返回列表 發帖
我覺得我地deserve一個like 即係讚好啦 俾JM囉
佢由以前唔識點用英文同人去communicate 變到而家咁勁
睇 ...
bagfgfcde 發表於 2016-10-20 22:59

我好agree 其實everyone 即係每個人啦 都係咁mix住嚟講有乜咁special
成班laugh at her既好似自己all this while都無試過咁do
It's 一種 cul...文化, you know! JM tone正到一個點lorrrr
我以後都會learn from佢 真係好inspiring
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

2016星加坡星和無線電視大獎
我最喜愛劇集 《城寨英雄》
我最喜愛男主角 陳展鵬《城寨英雄》 黎耀祥《公公 ...
林仔 發表於 2016-10-22 23:33

其實大馬呢邊都幾肯定會係咁
不過就應該唔會有雙冠軍(舊年玩左)
我係希望龍成虎/audrey可以做黑馬搶走個情侶獎
我覺得香港男女主應該都會係佢兩個 男配我今年都想係阿廉 女配就君馨/羅蘭/長腳蟹

男角色好希望係Bobby 好想一屋老友記有獎呀

望下望下 好似無乜歌想冠
我的情書有機re

幕後玩家雖然有脆魚auntie喺度
但睇落都唔差咁
林仔 發表於 2016-10-24 23:54

為左阿Moon/謝生決定追5集睇下

開心 37首歌既playlist
竟然shuffle到黃色大門接勞斯萊斯

愛祖愛詩

另外嗰35首係邊個嘅歌?
kayzzz 發表於 2016-10-30 12:33

有Miriam Gigi Fiona Janice Ivana Gin AGA aka 美祖既對手
無Sammi因為唔同level
無姓謝個位因為美祖當佢透明

Sammi個playlist有冇200首歌
bagfgfcde 發表於 2016-10-30 14:22

無呀
個國語歌playlist有30幾首
理想演唱會rundown playlist有71首(全部廣東歌)
就快要做個side track playlist

林生復我

原來上年我個十大得2+0.5+0.5個女人
今年就

今年想Tim少攞男喜

想得太多
林仔 發表於 2016-11-4 20:21

做得幾正 金句又多
成套劇唯一亮點...
千祈唔好比某人雙料

先唔講劇情離地萬丈
選角果個真係犀飛利
揀劉佩玥做第三者都算突破 脆魚auntie算做自己吖
宋熙年做犯眾憎 ...
林仔 發表於 2016-11-5 21:57

套劇係爛爛地 所以話謝生係唯一亮點囉 (Bosco最近幾集都OK)
Moon做第三者好吃力 扮cool既角色唔啱佢做 唔夠自然唔夠放 磨練多幾年會有更好既效果
其他根本不值一提
不過最難頂係個對情侶 公然求愛求婚結婚度蜜月 睇到嘔

好彩之前謙怡個對無咁做 分分鐘會變反感

在困難中不要去數自己失去了多少,反而要提醒自己已擁有多少,你會發現有很多值得感恩的事呢 ❤️ ...
jose 發表於 2016-11-6 12:27

ngk真係好好人 好錫我美秀
愛霏

個好似恥笑緊人既衰樣咁
matthew1990 發表於 2016-11-6 15:15

好似想人恥笑佢衰樣咁

周六、日成收視重災區,台慶劇《來自喵喵星的妳》周六播映收視曾低見16點,但低處未算低,上周六播映重本製 ...
林仔 發表於 2016-11-8 08:26

笑死
台慶劇喎
仲衰過跨年

matthew1990 發表於 2016-11-9 05:38

咁早呀

早睡早起身體好:D琴晚我倆完事後好早就訓佐嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-9 05:42

果然祖粉都祖睡祖起
係咪會調轉襪著先

嘩 128-97
個nasty woman都幾多人反佢
今次好睇

今次真係堅好睇
雖然個人希望希魔贏 但又好想睇下癲普贏佐之後會有幾癲 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-9 13:02

兩邊都係魔鬼
其實之前比media洗左腦都覺得無理由美國人會投個Trump出來
不過個女人又唔好得去邊
最好笑係兩個既campaign都係不停咁叫人stop對方 唔好比咁既人做總統
勁無實力

最正係睇住班明星/media扑街 勁樣衰

馬後炮 其實睇辯論 佢說話能力係被比下去 唔知點解個民調造到佢勁高 ...
HOTMAN 發表於 2016-11-9 21:40

邊個馬後炮?

**** 本內容被作者隱藏 ****
啲人覺得Hilary係個狡猾既老油條(之前佢洗橫手打低佢黨內初選對手; 又成日搬龍 ...
matthew1990 發表於 2016-11-9 22:44

真小人偽君子形容得好好

HOTMAN 發表於 2016-11-9 23:24

都係賽後檢討姐

楊秀惠做得唔錯喎 係咪成套劇既亮點
#proud

上輯好似已經讚緊
  #你而家仲有睇??
kevinlai1621 發表於 2016-11-9 23:46

睇左第一集兩節半棄左
屋企人依家睇緊所以留意到

上集都好搶不過比兩個女主蓋過
今次咁多劣評可以獲得讚賞已經好好
講返佢 其實入左行都好多年
由演技超爛去到平平無奇到依家有能力去駕馭角色
雖然都仲有進步空間 但其實真係進步好多

之前重播點金勝手d戲真係好爛
今次大躍進喎!!!

米雪姐&三哥真係好好笑
原來學警雄心都11年喇 又有阿怡又有阿Fi 好想重溫呀

溏心3完全為左睇米記 當年紅姨我勁鍾意
三哥就真係好型 希望可以睇到佢地再合作

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-11-14 00:51

佢笑得好有喜感不過又少少恐怖

佢笑得有D.....
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-14 01:22

high左野

1) 搵到工
2) 買左Joanne

開心就快有DVD睇

原來今晚係星光黯淡賀台慶

用開 Spotify
大部分英文歌都有
而家連日文歌都愈黎愈多
不過廣東歌唔算好齊

Joox 唯一既好處 ...
matthew1990 發表於 2016-11-22 00:36

Spotify無Kontinue & 山林道
不過我都係用Spotify
聽少幾首yumk既歌唔會死

其實我就覺得唔係話做到特別好 叫做不過不失啦
可以再震驚d再痛d 同埋唔開眼浪費左 可以睇到眼淚會加好多分
不過真係幾有郭藹明feel 呢樣又加返好多分

年尾女配呢就未至於值(對手太多太強)
不過演得好過個女主就肯定既 風頭都蓋過女主係好事
女一who?

其實佢上次木都兒我已經好鍾意, 舊年時來風都好正, 佢都係實力派黎嘅

可能今年攞左飛躍先{:1_114: ...
kevinlai1621 發表於 2016-11-23 23:27

其實佢做小三/反叛女真係入型入格 做到好黑人憎
一直都覺得可以做到咁既效果佢係好戲既 今次做正室比人搶老公反而好破格

有反差麻 不過我對佢有印象嘅戲都唔係奸角
正如佢老公最破格又有戲味個套係潛行狙 ...
kevinlai1621 發表於 2016-11-23 23:41

個套佢真係做得好好 咁多套劇我最鍾意佢既表現就係跛co
未攞過男喜其實好慘(峯少馬明都攞過)

蔡小姐陳小姐都有獎就知造馬啦

角色獎
大馬好似真係100%全民投票, 你唔俾佢fans夠多
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 21:27

主持話70:30
呢邊反佢地既都勁多
我唔信投楊怡linda kay既鐵粉會少過佢兩個

男女主配都知係邊個
係想睇audrey龍成虎攞情侶獎

角色獎
大馬好似真係100%全民投票, 你唔俾佢fans夠多
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 21:27

個musical好難睇
高山低谷接終身美麗乜料

個矛盾一生勁難聽

但係竟然有平常心
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 21:52

佢編同監製架
原來今晚細寶係做表演嘉賓only

男飛躍俾左三寶, 細寶緊係無
  不過三寶其實都係實至名歸, 佢都捱左好耐 ...
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 21:58

我仲以為佢攞男配
咁如果楊明無角色獎應該都係佢

男配仲有咩大熱
  終於唱live
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 22:22

唔記得左提名名單有邊個
不過大馬班妹妹仔肯定唔會投阿廉 (你睇邊個攞主持獎)

定定live好唔定

d 聲好差下
  最後3強有大波謙
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 22:31

妹妹仔投票係咁既啦
大波攞過兩屆12 13男配架
最經典係洋蔥個年 我有在場見證多謝楊怡呢4個字

咁on call個時又唔係太差嘅, 但只限個次lor
kevinlai1621 發表於 2016-11-26 22:41

其實個年的確表現唔錯 有oncall飛虎巴不得
雖然講最佳係古佬vs國邦 不過大馬係最喜愛架 所以今年照入

話說我係咪派左好多膠 令Week 48榜單條link多左九倍人禁 好想買endy隻神碟  ...
nicholashin 發表於 2016-11-27 15:11

點知有幾多人click
我都好想我投票link多九倍人
btw 你官方投左可以再pm我哦

原來3台冠都叫無影無蹤

其他榜不值一提好似係
kwanie 發表於 2016-11-29 16:01

無頒過填詞人大獎比佢

J fan

Amazing Esthers一年之間變做人妻團

姓胡既人特別good taste

胡定欣?
nicholashin 發表於 2016-12-3 20:24