返回列表 發帖
小心愛 / 烈女 / 千金 / 女人味

成隻LOL LIVE呢4隻係最LOOP得過
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

大家都在尋找消失的過去
ed8671ed 發表於 2016-7-15 23:07
希望派台 咁就有資格候選新人獎
仲未整候選名單, 唔知今年暫時有幾多位新人拎到資格

希望派台 咁就有資格候選新人獎
仲未整候選名單, 唔知今年暫時有幾多位新人拎到資格  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-16 10:17

好想頒膠俾佢呀
我而家都已經唔識分邊啲係新人啦

幾驚佢拎AKENNY同AGILL首非愛不可黎跳
harryharry 發表於 2016-7-15 23:53

呢隻要跳咩舞

丟架
精選
咖啡迷
尋找莫札特
自以為是
綁架
不愛之恩

不快不滿不想看見
請擰轉面

不快不滿不想看見
請擰轉面
bagfgfcde 發表於 2016-7-16 12:31

每日都聽閃光彈同鴛鴦襪幾次
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

又有得恥笑匡匡

睇套戲都要聽到你A_A"

又有得恥笑匡匡
nicholashin 發表於 2016-7-16 15:43

唔睇都留意唔到原來D詞咁噴
終於學會翻鍋蛋炒飯和飯炒蛋

靈魂伴侶
靈魂盡頭
靈魂相認

好想頒膠俾佢呀
ed8671ed 發表於 16/7/2016 10:26
係咪未有人出碟

好想頒膠俾佢呀
ed8671ed 發表於 2016-7-16 10:26
新人獎候選名單剛剛打好 一間 po
靈魂伴侶
靈魂盡頭
靈魂相認
ed8671ed 發表於 2016-7-16 17:54
靈魂伴侶係 hebe 嗰首定 幸而 嗰首
係咪未有人出碟
kwanie 發表於 2016-7-16 18:26
有 楊智遠

一走了之好好聽
有 楊智遠 {:1_11 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-16 20:05
仲有Heyo

一走了之好好聽仲有Heyo
nicholashin 發表於 2016-7-16 20:11
佢 2013 年出過隻 EP 叫 嬉怒的維度
雖然爭唔到新人 不過都可以爭卓越歌手奬

有 楊智遠 {:1_11 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-16 20:05

當然係哈比田 隻碟好好聽

一走了之好好聽仲有Heyo
nicholashin 發表於 16/7/2016 20:11
究竟今年頒唔頒到三個新人出黎

睇套戲都要聽到你A_A"
屮SiU霖屮 發表於 2016-7-16 17:04

西片既大片十套幾乎都有兩三套都收錄Sia既歌嘎 <333333333
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

佢 2013 年出過隻 EP 叫 嬉怒的維度
雖然爭唔到新人 不過都可以爭卓越歌手奬  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-16 20:19
:(
kwanie 發表於 2016-7-16 20:31
某會員聲稱孩子的天空Single出現過 咁就有Siu Yuen Colin Ning

某一天 某一刻 某次呼吸 我們終將再分離

兩個星期冇些牙過美春d歌喇^^
今日我揀呢首

當 這 地 球 沒 有 花
我們的總和

kwanie 發表於 2016-7-16 20:31

Comma
Publicidad
Comma四子用三年時間孕育出他們《夢》的第一章, 樂隊將於2016年7月30日舉辦首個EP發佈音樂會, 並推出首張廣東EP《仲夏夢》

Comma
Músicians/band

@M會員
屮SiU霖屮 發表於 2016-7-16 23:05

宇多田光 <3333333333
愛啊
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Beautiful Love Beautiful Love

隻碟好好聽呀

Beautiful Love Beautiful Love

隻碟好好聽呀
nicholashin 發表於 2016-7-16 23:52

乜碟

乜碟
bagfgfcde 發表於 2016-7-17 00:10
林XX最新大碟
收錄天 _ _ _、一 _ _等歌曲

Beautiful Love

天平先生

不愛之恩Killing me softly

Beautiful Love
bagfgfcde 發表於 2016-7-17 10:03
呢首歌個名係咪 _ 兒?

我懷念我的笨

決戰二世祖
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

芝士
今天我
少女時代
弗雷德的夢
我已經敢想你
請關掉手提電話
如果我們不曾相遇

失落沙洲
身騎白馬
突然好想你
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

仍然為你在喝采 當你選了她 曾讓我淚流 覺得舉世我最悲哀

乜原來beautiful love咁k既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

一走了之 ...

HERO

乜原來beautiful love咁k既
dongbb2332 發表於 2016-7-17 20:16

你而家先知?

新貴
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

John 自唱版新貴 (同埋色惑)

是不是我們 下一次會遇到真愛

神奇兩女俠

希望喺我有生之年 可以睇到美Yum 拍番個咁有質素既跳舞MV

2017中文試題泄出 大量考生受影響!!

作文卷內容如下:
1. 「經過這件事後,我領悟到人毋須過於擔心未來,只要享受當下,人生便可謂無悔。」

試以以上句子作為文章的開頭,以「今夜煙花燦爛」為題寫作一篇文章。

2. 有人說:「無論 um你係um 一個點樣既人 你係外表係點樣 性別係啲乜嘢都好 最緊要你愛惜自己做返自己 你都會有發光發亮既一刻 um讓世界艷羨」。

試就你對以上句子的體會,以「豔羨」為題寫作一篇文章。

3. 試從兩句中任選一句,以「最幸福的眼淚」為題寫作一篇文章。
(1) 眼淚看似不切實際,其實很有意義。
(2) 眼淚看似很有意義,其實不切實際。

===
其實考評局已經唔係第一次用霏霏啲歌黎出題
好似刺蝟果條都係抄霏霏首不遠不近
如果dse想考得好 不妨買哂霏霏所有跳樓碟

反OT 不遠不近

Girls" rule
生命如此美好

演員和歌手(live)(陳奕迅/李榮浩) /
我們的總和

玩家
藝妓回憶錄

鴛鴦襪
玩家
閃光彈
新貴

2017中文試題泄出 大量考生受影響!!

作文卷內容如下:
1. 「經過這件事後,我領悟到人毋須過於擔心未來, ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-18 20:56

有冇2018

反OT一千個假想結局