返回列表 發帖
捉到Shiny又高IV車厘龜
KITSTON 發表於 2018-7-8 12:58

正!

我唯一高IV嘅shiny車厘龜係佢award送嘅黑超車厘龜,
不過CP低到喊, 又要大量stardust去power up佢

正!

我唯一高IV嘅shiny車厘龜係佢award送嘅黑超車厘龜,
不過CP低到喊, 又要大量stardust去power up佢 ...
Pure. 發表於 2018-7-8 15:00

水箭龜BASE ATTACK只得17X,就算有HYDRO CANNON都廢過蓋歐卡同鯉魚龍好多,唔值得嘥塵升!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

噴, 有傳聞話下個月community day係rattata
just rumours
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

噴, 有傳聞話下個月community day係rattata
Pure. 發表於 2018-7-10 17:13

之前唔係傳拉魯拉絲咩??

再特別版都只不過係公廁

搵鬼捉咩,唔L係呀化。

定係想比啲人, 衝小哥達金牌

14-15/7全球活動若達標將解鎖:
17-23/7孵蛋公里數縮短、打RAID送彩糖、7K蛋出ALOLA小拳石/地鼠
21/7 1100-1400所有GYM出雷鳥,有機會中閃,細技電擊(THUNDER SHOCK)

聽聞第四代ready緊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

聽聞第四代ready緊
kevinlai1621 發表於 2018-7-13 19:47

係, 兩週年海報有出現第四代御三家
估係最遲八月尾會出

宜家有交易系統, 諗緊會唔會喺第四代推出連接交換進化

btw, 宜家開始有alolan 地鼠同小拳石 捉了

估係最遲八月尾會出

宜家有交易系統, 諗緊會唔會喺第四代推出連接交 ...
Pure. 發表於 2018-7-13 23:29

Alolan之前係咪得哥達捉??

Alolan之前係咪得哥達捉??
kevinlai1621 發表於 2018-7-14 00:36

我遇過嘅只有小哥達同椰樹獸, 唔知其他有冇出現過

今明兩日NOKIA又回歸
8月社群日主角係伊貝, 11-12/8 1100-1400都有
估係最遲八月尾會出

宜家有交易系統, 諗緊會唔會喺第四代推出連接交 ...
Pure. 發表於 2018-7-13 23:29

我睇出哂3柱後才出GEN 4

遊戲推出的活動太頻,我跟不上了

今日人品爆發, 打三場Lugia中兩隻shiny
另加捉到shiny plusle x 4 & minun

遊戲推出的活動太頻,我跟不上了
xteve 發表於 2018-7-14 18:58

近排又兩週年又 Go Fest, 活動係會比較多,
不過都係出復刻/shiny, 捉唔到都冇緊要

今日人品爆發, 打三場Lugia中兩隻shiny
另加捉到shiny plusle x 4 & minun

Pure. 發表於 2018-7-16 01:01

O甘正..如果可以交換就好了 哈哈
我一隻Shiny 都無

O甘正..如果可以交換就好了 哈哈
我一隻Shiny 都無
xteve 發表於 2018-7-16 22:52

好似換唔到shiny

好似換唔到shiny
kevinlai1621 發表於 2018-7-16 22:59

可以, 當special trade, 但好似首先要 more than good friend

可以, 當special trade, 但好似首先要 more than good friend
Pure. 發表於 2018-7-17 00:15

不過兩位玩家需要系同一個地方

Pure. 發表於 2018-7-17 00:15

At least上次唔得lol

如果要等多唔知幾多日都幾漫長

今早解5蛋任終於拎到CP629吉利蛋,可惜唔係100iv(HP並非15)

我今日解5蛋任 隻蛋得613 都唔知升唔升佢好
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

佛系玩家我仲未有閃光神獸

N記已CONFIRM HKT 20/7-16/8出REGIROCK
佛系玩家我仲未有閃光神獸
屮SiU霖屮 發表於 2018-7-17 21:20

我有閃NOKIA X2+閃蓋歐卡+閃鳳王

Raid battle 轉了,
宜家5星係Registeel,
3星有Alolan Raichu,
另外多咗好多fire type raid.

N記已CONFIRM HKT 20/7-16/8出REGIROCK
我有閃NOKIA X2+閃蓋歐卡+閃鳳王
酷愛903 發表於 2018-7-18 14:55

做乜燈走regirock

打左3場終於開到REGISTEEL圖,亦捉到隻ALOLA雷超

我今日雷鳥5捉4, 無閃, 最高CP1876

2/8起完成7日田野調查改獎雷公

今日又出新任務: 3連CURVE送晃晃斑

有冇人知道有啲pokemon有淺藍背景係有咩含意?

Pure. 發表於 2018-8-2 10:22

男女?

Pure. 發表於 2018-8-2 10:22

代表隻寵近排先捉

代表隻寵近排先捉
屮SiU霖屮 發表於 2018-8-2 12:58

!!!
原來係咁 呢條問題我諗咗兩年

大家打唔打算宜家進化eevee攞大技"珍藏"?
因為呢招大技除咗要嚟珍藏都冇乜用,
就算進化咗都係要嚟擺

今日至20/9出REGIROCK
21-29/8有城都週(2代精靈放題)
21/8起推出獎品為雪拉比(CELEBI)的特殊調查

終於快有  celebi 了

我需要3個新朋友的任務。。仲有無人可以加?

雪拉比任務要加3位新朋友, 如果之前未加friend的,
歡迎宜家加返解任務,
亦歡迎之前加咗friend的,
“絕交”後再加返
[hide][/hide]

聽聞下個任務需要進化 eevee

雪拉比任務要加3位新朋友, 如果之前未加friend的,
歡迎宜家加返解任務,
亦歡迎之前加咗friend的 ...
Pure. 發表於 2018-8-21 16:18

絕交再加咪無哂d日數...

原來SET定伊貝做BUDDY真係有用架!! 但有個小技巧: 盡量教到啱啱由第3關進入第4關時隻伊貝已經行左4.X km,咁一行夠5km佢就會當你行左5km,慳返好多腳程!

絕交再加咪無哂d日數...
kevinlai1621 發表於 2018-8-23 00:31

試過再加, 日數都仲喺度, 唔知官方之後會唔會fix

簽名被屏蔽

試過再加, 日數都仲喺度, 唔知官方之後會唔會fix
Pure. 發表於 2018-8-23 12:02

竟然 不過都係唔搏, 我仲差一個fd

竟然 不過都係唔搏, 我仲差一個fd
kevinlai1621 發表於 2018-8-24 00:12

你可以刪我再加,    就算係同一個人, 再加都會當new friend

求加朋友

STAGE 7又要掟一次CURVE+EXCELLENT

今日終於捉到雪拉比!!!!!!!!!!

係街可以捉shiny??
頭先捉到隻伊貝shiny

係街可以捉shiny??
頭先捉到隻伊貝shiny
kevinlai1621 發表於 2018-9-7 10:26

可以啊, 只係機率比孵蛋/raid/community day低