返回列表 發帖
7日先一嚿石, 有排先進化得晒全部
Pure. 發表於 2018-11-16 07:54

個任務會唔會隔幾個星期就轉獎勵

考慮緊究竟進扭拉先好定波克基古先好

個任務會唔會隔幾個星期就轉獎勵

考慮緊究竟進扭拉先好定波克基古先好 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-16 15:22

可能之後會有其他途徑攞嚿石嘅

我會進化咗隻shiny magmar先

可能之後會有其他途徑攞嚿石嘅

我會進化咗隻shiny magmar先
Pure. 發表於 2018-11-16 16:50

新進個堆禾冇隻有SHINY
如果變做其他進化石靠碌7日都幾麻煩

今日出美碌坦特殊調查,第3關就要捉1隻百變怪,要靠掟1次EX送百變怪任務

今日5星居然出CRESSELIA(超能系)

出足三日
好野 可以進番我堆巨金怪

靈位加至2000
出足三日
好野 可以進番我堆巨金怪
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-22 07:15

會否死足3日server?

尋日終於過哂8關捉到美祿坦

2/12/2018-1/1/2019每次完成7日田野調查可隨機得3神鳥or 3神狗其中一隻

ANOTHER 9爆10K
妖 中4隻大頭蟻比我JM9

官方facebook公佈, 就快有PvP, 希望對戰方式唔好令人失望

尋晚公布PVP細節

尋晚公布PVP細節
酷愛903 發表於 2018-12-5 08:19

唔知輸贏有什麼影響

唔知輸贏有什麼影響
xteve 發表於 2018-12-5 22:48

好似輸贏都有獎勵, 同埋暫時未會加排名

好似輸贏都有獎勵, 同埋暫時未會加排名
Pure. 發表於 2018-12-6 11:24

如果輸贏有分別,可以造馬。今日俾你贏,明日讓我贏。

距離冇限制,在遠方的你都可以一起玩

隻超鐵暴龍大到睇唔到對面
反而吼鯨王識自動移位

試咗幾場, 頭兩場獎勵得星塵400, 兩場之後就冇獎勵
三個team leaders出嘅精靈同一個league場場都一樣, 次序都一樣
Team Valor會較多派火系, team mystic派水/冰系, team instinct派電系
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

至今8次對戰拎到2粒神奧石,進化電擊魔獸同超甲狂犀都係最靚技
隻超鐵暴龍大到睇唔到對面
反而吼鯨王識自動移位

試咗幾場, 頭兩場獎勵得星塵400, 兩場之 ...
Pure. 發表於 2018-12-13 14:04

其實係FIX左
MASTER LEAGUE
黃: 雷電獸(火系大技)->美納斯(破壞光線)->雷鳥(打雷) (建議出地->電->岩(超甲狂犀/滾動岩頂得較耐))
紅: 烈焰猴(近身戰)->電擊魔獸->火鳥 (建議出水->地->岩)
藍: 背背龍(冰息+衝浪)->天蠍進化版(燕返)->急凍鳥(冰凍之風) (建議出電->冰->岩(大班/ALOLA滾動岩好D))

今日出新5星席多藍恩,打左一場煙左

聖誕孵過N隻7K,只有3隻小卡比,冇利歐路/小飛魚/鈴噹響SSD

明日又翻炒蓋歐卡+固拉多
斗笠菇大技有打草結其實冇咩用,DPS都係略小於羅斯雷朵,3月蜥蝪王有瘋狂植物一定會成為草系DPS NO.1!

今日1100-1400醜醜魚任務LISTBUDDY拎1粒糖
孵1蛋
掟10次GREAT
掟15次NICE

17/2社群日主角係小山豬,嗰日將會有得用神奧石進化象牙豬

今日第一日出PALKIA就開圖

前日起又出一堆新GEN 4寵(包括岩系最強戰錘龍!!),同時所有3-5星RAID BOSS HP增加20%,調整後2人無大風加乘要4心朋友+6隻lv40烈空坐+BOSS係龍息+水炮/大字爆才可KO PALKIA

招人明天早上community day前 PVP 5場攞Sinnoh Stones,
League任意

今日已經有得進象牙豬,但明日1100-1500才有原始之力

23/2-1/3翻炒拉妹,有機會閃
24/2 1100-1400完成田野任務可得珍珠貝

第八代 Sword/Shield 今年年尾出 - 伽勒爾地區 (疑似英國)

御三家:

第八代 Sword/Shield 今年年尾出 - 伽勒爾地區 (疑似英國)

御三家:
Pure. 發表於 2019-2-28 15:30

Happy Tree Friends Confirmed

Happy Tree Friends Confirmed
屮SiU霖屮 發表於 2019-2-28 16:33

有人話似飛天小女警

有人話似飛天小女警
Pure. 發表於 2019-2-28 19:13

又幾似

有人話似飛天小女警
Pure. 發表於 2019-2-28 19:13

我第一次見呢張圖都笑左 真係好似
就咁睇3隻,我都係會揀草系

我第一次見呢張圖都笑左 真係好似
就咁睇3隻,我都係會揀草系 ...
KITSTON 發表於 2019-2-28 21:22

我都會揀草主, 其次水主
草主係持棍馬騮,
最終進从似係 草+格鬥系,
應該會幾型

火主伏味濃,
最終進化預計外觀最多只係爆肌嘅兔仔,
似熾焰咆哮虎

希望到時會有驚喜

明日1200-1300 RAID午餐會唔知會係點呢?
16-18/3烈空坐回歸,但冇閃

Sinnoh Stone好難攞
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Sinnoh Stone好難攞
JasOh103 發表於 2019-3-20 00:38

我上次一次過用哂10粒後就再無攞過。。。。

應該仲有3至4隻未進到
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

我上次一次過用哂10粒後就再無攞過。。。。

應該仲有3至4隻未進到
kevinlai1621 發表於 2019-3-20 08:22

我只係進咗4隻
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我只係進咗4隻
JasOh103 發表於 2019-3-20 08:33

我好似進左6-7隻
手痕連大舌頭同黑暗鴉都進左

今日至26/3草系寵放題活動進行,期間部分毒系寵可得新大技酸液炸彈(ACID SPRAY), PVP可肯定降低對手DEFENSE,另外大食花、狡猾天狗亦有新草系大技青草攪拌器(LEAF TORNADO),PVP有50%機會降低對手攻擊力
我好似進左6-7隻
手痕連大舌頭同黑暗鴉都進左
艾石仔 發表於 2019-3-20 08:48

我進哂,至今共拎過69粒神奧石,其中30粒用左,其中進左7隻象牙豬,之前同個4心朋友兩次雙人打贏5星烈空坐(我出兩TEAM: TEAM 1象牙豬X6, TEAM 2象牙豬+瑪狃拉X3+冰超夢X2(全lv30)),快D嗰次剩75秒
烈空坐回歸3日總計8中4,最高CP係前日捉到GE CP2174(15/13/14)

月石係咪永久???????

月石係咪永久???????
eggsteven 發表於 2019-3-20 10:48

我反而想知個隻藍色蟲係咪有得同而家個隻紅色調

我反而想知個隻藍色蟲係咪有得同而家個隻紅色調
kevinlai1621 發表於 2019-3-20 21:50

藍色蟲係講緊邊隻?

藍色蟲係講緊邊隻?
Pure. 發表於 2019-3-21 12:10

電瑩蟲另一隻

電瑩蟲另一隻
KITSTON 發表於 2019-3-21 12:15

甜甜螢好似從來冇換過

同埋想捉返飯匙蛇, 初初出嘅時候有得捉, 但好似已經一年幾前

尋日開左防版代歐圖
今日至2/4翻炒ALTER FORM鬼龍,3/4起轉ORIGIN FORM鬼龍
明日1100-2000完全特別田野任務送蓮葉童子,有閃我都冇興趣
13/4 1500-1800社群日主角係寶貝龍,招式未公布

仲未捉到帝牙同騎拉

仲未捉到帝牙同騎拉
KITSTON 發表於 2019-4-11 10:08

我部機都唔知做咩, 成個4月個gps好似壞左咁, 又唔識行路, 又sense唔到道館
  不過仲孵到蛋算係咁

我部機都唔知做咩, 成個4月個gps好似壞左咁, 又唔識行路, 又sense唔到道館
  不過仲孵到蛋算係咁 ...
kevinlai1621 發表於 2019-4-11 22:18

要換電話啦

要換電話啦
KITSTON 發表於 2019-4-11 22:43

無錢
佢應該係網速開始load唔切

近排啲community day好伏,
shiny rate又低
IV又低
出面又凍都冇乜心機出去玩