返回列表 發帖
Ios未有?

想迷你龍做我buddy
lblemon 發表於 2016-9-11 15:11

好似星期二先有

尋日升至lv25,第一次派MAX POTION!!
尋日進左隻100% iv尼美后,可惜特攻係STONE EDGE
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

Ok啦,我得書院FYP,major用左intern代替
非midterm/final時間都仲有時間玩Pokemon Go同上CM{:1_11 ...
KITSTON 發表於 2016-9-11 21:00

我果個年代, 好似major 一定要做畢業論文, 而家課程設計比較靈活

好懷念那些年

呢期屋企附近多咗好多好嘢

星期六有背背、水箭;尋日有奇異花、富迪;今朝又有水箭 (心心眼)

好似星期二先有
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-12 00:37

good good good

發現呢一刻公司附近有沙古拉和比華拉

尋日升至lv25,第一次派MAX POTION!!
尋日進左隻100% iv尼美后,可惜特攻係STONE EDGE ...
酷愛903 發表於 2016-9-12 09:01
max potion同hyper potion實質效用係近乎無分別架喎
你幾時睇埋大口蝠嘅技……

今早進左第一朵霸王花,但特攻居然係MOONBLAST
我要兩技都係草招的奇異花/霸王花/大食花呀!!!!!!!!!!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

又走車厘龜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

又走車厘龜
kevinlai1621 發表於 2016-9-13 09:27

小火龍罕有過車厘龜同奇異種子好多

小火龍罕有過車厘龜同奇異種子好多
lblemon 發表於 2016-9-13 09:50

但係我已經同一個位走左兩次

又走車厘龜
kevinlai1621 發表於 2016-9-13 09:27
雖然我已經好耐無見過御三家

kevinlai1621 發表於 2016-9-13 10:40

姐係果個位慣性出現車厘龜啦

姐係果個位慣性出現車厘龜啦
lblemon 發表於 2016-9-13 10:44

算係啦, 但本身都唔係成日會出

我果個年代, 好似major 一定要做畢業論文, 而家課程設計比較靈活

好懷念那些年 ...
lblemon 發表於 2016-9-12 11:30

我都覺得宜家自己好幸福

kevinlai1621 發表於 2016-9-13 10:40
車厘龜真係好鍾意走 奇異種子乖好多

今日POLYU V CORE個GYM有藍隊人一度將個GYM煲上LEVEL 4
我都覺得宜家自己好幸福

車厘龜真係好鍾意走 奇異種子乖好多 ...
KITSTON 發表於 2016-9-13 13:06

我反而冇試過,但CP1XX車厘龜往往都紅圈(表示好難捉)

我個 lv27 終於行左一半 (125000/250000)
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今日POLYU V CORE個GYM有藍隊人一度將個GYM煲上LEVEL 4

我反而冇試過,但CP1XX車厘龜往往都紅圈( ...
酷愛903 發表於 2016-9-13 14:11
level 4勁係邊???

我個 lv27 終於行左一半 (125000/250000)
星勤 發表於 2016-9-13 14:23

你捉左咁多品種, 而家對呢個game 有咩目標?

你捉左咁多品種, 而家對呢個game 有咩目標?
lblemon 發表於 2016-9-13 15:41

都未齊 142~ 齊左 142 就開始儲 wonder
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2016-9-13 22:47
差邊啲

差邊啲
nicholashin 發表於 2016-9-14 00:39

噴火龍、滾動岩、火爆猴
其實三隻都已經夠糖
但未有一隻細嘅值得我拎黎進化
論盡樂迷,敢愛敢恨

GOOGLE PLAY終於有得UPDATE最新VERSION,有BUDDY POKEMON喇!
今朝捉到隻CP14XX PINSIR,終於啱技喇(FURY CUTTER/X-SCISSOR)!

星勤 發表於 2016-9-13 22:47

目標好遠大....

目標好遠大....
lblemon 發表於 2016-9-14 09:31

唔遠大無動力玩落去喎,哈哈
論盡樂迷,敢愛敢恨

LUNCH後行完一大輪終於行夠5KM拎糖POWER UP隻卡比獸,而家BUDDY POKEMON轉左做比卡超

LUNCK後行完一大輪終於行夠5KM拎糖POWER UP隻卡比獸,而家BUDDY POKEMON轉左做比卡超 ...
酷愛903 發表於 2016-9-14 14:00
LUNCK係第幾代寵物小精靈黎架?

係學校終於捉到大岩蛇

LUNCK係第幾代寵物小精靈黎架?
nicholashin 發表於 2016-9-14 14:41

打錯字,已改

放小火龍定迷你龍做BUDDY好呢

剛才孵到第2隻背背龍,雖然iv高達97.8%,但特攻是ICE BEAM,我還是選擇升爆我另一隻有BLIZZARD的背背龍先
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-14 15:21

如果你有足夠強的火系精靈(尤其是最強的奉神犬)的話,用迷你龍較好

我覺得迷你龍容易捉過小火龍, 而且迷你龍buddy 要行5 km, vs 小火龍buddy 只須行3 km

我投小火龍一票架.

鯉魚龍啦

我覺得迷你龍容易捉過小火龍, 而且迷你龍buddy 要行5 km, vs 小火龍buddy 只須行3 km

我投小火龍一票架. ...
lblemon 發表於 2016-9-14 17:24

小火龍+1

最後我係放佐爛泥怪
因為放出泥好得意+我冇乜點遇過

最後我係放佐爛泥怪
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-14 21:45

我都有諗過儲夠糖進雷超後轉GRIMMER做BUDDY
今朝孵多隻比卡超,行多9.1km就可以進雷超!

最後我係放佐爛泥怪
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-14 21:45

same

拎左2粒 奇異糖後, 換左奉神犬做buddy, 做左狗主, 放狗

孵咗隻48-53%iv嘅尼美蘭 以孵蛋黎講實在太垃圾

孵咗隻48-53%iv嘅尼美蘭 以孵蛋黎講實在太垃圾
nicholashin 發表於 2016-9-15 11:55

未見過咁低iv嘅

本身仲以為buddy可以跟住個人行咁得意添
宜家有D失望

本身仲以為buddy可以跟住個人行咁得意添
宜家有D失望
KITSTON 發表於 2016-9-15 14:28
可能驚人以為隻buddy係野生有得捉嘅嘢

行左10KM終於見到隻比卡超騎上我膊頭
尋晚我屋企附近個GYM一度被黃隊煲上LEVEL 6 今日我亦一度將POLYU V CORE個GYM煲上LEVEL 4

係淘大終到化石飛龍

可能驚人以為隻buddy係野生有得捉嘅嘢
nicholashin 發表於 2016-9-15 16:40

I think so,剩係佢個頭在我頭像隔離,都有有野捉的錯覺

澳門等睇煙花中。冇精靈捉,有啲悶

琴晚係摩士捉到隻耿鬼
之後訓教發夢捉到百變怪-___-
睇黎我比隻耿鬼食佐夢 中曬毒

今日第一次去荔枝角公園捉寵,升左第一隻:
1. 雷超: 特攻係BRICK BREAK
2. 水箭龜: 特攻係FLASH CANNON
3. 3合1磁怪: 兩技都係電系
P.S. BUDDY已轉為背背龍

終於有第一隻100% IV嘅小精靈
3合1磁怪: 兩技都係電系酷愛903 發表於 2016-9-16 16:46
如果技能屬性同寵物屬性一樣就當啱技 咁所有三合一磁怪都會啱技
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

終於有第一隻100% IV嘅小精靈 如果技能屬性同寵物屬性一樣就當啱技 咁所有三合一磁怪都會啱技 {:1 ...
nicholashin 發表於 2016-9-16 17:15

對我來講電招有用過鋼招,電招可以剋制相當普遍的水系同飛行系,對付鯉魚龍尤其有用,只有地面系可減低電招威力;但鋼招只可以剋制岩/冰/妖精系而被電/火/水系抵抗。

琴晚係摩士捉到隻耿鬼
之後訓教發夢捉到百變怪-___-
睇黎我比隻耿鬼食佐夢 中曬毒 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-16 14:11

話說呢, 我成日夢見自己瞓醒時, 一開app會發現有罕有寵在隔離.

結果早幾日瞓到凌晨3點幾突然醒左, 發現六尾在隔離(第3隻), 仲順便捉埋火葱鴨.  都有D夢境成真的感覺