返回列表 發帖
今早捉到3隻火球鼠,但亦有3隻走甩左
今早亦捉到兩隻小山豬
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

重要消息: 香港時間明天將暫時關GYM約2星期!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

剛升至lv37,並見到隻CP2XXX野生火伊貝,可惜第一次就用黑波+RAZZ BERRY都即走!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

官方公布道館重大UPDATE,不過睇到我頭暈都睇唔明
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

UPDATE後STAB由1.25縮小至1.2,但相剋殺傷力由1.25加大至1.4,換言之雙倍相剋將加大至1.96!! 攻擊無效就由0.8縮小至0.51((1/1.4)平方)
今日終於進左隻靚技老噴,iv更高達97.8%(14/15/15)!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

今天開返GYM,轉用新玩法,今早擺隻幸福蛋守左1hr50min館,差10min拎到2個金幣(每1hr拎1金幣)
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

今早第一次打4星GYM,10人合力KO隻大班(打剩57秒),雖然之後捉大班時煙左,但最大收獲係第一次拎到一般招式學習器,將我隻100iv鋼翼+逆鱗快龍變成最靚技!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

尋日捉到第一隻小智版比卡超!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

今日食完LUNCH去打大班RAID,得6個波之下煙左,又冇TM
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

我到前幾日先開始識打團體戰......
深水埗警署既GYM係弱到爆@@"

但其實而家GYM真係好少.....
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

傳閒香港時間23/7會推出傳說精靈RAID!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

點解更新完之後我明明係黃隊,但係appraise我o既係紅隊隊長?

我係咪開左 只看該作者 睇依個po

香港時間23/7會推出傳說精靈RAID!
酷愛903 發表於 2017-7-19 16:03
祖粉 ban

點解更新完之後我明明係黃隊,但係appraise我o既係紅隊隊長?
KITSTON 發表於 2017-7-21 12:11

其實update完有d廢, 孵蛋變左係用pokeball捉都得嘅...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

今早唔知點解打RAID無啦啦變難左,現已回復正常
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

簽名被屏蔽

捉到小智版比卡超
Kaybb 發表於 2017-7-22 20:23

我到而家都仲未有......
另外, 昨日在西灣河打左半粒鐘道場,嬴都進唔到既@@"

今日開始有急凍鳥(CP37XXX)/利基亞(CP42XXX)5星RAID打,用普通PASS就得
我到而家都仲未有......
另外, 昨日在西灣河打左半粒鐘道場,嬴都進唔到既@@" ...
Evan@LaRossa 發表於 2017-7-22 21:06

我捉到N隻喎
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

簽名被屏蔽

剛剛第一次打急凍鳥RAID,共12人打,有300秒時間,我6寵全死但其他人幫手下剩返100秒就KO左隻急凍鳥,可惜得8個波之下煙左SSD
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

簽名被屏蔽

N日冇玩
見樓下有得捉冰雀咪試下捉

嗯....4個白波完成
一陣出去順便搵下NOKIA先

今日係咪DOUBLE 糖?去到幾時?
Kaybb 發表於 2017-7-23 14:27

不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

N日冇玩
見樓下有得捉冰雀咪試下捉

嗯....4個白波完成
一陣出去順便搵下NOKIA先 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-23 18:02

利基亞打完但捉唔到8號風都大把人係到打

發現道館有急凍鳥, 想問係咪應該用火屬性精靈去打佢?

請問, 係咪行去道館附近放低精靈, 然後等候組隊和戰鬥時都可以離開道館範圍? 定係要在道館企定定

請問, 係咪行去道館附近放低精靈, 然後等候組隊和戰鬥時都可以離開道館範圍? 定係要在道館企定定 ...
lblemon 發表於 2017-7-24 11:45

你參與battle 就唔可以離開道館範圍。我試過只係企開咗少少都停咗戰

你參與battle 就唔可以離開道館範圍。我試過只係企開咗少少都停咗戰 ...
AntoniaC 發表於 2017-7-24 12:14

噢, 咁都要大約5分鐘企定定了

利基亞打完但捉唔到8號風都大把人係到打
kevinlai1621 發表於 2017-7-23 21:20

尋日中午時分喺我屋企樓下個GYM有12人打急凍鳥,今日同一個GYM就出利基亞(15人打),兩次都打贏但煙左SSD(黃隊太少人,冇計!!)
發現道館有急凍鳥, 想問係咪應該用火屬性精靈去打佢?
lblemon 發表於 2017-7-24 11:41

YES,但記住咪用老噴(帶飛行系,無法抵抗冰系)
其實最快係岩招,對急凍鳥雙倍剋制,但滾動岩帶地面系被冰系反剋有危險,用STONE EDGE大班或雙岩招多刺菊石獸(帶水系能抵抗冰系)較好
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

LATEST NEWS: 所有優惠延長至HKT 28/7 08:00
今日捉到第一隻急凍鳥!!!!!!!!!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

3大神鳥開放日子
急凍鳥: 23/7-31/7
火鳥: 31/7-7/8
雷鳥: 7/8-14/8
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

如何捉急凍鳥?係咪要好多人一齊組隊打先至打得低隻野?

如何捉急凍鳥?係咪要好多人一齊組隊打先至打得低隻野?
lblemon 發表於 2017-7-26 11:43

係呀,打低之後用佢俾o既波捉

今日見到利基亞,打唔贏

係呀,打低之後用佢俾o既波捉

今日見到利基亞,打唔贏
KITSTON 發表於 2017-7-26 18:39

咁快已經無1X人一齊打
btw, 有無人知nokia幾時無得打

暫時兩隻神獸各打過一次後就無見過...

咁快已經無1X人一齊打
btw, 有無人知nokia幾時無得打

暫時兩隻神獸各打過一次後就無見 ...
kevinlai1621 發表於 2017-7-26 20:10

好似去到星期5 唔太sure

今日終於捉到利基亞^^順便捉多佐隻急凍烏
29lv表示每次都死6隻以上先捉到

29lv表示每次都死6隻以上先捉到{: ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-26 20:58

我同我老公殺晒隻大佬有堆波兩個Acc都搵唔到一隻@@"

而家只係27lv的我@@"
LATEST NEWS: 所有優惠延長至HKT 28/7 08:00
今日捉到第一隻急凍鳥!!!!!!!!!!
酷愛903 發表於 2017-7-25 10:54

Fool蛋器3倍速......

而家諗左課少少出D禮盒.....大家知唔知係咩來@@"

最慘我唔係成日見到...
  死6隻就預左啦, 人多實有人可以包底

多人打同埋隻寵技不太強就唔會死哂6隻,我前日打左3次急凍鳥,第一次係暴風雪有12人打死哂6隻(大班X2+火伊X3+大狗X1),但第2,3次分別係冰凍之風/冰凍光束且有15-16人打,唔駛分半鐘就KO隻急凍鳥且只死4隻
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

今日小隊捉到腳仔軟
一隻路基亞(中港碼頭)
一隻卡比獸(堪富利士道)
一隻奇異花(美麗華廣場齋鋪)
仲有金巴利街的油雞

暈……

最後紀錄
見到7隻利基亞
捉佐1隻 煙佐5隻 1隻差1%血夠鐘飲恨
點解個5隻要走吾cum with me

打完既感覺係好後悔課金
課lol買skin好過

最後紀錄
見到7隻利基亞

打完既感 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-27 21:36

到最後都係見到一隻利基亞
急凍鳥今朝就成功捉到一隻

最後紀錄
見到7隻利基亞

打完既感 ...

我而家菠蘿荒……另外想買fool蛋同團體劵

最後紀錄
見到7隻利基亞

打完既感 ...

我暫時:
急凍鳥: 2/5 (另外有一次唔夠人打)
利基亞: 0/4
尋日同今日食完LUNCH去尖沙咀捉利基亞都煙左
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

Articuno 0/0
Lugia 2/3

對lugia無感 所以捉左第一隻之後都係為rare candy而打
第二隻根本連餵佢食Berry都懶 點知第二粒就已經捉到lol 果然無期望反而有驚喜

btw大家每次打贏legendary會有幾多粒rare candy?
我每次同個同事去打 佢藍隊次次都有8-15粒 我就3-6
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

搏_post
今日第一次捉
一個波就捉到急凍鳥

Articuno 0/0
Lugia 2/3

對lugia無感 所以捉左第一隻之後都係為rare candy而打
第 ...
JasOh103 發表於 2017-7-28 18:16

我係黃隊都有around 10個wor

搏_post
今日第一次捉
一個波就捉到急凍鳥
-Prince- 發表於 2017-7-28 18:43

其實應該愈後期愈易捉, 我個日都係第二個波就搞掂

今日隻nokia第一個波都轉3次, 只係最後都係捉唔到...

其實究竟NOKIA出到幾時
有D想捉多條

其實究竟NOKIA出到幾時
有D想捉多條
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-28 22:10

官方冇講到幾時
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟