返回列表 發帖

燈神同我對賭,賭注係退出 CM

賭:星期五係咪 8 號

對話如下:

恭喜 CM 星期五起就唔駛再見到燈神
P.S. 反口爛乜乜
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

本來仲有好多不確定因素既 (路徑偏西既程度、烈風圈大小、吹襲台灣後減弱程度/速度) 但燈神發力清除曬不明朗因素
雖然我比較擔心我兩個去台灣旅行既朋友既安全

本來仲有好多不確定因素既 (路徑偏西既程度、烈風圈大小、吹襲台灣後減弱程度/速度) 但燈神發力清除曬不明 ...
nicholashin 發表於 2016-7-6 16:29

無不確定因素,星期五點都係 8 號
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

燈神反口是常識吧

本來仲有好多不確定因素既 (路徑偏西既程度、烈風圈大小、吹襲台灣後減弱程度/速度) 但燈神發力清除曬不明 ...
nicholashin 發表於 2016-7-6 16:29

十打膠 :0)

利申:一睇即get

其實我覺得星期五唔會八號,追風一族x2

其實我覺得星期五唔會八號,追風一族x2
1d14 發表於 2016-7-6 16:41

2016-7-8 (Friday)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

提示: 今日係6號 兩日之後係幾多號牙
我們的總和

十打膠 :0)

利申:一睇即get
kayzzz 發表於 2016-7-6 16:40
自膠 :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o)
我係咪要同佢一齊退出cm

自膠 :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o)
我係咪要同佢一齊退出cm  ...
nicholashin 發表於 2016-7-6 16:47

自膠咗無事    好似係

話佢onX驚佢嬲。

ijk超時任務
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我係咪要同佢一齊退出cm  ...
nicholashin 發表於 2016-7-6 16:47

同我賭果個又唔是你~
論盡樂迷,敢愛敢恨

星期五是八號

笑死
都唔係第一次玩呢d gag
利申:唔係鏡粉

實反口啦

笑死
都唔係第一次玩呢d gag
tom 發表於 2016-7-6 18:04

仲話「氣象嘅野你識條鐵」
明明呢個 gag 先係氣象界最常出現嘅 gag
論盡樂迷,敢愛敢恨

有冇人仲記得當年某人條J數
我們的總和

好想俾like...

燈神都幾可愛
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

舊街角個十大冇啦

2016-7-8 (Friday)
hinz 發表於 2016-7-6 16:42

正解

謝安琪mode:冇話邊個星期五喎
nicknicknick 發表於 2016-7-6 18:00

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

佢輸左咪開分身 ac 再黎過

laugh die me

舊街角個十大冇啦
ed8671ed 發表於 2016-7-6 20:07
你覺得佢真係會退出

希望大家quote 親佢第一句都問退出未

賭下燈神會唔會扮無事發生好過啦

燈神祗會說你玩食字gag,一定唔認數

賭下燈神會唔會扮無事發生好過啦
-Prince- 發表於 2016-7-6 23:42

Cant touch this

燈神祗會說你玩食字gag,一定唔認數
hkwilliamsiu 發表於 2016-7-7 00:32

咁你呢,幾時認數退出CM呀?

okay. 是否滿足了你的要求. 但你還是可以放心, 這次應該是我最後的發言了.

ps :當初我祗想推介一位新人, 但他已經成功給歌迷認識,將來他能否再進一步,就要看他的歌曲質素和是否引起大家共鳴. 今次還是推介一下感激,因為是他兩年多前的作品, 當年他未有賞識, 但他還是為他的知音作曲和填了一首感激知音的歌曲. 主旋律簡單, 但是歌詞是很窩心.支持他的知音最終看到他的成長, 今次吳業坤的成功是絶對不是偶然, 努力和用心唱作才是他今天成功的因素. 有縁再見吧!

hkwilliamsiu 發表於 2016-3-5 19:31

kayzzz 發表於 7/7/2016 00:37
滿疊全疊打

(花生)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

kayzzz 發表於 2016-7-7 00:37

CM太好玩啦!齋看唔留言好難頂!我又玩食字,應該=/=一定

CM太好玩啦!齋看唔留言好難頂!我又玩食字,應該=/=一定
hkwilliamsiu 發表於 2016-7-7 01:05

??????

他請不起我的,因為我是專業人士, 2011年聽他的迷你演唱會感動下才為他留言作打氣. 但他已經成功上位. 我亦樂的清靜.大家亦不需要再留言說我是宣傳人員了.
最後還是推介他的歌曲感激, 因為吳業坤始終是未成名時, 少數肯為報答他的知音而包辦作曲作詞的歌者.

hkwilliamsiu 發表於 2016-3-5 19:36

??????
kayzzz 發表於 2016-7-7 01:09

咁多問號,點答?還是多謝大家經常關照,一有坤坤,就經常召喚香港威廉.....

買定花生先

8號呢D野我識條鐵
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點解男主角可以完全唔應呢條THREAD
推推先

推推先
harry 發表於 2016-7-8 17:43

比更多會員睇下先
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

推推先

有結果未?
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

輕輕一推

我想問男主角係咪袋已爛

扮傻藉口
1. 係 ka kwan Kevin Chan 話賭,同酷愛903無關
2. 賭cm forum 消失,但呢度正名係cool music forum
3. FB事FB了, 可能某某已消失於FB的cm forum(如果有)

輕輕一推

我想問男主角係咪袋已爛
ed8671ed 發表於 2016-7-10 14:51

其實賭J係咪唔包袋?

其實賭J係咪唔包袋?
表妹保莉 發表於 2016-7-10 18:14

佢唔係賭袋咩

佢唔係賭袋咩
ed8671ed 發表於 2016-7-10 18:17

佢之前賭完J嘛,如果切左是咪袋會留番?

佢之前賭完J嘛,如果切左是咪袋會留番?
表妹保莉 發表於 2016-7-10 19:01

我又唔係燈神 未試過點知喎

不過切J可以等玉莖重生

面皮厚過本字典
幾時都話無恥係最無敵^^
我們的總和

我又唔係燈神 未試過點知喎

不過切J可以等玉莖重生
ed8671ed 發表於 2016-7-10 19:32

重生。。希望IJK 可以重生啦。。。(⊙.⊙)