返回列表 發帖
唔係lol, 係我有朋友住半山
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 12:16

男朋友?

真係好上癮
根本唔想做其他野
想出街only

我,捉,到,鴨,嘴,火,龍,喇 !
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 50

我,捉,到,鴨,嘴,火,龍,喇 !
Wonders 發表於 2016-8-6 15:00

艷羨
我!捉!到!火!蔥!鴨!啦!

艷羨
KITSTON 發表於 2016-8-6 15:38

火蔥鴨我有兩隻
我隻車厘龜進咗化喇
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 50

火蔥鴨我有兩隻  
我隻車厘龜進咗化喇
Wonders 發表於 2016-8-6 15:49

可惡
你Pokedex有幾多隻捉左?

可惡
你Pokedex有幾多隻捉左?
KITSTON 發表於 2016-8-6 15:53

73隻
幾時先可以野生捕獲小火龍同黃色老鼠 xx(
垂直活著,水平留戀著。

73隻  
幾時先可以野生捕獲小火龍同黃色老鼠 xx(
Wonders 發表於 2016-8-6 15:55

我67
孵多D 2km蛋應該會出現佢地

我67
孵多D 2km蛋應該會出現佢地
KITSTON 發表於 2016-8-6 16:06

今朝先孵咗條鯉魚王出黎
我冇乜2km蛋 xx(
垂直活著,水平留戀著。

男朋友?
KITSTON 發表於 2016-8-6 13:52

你既男朋友R會員呢?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

你既男朋友R會員呢?
matthew1990 發表於 2016-8-6 16:44

佢係我分身,不是有性別的朋友

佢係我分身,不是有性別的朋友
KITSTON 發表於 2016-8-6 17:02

佢無性別?

艷羨
KITSTON 發表於 2016-8-6 15:38

第二日就捉到。。。

今朝先孵咗條鯉魚王出黎  
我冇乜2km蛋 xx(
Wonders 發表於 2016-8-6 16:11

終有日會成龍 加油!

佢無性別?
HOTMAN 發表於 2016-8-6 17:04

係呀,仲無人性添
第二日就捉到。。。
HOTMAN 發表於 2016-8-6 17:05

原來咁唔罕有

Pokedex捉咗74隻 今日新捉咗好cute嘅小海獅
青衣好少波音蝠 見到大岩蛇同雷超個影但揾唔到

今日下午去摩士公園體育館,D精靈真係密集式大爆發!捉左幾隻伊貝,最高CP嗰隻進化成CP890的水伊貝!
現已升呢至LV13!!
TELL ME WHAT 7 U SAY

男朋友?
KITSTON 發表於 2016-8-6 13:52

你諗住去邊

你諗住去邊
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 20:19

我諗住留o係屋企囉

我諗住留o係屋企囉
KITSTON 發表於 2016-8-6 20:20

留係屋企邊有可能捉到小精靈
  我頭先見到第二隻迷你龍, 但係最後走甩左

我頭先見到第二隻迷你龍, 但係最後走甩左 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 20:22

我今日連鐵甲蟲都會走

我頭先見到第二隻迷你龍, 但係最後走甩左 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 20:22
可能佢住係公園到呢
未見過迷你龍

可能佢住係公園到呢
未見過迷你龍
nicholashin 發表於 2016-8-6 20:32

我兩次都係海邊見到 但係第一次係捉到

可能佢住係公園到呢
未見過迷你龍
nicholashin 發表於 2016-8-6 20:32

我住又一城頂樓food court o個邊男廁最入o個隔
無咩事就唔好黎搵我啦,我需要休息

至於迷你龍,我o個隻o係K-11遇到的

回復 466# nicholashin

青衣好少波音蝠點解我成日都遇到
住青衣嘅禾表示最多就係波音蝠同波波
HotCha C AllStar

回復  nicholashin

住青衣嘅禾表示最多就係波音蝠同波 ...
tom 發表於 2016-8-6 20:48

應該任何地方都係最多係波音蝠同波波

回復  nicholashin

住青衣嘅禾表示最多就係波音蝠同波 ...
tom 發表於 2016-8-6 20:48
下 我行左大半日青衣得一隻波音蝠 波波都少過其他區好多
見到最多係小磁怪同霹靂電球 近水就好多鯉魚王
應該任何地方都係最多係波音蝠同波波
KITSTON 發表於 2016-8-6 20:50
唔係

見到最多係小磁怪同霹靂電球 近水就好多鯉 ...
nicholashin 發表於 2016-8-6 20:50

ban

見到最多係小磁怪同霹靂電球 近水就好多鯉 ...
nicholashin 發表於 2016-8-6 20:50

電系除左有自己進嘅雷伊貝同埋低cp嘅比卡超外, 其他我一隻都無
  原本又話中上環有好多, 但係琴日連影都無多隻

其實新界真係好多野捉, 港島來來去去都係個d

電系除左有自己進嘅雷伊貝同埋低cp嘅比卡超外, 其他我一隻都無
  原本又話中上環有好多, 但係琴日連 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 20:59

電系我捉o既得霹靂彈,比卡超係孵o既,雷伊貝都係自己進o既

ban
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 20:56
呢位版主隨便highlight四個字就話ban 會唔會太無理
  原本又話中上環有好多, 但係琴日連 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 20:59
我得兩隻低cp伊貝

呢位版主隨便highlight四個字就話ban 會唔會太無理 我得兩隻低cp伊貝  ...
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:04

300幾進完700幾算唔算低

呢位版主隨便highlight四個字就話ban 會唔會太無理 我得兩隻低cp伊貝  ...
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:04

我o個次去尖沙嘴商場遊捉左十幾隻伊貝
CP最高三百幾,IV最高有91%

300幾進完700幾算唔算低
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 21:05
唔好講 我o個兩隻伊貝200cp都無
CP最高三百幾,IV最高有91% ...
KITSTON 發表於 2016-8-6 21:06
等我研究下搵日去TST

唔好講 我o個兩隻伊貝200cp都無 等我研究下搵日去TST
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:08

我好似做左尖沙嘴旅遊大使,不斷鼓勵人地去尖沙嘴咁

唔好講 我o個兩隻伊貝200cp都無 等我研究下搵日去TST
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:08

但係伊貝都算係半公廁

但係伊貝都算係半公廁
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 21:11

要升咁多隻 再多都冇所謂

要升咁多隻 再多都冇所謂
HOTMAN 發表於 2016-8-6 21:16

然後捉一隻transfer一隻,覺得自己好殘忍

但係伊貝都算係半公廁
kevinlai1621 發表於 2016-8-6 21:11
我o個邊 伊貝應該罕有過比卡超

nicholashin 發表於 2016-8-6 21:24

所以我都話新界係唔同D
  可惜我下一次過黎可能要等到開學

nicholashin 發表於 2016-8-6 21:24

新界有咩有冷氣又多野捉o既好地方推介?

CP最高三百幾,IV最高有91% ...
KITSTON 發表於 2016-8-6 21:06

摩士公園有更多伊貝
我好似做左尖沙嘴旅遊大使,不斷鼓勵人地去尖沙嘴咁
KITSTON 發表於 2016-8-6 21:10

好!等我黎緊去完會展美食博覽會+電腦節返黎塔天星去TST海傍捉精靈先
TELL ME WHAT 7 U SAY

新界有咩有冷氣又多野捉o既好地方推介?
KITSTON 發表於 2016-8-6 21:26

搭輕鐵捉

搭輕鐵捉
HOTMAN 發表於 2016-8-6 21:42

成世人未搭過輕鐵 可以一試

然後捉一隻transfer一隻,覺得自己好殘忍
KITSTON 發表於 2016-8-6 21:18

誰都要trans 只捉一隻亦要trans

成世人未搭過輕鐵 可以一試
KITSTON 發表於 2016-8-6 21:43

祝你識搭

誰都要trans 只捉一隻亦要trans
HOTMAN 發表於 2016-8-6 21:43

怪我自己作反  明明我不應再玩
祝你識搭
HOTMAN 發表於 2016-8-6 21:43

多謝

請叫正名

但係伊貝都算係半公廁

完全同意
見到伊貝 皮皮 我已經冇意欲再捉

請叫正名
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 22:00
我同fd係玩pkm go之前對呢隻野都係零印象 所以大家無care用邊個名 後來覺得隻野太煩膠就變左「又係o個粒波」
我地唔會用皮卡丘、寶可夢呢D名既
完全同意
見到伊貝 皮皮 我已經冇意欲再捉
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 22:01
伊貝要進咁多種都唔捉 咁你捉飽你既波音蝠啦