返回列表 發帖
當你去到 lv 14, 逃脫率和捕捉失敗率高左好多, 大量消耗精靈球, 迫人課金

頭先打道館, 明明贏晒3個樓主, 系統叫我放精靈去, 點知我放左精靈後, 館主仍然唔係我, 變左另一人, 點解會咁

因為你唔夠人快
  前任打完唔一定屬於羸個個系, 而係會有空窗期, 呢個時候就鬥快入寵 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-2 22:39

好慘, 其實我只係想CAP張館主相威威

今日灣仔冇咩野捉?

lunch 喺金鐘見到有迷你龍、大蔥鴨、蚊香蛙隻進化版
melodysa 發表於 2016-8-3 15:36

冇啊, 今日灣仔北好乏味, 精靈都少過平時, 即使有都只係 魚, 麻雀, 儍鴨

下午有喵喵怪同奇異草
  琴日就有蛋蛋
kevinlai1621 發表於 2016-8-3 22:23

修頓果邊卡士好得多。

頭先喺屋企附近有戴夢夢
不過check完廢左少少所以掉左
jose 發表於 2016-8-4 01:10

有夢夢喇咩?

唔知點解, 昨日和今日 個芒成日 掂极都冇反應, 在灣仔區 gps 成日 失靈

:o)
jose 發表於 2016-8-4 10:59

mankey = 猴怪

夢夢 = mew

官方話測試緊 官方精靈地圖pokeradar 啦

有人知道野生精靈和 普通精靈有咩分別嗎?

我覺得街上玩 pkg 既人已經減少, 頭一兩日真係超級多人玩

不過我部分家人同事都係呢2日先至開始玩

野生純粹係未俾人捉
KITSTON 發表於 2016-8-4 18:01

唔係好明, 隻寵比人捉過同未比人捉過有咩分別?

啦,係你逼我做個稱職o既宣傳大使架咋

我去左兩次,其中一次同friend去,有個friend ...
KITSTON 發表於 2016-8-8 20:39

我有好多行橫直斜啊, 可否告知詳情

另外, 你頭像係咪奇異種子, 好可愛

詳情如下: D橫直斜要有重壘先計喎
各位精靈訓練員,捉夠3連環組合嘅小精靈未呢?

由 ...
KITSTON 發表於 2016-8-9 11:41

我 1-25號入面, 只欠 003, 006, 應該有得拎

詳情如下: D橫直斜要有重壘先計喎
各位精靈訓練員,捉夠3連環組合嘅小精靈未呢?

由 ...
KITSTON 發表於 2016-8-9 11:41

草苗龜好得意, 佢嫌棄d 糧喎

選中會咁

圖 from hkgolden.

而家測試中,等 ok 會全世界都有
賴爽 發表於 2016-8-9 12:05

隻獅子好生口面

其實唔係好明Gym係點玩法
比如話有個Gym同我同隊, 我去Train, 如果我輸比佢, 佢既Prestige係咪會升? 咁如果 ...
JasOh103 發表於 2016-8-9 14:29

比如話有個Gym同我同隊, 我去Train, 如果我輸比佢, 佢既Prestige係咪會升----> 係.

如果你贏, 你會得到xp

咁我要輸多d喎
如果贏既話, 個gym prestige又會點呢?

咁其實都唔係所謂既'train pokemon', 似't ...
JasOh103 發表於 2016-8-9 14:47

冇留意贏果時會點

其實個gym主要係train 個玩家戰鬥技巧, 識掌握閃避時機先可以弱勝強

咁打贏人(其他team)其實有無著數
kevinlai1621 發表於 2016-8-9 15:06

打贏其它顏色, 就會扣敵方 gym prestige, 扣晒就會變成灰色 no team 狀態, 邊個最早放寵入去就會成為館主, 有錯請請正

你打贏會有350 xp

未有時間去the one拎, 希望未送晒啦

至少你證明左我個情報係可信o既

麥當勞50蚊雪糕應該可以食到嘔
...
KITSTON 發表於 2016-8-10 10:56

我明天先有時間去拎, 大約4,5點咁上下, 希 望仲有啦.

麥旋風只會揀曲奇
因為曲奇同雪糕真係好夾

但其實M記啲雪糕啲質地太諗太油膩
有次食完仲肚屙{: ...
harryharry 發表於 2016-8-10 11:38

m記雪糕好似已經係含脂肪量較少架喎, 你食完肚痾只係m記雪糕污糟(曾經m記雪糕被驗出大腸杆菌超標).  

雪糕車d 軟雪糕脂肪含量較高

個app 根本成日hang
一係touch mon 有種種問題, 一係gps 唔郁

部機舊左有機會係咁
因為個app真係好食記憶體
matthew1990 發表於 2016-8-10 14:53

我部機係 6s 黎, 應該未舊

我部6s冇事wor -0-
反而我朋友部5 入去冇耐就freeze/彈app
matthew1990 發表於 2016-8-10 15:58

總算玩到就算
呢2日在公司/屋企/屋企樓下 捉到 耿鬼, 六尾, 大岩蛇, 剛剛5km 蛋又孵出小火馬, 全部都係新寵, 都几開心

不過前晚搭電車捉寵, 見到貝殼怪但比佢走甩左...

The one 50蚊劵岩岩換晒,仲白等左幾個字,對呢個商場的印象好差,派晒又唔貼通知!

關上網事? 咩plan?

我部ip6都冇乜hang
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-10 22:15

聰明通4g plan
成日個公仔唔肯行,灣仔道入境處天橋最嚴重

我朋友1點9左右攞左 (#110-#140張)
佢話今日要排好耐先攞到

你幾點去到?  ...
matthew1990 發表於 2016-8-11 16:40

我大約4點鬆啲去到。

今日得到2隻新寵:飛天螳螂,金鐘電車上捕捉
電擊獸,10km蛋孵出

GRAPE

你今日專登過尖咀嘎?

4點重有人排咩?
matthew1990 發表於 2016-8-11 20:54

今日要由中環去旺角, 專登在尖沙咀落車咁咯

冇人排啦, counter亦冇人, 我去詢問處間, 佢地話未派完, 叫我返去等...等左一陣, 商場派人黎同我講岩岩派晒!

今日我係放假, 相信今日拎唔到既話, 8月內冇機會在合適時段內去the one了

你星期六再排囉
重有得睇坤坤添
matthew1990 發表於 2016-8-11 21:17

唔會特登去排啦, 50蚊姐.

坤坤直情趕客啦.

其實係咪有需要練定用旋風球捉精靈?

Curve ball Experience加得10好似無咩用
KITSTON 發表於 2016-8-12 16:36

用發光旋風球捉到精靈既話, 好似冇咁易走甩的

順/逆時針轉精靈球, 就會變發光旋風球

岩 岩在公司捉左隻小火馬!

如果20會行死

我試過呀,不過防走甩o既作用好似唔多大
KITSTON 發表於 2016-8-12 16:45

覺得捉勁野可能要用旋風球先捉到?

岩岩去完尖咀,捉左好幾隻海馬、伊貝,另外,捉到靠夫蛋才擁有的電線怪。

可能就算見到都捉唔到呢 咁先最有仇
尖沙咀真係有好多伊貝,去親都一打一打咁捉

...
KITSTON 發表於 2016-8-12 20:47

伊貝唔怕多。

摩士公園邊個部分最多人捉寵, 想揾日去試吓, 同埋想知幾點開始有好野捉

我都想捉海獅同貝殼呀
KITSTON 發表於 2016-8-13 17:23

me too... 海獅連影都冇見過, 貝殼怪見過但比佢走甩

摩士體育館最多人捉寵,下午開始多人,夜晚更多人!

我尋日喺POLYU捉到隻CP756的SEADRA,計過iv score高 ...
酷愛903 發表於 2016-8-13 17:21

摩士體育館, 收到, thanks

每次捉完番屋企都會睇iv dump到淨番150隻倒
KITSTON 發表於 2016-8-13 21:30

check 寵揼寵都頗花時間.

見到有人將IV 分數加落精靈名度, 都好實用

請問靚技係乜

捉左隻耿鬼(屬性ghost/poison), IV 有94, 技係Shadow Claw (ghost) 11, shadow ball (ghost) 45

啲技算唔算好

好似話要符合本身屬性
kevinlai1621 發表於 2016-8-14 21:28

咁我隻耿鬼算靚技喎好似

靚呀,恭喜

不如我做你朋友呀

海港城捉過一隻
KITSTON 發表於 2016-8-14 21:34

可以放心power up隻耿鬼了

終於有第一隻CP過千的寵:將隻CP448的伊貝進化成CP1217的水伊貝!!!!!!!!!!
但佢GE特攻係威力遠遠不 ...
酷愛903 發表於 2016-8-15 14:33

hydro pump 儲好耐先至出到一次...

有冇可能捉到90+% 既稀有怪?
matthew1990 發表於 2016-8-15 19:56

捉到94%的耿鬼,算稀有嗎?

剛剛在公司見到卡比獸剪影! 第一次見到個影! 我忍唔住在公司行左個圈, 不過始終見唔到個真身...

附近d pokestop 立即全部撒晒花!

係金鳳*個邊 快啲去
賴爽 發表於 2016-8-16 15:24

金鳳? 茶餐廳? 好遠喎

我去唔同地方都會見到比卡超 奇異種子週圍都見唔到
nicholashin 發表於 2016-8-16 15:45

我都覺得奇異種子, 車厘龜幾多地方有.  比卡超就通常在尖咀, 灣仔金鐘之間見到

小火龍最少, 只在灣仔中環廣場附近捉過一隻, 同時仲捉埋火恐龍