返回列表 發帖
得閒就約me一齊坐電車啦 我捉o個兩隻都唔算高CP
nicholashin 發表於 2016-8-22 23:05

我成日都搭
  我都唔算高, 都係900幾ze
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

暑假仲補習....
lblemon 發表於 2016-8-22 23:07

個媽唔想佢放假無野做, 咪買左d暑期練習

最簡單 升隻水仙貝 或者 火仙貝
matthew1990 發表於 2016-8-22 23:12

食得ga
  我隻火都好高iv, 好多時都會放gym

日日拎兩張真係需要好大勇氣

Incense真係無需要買
KITSTON 發表於 2016-8-23 19:14

最應該買係storage

今日好似多左護主犬 係街都有兩隻

同意, 150種精靈, 即使每種有一隻, 都已佔左150個位
lblemon 發表於 2016-8-23 21:14

pokemon 同bag storage其實都好重要

今日去太古城有大量小磁怪同霹靂彈、一隻雷霆彈,仲有萬年蟲、貝殼怪同小呆獸 見到小海獅不過捉唔 ...
KITSTON 發表於 2016-8-23 21:44

全部都想要

精靈常見出没地點(8/23第二次轉巢後)
(資料來源:高登巴打留言, *如有錯誤請留言指出*)
注:巢穴精靈好蠢 ...
KITSTON 發表於 2016-8-23 23:00

維園有菊石獸同紅唇娃
  但係點解係人唔去時先轉巢

GOOD. 我行過去只需15分鐘
matthew1990 發表於 2016-8-24 00:07

你住上面大坑

呢兩隻正喎  但我想要伊貝進化多D
nicholashin 發表於 2016-8-24 00:35

伊貝周街都有啦

我嗰頭唔係囉
nicholashin 發表於 2016-8-24 09:42

係你先會調番轉, d伊貝見到我都唔想捉

點解唔捉伊貝?

25粒糖就進到化
洗經驗值一流
matthew1990 發表於 2016-8-24 10:14

唔想, 所以其實有d半放棄隻game

呢幾日成日都sense唔到, 究竟係我部機問題定係佢有問題

掃pokestop同touch精靈or轉彎

close app再開
lblemon 發表於 2016-8-24 15:00

我知, 但今朝而家有兩次係咁

頭先將最高評價o個D打晒星,再逐隻睇有無得進,有就進打左星o既先,無星就最高CP o個隻
隻lucky eg ...
KITSTON 發表於 2016-8-24 15:58

隻lucky egg真係for係屋企閒時得閒攞黎用

希望快D有第二代啦 然後半年一代keep住新鮮感
KITSTON 發表於 2016-8-24 17:22

我今日睇新寵好似話要出年5月

其他update就可能好快有

5月?到時剩返幾多人仲玩緊呀

難怪你講粗口了
lblemon 發表於 2016-8-24 18:54

我無心 因為電話打字好容易禁到上面個行數目字

話說今日有個阿嬸攞左部電話開左個gym然後指住幅相問係邊

玩左成個月先見到有chat post

有無人黃隊
harry 發表於 2016-8-24 20:12

呢到好似好多人都係黃隊 我係其中一個

i see, 又會咁橋

其實你頭像係咪少年陳柏宇?
lblemon 發表於 2016-8-24 20:29

係呀, 轉左好耐而家先發現

應該啦, 捉黎捉去都係二打六, 好快悶的
lblemon 發表於 2016-8-24 21:54

但係今日捉都仲係2打6為主
  唯一好少少就有鐵腕, 不過都係人落櫻先有

出多D 伊貝, 卡斯, 小拳石之類都好丫
lblemon 發表於 2016-8-24 23:30

有就係, 除左伊貝你講個d我都想有

我好耐無出10km,最近反而出左兩隻,今日孵左一隻,係捉過o既比華拉 ...
KITSTON 發表於 2016-8-24 23:41

我想要

PUN
matthew1990 發表於 2016-8-24 23:44

可惜截左數唔係又要爭pun言

2種蝙蝠, 2種小鳥, 大眼水母, 鯉魚王, 皮皮, 儍鴨都係二打六, 悶先至會捉
lblemon 發表於 2016-8-25 00:32

但係鯉魚王要進鯉魚龍

進左鯉魚龍了

話時話, 捉既鯉魚王d 潛力好似好差, 我係用孵出既鯉魚王進化做龍的. ...
lblemon 發表於 2016-8-25 09:56

咁都正常, 條街咁濫, iv都唔方高

呢2日都冇咩好野捉到, 頭先終於振奮了一下: 捉到隻 cp 15 菊石獸, 袋中只有一隻, 係10 km 蛋孵出. ...
lblemon 發表於 2016-8-25 14:44

我真係恭喜你呀
   我手頭上最後一隻10km蛋應該一陣就會出世, 希望係好野

出咗咩?
nicholashin 發表於 2016-8-25 18:39

伊貝
  不過總算捉到隻霹靂蛋

摩士公園真係好正, 跟住大軍行, 輕易捉到千年虫X2, 紅唇娃X2, 呢2隻係此行目的, 仲捉到尤基納

另外, 在體 ...
lblemon 發表於 2016-8-25 22:27

聽講呢隻好難捉, 卡斯(進化前)本身逃走機率又高

地鼠我都係見過一次咁大把, 都唔知幾時先進到

我真人其實好怕羞
熟佐先會流出本性嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-26 00:15

仲衰, 唔熟唔食

而家已經唔會點為左精靈而跑了 隨緣份啦 反正個 GAME 仲有排玩  ...
賴爽 發表於 2016-8-26 11:16

可能未等到佢有新寵已經棄game

我捉晒142了
harry 發表於 2016-8-26 11:22

我都唔知幾時先會儲齊

孵左隻車厘龜, 不過想要小火龍多d

咁易明都唔識睇就退出好好研究啦
nicholashin 發表於 2016-8-26 22:58

網上都寫曬個句野個range係邊, 咁都唔明就真係

話說我懷疑屋企變左鉗刀甲蟲個巢, 連續兩晚係屋企樓下都捉到

唔通要夜晚唔訓覺先多D新野捉?

BTW 原來波波同小哥達出現頻率係波音蝠兩倍 ...
KITSTON 發表於 2016-8-27 17:24

鼓勵人夜生活
但係波波都叫有3階, 小哥達直情少見

今日係蛋蛋日, 係港九多處捕獲多隻蛋蛋

話說我已經停佐係22LV成個禮拜
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-27 22:49

me too 不過係21

話說我好幾日之前收工 就係十分鐘內一次過捉左毒氣雙子 (第2隻)、鴨嘴火龍同吉利蛋 後面兩種都係第一次捉 { ...
nicholashin 發表於 2016-8-27 22:37

我已經無曬10km蛋

我今日都捉到蛋蛋

留意到近兩三日食夢獸出得密左

另外,megabox都幾多  多多同 進化後嘅版本,次次去 ...
lblemon 發表於 2016-8-27 23:05

食夢獸都係唔多覺, 奇異種子同多多係多左 (不過之前捉過一次多多利), 但係都係好易就逃走

o係荃灣海傍捉過多多利
KITSTON 發表於 2016-8-27 23:14

多多利我係屋企樓下捉添

御三家成日逃走,好難捉。同埋野生果啲全部iv勁低

我有隻88iv 車厘龜,要125粒糖先進到水箭龜,而家一半都冇

有隻iv 66的奇異草,唔記得點入手

小火龍直情冇條過iv 50。個人最難遇到嘅就係小火龍
lblemon 發表於 2016-8-27 23:16

me too

而家捉到爛泥怪 / 毒氣丸最開心

我要將毒毒發揚光大
賴爽 發表於 2016-8-28 10:40

表示未見過, 影都無一隻

提醒左我, 剛剛夠50粒糖進化毒氣雙子了, 開心
lblemon 發表於 2016-8-28 12:42

提醒左我, 一陣開番隻lucky egg先

開完Lucky egg上到lv.22, 不過pokedex都係得92

我pokedex係97
但兩次用lucky egg都唔記得要進化阿柏蛇
nicholashin 發表於 2016-8-28 17:01

阿柏蛇進左好耐

我未進亞伯蛇之前已經捉有亞伯怪 浪費左D開圖鑑經驗
KITSTON 發表於 2016-8-28 18:06

算啦, 我都唔知浪費左幾多

頭先又去左摩士, 食左萬年虫, 紅唇娃放題, 捉左萬年虫X8, 紅唇娃X5
lblemon 發表於 2016-8-28 18:53

我都想要

我已經無動力上網check iv 佢話好就算,唔理佢八十幾定九十幾
KITSTON 發表於 2016-8-28 21:06

80幾同90幾應該唔係差好遠掛