返回列表 發帖
你係小學生?

你心境好年輕
KITSTON 發表於 2016-9-2 19:59

1. 心境年唔年輕睇下講咩話題
2. 好多中年人玩PKG的.

其實講真你唔講都唔知你年齡架 語氣唔似

要留住玩家仲要出多D Pokemon,等人儲唔晒{:1 ...
KITSTON 發表於 2016-9-3 18:13

上次我話twins當年唱埋D兒歌, 唔知邊個美會員以為我係中學雞...

反OT: 今日出左紅磡海傍和訊號山捉精靈, 捉到2種新寵, 包括貝殼怪X4, 這是預期內, 因為都知道果邊多貝殼怪....另一種是沙古拉, 在訊號山捉到, 真心驚喜.

要留住玩家仲要出多D Pokemon,等人儲唔晒
KITSTON 發表於 2016-9-3 18:13

YES...滿足集郵系玩家

沙古拉影都未見過
KITSTON 發表於 2016-9-3 20:57

我之前都係冇見過沙古拉個影

莫講話沙古拉, 比華拉個影都未見過
kevinlai1621 發表於 2016-9-3 22:24

對呢2位好陌生, 沙古拉同比華拉有咩關係, 是否比華拉比較常見

進化關係
kevinlai1621 發表於 2016-9-4 11:27

pokedex話沙古拉唔係任何精靈進化而成喎?

唔知係咪我搞錯, hitmonlee係咪沙古拉?

Sor, 應該係親戚關係, 兩種不同嘅進化形態
kevinlai1621 發表於 2016-9-4 11:52

原來係親戚

親戚 咁形容好正

人物關係表 未出場o個兩隻都係第2代o ...
KITSTON 發表於 2016-9-4 17:53

後加一隻精靈bb好似冇乜意思咁?

今日升至21&捉到第一隻Lickitung
不過下一級要75000Xp點玩呀??? ...
JasOh103 發表於 2016-9-5 23:11

見乜捉乜, 多進化, 多孵蛋

有幾多人可以 零課金 唔用fake gps 集齋 背背龍 化石飛龍 卡比獸?

雖然我係其中一個 但呢個data有咩意義
始終孵蛋都係睇運氣
nicholashin 發表於 2016-9-7 10:47

有意義架, 如果好多人都係靠課金集齊的話, 我會心安理得地不停課金

你就好,我仲未夠糖

我無卡比
KITSTON 發表於 2016-9-7 12:00

我只得化石飛龍, 第一隻在屋企樓下商場捉, 第二隻孵出黎, 本來星期日仲有一隻, 但一莓一黑波 + great, 佢跳返出黎就走左.

你好似有課金架可?
其實課左金都應該對捉到稀有Pokemon無咩幫助,只要D Great Ball Ultra Ball ...
KITSTON 發表於 2016-9-7 12:13

有關係架, 課金買幾個孵蛋器同時孵蛋, 提升蛋的turnover, 係可以快d 拎到10 km 蛋, 從而提高得到稀有寵的機會, 同時可得到糖和星塵

呢招我都識
另外INCUBATOR INFINITY應盡量留返黎孵2KM蛋
酷愛903 發表於 2016-9-7 14:02

你有冇課金

終於又抽到隻10km蛋...

通常放啲稀有寵上去
eg. 多刺菊石 / 滾動岩 / 九尾 / 毒氣雙子  ...
賴爽 發表於 2016-9-9 09:28

香土果邊有人見到 中大道館有人放吸盤小丑上去showoff

我今日抽多隻, 而家有兩隻
kevinlai1621 發表於 2016-9-9 10:09

睇黎昨日是10 km蛋放送吉日

我依嘉3隻10k一齊fu緊~
好緊張會出咩
mainlib 發表於 2016-9-9 10:21

果種期待感真係世界級

我一隻係今朝, 另一隻好似係星期一轉到嘅
kevinlai1621 發表於 2016-9-9 11:17

有冇抽10 km 心得分享下

好彩

不過我d turnover rate 好高, 基本上我番學就可以孵隻5km蛋 ...
kevinlai1621 發表於 2016-9-9 11:59

好想買2個孵蛋器, 一次過fu 3隻

中大番學每日一隻鴨嘴火龍 仲有大量小磁怪同霹靂彈
KITSTON 發表於 2016-9-9 20:45

K會員year幾?

Year 4
KITSTON 發表於 2016-9-9 22:17

Yr4,玩夠啦
其實要做2個fyp都幾忙

終於出野了, 3隻10k蛋:
第1隻~ 卡比(NEW to me)
第2隻~ 伊貝 (都好既, 好_ ...
mainlib 發表於 2016-9-10 06:49

係咪儲埋一次過夫10km冇咁易失望?

提提大家an機好似可以上官網update啦:D
buddy系統已出
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-11 12:04

Ios未有?

想迷你龍做我buddy

Ok啦,我得書院FYP,major用左intern代替
非midterm/final時間都仲有時間玩Pokemon Go同上CM{:1_11 ...
KITSTON 發表於 2016-9-11 21:00

我果個年代, 好似major 一定要做畢業論文, 而家課程設計比較靈活

好懷念那些年

好似星期二先有
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-12 00:37

good good good

發現呢一刻公司附近有沙古拉和比華拉

又走車厘龜
kevinlai1621 發表於 2016-9-13 09:27

小火龍罕有過車厘龜同奇異種子好多

但係我已經同一個位走左兩次
kevinlai1621 發表於 2016-9-13 10:40

姐係果個位慣性出現車厘龜啦

我個 lv27 終於行左一半 (125000/250000)
星勤 發表於 2016-9-13 14:23

你捉左咁多品種, 而家對呢個game 有咩目標?

都未齊 142~ 齊左 142 就開始儲 wonder
星勤 發表於 2016-9-13 22:47

目標好遠大....

放小火龍定迷你龍做BUDDY好呢
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-14 15:21

我覺得迷你龍容易捉過小火龍, 而且迷你龍buddy 要行5 km, vs 小火龍buddy 只須行3 km

我投小火龍一票架.

拎左2粒 奇異糖後, 換左奉神犬做buddy, 做左狗主, 放狗

孵咗隻48-53%iv嘅尼美蘭 以孵蛋黎講實在太垃圾
nicholashin 發表於 2016-9-15 11:55

未見過咁低iv嘅

可能驚人以為隻buddy係野生有得捉嘅嘢
nicholashin 發表於 2016-9-15 16:40

I think so,剩係佢個頭在我頭像隔離,都有有野捉的錯覺

澳門等睇煙花中。冇精靈捉,有啲悶

琴晚係摩士捉到隻耿鬼
之後訓教發夢捉到百變怪-___-
睇黎我比隻耿鬼食佐夢 中曬毒 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-16 14:11

話說呢, 我成日夢見自己瞓醒時, 一開app會發現有罕有寵在隔離.

結果早幾日瞓到凌晨3點幾突然醒左, 發現六尾在隔離(第3隻), 仲順便捉埋火葱鴨.  都有D夢境成真的感覺

D街坊真係好熱情, 咁夜屋苑3個站都撒晒花, 其中一個係我放既

今日我去左海港城捉野。見到啲人跑,當然跟大隊跑。跑跑吓聽到係「卡比獸,仲有8分鐘」。由海港城玩具反斗城跑到去文化中心和太空館之間,見到卡比了。比預期易捉,提子加黑波,走甩一次,再捉就搞掂了。

幾千人四面八方跑來,好鬼熱血,捉到感覺好爽!

呢個遊戲最好玩嘅地方之一,就係同一大班人好熱血咁跑
岩技錯技幾多 iv 其實好小事 ...
星勤 發表於 2016-9-18 13:38

有D人主力打道館, 或者完美主義者, 就會好在意技, IV

其實遇上卡比已經係幸運事, 捉到已經好開心了

10 km not related to lucky egg la
use that time 進2隻都抵番

有錢就買fu蛋器

btw 十分鐘前係樓下打g ...
harry 發表於 2016-9-19 01:26

有後眼?後面過都比你見到?

海港城好似唔見哂迷你龍?
BTW果日去海心果陣遇到一齊捉野化石飛龍既背心男
雖然最後捉唔到但識到人{:5_13 ...
艾石仔 發表於 2016-9-19 08:26

周六在海港城1小時, 好似都捉到2-3隻迷你龍

咁打gym都可以華麗轉身
harry 發表於 2016-9-19 09:29

好好彩喎咁, 你轉身果刻佢走過

咁睇黎要星期六去先得
艾石仔 發表於 2016-9-19 10:02

通常在海港城海南少爺附近見到迷你龍

我捉左153隻比叉燒先得2隻>80% ja..
harry 發表於 2016-9-19 23:01

我有6隻比卡超, 有一隻76%, 升佢算了.

聽講系統有個bug Pokedex愈前 野生嘅Attack IV平均黎講愈低 所以野生御三家要過八成iv係要靠孵  ...
nicholashin 發表於 2016-9-20 00:06

係bug定特登係咁安排呢?

我諗由Pokedex 1去到48 我都孵過 >90%..除左比卡超 T.T

btw 頭先樓下有卡比 :D!!! ...
harry 發表於 2016-9-20 00:33

有冇衝落去捉?

Pokémon GO 第二世代即將推出!
官方公布各神奇寶貝的最高CP、HP、孵蛋公里數
完整資訊:

呢代有好多得意 ...
KITSTON 發表於 2016-9-20 14:08

好野, 今次有埋第二代精靈參數設定, 離推出又前進一步了

其實第一代都未出齊 真心唔想咁快出第二代
而且遊戲好多嘢都未處理好 例如gym balance
同埋當精靈數量不斷 ...
nicholashin 發表於 2016-9-20 14:50

聽聞第二代5月先推出喎, 唔知而家有冇得推前

呢幾日又少左人撒花啦

仲有4分鐘 唔去對唔住自己

公布之後預四五個月啦我諗
十一月正game出新version
唔會咁密嘅

自己估就 ...
harry 發表於 2016-9-21 00:53

你落到去時樓下多唔多人捉?

請問正game 出新version 即係咩意思?

3個 :o)

NDS game 出新版 日月版~
harry 發表於 2016-9-21 10:30

希望快d 有更新

呢幾日撒花突然減少, 唔去訓練員密集區就冇乜野好捉