返回列表 發帖
平日非食晏時間見到雷公都無人幫手打

平日非食晏時間見到雷公都無人幫手打
KITSTON 發表於 2017-10-11 16:38

非午飯, 非放工時間, 即使有人想打, 都因為唔夠人而放棄

BAD NEWS: EX-RAID暫停,超夢夢登陸HK遙遙無期!
酷愛903 發表於 2017-9-26 13:56

Youtube所示已有人在香港成功打低超夢
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

GOOD NEWS: 萬聖節好大機會出GEN 3!!!
Youtube所示已有人在香港成功打低超夢
l00540 發表於 2017-10-11 18:03

1/10喺機場出
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

真係有5隻第三代幽靈系出,香港21號3:00am就有

Gastly, Drowzee, Cubone, and other spooky Pokémon are back again this Halloween, and this time, they’re bringing some special friends! Sableye, Banette, and a few other Ghost-type Pokémon originally discovered in the Hoenn region will be making their first-ever appearance in Pokémon GO. The rest of the Pokémon first seen in the Pokémon Ruby and Pokémon Sapphire video games will gradually arrive starting as early as December! We hope Trainers enjoy this special Halloween treat. The Halloween celebration will start on October 20 at 12:00 P.M. PDT and run until November 2 at 1:00 P.M. PDT.

A special Pikachu will be out celebrating Halloween in an all-new costume, and you can, too! Dress up your avatar for the occasion by wearing Mimikyu’s Disguise Hat. You’ll also earn extra Candy while you’re out trick-or-treating with your Buddy Pokémon: Candy rewards from catching, hatching, and transferring Pokémon will be doubled, and your buddy will find Candy twice as fast during the Halloween celebration! Last but not least, you’ll have the opportunity to stock up for your upcoming adventures with special boxes from the in-game shop, featuring items such as Raid Passes and Super Incubators.

While you’re out looking for Sableye, Banette, and other spooky Pokémon, use your Pokémon GO AR camera to capture festive photos and share them on social media using #PokemonGOHalloween. As always, make sure to remain alert and aware of your surroundings while playing Pokémon GO this season.

今日起所有RAID縮短至45MIN,並加左好多新野:1星: 鐵甲蛹、一代御三家首次進化版
2星: 勺魂眼、刺甲貝、格拉格拉、3合1磁怪、多腳水母、穿山王
3星: 立方獸、九尾、飛天螳螂、多刺菊石獸
4星: 滾動岩、大力蛙、大食花、尼多王、尼美后
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

由於尋日起全球捉滿5億隻精靈,現在起直至HKT 2/12雙倍XP+6hr櫻!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

由於尋日起全球捉滿5億隻精靈,現在起直至HKT 2/12雙倍XP+6hr櫻!!
酷愛903 發表於 2017-11-21 15:46

太好了

突破15億,有埋2X塵!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

突破30億!! 袋獸解封!!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

降魔的講抓精靈抓到變鬼

今日開始5星RAID有鳳凰,為期2星期
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

酷愛903 發表於 2017-11-28 08:55

鳳凰之後系什麼?
我依然同 Mewtwo 無緣

鳳凰之後系什麼?
我依然同 Mewtwo 無緣
xteve 發表於 2017-11-28 13:23

唔知
今日派超夢券居然係11/12星期一打,D人唔駛返工咩??
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

鳳凰好難捉啊

酷愛903 發表於 2017-11-28 08:55

我第一次就捉到鳳王, 好幸運

同NOKIA一樣捉極都捉唔到

同NOKIA一樣捉極都捉唔到
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-6 13:47

第4隻先捉到
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

今日我找了一位小鮮肉幫我捉

第4隻先捉到
kevinlai1621 發表於 2017-12-6 13:53

我宜家先打過兩隻,都係捉唔到
仲要黃隊永遠都係最少波

仲要黃隊永遠都係最少波
KITSTON 發表於 2017-12-6 22:32

快D捉啦。。下週就無啦

仲要黃隊永遠都係最少波
KITSTON 發表於 2017-12-6 22:32

我捉個隻係去番屋企樓下最常打個道館, 唔知有無幫助
   本身星期六紅館打兩場都食白果

我捉個隻係去番屋企樓下最常打個道館, 唔知有無幫助
   本身星期六紅館打兩場都食白果 ...
kevinlai1621 發表於 2017-12-6 22:59

我通常順路先去打下,好少專登搵所以見好少

第三代要來了
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

第三代要來了
JasOh103 發表於 2017-12-6 23:35

睇佢個description好似又係逐d逐d咁放

kevinlai1621 發表於 2017-12-6 23:37

為左我Top 6最愛之一既Ludicolo我會玩返
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

為左我Top 6最愛之一既Ludicolo我會玩返
JasOh103 發表於 2017-12-6 23:43

咁有新野都要嘅

希望快D出第4代有草苗龜
個weather feature有D問題,落雨要擔遮點玩pokemon go

kevinlai1621 發表於 2017-12-6 23:37

這樣幾好,可以慢慢玩

快D捉啦。。下週就無啦
xteve 發表於 2017-12-6 22:54

去到香港時間15/12 5AM
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

今早出GEN 3+天氣系統
鳳王攻防值不變,但HP 193->212 LV 20 100%iv CP2321
但點解隻GAME話今日陰天架??
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

什麼是派對頁?

打佐7隻都仲未捉到

尋日捉到第一隻懶人獺,即刻轉佢做BUDDY
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

下一隻神獸係咪固拉多(係咪咁譯?)
我頭先見到, 但係唔夠人打...

下一隻神獸係咪固拉多(係咪咁譯?)
我頭先見到, 但係唔夠人打...
kevinlai1621 發表於 2017-12-16 11:03

使唔使咁快又出新一隻
比我抖下啦

使唔使咁快又出新一隻
比我抖下啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-16 11:16

但係呢隻超難打cp51XXX

使唔使咁快又出新一隻
比我抖下啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-16 11:16

鳳凰都未捉到就下一隻
遲下會唔會復克出多次之前o個D呢

巧開心,今日捉到了

我今早喺何文田體育館打第一場GROUDON就捉到,但龍尾+日光束真係超難打,20人打都死捉4隻,DAMAGE 0只得7個波,好彩尾二個捉到!
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

請問有無人知道第3代,暫時邊D精靈系要去外國捉?

海豹球真係好得意

海豹球真係好得意
KITSTON 發表於 2017-12-22 14:14

今日出埋呢批水同冰即係第三代嘅大部份都出曬??

今日出埋呢批水同冰即係第三代嘅大部份都出曬??
kevinlai1621 發表於 2017-12-22 14:19

#252木守宮-#386代歐奇希斯 有134隻

宜家兩次好似出左50+20

今日喺尖東兩隻固拉多都捉到,其中一隻更高達93%iv(15/14/13)!! 暫時7/10
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

又話有egg incubator送嘅,轉pokestop無出嘅

又話有egg incubator送嘅,轉pokestop無出嘅
KITSTON 發表於 2017-12-23 08:23

每日轉第一個POKESTOP送孵蛋器
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

用錯一個incubator落2km蛋度

乜隻howhow瓊要400粒糖先進到化
可能棄game前都未捉到咁多

打第一隻固拉多就捉到,開心,不過之後再打兩隻都因為太少波捉唔到
仲有隻固拉多係草技