返回列表 發帖
電腦病毒 (笑)
matthew1990 發表於 2016-8-25 23:21
咁萬年虫勁過千年虫嘅

不過o個頭人流好似好複雜,夜媽媽好似仲危險
KITSTON 發表於 2016-8-25 23:31
因為夜媽媽美版主會去摩士公園 諗起都心寒

去佐一轉摩士終於感受到
二百幾三百人同一時間衝去同一個位置捉一隻尼美后既感覺
真係好爽
屮SiU霖屮 發表於 2016-7-30 23:42
話說頭先摩士有隻兩分鐘既化石飛龍
幾百人由體育館個邊經過球場跑落去東頭村道
之後有班低能仔衝入球場
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-8 01:03
10km fu佐隻大岩蛇/____\
前幾日先係摩士捉完
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-10 22:15
(今晚去摩士感受氣氛)等我睇下又撞唔撞到你先
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-12 21:07
其實摩士個更衣室都幾出名嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-12 22:55
摩士捉寵個時要小心d唔好亂入某d地方嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-12 23:00
(摩士真係好夜都仲有好多精靈)兩點幾三點都仲有
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-24 00:53

最近POKEMON GO又有UPDATE,每隻寵CLICK "APPRAISE"就有隊長評價,但幾乎隻隻都讚到天上有地下無咁,真係廢 ...
酷愛903 發表於 2016-8-26 20:48
咁易明都唔識睇就退出好好研究啦

成龍=乘龍(背背龍大陸譯名) ...
KITSTON 發表於 2016-8-26 17:32
咁根據版主用非香港譯名就要ban既邏輯 版主好應該被ban

(霹靂電球)ban
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 20:56
請叫正名
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 22:00

我呢幾日成日喺POLYU捉到鉗刀甲蟲,尋日捉到嗰隻仲要係CP>1200/iv>90%!!
酷愛903 發表於 2016-8-27 13:54
你唔係連隊長英文都唔識睇咩?
退出CM 你就會捉到好精靈

話說我好幾日之前收工 就係十分鐘內一次過捉左毒氣雙子 (第2隻)、鴨嘴火龍同吉利蛋 後面兩種都係第一次捉
然後今日返工之前用lucky egg狂進化升級 升到Level 22
同時孵左隻10km蛋 係貝貝龍 IV91-93%

你今日好lucky
KITSTON 發表於 2016-8-27 22:52
吉利蛋係前幾日既事
但孵到貝貝龍真心興奮

御三家又難捉又要多糖進化又罕有
岩岩先捉到第一隻多多利
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-27 23:05
我尋日捉左

開完Lucky egg上到lv.22, 不過pokedex都係得92
kevinlai1621 發表於 2016-8-28 15:21
我pokedex係97
但兩次用lucky egg都唔記得要進化阿柏蛇

但如果俾我見到你用毒毒守塔我好容易會隊冧你,因為我隻CP二千卡比獸iv接近9成,且普攻ZEN HEADBUTT同特攻 ...
酷愛903 發表於 2016-8-28 20:14
無興趣知 退出cm同其他人討論啦 Thanks

用lucky egg前最好用筆mark 好進邊隻
lblemon 發表於 2016-8-28 20:41
我用favorite去mark

我隻隻都係STEELWING/_____\
拎去打番啟暴龍又唔夠Dragon Breath痛攪到隻野得個樣~_~" ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 00:01
啟暴龍本身係勁 你走出黎投訴隻嘢廢同一個投訴自己部法拉利錯顏色嘅人有咩分別?
#FirstWorldProblem #亂咁訴苦好咩 #公平咩

錯技既話dps都低好多
加上steelwing 比火水電鋼剋住
已經打唔到水伊貝/鯉魚龍/大力蛙x_x
其實真係得 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 00:39
咁就值得訴苦?
隻嘢本身係勁 所謂嘅dps低咗依然係高過好多精靈
就算打唔到你講嗰幾隻 依然可以打低大部份精靈 廢乜春?
你仲要係有五隻 而好多訓練員連影都未見過 你有乜好嘈?
你用訴苦嘅形式去包裝一個徹徹底底嘅炫耀 同啲離地官員有咩分別?

周圍都少左人放 商場都放得無咁密
KITSTON 發表於 2016-8-29 16:05
熱潮過咗

今日捉到第一隻電擊獸同巨菇蟲
見到兩隻比卡超 一隻捉到一隻走咗
仲有第二隻化石飛龍
不過孵咗隻小磁怪

隨佐n耐終於有隻10k蛋啦
拜託出貝貝龍
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 22:16
留名睇錯技比華拉

見到啟暴龍同奉神犬個影 但揾唔到
孵咗隻迷你龍 Iv係71-80% 唔算好高
唯一開心係捉咗櫻花出嘅水伊貝 雖然啱技但唔高iv ._.

開map睇都冇 ?
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-30 12:37
有working map咩 同埋嗰度偏到連telegram alert都無 sosad
啟暴龍嗰個位有三條路 我哋去咗兩條路都無 估唔中
奉神犬二揀一都錯 ._.

Still using goradar
Skiplagged都好似仲用到
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-30 15:14
skiplagged我之前睇好多精靈顯示唔到咁 唔知係咪load得慢
Go radar係iOS

我可吾可以扣你分
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-30 21:13
我孵咗迷你龍

我真係恭喜你呀
kevinlai1621 發表於 2016-8-30 21:52
但iv唔算特別高

而家孵d蛋都唔過8成
全部都係it's strong
kevinlai1621 發表於 2016-8-30 21:55
好睇運氣嘅 我今日孵嘅奇異種子係80-88%iv
我而家要開始清5k蛋

多腳水母都仲要睇 IV

做乜 Q
賴爽 發表於 2016-8-31 09:19
可能佢而家check緊波音蝠iv高唔高

今日孵左隻唔錯嘅比卡超(高cp又高iv)
總算而家孵蛋都仲有機高過8成
kevinlai1621 發表於 2016-8-31 21:14
我前排無開incense 喺海中心捉到一隻比卡超 同比卡超好有緣
一齊搭船嘅friend同我講佢開incense捉咗兩隻比卡超同化石飛龍

開incense開到化石飛龍都有
比卡超而家先係第4隻
kevinlai1621 發表於 2016-8-31 22:29
我有14隻比卡超 繼續多過伊貝

快d過黎捉多d伊貝
kevinlai1621 發表於 2016-8-31 22:46
你借機約我
我頭先捉咗隻卡美龜 然後揾咗陣捉到迷你龍
不過喺巴士見到大舌頭個影 但遇唔到

harry 發表於 2016-8-31 23:41
你儲齊142隻又點同呢
你有無去過比卡超公園?

我屋企都係比卡超巢 -v-
harry 發表於 2016-8-31 23:57
上環定藍田?

all wrong
harry 發表於 2016-9-1 00:01
土瓜灣/牛池灣

我揾到果種表啦, 的確係每5級就有得送, 逢10,20,30,40大壽送得更多

如果送果時背包唔夠位, 咁點算 ...
lblemon 發表於 2016-9-1 00:21
送野唔會考慮你係咪滿位 寧願你爆都唔會無左送既野
所以我試過42X/350

又係車厘龜, 孵隻小火龍都好
kevinlai1621 發表於 2016-9-1 14:23
車厘龜好差咩

你自己心急進化隻龜啫XDDDD
都係進化孵出來GE寵最好,CP/iv都比捉返黎有保證! ...
酷愛903 發表於 2016-9-1 15:29
剛才10KM蛋孵到第二隻卡比獸,但iv只得約7成
酷愛903 發表於 2016-8-26 15:24
有保證 iv又會得七成嘅?

我下隻10k想中背背龍可以嗎^^
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-1 20:07
唔可以 因為就算高cp高iv你都會鬧錯技 點都唔會滿足
倒不如孵隻伊貝 ^^

返學途中捉咗隻長藤怪

Trainers, the upcoming version of Pokémon GO introduces a new Buddy Pokémon experience. You will b ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-3 03:07
要留住玩家就快啲搞PvP啦 ._.

捉佐隻115既鯉魚龍
心諗我係lcx捉隻鯉魚王都高cp過你啦
仲要吾岩技低iv ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-5 16:33
真心transfer得

捉咗滾動岩

原來我捉咗隻iv 97%伊貝 用改名進化過第一隻火伊貝 定順其自然祈求識噴水嘅水伊貝
差幾隻就升第2隻鯉魚龍!
集氣我要岩技!
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 02:03
Twister咁好嘅技 你一定會中

改名升伊貝好似話已經改佐
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 07:22
每個名都只會分別work一次 所以好多人不斷話唔work 其實係因為已經用左個quota

之前好似係官方直程開口講冇佐
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 11:32
source?
Niantic CEO話過呢個方法真係有用 但每種伊貝只work一次 之後未有話過改到唔用得
網上好多人再用同一個名唔成功或者未save好個名就當成件事唔work 其實一直都係每個名只work一次 然後就變翻隨機
D_u 依個正燈壇
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 11:33
Twister好好用喎 你唔係咁都要訴苦掛?

呢個世界最慘既事是咪自己回應自己?
賴爽 發表於 2016-9-7 09:11
唔係惨 係…

有幾多人可以 零課金 唔用fake gps 集齋 背背龍 化石飛龍 卡比獸?
lblemon 發表於 2016-9-7 10:46
雖然我係其中一個 但呢個data有咩意義
始終孵蛋都係睇運氣

有幾多人可以 零課金 唔用fake gps 集齋 背背龍 化石飛龍 卡比獸?
lblemon 發表於 2016-9-7 10:46
ME X2
背背(X1), 卡比(X2): 孵10KM蛋
化石(X2): 喺九龍捉
酷愛903 發表於 2016-9-7 11:11
(你有冇課金)有,一早買左POKECOIN,而家仲夠用
酷愛903 發表於 2016-9-7 14:35
世人已經阻止唔到燈神……

第一次發現原來GORADAR都會FAKE人
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-7 23:01
Go radar好似係單單靠用家資料 所以係可以fake

終於 夠糖進化
終於有隻岩技啦
果然吾係cm提係正確
100iv岩技啟暴龍 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-8 22:08
你終於有隻可以打其他寵嘅啟暴龍
其實我睇網上 有steel wing嘅啟暴龍係全遊戲防守最top嗰幾隻 反而dragon pulse效果差好遠
防守嘅寵攻擊時間好似係fix死2.5s 所以就算steel type多啲not very effective  steel wing實質攻擊係會大過dragon breath

通常放啲稀有寵上去
eg. 多刺菊石 / 滾動岩 / 九尾 / 毒氣雙子  ...
賴爽 發表於 2016-9-9 09:28
擺公廁先好玩 綠毛蟲霸道館不知幾型

中大番學每日一隻鴨嘴火龍 仲有大量小磁怪同霹靂彈
KITSTON 發表於 2016-9-9 20:45
有無迷你龍?

捉多隻小火龍

就夠糖升噴火龍 LU
賴爽 發表於 2016-9-10 10:07
已經個幾月無見過小火龍 連影都見唔到……

屋企樓下長期有一隻
賴爽 發表於 2016-9-10 13:56

尋日升至lv25,第一次派MAX POTION!!
尋日進左隻100% iv尼美后,可惜特攻係STONE EDGE ...
酷愛903 發表於 2016-9-12 09:01
max potion同hyper potion實質效用係近乎無分別架喎
你幾時睇埋大口蝠嘅技……