返回列表 發帖
齊咗好耐,本身差一粒 SUN STONE 先齊,但兩三星期前都齊咗
賴爽 發表於 2017-4-29 13:35

咁快手, 咁你等暑假先番黎啦
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

點解更新完之後我明明係黃隊,但係appraise我o既係紅隊隊長?
KITSTON 發表於 2017-7-21 12:11

其實update完有d廢, 孵蛋變左係用pokeball捉都得嘅...

N日冇玩
見樓下有得捉冰雀咪試下捉

嗯....4個白波完成
一陣出去順便搵下NOKIA先 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-23 18:02

利基亞打完但捉唔到8號風都大把人係到打

係呀,打低之後用佢俾o既波捉

今日見到利基亞,打唔贏
KITSTON 發表於 2017-7-26 18:39

咁快已經無1X人一齊打
btw, 有無人知nokia幾時無得打

暫時兩隻神獸各打過一次後就無見過...

好似去到星期5 唔太sure

今日終於捉到利基亞^^順便捉多佐隻急凍烏
29lv表示每次都死6隻以上先捉到{: ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-26 20:58

最慘我唔係成日見到...
  死6隻就預左啦, 人多實有人可以包底

最後紀錄
見到7隻利基亞
捉佐1隻 煙佐5隻 1隻差1%血夠鐘飲恨
點解個5隻要走吾cum with me

打完既感 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-27 21:36

到最後都係見到一隻利基亞
急凍鳥今朝就成功捉到一隻

Articuno 0/0
Lugia 2/3

對lugia無感 所以捉左第一隻之後都係為rare candy而打
第 ...
JasOh103 發表於 2017-7-28 18:16

我係黃隊都有around 10個wor

搏_post
今日第一次捉
一個波就捉到急凍鳥
-Prince- 發表於 2017-7-28 18:43

其實應該愈後期愈易捉, 我個日都係第二個波就搞掂

今日隻nokia第一個波都轉3次, 只係最後都係捉唔到...

利基亞捉捉下彈app,然後再打過又次次都error或者load成個字,最後咩都打唔到,係電話定上網定server問題{ ...
KITSTON 發表於 2017-7-29 15:39

我上次捉到係, 好彩係轉畫面時先死機, 入得番去, 但已經嚇死我

聽聞係android先係咁

我ip6場場都起碼彈一次app
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-29 15:50

咁誇張 其實都係利基亞先係急 (我仲要係第二隻打先彈), 急凍鳥反而無事

歧視Android 我後來入去打揀隊員又load唔到,入到去打o既畫面又都Error趕我出去 ...
KITSTON 發表於 2017-7-29 17:42

咁我好d, 我係打完死左, 不過再入到去擲波, 只係中間我以為要再打過用左補品, 但係最後個轉d補品無反應

陰功 就算吾係打boss
我咩都冇禁 佢都可以彈app
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-29 18:09

彈app有時都會, 但係打boss先最驚ma

番工時間太早啦
通常下晏先多人捉
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-31 15:05

其實都係睇地點, 我番工前都試過打急凍鳥同利基亞

急凍鳥捉埋

佐敦放工連打兩隻急凍都捉唔到
艾石仔 發表於 2017-7-31 18:49

So sad我有一隻已經滿足

今早7點幾已經開始出火焰鳥
酷愛903 發表於 2017-8-1 08:59

今朝仲見到急凍鳥lol

話說我公司樓下間道館個6隻寵已經放左係到成個星期。。。

佢改佐制之後一次都未打過
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-10 22:15

其實改制後一係好易打, 一係好難打, 各走極端
  一來睇個道館位置多唔多人流, 另外就睇你個team d 人識唔識做

亞洲會係水君出現先

Trainers,

Over the last several weeks, we’ve heard so many incredible stories  ...
KITSTON 發表於 2017-8-31 21:08

呢後半個月我都無再打過神獸

我得隻火鳥
KITSTON 發表於 2017-8-31 21:39

你都無再打咩
其實我都只係再見過火鳥同急凍鳥

打過兩隻雷鳥,一隻得番幾分鐘太少人唔夠打,另一隻打打下彈我出去,之後無咩就腳o既俾我打 ...
KITSTON 發表於 2017-8-31 21:50

其實第一輪過後已無咩人打

水君今日登場
l00540 發表於 2017-9-1 16:54

未見到

難得20個人輕鬆打嬴水君,不過得7個波捉唔到
KITSTON 發表於 2017-9-13 13:44

尋日10個波都捉唔到。。。

一次過打兩個道館先捉到
可惜只是蠻強的
仲有d金莓都差唔多用哂

同NOKIA一樣捉極都捉唔到
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-6 13:47

第4隻先捉到

我宜家先打過兩隻,都係捉唔到
仲要黃隊永遠都係最少波
KITSTON 發表於 2017-12-6 22:32

我捉個隻係去番屋企樓下最常打個道館, 唔知有無幫助
   本身星期六紅館打兩場都食白果

第三代要來了
JasOh103 發表於 2017-12-6 23:35

睇佢個description好似又係逐d逐d咁放

為左我Top 6最愛之一既Ludicolo我會玩返
JasOh103 發表於 2017-12-6 23:43

咁有新野都要嘅

下一隻神獸係咪固拉多(係咪咁譯?)
我頭先見到, 但係唔夠人打...

使唔使咁快又出新一隻
比我抖下啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-16 11:16

但係呢隻超難打cp51XXX

海豹球真係好得意
KITSTON 發表於 2017-12-22 14:14

今日出埋呢批水同冰即係第三代嘅大部份都出曬??

神獸又換巢
今次係蓋歐卡 (香港唔知係咪咁譯??)

痴線
8個波 中一個波
直波算數

原來開AR+ 可以行近D易中D
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-15 16:48

我都係直波金提就Ok

仲要個圈好大, 但有nice波同埋係新道館打

岩岩發現!
只適用於有AR+

捉寵個時開AR+
之後咩都吾做熄番佢
隻寵就會企定定好似食佐蕉咁郁都吾郁
勁好捉 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-17 15:53

但係一開我detect唔到

Detect 吾到d咩? 隻寵?
郁部機會有d草出現 禁d草隻野就會彈出泥
不過只要吾禁草 熄佐ar+ ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-17 17:05

原來係咁 平時無咩點用

琴日係改制後第一次打GYM
諗住去遠D 去淺水灣打個靚GYM
痴_線咁Q難打
打到佢冇乜血出番泥又 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-23 12:35

我最誇張係見人放左超過一星期, 但係道館個位一d都唔偏僻

改佐制之後都冇乜動力去打...太麻煩 DC9同D呀伯又癲既
拎幾部機一齊打 點鬥 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-23 14:07

其實都係放個金莓又或者打神獸就算

竟然青綿鳥都要400粒糖先進化到,好彩佢周街都係
KITSTON 發表於 2018-2-10 17:57

你唔講都無留意 等我仲諗做咩周街都係咁煩厭

高IV迷你龍超少,
捉咗4個鐘得2隻80-100% IV,
機率大約只有1.8%,
色違+高IV 一隻都冇  ...
Pure. 發表於 2018-2-24 15:51

上次鯉魚龍都捉唔到, 今次都唔期望太多

只係想金埋個龍系金牌

一次過出曬3隻真係好賤
更加難捉條龍
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 05:08

而家開始應該會少人打

不過我個次都好易捉到條龍

我都係捉下RAID算
係前個幾日迷你龍就真係捉足3粒鐘
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 16:11

最後都係無見過色違

SAD 不過色違啟暴龍真係好核特 中毒咁
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 16:14

認同

黎緊月尾好似係奇異種子日
mamakin 發表於 2018-3-3 17:04

唔明呢隻放題做mud。。。

雖然我仲未進化到奇異花
mamakin 發表於 2018-3-3 20:31

pun
  我一代係無隻牛同吸盤

我好慢啊好多都未進到
頭三隻都未係最終進化
mamakin 發表於 2018-3-3 20:33

我二代麻煩D, 咩利羊都見唔到...

咪就係 小火龍都話啊
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 20:36

你又未進到

我都未升電龍想當年玩金銀好鐘意用電龍
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 20:36

yes, 我隻咩利羊buddy由1X行到而家6X (中間孵過一次蛋)

進曬 但小火龍可愛D麻
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 20:37

咁我寧願要火稚雞

好似冇乜羊巢
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-3 20:39

之前好似見過一次, 但應該唔就我, 所以無特隘去