返回列表 發帖

YOUTUBE十大最高點擊率廣東歌

10. 連詩雅 - 好好 ( 201274) 9638313 views (9,414,392+223,921)

9. 蘇永康 - 那誰 (2011522) 9696309 views
(
9,038,352+657957)

8. Supper Moment - ( 20131218)  10342451 views (9,525,314+ 817,137)

7. 吳業坤 - 原來她不夠愛我(2015年5月15日)10362331 views(8,529,056 +1833275)

6.林奕匡 - 高山低 (2014427) 12174140 views (9,756,198+ 2,417,942)

5.連詩雅 - I'm still loving you(201192)  13101918 views (10792311+ 2309607)

4. 陳奕迅 -
陀飛輪 (201033) 124599508 views (11,439,079+ 1,020,429 )

3. Dear Jane - 不許你注定一(20131016) 13414424views  (13,273,376+ 141,048)

2. 連詩雅 - 到此為(201227) 14580801views (11,675,491+ 2,905,310)

1. C AllStar - 天梯 ( 20101125) 15097387 views (14,176,942+ 920,445)

後記: 只包原創廣東歌,不計翻唱。雖然YOUTUBE未必係一個最可信的指標,但也可作一個參考。尢其反映到TVB BAN咩歌紅咩歌

願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

I'm still loving you係廣東歌?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

前點擊女王連詩A

叱幾首點擊高d wor!

this one!?
siubee1027 發表於 2016-6-24 02:23

你咁講真係貶低CM女神阿漿
佢係宇宙歌手
FIGHT for 陳柏宇

係以上公司唔玩tvb,唔係tvb ban佢地
如果講ban,應該係關係良好,有plug歌,但唔俾上榜,先叫ban

十首歌祗有天梯和原來她不夠愛我不是唱片公司上載到youtube.

係以上公司唔玩tvb,唔係tvb ban佢地
如果講ban,應該係關係良好,有plug歌,但唔俾上榜,先叫ban ...
阿mark 發表於 2016-6-24 13:19

其實都係互惠關係,的唱片公司就算唔玩頒獎,如果有歌手開演唱會或出專輯,需要宣傳時又會亮下相TVB。不過勁歌冠軍歌要唱Live真係唔夠歌冠,唔出席無獎/冠都算合理, 應該唔算ban.

十首歌祗有天梯和原來她不夠愛我不是唱片公司上載到youtube.
hkwilliamsiu 發表於 2016-6-24 14:10

出呢個天梯mv 時, 佢地唱片公司就係私人國, 果時佢地未簽寰亞

美廁到底幾時先可以去番呢個癲峰呢
利申:唔係鏡粉

應該有好多歌換位了
無力將天氣逆轉。

英king ?
宇宙尖 ?
yam kay ?