返回列表 發帖
新推出的第四代 (24/10/2018):

飄飄球 (*) (+附和氣球) (wild)
鼻鼬噗 (+坦克鼻鼬) (wild)
花岩怪 (special research 2/3: catch 108 pokemons)
騎拉帝納 (5星raid)

明日1100-1400鐵啞鈴日補賽,求神拜佛咪再死SERVER
3/11 1100-1400所有GYM出4星耿鬼RAID,限定技LI ...
酷愛903 發表於 2018-10-27 08:21

出Psychic都幾趕客, 就算捉咗之後都會轉返shadow ball

今朝早開game超跨張
試咗一日, 孵蛋係快咗好多, 但係超快冇電
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

連火球鼠都可以死game, 冇眼睇
次次community day都係咁, 執_咗佢喇

啊 我隻扭拉BB要道具先進到化
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-15 11:49

7日先一嚿石, 有排先進化得晒全部

有冇人有買 NS Let's Go Pikachu / Eevee?
我考慮緊買唔買好

個任務會唔會隔幾個星期就轉獎勵

考慮緊究竟進扭拉先好定波克基古先好 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-11-16 15:22

可能之後會有其他途徑攞嚿石嘅

我會進化咗隻shiny magmar先

官方facebook公佈, 就快有PvP, 希望對戰方式唔好令人失望

唔知輸贏有什麼影響
xteve 發表於 2018-12-5 22:48

好似輸贏都有獎勵, 同埋暫時未會加排名

隻超鐵暴龍大到睇唔到對面
反而吼鯨王識自動移位

試咗幾場, 頭兩場獎勵得星塵400, 兩場之後就冇獎勵
三個team leaders出嘅精靈同一個league場場都一樣, 次序都一樣
Team Valor會較多派火系, team mystic派水/冰系, team instinct派電系
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

招人明天早上community day前 PVP 5場攞Sinnoh Stones,
League任意

第八代 Sword/Shield 今年年尾出 - 伽勒爾地區 (疑似英國)

御三家:

Happy Tree Friends Confirmed
屮SiU霖屮 發表於 2019-2-28 16:33

有人話似飛天小女警

我第一次見呢張圖都笑左 真係好似
就咁睇3隻,我都係會揀草系 ...
KITSTON 發表於 2019-2-28 21:22

我都會揀草主, 其次水主
草主係持棍馬騮,
最終進从似係 草+格鬥系,
應該會幾型

火主伏味濃,
最終進化預計外觀最多只係爆肌嘅兔仔,
似熾焰咆哮虎

希望到時會有驚喜

我反而想知個隻藍色蟲係咪有得同而家個隻紅色調
kevinlai1621 發表於 2019-3-20 21:50

藍色蟲係講緊邊隻?

電瑩蟲另一隻
KITSTON 發表於 2019-3-21 12:15

甜甜螢好似從來冇換過

同埋想捉返飯匙蛇, 初初出嘅時候有得捉, 但好似已經一年幾前

近排啲community day好伏,
shiny rate又低
IV又低
出面又凍都冇乜心機出去玩

今日又死SERVER
酷愛903 發表於 2019-4-13 16:26

香港係咪都三點先開始?

yes, 兩次加時,8PM才完,但8PM後一度出現進唔到逆鱗的BUG(應該係9PM前進化都有逆鱗) ...
酷愛903 發表於 2019-4-14 15:49

唔怪得喺community day完咗冇耐 (NZST 7 pm 左右) 開始死game

不過今次佢識將Oceania同Asia分開都算係一個正確嘅決定

Pokemon 劍盾 11月15日出
有冇人有睇到直播條介紹片??
我有啲唔係幾接受到極巨化
嗰隻極巨化嘅雷超

鍾意mega多啲 極巨化有啲奇怪同恐怖
WZA111 發表於 2019-6-5 21:50

我都係咁覺得!! 想佢出多幾隻mega evolution, 好過出mega size,
有啲似恐龍(?), 進擊的pokemon(?)

佢都係諗住三個回合內六圍提升啫,
寧願佢好似日月霸主pokemon咁,
全身畀氣場包圍住,
好過極巨化後比例奇奇怪怪咁

不過外國玩家好似對Dynamax好期待

Mega真係好正可以有好多新玩法本身仲期待緊會出啲新嘅mega而家仲係全部Pokemon ...
WZA111 發表於 2019-6-6 08:29

因為MEGA進化會轉屬性, 轉特性, 轉埋六圍, 對戰嘅時候要考慮嘅嘢多咗, 會有趣好多

前嗰排先有人改圖話哥斯拉係巨大版嘅班吉拉 好有先見之明

今日出新特殊調查,但冇送新寵
今日4-7PM雷公放題,有機會閃
酷愛903 發表於 2019-6-29 13:28

打咗十場零shiny, wasting time

我都冇。。你究竟有幾多隻唔同的 Shiny?
xteve 發表於 2019-6-29 19:22

冇數過, 都有好多

但係我只留82%IV以上的, 其他都扔晒

------------------------------------------
要解special research, 一年一度加朋友時間:

5135 8386 4240

Thanks