返回列表 發帖
0貨金咁連續清緊D蛋
仲差4隻2KM就冇曬D蛋
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-5 22:34
你住荒山野嶺無pokestop?

我而家都盡量唔捉6大公廁(ZUBAT/PIDGEY/RATTATA/SPAEROW/WEEDLE/CATEPIE)
酷愛903 發表於 2016-10-6 11:45
係咪第八代寵物小精靈?

Earn a New Capture Bonus to Increase the Odds of Catching Rare Pokémon

...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-6 22:06
即係叫想捉啟暴龍嘅人捉多啲波波、鬼雀、波音蝠

我明明無見過啟暴龍, 貝貝龍同椰樹獸
但係點解我今日開pokedex時佢話我seen:1 ...
kevinlai1621 發表於 2016-10-10 12:03
因為而家gym見到當seen

咁都得
破壞曬我d 100%seen and caught
kevinlai1621 發表於 2016-10-10 12:28
我為左keep住個ratio唔好太離譜 要忍手唔打gym

咪傻啦, 朝朝番到去個gym都係level 6 7 起跳
kevinlai1621 發表於 2016-10-10 20:43
可能佢每朝都咁啱撞到一班飛人打冧咗個gym呢

坪石公園真係超多小火龍, 友人上去一整個下午, 拎到接近100粒糖, 就進化有突 ...
lblemon 發表於 2016-10-10 20:57
聽講而家嘅坪石同以前嘅摩士差唔多熱鬧 同埋今日嗰度嘅櫻花好似爆咗隻啟暴龍

捉咗隻15XX cp嘅霸王花 要13個黑波先搞得掂 (雖然miss咗三次)
開game見到個影 周圍行來行去行咗勁耐先揾到

霸王花自己進都得啦
  表示捉過一隻, 進過一隻
kevinlai1621 發表於 2016-10-15 16:13
雖然行路草算易捉 但唔太多見 我缺好多糖

唔小心禁錯掣進隻低iv 鯉魚王
好彩錯技
-Prince- 發表於 2016-10-17 13:02
王子竟然有玩
利申要多14X粒糖先進化到第一隻

我已經準備升第二隻
kevinlai1621 發表於 2016-10-17 15:44
我已經準備升第3隻
SK仔 發表於 2016-10-18 01:34
有無咁常見
利申窮人無海景樓住

Pokemon S/M 新精靈齊集(網上試玩版披露)
FIVE 發表於 2016-10-18 20:59
爛泥同地鼠係咩玩法

今日去摩士捉寵,個半鐘內捉左隻4隻護主犬,可惜走甩左1隻,否則剛好夠糖進另一隻奉神犬
除左護主犬外亦兩 ...
酷愛903 發表於 2016-10-23 20:57
你課金課到每孵兩隻蛋要開一次lucky egg?

又話海港城收獲好豐富嘅, 我今日去都係得兩隻迷你龍, 一隻奇異草, 同鯉魚王一大堆 ...
kevinlai1621 發表於 2016-10-23 22:36
印象中海港城唯一賣點係比其他地方稍微多少少迷你龍

但係個兩隻迷你龍好似都係因為落櫻嘅關係
kevinlai1621 發表於 2016-10-23 22:48
搵日去o個度落櫻先 嚴重缺乏迷你龍糖

我升到做哈古龍算係咁
kevinlai1621 發表於 2016-10-23 22:50
我兩隻哈古龍都係野生捉

今早捉多隻護主犬終於儲夠糖進另一隻奉神犬(CP1843, iv>80%),BITE+FIRE BLAST
捉多3隻鯉魚王就可以進第2隻 ...
酷愛903 發表於 2016-10-24 08:58
你課咗幾錢

LCX好多WOR
留一兩個鐘捉左108隻
之後進埋隻100 iv龍
無爛技謝天謝地  ...
harry 發表於 2016-10-24 12:29
108隻 咩時間去先 你已經有好多隻啟暴啦喎

有活動BOR A_A
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-24 23:07
一街波音蝠 多謝曬喎

今日開lucky egg進化咗64次 (其實可以進化再多啲但我分咗心嘗試捉嘢)
同時孵咗三隻5km蛋 蛋蛋、護主犬同卡拉卡拉 然後進化完都係爛技
其實今日進嘅嘢得大力蛙可以當啱技 不過見開咗9個圖鑑 升咗大約76000 XP就算啦
希望今日抽到嗰隻10km蛋出翻啲好嘢啦

10k蛋fu親都係垃圾
又曬佐隻
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-28 17:58
紅唇娃? 利申有隻即將出世

紅唇娃 飛天堂朗 大岩蛇 伊貝 沙古拉
比隻比華拉我都好呀.........
係要出沙古拉
  ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-28 18:45
我已經有三隻沙古拉 比華拉一隻都無
預祝你隻10k伊貝肥肥白白
KITSTON 發表於 2016-10-28 19:10
結果出咗隻76% IV錯技鴨嘴火龍

起身 45 分見到 MISS 咗隻背背
點知加時即衝落去捉!
賴爽 發表於 2016-10-29 14:46
我應該估到你住邊

唔難估啦
賴爽 發表於 2016-10-29 15:32
加時貝貝得一隻 不過你住嗰頭係好多好嘢

紅唇娃 飛天堂朗 大岩蛇 伊貝 沙古拉
比隻比華拉我都好呀.........
係要出沙古拉
  ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-28 18:45
最新一隻10k蛋出咗沙古拉 而家有四隻

靠進化升唔到既仲差背背立方同比華拉/____\
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-31 23:21
我用三隻立方同你換兩隻啟暴龍好唔好 ^^
利申有兩隻貝貝、四隻立方

我儲夠一打背背了
可以棄驚
賴爽 發表於 2016-11-1 11:39
其實我唔明點解港島咁多好嘢
長洲坪洲機場青衣馬山就話遊戲當做被isolate嘅島/地區 乜都要出啲 結果靚寵出得密集好多
但港島範圍大咁多
POKEMON GO預告11/12-25/12又搞大獎賞,會好似HALLOWEEN咁派糖雙倍計、BUDDY 4倍計,出現率增加變左以下精 ...
酷愛903 發表於 2016-11-1 15:12
not official source

君不見港島有何特別寵
kevinlai1621 發表於 2016-11-1 18:44
睇alert好似成日出勁寵 我出沒既地方出烈焰馬已經好神奇

而家大贈送仲未完??
酷愛903 發表於 2016-11-2 10:09
咁咪幾好 我尋日拎咗兩隻10k 而家差2km
o岩o岩用完lucky egg,進左59隻進完o岩o岩有5秒剩
終於到Lv.23 ...
KITSTON 發表於 2016-11-2 11:34
禁得有啲慢喎 定係你無改名/打星mark翻邊啲要進化

同隻BUDDY奇異種子同行69KM後終於儲夠糖進第一朵奇異花(CP1452/iv 91.1%),係RAZOR LEAF/SOLAM BEAM!!
酷愛903 發表於 2016-10-3 20:29
尋日轉奇異種子做BUDDY錯有錯著:今日下午就快返到屋企啱啱好儲夠糖進第二隻奇異花,仲要係VINE WHIP/SOLAR BEAM!!!
酷愛903 發表於 2016-11-2 20:37
兩隻完全唔同moveset 但都令你咁高興 睇黎你要進化多啲伊貝 實中技

Btw 10k又出鴨嘴火龍 而家成百粒糖

等我又報下先
event果個星期fu左2隻電擊獸1隻紅唇娃1條迷你龍1隻吉利蛋1隻背背
仲係海港城hunt左2 ...
harry 發表於 2016-11-4 12:12
孵背背 究竟你同燈神邊個得閒啲

好事 終於唔使fu到伊貝
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-4 13:14
其實我想孵伊貝 好少糖呀 我諗我一星期都未必捉到一隻
10k咁耐以黎淨係孵到一次伊貝
不過改咗去好易抽嘅5k蛋 視乎機率點set 可能仲易見到

我呢兩日起碼捉咗十幾隻伊貝 = =
賴爽 發表於 2016-11-6 11:44
得我一個同伊貝絕緣

祝你FU多D伊貝
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-7 20:53
多謝祝福 我真係孵咗伊貝
拎到21粒糖 應該多過我過去一個月拎到嘅糖 太低iv transfer咗再多粒糖
話說

好似依家要親自打贏座GYM先擺到寵入去A_A?
有冇人CONFIRM到???
我今日幾座GYM都經常ERRRRROR
ERRRR到 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-7 21:32
係呀 無得偷雞 除非你train up個gym 但N記又同時增加咗train gym嘅難度
同埋搭車而家連pokestop都轉唔到 (唔計塞車)雖然搭MTR係無影響

點解mtr得, 搭車唔得之前係講過時速40公里就咩都無野捉,

其實咁做係間接令人棄game ...
kevinlai1621 發表於 2016-11-8 08:51
其實我意思係MTR太快一直都唔得

尋日10KM蛋孵到第一隻吉利蛋,差立方獸就畢業(而家用緊小火龍做BUDDY,差7粒糖進噴火龍,好快啫!)!{:1_20 ...
酷愛903 發表於 2016-11-10 09:56
你成日喺紅磡出沒 但紅磡係全港立方獸出得最密嘅地方喎
利申四隻

今日痴左咩線
搭架巴士捉到波波
艾石仔 發表於 2016-11-11 21:29
恭喜

今日開lucky egg賺左100 (pokestop)+5400 (first pokemon)+1000 (egg)+4000 (new pokedex)+65000 (evolution)=75500 XP
仲有11次進化我無為意到lucky egg完左既時候進 合共81000 XP 終於升到Level 27

進化既野無乜靚技(或者中左都wfc) 奉神犬又係掘地
係椰樹獸中到Zen Headbutt/Solar Beam

Pinsir改到咁高做乜9 聽講紅唇娃攻擊力改到高過急凍鳥 :o)
單身一萬年又係改到好高CP
同埋寧願改到火伊勁過奉神都唔畀最難捉/進化嘅噴火龍再高CP係想點 雖然無好似水箭龜奇異花再改弱啲已經好好?
10km蛋出嘅寵CP幾乎升曬 可能想大家孵到Pinsir唔好咁sad 利申未孵過

而家改完之後, 我平時主打個幾隻全部升曬
kevinlai1621 發表於 2016-11-22 12:06
你用開巨鉗蟹?

伊貝
kevinlai1621 發表於 2016-11-22 21:58
我要捉多啲伊貝 我要孵伊貝
其實夠糖進四隻 但未來有新伊貝 想留翻啲糖同好伊貝遲啲進

有排都未出新啦
kevinlai1621 發表於 2016-11-22 22:43
反正一直谷緊隻火伊貝同雷伊貝

我係水同火, 雷唔係成日有機會派佢上場
kevinlai1621 發表於 2016-11-22 23:11
雷伊貝可以用黎打水伊貝

原來自己train個gym上高啲level係幾正 爭少少上level 6就有人打
不過我附近無人似玩緊 但個gym會有人打/train

一係就搵極都冇
一係就一次過比三隻比華拉我
幾時可以一次過比十隻背背龍我? ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-26 01:03
10k蛋?利申成功孵咗隻八成iv都無嘅萬年蟲

遇到
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-26 01:54
睇alert當遇到定真係行行下撞到 雖然我有隻沙古拉都係行行下出

終於夠糖進第一條鯉魚龍同第一隻白海獅 成功爛技
感動岩好感動地靚技
活動期間孵咗大岩蛇同迷你龍
野生捉咗第一隻奇異花同水箭龜 雖然兩隻都爛技低iv 開到圖鑑就得啦
而家拎住112粒糖諗緊遲啲進邊條迷你龍好

Pokedex淨翻火恐龍、噴火龍、富迪、爛泥獸、陳生、多刺菊石同肥大未開 今年內應該都開唔曬

究竟我幾時先捉到背背龍
屮SiU霖屮 發表於 2016-12-3 20:16
馬鞍山好似爆得好勁

soooooooo cute~
不過最想要比超,聽聞 buddy 時係會抱住響心口架
星勤 發表於 2016-12-15 18:27
我想要小刺蛋 好想抱實佢