大冷
肥婆馬上收皮

我估:
01. Prologue
02. Fabulous
03. 螢光粉紅
04. 煞科
05. 八公里 (新歌環節)

06. 非男非女
07. 小心女人
08. 男仕今天你很好

09. 哭泣遊戲
10. 我不是歌手 (新歌環節)
11. 你愛我愛不起(大熱Sidecut)

12. 罪與罰
13. 衝過去
14. Hallelujah
15. 上帝早已預備
16. 朝聖

17. 感情線上
18. 為何又是這樣錯
19. 醫生與我
20. 終身美麗
21. 如果我們不再見
22. 最後一次  
23. 輸得漂亮

24. Touch Overture
25. Touch Medley: 獨家試唱 / 星秀傳說 / 犀利 / 信者得愛 (feat. Mc Yan)  
26. Chotto等等
27. 叮噹

28. 愛的輓歌 / 如何掉眼淚 / 宿命主義 / 插曲 / 心血來潮 / 不拖不欠(其中一首)
29. 總有一個人
30. 不要驚動愛情 / 愛情萬歲
31. 唯獨你是不可取替

尾場Encore:
32. 女神(每次演唱會都翻唱一首當年hit歌)
33. 默契 / 我們的主題曲 / 親密關係
肥婆馬上收皮

個rundown正到痛哭
肥婆馬上收皮

First encore:
26. 愛的輓歌
27. 你愛我愛不起
28. 上一次流淚
29. 心血來潮
CHISIN CHISIN CHISIN AHHHHH! ...
JasOh103 發表於 2016-9-16 23:06

痴線,正到傻左
肥婆馬上收皮

如果有埋捨不得你同放不低真係無憾
肥婆馬上收皮

有熱愛島同荒漠甘泉,正到癲左
肥婆馬上收皮

聽都心都up哂
但自私地希望Sammi唔好cut場cut歌,大家撲飛撲到面色枯黃
今晚為Mi祈禱,Get well soon,希望休息果2日幫到佢恢復體力
肥婆馬上收皮

cut左哭泣遊戲
samson712 發表於 2016-9-17 21:14

啊!!!!星期一千奇唔好cut啊!!!!
肥婆馬上收皮

聽完最後一次Live,把聲爛哂仲繼續唱六場,無可能中途會好番,我怕對佢聲帶日後有嚴重影響
肥婆馬上收皮

估計21號開始先會加番,今晚都唔唱,提早收工番去休息
hans_lung 發表於 2016-9-18 13:56

同人換左飛聽晚睇,聽晚可唔可以加返sidecut medley同crying game
肥婆馬上收皮

呢兩晚既真粉好慘
咁難得有呢個rundown竟然cut左去保留d校歌
希望佢/佢團隊會改下啦 ...
JasOh103 發表於 2016-9-18 14:06

我寧願佢唔同嘉賓合唱、唔唱不要驚動愛情好過
肥婆馬上收皮

蘋果話佢中場開返聲,清返。
但RUNDOWN仍然係短版

係FB有個 唔知係咪 OFFICIAL 既演唱會 page有人回應返 c ...
samson712 發表於 2016-9-18 23:33

Sh_t 難得睇一次Sammi 竟然cut左你愛我愛不起同哭泣遊戲
肥婆馬上收皮

連續兩晚?
阿mark 發表於 2016-9-19 15:40

今晚杜德偉,合唱半首信自己
肥婆馬上收皮

Rundown 依然係短版
Encore唱多次終生美麗
肥婆馬上收皮

how's her voice?
JasOh103 發表於 2016-9-19 23:36

我覺得全晚都維持半失聲狀態,慢歌真係靠大合唱搭夠
不過大合唱真係好感動好震撼,尤其係我們的主題曲 捨不得你
快歌就好多時俾音樂蓋過把聲,熱愛島 Lalala直頭無唱過咁瀉
Btw 如何掉眼淚 cut左頭幾句好肉酸
肥婆馬上收皮

頭先睇到不要驚動+默契 都好感動
突然對呢兩首歌好感上升
不過既然有2nd encore再唱校歌就唔應 ...
JasOh103 發表於 2016-9-20 00:29

"扮成二人是知已" 入,勁奇怪
唱信自己同多一次終生美麗真係好浪費quota,唱回來我身邊同crying game好過
肥婆馬上收皮

終身美麗 我的驕傲 定係少女的祈禱煩D
艾石仔 發表於 2016-9-20 13:54

花花宇宙大日子失憶周末煩d
肥婆馬上收皮

今日把聲好左好多,加油Mi!
爆裙笑死
肥婆馬上收皮

我睇咁多次演唱會都末試過完全無人叫ENCORE
但又照岀黎

BTW 又係終生美麗 ...
hinz 發表於 2016-9-21 23:13

第四場都係咁  呆哂
肥婆馬上收皮

求其唱首都得啦
點解要終身美麗==
hinz 發表於 2016-9-21 23:19

第一場之後蘋果講過Encore cut左唯...取替同終生美麗
肥婆馬上收皮

其實個FB page第一晚前預告左哭泣遊戲 愛的輓歌 romeo&juliet 心血來潮 最後一次 都已經出現
係得arigatou ...
JasOh103 發表於 2016-9-21 23:56

我覺得呢首麻麻
說好的我不是歌手都消失了
肥婆馬上收皮

在歌莉雅微博見到Touch Mi2 Rundown Setlist
同第一場Rundown一模一樣,不過1st Encore原本係closing係不要驚動愛情,2nd encore睇唔到
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205

係指今晚? 定第一場個 rundown 本身係呢個 show 原本 rundown ? ...
samson712 發表於 2016-9-22 21:14

應該係指呢個show本身Rundown
肥婆馬上收皮

今晚唱“默契”前,SAMMI有講話唱首咁多場都無唱既歌。
點知因為無BAND REHERSAL,所以BAND無準備

我估係 ...
hans_lung 發表於 2016-9-23 00:16

唔好忘記part 1尾場 Mi話唱首咁多場都無唱嘅歌,點知係唯獨你是不可取替
肥婆馬上收皮

始終都係無哭泣遊戲
希望一陣有回來我身邊
肥婆馬上收皮

同埋明明佢都開到聲話回來我身邊,都唔俾佢唱!
uran 發表於 2016-9-25 23:22

Encore果陣?
肥婆馬上收皮

side track演唱會可唔可以唱一次實不相瞞呀
雖然呢首明明係主打
lemontea1069 發表於 2016-9-28 11:34

Side track演唱會唔該補返宿命主義 心事 醫生與我 祝你快樂
肥婆馬上收皮