返回列表 發帖
唔洗進都有鯉魚龍
不過iv得3成
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

no importance at all if you are not interested in gym battles.
lblemon 發表於 2016-8-18 11:12

gym battle 個作用都係幫你打完人放寵攞錢
  除非佢係打完人可以升level唔洗用dust, 唔係其實都無咩大作用

次次打贏左都搶唔到gym會令到我無興趣打
KITSTON 發表於 2016-8-18 12:05

攝位是王道

攝位除左要手快都好睇部電話load得夠唔夠快
KITSTON 發表於 2016-8-18 13:12

攝位成功多達9成

Bag爆個時就打
可以用左d potions/revive
JasOh103 發表於 2016-8-18 13:09

dum左佢會唔會快d

終於有小火馬

又一隻10km紅唇娃, 究竟係好事定唔好事

好事
KITSTON 發表於 2016-8-19 21:17

但係我想要其他野, 咁辛苦孵隻10km蛋

好過孵伊貝架啦
BTW 今日login唔到真係好驚被ban 好彩只係咁o岩上唔到網
...
KITSTON 發表於 2016-8-19 21:19

無事嘅, 最多咪棄game

會覺得之前D成果無晒 雖然唔係好多
KITSTON 發表於 2016-8-19 21:30

咁佢不仁, 我不義ze, 要ban得咁絕咁咪我ban番佢轉頭

我尋日樓下捉到第二隻 如果孵到我會嬲過孵伊貝
nicholashin 發表於 2016-8-19 21:38

其實孵多隻高iv嘅伊貝真係唔係壞事, 橫掂伊貝有咁多型態

不過iv 80%以上o既伊貝好似周圍都係 我有10隻倒
KITSTON 發表於 2016-8-19 21:50

我印象中得一隻係高, 有9成變左做火伊貝, 水個隻都好似有7/8成, 但其他好mama

呢D都見過:伊貝、護主犬、小磁怪、大眼水母、磨菇蟲、鯉魚王、迷你龍、猴怪、獨角金魚、車厘龜 ...
KITSTON 發表於 2016-8-19 22:20

我想要

聽講中大好多
KITSTON 發表於 2016-8-19 22:25

可惜我唔係讀中大

可以去中大旅遊
聽講未圓湖有迷唇娃,開學去捉
KITSTON 發表於 2016-8-19 22:36

你又做導遊

將軍澳popcorn有好多啊, 兩次去都有好多小磁怪, 三合一磁怪也有. 霹靂彈也有好多 ...
lblemon 發表於 2016-8-19 22:42

其實耐唔耐係灣仔都有影, 但係d人落曬櫻我都係見唔到

我都係咁話, 灣仔影就好多, 但唔易現身
lblemon 發表於 2016-8-19 22:45

今日下午又係有哈古龍個影係灣仔, 跟住個頭全部都有櫻花, 但係我都係見唔到

哈古龍是否迷你龍進化? 係既話, 灣仔的確係有哈古龍, 我2隻都是在灣仔北捉既 ...
lblemon 發表於 2016-8-19 22:50

係, 但係今日係灣仔大有附近 (我都係搭叮叮時見到)

Ok
總之我一隻都冇見過
(我圖鑑開左72個咋陰公)
matthew1990 發表於 2016-8-20 11:36

我有81

你明明成日出街捉嘎喎
matthew1990 發表於 2016-8-20 14:32

但係捉黎捉去都係個d呢
  同埋又唔多去新地方

你好無情!!
nicholashin 發表於 2016-8-20 16:21

咁留咁多係到會無位

宜家o係街都少左見人捉 前o個排10個用電話9個捉緊,宜家10個得3,4個倒 ...
KITSTON 發表於 2016-8-20 22:43

電車都仲有好多人, 上次我見過有幾個日本人係電車到捉

下個「大更新」應該要等到XMAS
matthew1990 發表於 2016-8-21 00:18

新寵加入唔係話好快咩

新寵既話頂盡得三隻神鳥、夢夢同超夢夢
第二代寵應該就唔會咁早出
matthew1990 發表於 2016-8-21 00:26

我之前唔知係邊到睇又話9月有新一代 (唔通我睇錯)

你再check吓

如果個遊戲商有心長線做既話
應該會慢慢出
matthew1990 發表於 2016-8-21 00:33

咁有咁多代要出曬都可以有排嘅

出埋紅綠寶石先呀

我要巨金怪同暴蠑螈
賴爽 發表於 2016-8-21 12:21

紅綠寶石都有玩過, DP個時都有睇過可能都會知少量, 但係之後真係唔識

人地叫高超鴨唔係金鴨
KITSTON 發表於 2016-8-21 20:54

係咪金雞d friend

太經常係福地出沒

跑步個時去西灣河
返工個時去尖沙咀
Hea個時去中上環

所以成日有好嘢捉 haha ...
賴爽 發表於 2016-8-22 10:38

但係尖東又捉唔到

去西灣河跑步 你想捉乜野先
nicholashin 發表於 2016-8-22 13:05

新野or要黎進化

話說頭先係times square 附近見到化石飛龍個影, 不過都係無蒲頭
最慘係我本身已經用緊香爐, 都吸引唔到多d好野

我有次同friend一齊行,我用incense佢無用,不過我遇到o既野佢都遇到
所以我覺得incense唔係太有用 ...
KITSTON 發表於 2016-8-22 16:10

咁係因為sightings有lol

我頭先有鉗刀甲蟲同卡斯, 不過無顯示所以隔離都唔知

可惜卡斯又走左

不過開左incense o個時都無sighting以外o既pokemon遇到
KITSTON 發表於 2016-8-22 16:23

所以都係睇好唔好彩, 好似我頭先比卡超, 車厘龜都係個list到, 不過都係無出現
不過數量有時又真係多左

聽聞, 開着香爐後走到距離開香爐位置超過200米之後, 精靈會出得密d, 不過我未驗証過 ...
lblemon 發表於 2016-8-22 16:58

唔明

當初說這裡有天 會由樹 變成路
卡比獸經已殺出 這條路
KITSTON 發表於 2016-8-22 17:23

噴水詞

我無開incense反而試過見到sighting以外,不過我應該係因為櫻花
試過一次開incense不過都無特別, ...
KITSTON 發表於 2016-8-22 17:22

但係我試過一次過出4隻

效果超群
KITSTON 發表於 2016-8-22 17:45

仲要係4x

咩4x?
KITSTON 發表於 2016-8-22 18:00

Super effective雖然係一個名, 但係有分2x or 4x E.g. 水招打一隻同時係岩系同地系就係4x

哦~呢種
KITSTON 發表於 2016-8-22 18:36

唔係你以為咩

正確說法係:香薰係每五分鐘將附近一隻怪吸過黎
另外每分鐘移動超過200米就會再吸更多怪過黎(如果冇怪吸 ...
matthew1990 發表於 2016-8-22 19:26

但係我上次開住香爐行左條無咩pokestop同寵嘅路, 都唔見有正常水平

基本約5分鐘一定會出一隻怪  

但每分鐘行超過200米只係會再增加出怪機會,而唔係化表一定會出怪 ...
matthew1990 發表於 2016-8-22 19:40

咁可能我係未update前試, 所以差咁d掛

快手
KITSTON 發表於 2016-8-22 21:39

又係你話隨時會迫爆

我會賣D唔稀有o既先
KITSTON 發表於 2016-8-22 21:56

唔稀有唔係留番黎刷lucky egg咩

我仲係得10個
KITSTON 發表於 2016-8-22 22:09

我已經有40個

如果用你會泥買咩
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-22 22:10

儲下先啦, 咁快用曬一陣有新/好野出咪蝕曬

我有70個啦, 返工放工都一定經過道館, 攝位好方便, 不用停下腳步都攝到位 ...
lblemon 發表於 2016-8-22 22:27

me too, 不過因為係黃色關係, 未必成日有我份
  不過出入程車, 起碼有3個, 來回就6個

你都係黃隊精英? 其實你可以mon實一個gym 低prestige就等佢跌到0 然後就攝得位  ...
nicholashin 發表於 2016-8-22 22:46

我d寵(放gym嘅)都係平均800-900幾

你吼住個gym剩餘值仲有幾多, 淨返少少就不停click入去搏有位攝就得.
lblemon 發表於 2016-8-22 22:57

我係搭車途中
  行嘅只有屋企樓下(多數都係番黎時行慢d), or去補習係跑馬地行番出去個段路

幾時出黎玩 咁要制造緣份啦
每一次相遇都是我安排
nicholashin 發表於 2016-8-22 23:01

幾時都得 (只要我得閒)

我20Lv 之前多左啲高CP寵
單挑打Gym 已經輕鬆左好多
matthew1990 發表於 2016-8-22 23:02

而家有時都可以, 特別係有左隻紅唇娃

2k 蛋除左御三家都係垃圾喎 5km至少可以幫手儲圖鑑
nicholashin 發表於 2016-8-22 23:04

贊成, 而家只有2隻2km蛋