返回列表 發帖
頂佢無得唔用信用卡申請 有冇ios用家成功例子
HOTMAN 發表於 2016-7-6 17:51

已放棄-_-

玩左成個月先見到有chat post

有無人黃隊

我好耐無出10km,最近反而出左兩隻,今日孵左一隻,係捉過o既比華拉 ...
KITSTON 發表於 2016-8-24 23:41

出左2隻too

宜家升一個level好難 T_T

今日隻10KM蛋孵到隻電擊獸,CP1184,iv 8成幾,但普攻係FIGHTING

我都係黃隊 ...
酷愛903 發表於 2016-8-25 09:12

前排有人叫我轉紅 話可以send email去轉一次
我都諗住唔轉住..睇黎宜家要諗諗

低Level 先有機會轉到
高Level 官方係唔會俾你轉隊
matthew1990 發表於 2016-8-25 09:42

saddest :(

尋日同時霸左2個gym hoho

今日要出街走走,諗緊去邊捕好
賴爽 發表於 2016-8-26 08:49

好似轉晒巢bor

係呀,早兩日放工已經去左摩士轉個圈升左隻鐮刀蟲,一粒鐘搞掂
賴爽 發表於 2016-8-26 09:38

之前追得勁辛苦T_T

而家已經唔會點為左精靈而跑了 隨緣份啦 反正個 GAME 仲有排玩  ...
賴爽 發表於 2016-8-26 11:16

我捉晒142了

#SHOCKED
#點樣做到的
#爭奇異花 (糖夠但未有隻靚奇異種子)、毒氣雙子、爛泥獸、雷超、感動岩、耿鬼、多刺菊石、立方獸、怪力、催眠獸
賴爽 發表於 2016-8-26 11:25

爛泥獸 is my last one...其他都係捉多d 囉:o)

你係咪成日周圍去?
KITSTON 發表於 2016-8-26 11:40

之前留多D係上環其實就會捉到好多野 ;o)
不過都有周圍去ge...

我有14隻比卡超  繼續多過伊貝
nicholashin 發表於 2016-8-31 22:43

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你儲齊142隻又點同呢
你有無去過比卡超公園?
nicholashin 發表於 2016-8-31 23:42

我屋企都係比卡超巢 -v-

上環定藍田?
nicholashin 發表於 2016-8-31 23:59

all wrong

終於有第一隻100% IV嘅小精靈 如果技能屬性同寵物屬性一樣就當啱技 咁所有三合一磁怪都會啱技 {:1 ...
nicholashin 發表於 2016-9-16 17:15

100 IV ge磁怪?

唔係
nicholashin 發表於 2016-9-16 21:27

話說我果日諗左好耐...
初代要打超夢夢...
可能要用爛技富迪或者靠磁怪鋼系屬性頂住

如果一次過有勁多人打 就算全部人用綠毛蟲都打得低啦
nicholashin 發表於 2016-9-16 21:35

我見過最多5個人一齊打 -.-
尋晚夜媽媽自己一個谷到個gym上12000...

我以為你講緊trailer捉超夢夢 成堆人圍打佢既情節
咁五個人一齊搵五隻勁野圍佢 點都死既...

你用 ...
nicholashin 發表於 2016-9-16 21:48

擺隻火伊上去之後搵d 低CP水系岩系不斷SM佢

我諗住擺隻鯉魚王上去 再用隻低cp小磁怪電死佢
火伊貝會唔會勁得滯  ...
nicholashin 發表於 2016-9-16 21:59

咁都要守住架嘛 俾其他隊打扣得仲快過你加 ~.~

咁其他人搵隻水伊貝好易打死隻火伊貝姐
同埋train個gym既時候可以打死第一隻野即刻走 照賺到presti ...
nicholashin 發表於 2016-9-16 22:27

我2點打
結果我打到12000...先有兩隻同隊入
變16000
但我3點訓之前就已經無左..-.-

訓之前無……
你係屋企附近有gym?
nicholashin 發表於 2016-9-16 23:40

3分鐘路程~

驚咩
kevinlai1621 發表於 2016-9-16 23:46

上次係街打緊gym 有個鬼佬呀叔望住我過you are so handsome

圖呢
HOTMAN 發表於 2016-9-17 00:08

有圖都無真相

有架 我可以判斷
HOTMAN 發表於 2016-9-17 00:12

你條龍都幾大
HOTMAN 發表於 2016-9-17 00:19

仲識吹冰

噴到周圍都係
nicholashin 發表於 2016-9-17 00:24

一出blizzard就無得dodge

其實我同啟暴龍係咪真係無緣份到咁
見到個影就揾唔到 再唔係time out咗先知身處地方附近 ...
nicholashin 發表於 2016-9-19 01:13

10 km not related to lucky egg la
use that time 進2隻都抵番

有錢就買fu蛋器

btw 十分鐘前係樓下打gym
柏宇bb係我後面經過

by by the way
lv31 today

因為我之前係開lucky egg同孵蛋timing夾好 出隻背背龍就有3000xp
有限次數嘅孵蛋器我成日想用喺1 ...
nicholashin 發表於 2016-9-19 01:41

無影呀 見過佢街坊裝幾次都無影

佢去開邊個gym
nicholashin 發表於 2016-9-19 02:00

唔知喎 同女朋友落街ja worrr

有後眼?後面過都比你見到?
lblemon 發表於 2016-9-19 08:18

咁打gym都可以華麗轉身

點解捉左5隻+孵左一隻鴨嘴火龍仲未遇到一隻iv係最高級架
KITSTON 發表於 2016-9-19 15:47

我捉左153隻比叉燒先得2隻>80% ja..

聽講系統有個bug Pokedex愈前 野生嘅Attack IV平均黎講愈低 所以野生御三家要過八成iv係要靠孵  ...
nicholashin 發表於 2016-9-20 00:06

我諗由Pokedex 1去到48 我都孵過 >90%..除左比卡超 T.T

btw 頭先樓下有卡比 :D!!!

因為孵無影響

你住屯門定林村
nicholashin 發表於 2016-9-20 00:46

成日都估錯 ;o)

有冇衝落去捉?
lblemon 發表於 2016-9-20 01:06

仲有4分鐘 唔去對唔住自己

Pokémon GO 第二世代即將推出!
官方公布各神奇寶貝的最高CP、HP、孵蛋公里數
完整資訊:

呢代有好多得意 ...
KITSTON 發表於 2016-9-20 14:08

公布之後預四五個月啦我諗
十一月正game出新version
唔會咁密嘅

自己估就聖誕出下神獸掛
直覺咋無跟據

好野, 今次有埋第二代精靈參數設定, 離推出又前進一步了
lblemon 發表於 2016-9-20 14:39

其實有formula計
計哂720隻都仲得

聽聞第二代5月先推出喎, 唔知而家有冇得推前

呢幾日又少左人撒花啦
lblemon 發表於 2016-9-20 14:52

我諗少咗人玩到咁 有機會推前

你落到去時樓下多唔多人捉?

請問正game 出新version 即係咩意思?
lblemon 發表於 2016-9-21 09:43

3個 :o)

NDS game 出新版 日月版~

今日得閒執左個list睇下有d咩靚技靚iv寵

今日10KM蛋孵到隻迷你龍(CP54X/iv>80%),儲夠糖之下將佢進化為第一條哈古龍(CP97X),差78粒糖進啟暴龍!{:1 ...
酷愛903 發表於 2016-9-21 20:14

靚技 or 靚iv
你有先抽我啦 :o(
迷你龍我尋日捉左隻CP 836 自己check 下咩IV

95%
nicholashin 發表於 2016-9-21 21:38

一進又多隻3000

開隻 lucky egg 好似只夠進50 次, 姐係你而家已經可以lucky egg
lblemon 發表於 2016-9-22 11:08

預60穩陣d

進多隻2987 好滿足

聽講Pokedex no.同野生精靈attack IV唔再掛勾 巢都無再強制出廢嘢
換句話講御三家唔洗只靠2km蛋都可能捉到 ...
nicholashin 發表於 2016-9-23 20:27

好在高iv伊見背背卡比老啓我都有

哦已經有兩隻
nicholashin 發表於 2016-9-24 21:09

下 雷伊呀 一隻93 一隻98

走咗隻24xx靚技老啓捉唔到好痛

尋日miss左兩卡比 T.T

10 km終於孵到紅唇蛙可惜錯技得離譜(Pound+Draining Kiss)

另外隻比卡超buddy宜 ...
KITSTON 發表於 2016-9-26 14:16

紅唇蛙0岩技都冇_用啦

草佐1200粒糖終於有隻岩技鯉魚龍:D
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-27 08:16

我第5隻先0岩 T.T

今日係開lucky egg進化嘅大日子  
三十分鐘內:
1. 進化咗64隻精靈(其實夠時間進化多2-3隻)
2.  ...
nicholashin 發表於 2016-9-27 21:32

叻仔呀

142 後懶到 200 米內有白海獅但低 IV 啱技都懶去捉 :(
賴爽 發表於 2016-9-28 11:11

其實宜家除左要糖果幾隻大野之外都唔會衝 ~.~ 其他野都只係為stardust
都會衝下大岩蛇同飛天螳螂ge...

為咗下一季仲要衝埋波音蝠
賴爽 發表於 2016-9-28 11:18

2隻iv 9x 大口蝠  +500粒糖ready

怪味花3隻
蚊香蛙2隻
小呆2隻
海馬4隻
立方2隻
伊貝N隻

係吉利蛋大岩難搞d

我唔會專登去巢穴
nicholashin 發表於 2016-10-2 23:30

y not :o

casual player ma :o)
nicholashin 發表於 2016-10-3 03:38

0岩0岩開完蛋lv 32
我係咪太serious :o(

尋日進左第一隻怪力,但特攻係STONE EDGE
今早進左第二朵霸王花,卒之啱技喇(RAZOR LEAF/PETAL BLI ...
酷愛903 發表於 2016-10-3 09:05

點解會係0岩技

呢兩個term都要分到咁仔細 其實跟你定義 啱技唔靚技咪又係廢
nicholashin 發表於 2016-10-3 11:46

繼rules of 1872之外又有 rules of solerbeam

如果同屬性就叫0岩技咁雷伊水伊火伊乜Q技都叫0岩技啦
你同discharge同人打丫笨

我隻CP1591/iv 80%雷伊貝就係DISCHARGE
酷愛903 發表於 2016-10-3 13:58

你咪試下拎去打囉
雷伊3招二技最廢就係discharge
but that's under your definition of 0岩技

btw 雷伊得1500CP就唔好報出黎啦 我2隻1875 1631 2隻都thunder都廢事特別提住 :o)