返回列表 發帖
終於放完櫻花
訓得
(較鬧鐘先)
matthew1990 發表於 2016-8-8 02:50

其實我覺得, 拎住香爐行個效用好似大過有人係pokestop放櫻花
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

夜晚我喺屋企行唔得遠
唯有等人放櫻花
屋企咁岩喺兩個pokestop中間 ...
matthew1990 發表於 2016-8-8 09:24

我都係, 但係都唔係有好多(稀有)野捉

我而家只係想升下級咋  
(希望狂出波波)
matthew1990 發表於 2016-8-8 09:29

狂刷pokestop

10km蛋拎咗一隻之後冇拎過 so sad
終於孵到隻黃色老鼠出黎 353cp Thunder 100 ...
Wonders 發表於 2016-8-8 18:35

我真係恭喜你
我捉極都係得雙位數cp 嘅黃色老鼠

今日有冇捉到咩  

加油 我之前見到影但遇都遇唔到  
btw 啱啱捉到隻鉗刀甲蟲 8xxCP  ...
Wonders 發表於 2016-8-8 18:48

我自己捉最高都係得七百幾嘅多多進化版

啦,係你逼我做個稱職o既宣傳大使架咋

我去左兩次,其中一次同friend去,有個friend ...
KITSTON 發表於 2016-8-8 20:39

咁都有得玩

咦 我有三行喎
nicholashin 發表於 2016-8-8 21:07

我得一行
  勉強先有三行

一開始:有腳印

第一次更新:無腳印
第二次更新:有草
賴爽 發表於 2016-8-9 11:58

其實d草好礙眼, 寧願佢無腳印

冇留意贏果時會點

其實個gym主要係train 個玩家戰鬥技巧, 識掌握閃避時機先可以弱勝強 ...
lblemon 發表於 2016-8-9 14:57

咁打贏人(其他team)其實有無著數

其實D草真係無太大問題 反而行得快當我揸車 :o)
nicholashin 發表於 2016-8-9 19:25

因為都唔會開黎睇
  我都覺得個溫馨提示有D多餘lol

立即減速
否則不會計算移動距離
matthew1990 發表於 2016-8-9 20:19

聽日搭車見識下先

呢句我作嘎咋
matthew1990 發表於 2016-8-9 20:23

如果真係唔計都幾大鑊

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-8-9 21:00

我都試過有時熄左個gps一陣再開番就可以有bug
   不過係地底你都玩到 我一入隧道就not found

**** 本內容被作者隱藏 ****
我喺屋企有時會開關wifi chok 距離
matthew1990 發表於 2016-8-9 21:16

唔知邊樣成效會大d

尋晚用左一粒幸運蛋
由LV13 直升LV17
但我而家冇哂糖了 ~.~
matthew1990 發表於 2016-8-9 21:31

我真係恭喜你呀
   我用個次都係17-->18

冇得食軟雪糕 ~.~
matthew1990 發表於 2016-8-10 10:59

咁食都多幾杯double新地

我見K會員「賺好多好多coupon,食好多好多雪糕」
所以我先覆食軟雪糕嘎咋  ...
matthew1990 發表於 2016-8-10 11:24

不過我好耐無食過2.8嘅雪糕
   而家只有麥旋風先滿足到我

麥旋風只會揀曲奇
因為曲奇同雪糕真係好夾

但其實M記啲雪糕啲質地太諗太油膩
有次食完仲肚屙{: ...
harryharry 發表於 2016-8-10 11:38

Same here

麥旋風而家好貴
matthew1990 發表於 2016-8-10 12:22

12個幾掛, 其實都係想清咁D毫子

第一次孵10km蛋就係紅唇娃

不過之後就死機

紅唇娃對你手機使用急凍光線
It is super effective
matthew1990 發表於 2016-8-10 14:24

佢係touch唔到mon, 但係又照行緊又有野彈出黎

不過唔係開佢, 其他app又sense到

重新開app or 重新開機試下
matthew1990 發表於 2016-8-10 14:45

一陣收工先再試

+1
不過我估係gps detect嘅問題
我一用手機套cum住電話行路係一定touch唔到mon :o)
所以呢排我冇用手機套 ...
jose 發表於 2016-8-10 15:50

玩機都要45度角

你係剩係pokestop開唔到定係連其他掣都冇反應?
matthew1990 發表於 2016-8-10 16:00

開唔到pokestop, 禁寵都唔得

話說頭先警察總部外有啟暴龍捉, 跟住d人一出閘就跑去個出口

又有機會俾人話搞事

我好想用現金券買三隻美霏跳樓價大碟 ...
KITSTON 發表於 2016-8-10 21:01

出面係點我就唔知, 但就親眼見到D人揸住部電話個情境

你唔去埋捉?
KITSTON 發表於 2016-8-10 21:20

我當緊值lol, 我都想去捉
   不過睇住班人咁樣搵出口又跑真係好好笑

你係咪自爆o係灣仔地鐵站番工?
KITSTON 發表於 2016-8-10 22:22

自爆完你都唔一定見到我ga 我又唔係日日番

等我聽日去揾kevin bb先
nicholashin 發表於 2016-8-10 22:25

你見到我先算

咁NH日日搵咪得
KITSTON 發表於 2016-8-10 22:29

咁如果佢咁有心, 我都無話可說

喺灣仔站捕住你
nicholashin 發表於 2016-8-10 22:46

希望你會捕捉到我la

然後被打動,自願被收服
KITSTON 發表於 2016-8-10 22:58

遇到先算啦, 話曬我都係稀有精靈

覺得唔用map好玩D有驚喜D
KITSTON 發表於 2016-8-11 11:24

其實都係, 但d稀有嘅唔睇又有排都捉唔到

咁究竟知唔知邊度有map睇?
mainlib 發表於 2016-8-11 11:48

琴日有人show 過個app俾我, 係日本嘅, 不過我唔記得個名

係唔係P-Go Search?
wchan2013 發表於 2016-8-11 12:25

應該係

等我今日揾下你先
nicholashin 發表於 2016-8-11 14:21

你搵到我就話你叻

去左無得拎好慘

今日突然咁多人去攞

我上次星期日去三點幾仲有{:1 ...
KITSTON 發表於 2016-8-11 16:43

Jetso呢d野一通天, 好快就會有人去

Android的玩家有福了 呢個app check iv超方便
Forward:

[Android]
Poekmon go IV 檢 ...
KITSTON 發表於 2016-8-11 19:13

真係好方便, 一裝就有

係呀,最好係唔洗次次睇都要再登入

希望佢贏左之後下一輯唔會換主角啦 ...
KITSTON 發表於 2016-8-11 19:29

今朝仲逐個逐個禁入去計, 結果整左唔夠十隻我就放棄

最怕小智贏左之後就轉另一個十歲小朋友
如果小剛回歸就好睇啦 ...
KITSTON 發表於 2016-8-11 19:33

可以宣佈pokemon大結局 同digimon 一樣結束呢一代ge卡通片

終於有立方獸  跑去捉
同場有人專登搭車去
nicholashin 發表於 2016-8-11 20:11

d人特登出地鐵站都係咁

痴線lv. 20後, 10隻8隻都走左

我就黎到level 20 點算
nicholashin 發表於 2016-8-12 15:24

好慘, 連續兩日走左隻迷你龍

我走佐3條鯉魚王-____-"
連鯉魚王都走呀陰公
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-12 15:28

咁真係好誇張

KITSTON 發表於 2016-8-12 15:49

咁多

我都係得~50-60個

佢平時孵黎送禮?

D Pokestop成日都出Great ball而我平時捉野都慣左用Poke ball,除左係 ...
KITSTON 發表於 2016-8-12 15:57

出poke ball 定great ball 我覺得都算係平均
  不過我多數係搭車捉, 所以捉一兩次唔得就好快會用great ball

如果20會行死

我試過呀,不過防走甩o既作用好似唔多大
KITSTON 發表於 2016-8-12 16:45

其實等佢跳起捉會易過旋風球

搭全程電車都fu唔完
mainlib 發表於 2016-8-12 17:16

隻10km蛋我都好似搭左兩轉電車

有時架車行快幾步, 就話too fast,
要confirm係passenger...
mainlib 發表於 2016-8-12 17:21

update左後我未搭過電車, 所以唔知
  不過最快個段其實都係得跑馬地ze

頭先孵左隻波波球, iv 值都有8成3

Btw, 剛剛先知原來可以同時孵幾隻