返回列表 發帖
要播100次談笑風生
John 發表於 2016-6-6 16:27

今晚應該又有丸丸
開心 !
我們的總和

Lancome bye bye! 講完

日版卡樂B薯片 真係好味,小確幸

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

笑話區

年度噴言候選

曾經有版主說過 live version AP 會調整至1.5, 如果有錯就請更正.
hkwilliamsiu 發表於 2016-6-6 16:33

笑話區

年度噴言候選
-Prince- 發表於 2016-6-6 19:52

很肯定係平行時空下某個forum嘅皮主講^^
我地孤陋寡聞嘎
我們的總和

笑話區

年度噴言候選
係咪佢有份同坤哥合唱 所以多左個小數位?

很肯定係平行時空下某個forum嘅皮主講^^
我地孤陋寡聞嘎
Wonders 發表於 2016-6-6 19:59

DerB 你都係香港威廉口中既其中一名版主喔
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

笑話區

年度噴言候選

咁你又唔指正佢,可能佢會講:
版主 心水清

日版卡樂B薯片 真係好味,小確幸

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2016-6-6 19:17

終極大煩膠
煩過蘭蘭冇薯片食
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

終極大煩膠
煩過蘭蘭冇薯片食
John 發表於 2016-6-6 20:50

認同,美john要打佢patpat

兩小時音樂選擇^^
我們的總和

DerB 你都係香港威廉口中既其中一名版主喔
matthew1990 發表於 2016-6-6 20:46

Small Potato就有我份
我們的總和

終極大煩膠
煩過蘭蘭冇薯片食
John 發表於 2016-6-6 20:50

世上有乜煩過衛蘭入爆谷店 聞啲爆谷味 但唔准食?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

世上有乜慘過衛蘭入爆谷店 聞啲爆谷味 但冇得食?
matthew1990 發表於 2016-6-6 21:14

答案:衛蘭同衛詩 入爆谷店 聞爆谷  但兩個都冇得食

嗚呀 !!!! 細蘇第一個鐘已經四首派台啦 !!
世界變呀 !!!!!!!!!!!!!!

嗚呀 !!!! 細蘇第一個鐘已經四首派台啦 !!
世界變呀 !!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2016-6-6 21:35

終於正常返
我們的總和

開心大發現有NATHANBB<3333333

事後兩人接受訪問,問到Jason給女友送吻是即興?Jason謂:「畀個驚喜佢嘛,都問定佢坐邊度,但一定唔會喺做騷時求婚。(坤坤首歌咁歡迎真係呷醋?)少少都有架,但都開心嘅,但呢個後生仔…要小心,下次唔請佢嚟。(坤坤係『睇騷王』?)係咩,咁算啦,下次做騷的海報寫埋佢名可以幫助銷情,但佢就冇得分紅囉。」

事後兩人接受訪問,問到Jason給女友送吻是即興?Jason謂:「畀個驚喜佢嘛,都問定佢坐邊度,但一定唔會喺做騷時求婚。(坤坤首歌咁歡迎真係呷醋?)少少都有架,但都開心嘅,但呢個後生仔…要小心,下次唔請佢嚟。(坤坤係『睇騷王』?)係咩,咁算啦,下次做騷的海報寫埋佢名可以幫助銷情,但佢就冇得分紅囉。」
nicholashin 發表於 2016-6-6 23:29

一出街 能重遇你不禁心中暗喜
一轉身 為何又有一個分身的你
這裡有你 那裡有你
每個途人亦似足從前的你

點解度度都有佢個名?

這裡有你 那裡有你
每個途人亦似足 ...
kayzzz 發表於 2016-6-6 23:36

佢老是常出現咪有記者問

這裡有你 那裡有你
每個途人亦似足 ...
kayzzz 發表於 2016-6-6 23:36
佢搞Phil
班記者仲要不斷寫野吹捧佢 =_=

答案:衛蘭同衛詩 入爆谷店 聞爆谷  但兩個都冇得食
kayzzz 發表於 2016-6-6 21:20

慘慘慘

林奕匡拉女模白沙灣拍MV踏浪戲水搞浪漫 暖男形象被讚「香港大仁哥」
香港創作小天王林奕匡6/8將發行新歌加精選《小眾情人Goodman》,新歌〈天淵之別〉日前率先播出,引起網友熱議。其實原曲是他2014年在香港發行的粵語歌〈高山低谷〉,連天后鄭秀文都聽得感動,在自己演唱會上翻唱,讓該曲瞬間成為超級金曲K歌,目前已在YOUTUBE累積近1億次「天文級」點閱率,如今他找來老搭檔陳永謙重新操刀作詞「高山低谷」深情國語版為〈天淵之別〉,再度引起時下年輕人共鳴!
林奕匡出生於加拿大一個離島小鎮,全鎮6000人,只有一個紅綠燈,環境單純而幽靜。大學就讀化學相關科系的他一直熱愛音樂,出道前與友人組成爵士樂隊,奪下北美最大型爵士樂比賽薩克斯風冠軍;2007年,贏得溫哥華新秀歌唱大賽冠軍,並代表溫哥華出賽「全球華人新秀歌唱大賽」而出道,但期間遇上版權問題,讓他事業瞬間滑到谷底,曾經經濟拮据卻不敢讓家人知道,當時一名知名音樂人鼓勵他:「最後對音樂失望,唯一的解決方法就是寫歌,當你每寫一首歌,就如能夠向前多行一步。」因此他把當下心情寫成〈高山低谷〉,不但是他音樂歷程的寫照,更反映了時下年輕人懷抱理想卻困在貧富差距而不見天日社會現況,引起千萬網友共鳴。
他日前為拍攝MV抵台,生性害羞靦腆的他想到要和初次見面的女模演感情戲,會不斷NG卡關,前晚徹夜反覆演練腳本。隔天一清早4點趕赴白沙灣取景,穿著一件薄襯衫牽著女模踏浪戲水,看似唯美浪漫,其實當時8度低溫凍得他全身僵硬,海水更是冷得刺骨,風狂雨驟把兩人轟得一身狼狽,妝髮師一旁待命隨時拯救妝容,但也激起他暖男的性格不時擔心女模受寒,完全忘了害羞;傍晚劇組再到北投取景,雖然室內較溫暖,但滿屋「蚊子軍團」飛竄,一幕他在廚房和女主角互餵義大利麵的畫面,頭頂盤旋數百隻蚊子,導演一喊「卡」,他立刻幫女主角驅趕蚊蟲,工作人員都稱他是「香港大仁哥」,與專輯名稱「小眾情人」不謀而合,十足細心體貼。

台灣既記者係咪痴線架

林奕匡拉女模白沙灣拍MV踏浪戲水搞浪漫 暖男形象被讚「香港大仁哥」
香港創作小天王林奕匡6/8將發行新歌加 ...
nicholashin 發表於 2016-6-7 00:03

你應該要highlight 埋「1億次」

你應該要highlight 埋「1億次」
matthew1990 發表於 2016-6-7 00:05
有理由相信台灣既「1億次」同其他地方唔同

nicholashin 發表於 2016-6-7 00:03

咁超級金曲K歌又冇錯喎...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

有理由相信台灣既「1億次」同其他地方唔同
nicholashin 發表於 2016-6-7 00:07

煲大左10倍 (話說Eason之前好似都俾台灣傳媒報錯大碟銷量?)

咁超級金曲K歌又冇錯喎...
John 發表於 2016-6-7 01:35
其實都係既 只係「超級金曲」好似好浮誇咁

老搭檔陳永

係咪打少個仁字??
Happy and Blessed.

琴晚發夢 活著是最好的死亡 拎到編曲人獎

bagfgfcde 發表於 2016-6-7 07:21

真雅粉

琴晚發夢 女神 拎到 「我」最喜愛歌曲獎

琴晚發夢 女神 拎到 「我」最喜愛歌曲獎
harryharry 發表於 2016-6-7 08:58

竟然唔係 天平先生

_凱彤人氣高企 連某林姓版主ig都出現佢個名
bagfgfcde 發表於 2016-6-7 07:21
有無係夢中聽佢唱live
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

joox有小塵埃新歌
開心。。。

joox有小塵埃新歌
開心。。。
jose 發表於 2016-6-7 14:03
一年一首歌 係咪想五年一碟

一年一首歌 係咪想五年一碟
nicholashin 發表於 2016-6-7 14:25

第一隻碟都係得4隻廣東歌姐
仲差一首就夠數喇

有無係夢中聽佢唱live  ...
nicholashin 發表於 2016-6-7 12:28

Post出嚟做咩?冇人想理呢個暗星
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有無係夢中聽佢唱live  ...
nicholashin 發表於 2016-6-7 12:28

點解唔見有人討論祖祖個拉闊?定係我Miss左

Ohh just saw lol

第一隻碟都係得4隻廣東歌姐
仲差一首就夠數喇
jose 發表於 2016-6-7 15:16
但無出英文歌
HOTMAN 發表於 2016-6-7 15:21
_凱彤好慘

原來有d fans 係真。弱智

HOTMAN 發表於 2016-6-7 15:21

正所謂年歲這麼輕 隨意的追星呀!!!
nh留意咩星係咪要你批准呀!!!

harryharry 發表於 2016-6-7 20:41
唔係有_凱彤份都唔會POST出黎啦

開心番

開心番
matthew1990 發表於 2016-6-7 20:46

Y change icon

開心番
matthew1990 發表於 2016-6-7 20:46

有咩唔開心
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

但無出英文歌 _凱彤好慘
nicholashin 發表於 2016-6-7 17:22

凱彤都叫講得出名 個個林姓細眼男歌手冇人識wor

Y change icon
kayzzz 發表於 2016-6-7 20:54

應下節

harryharry 發表於 2016-6-7 20:41

防止佢追暗星學壞榜樣