返回列表 發帖
我iv最高o個兩隻95.6%霹靂彈同食夢獸都係蛋孵出黎
如果有人攻擊你,我希望有人拍埋片{:1_8: ...
KITSTON 發表於 2016-8-12 21:06

我最高都係8成8嘅火伊貝, 但cp都係7百幾
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

去個到
除佐捉精靈就係昅仔
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-12 21:36

你真係唔會放過任何機會

呢隻唔算好罕有姐 Ninetails走既話會sad勁多
nicholashin 發表於 2016-8-12 22:51

下, 我都係捉過兩次

我好想捉九尾
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-12 22:56

咁講真, 有得進寧願捉多d自己進好似會好d

捉左四隻 偶然都會見到個影 以為唔算好難搵
對我黎講罕有過小火馬既 呢個我有六隻 {:4_97 ...
nicholashin 發表於 2016-8-12 22:58

咁小火馬我都無

熱門pokemon go 朝聖地

今日過海, 但係都係無咩特別捉
去到隧道口時見過海獅, 貝殼嘅影, 但係咩都捉唔到

我都想捉海獅同貝殼呀
KITSTON 發表於 2016-8-13 17:23

呢兩隻野我都係第一次見到個影, 唔好講話捉唔捉到

我呀媽捉到小海獅
今日o係葵芳捉到鬼斯通、電擊獸、比華拉同尼美羅

仲有大量毛球 ...
KITSTON 發表於 2016-8-13 18:03

新界真係有好多好野 鬼斯我都係一時時有, 其他見都未見過 (尼美羅就係自己進)

讓世界艷羨
BTW 有無人知D限用3次o既孵蛋器上到lv 20仲會唔會送架? 如果會送我就用埋手頭 ...
KITSTON 發表於 2016-8-13 18:14

就係lv 20會送我先知可以同時用

咁就好啦
話說今日終於拎番隻10 km蛋

我前幾日去荃灣都無咩特別 ...
KITSTON 發表於 2016-8-13 18:21

荃灣我要9月先會再去
  今次過海後都無咩特別, 真係唔知幾時先會見到d新野

西九有哂
艾石仔 發表於 2016-8-13 18:22

就係過西隧時見到個影

話說今日第一次打gym,一打打上癮,一次過打左十場

不過搶唔到道館 揀得放邊隻黎都已經俾 ...
KITSTON 發表於 2016-8-13 21:07

我之前都試過打贏一次道館, 其實打道館係幾好玩, 不過首先你要夠打

建議將勁ge寵打星, 方便一黎就zip位同放寵

要揀定D好打o既打星先 我暫時將iv 80%以上o既打星,不過iv高CP又可能低,CP高又可能屬性俾人刻或者 ...
KITSTON 發表於 2016-8-13 21:19

打gym個d可以慢慢選, 但係zip位放寵個d邊理得咁多

每次捉完番屋企都會睇iv dump到淨番150隻倒
KITSTON 發表於 2016-8-13 21:30

咁好正常, 我都會咁做

我執到三次雞, 放左隻幾十CP既奇異種子入去
而家有30蚊
matthew1990 發表於 2016-8-13 23:50

有錢ga

遊戲幣咋
matthew1990 發表於 2016-8-13 23:56

但係我無wor

你佔完道館之後要即刻去SHOP度Claim錢
matthew1990 發表於 2016-8-13 23:58

下次試下先, 蝕曬

唔好傷心 我都係第三次成功佔道館先識禁
nicholashin 發表於 2016-8-13 23:59

但係我zip位佔過11次咁多

咁勤力打道館
nicholashin 發表於 2016-8-14 00:03

但係我zip位佔過11次咁多
kevinlai1621 發表於 2016-8-14 00:02

我每次都係打完先放寵
zip位成日唔夠快
nicholashin 發表於 2016-8-14 00:05

打係唔會夠人打lol
  你邊到搵隻cp2000ge黎打

6打1 就算過千cp都死啦
nicholashin 發表於 2016-8-14 00:08

咁唔係成日都6打1
  zip位只要咁岩巴士埋站又有位就zip得

請問靚技係乜

捉左隻耿鬼(屬性ghost/poison), IV 有94, 技係Shadow Claw (ghost) 11, shadow ball (ghost) ...
lblemon 發表於 2016-8-14 21:25

好似話要符合本身屬性

我先第一次見隻野
前日就睇到Wigglytuff既影

開心既係身邊未有朋友有 ...
JasOh103 發表於 2016-8-14 21:29

皮皮我已經捉夠進化過一次, 不過隻野廢ge

終於有貝殼怪仲要係孵出黎
仲有隻iv值97.8%嘅鴨咀火龍

我真係恭喜你呀
鴨嘴都係孵o既?
KITSTON 發表於 2016-8-15 16:00

Yes, 一隻5km 一隻10km, 一齊孵

97.8% iv
nicholashin 發表於 2016-8-15 17:09

孵出黎果然唔同d

你而家幾多Lv?
matthew1990 發表於 2016-8-15 17:15

一孵就出好野
我真係恭喜你呀

我早幾日捉到Dragonite
但IV得~60%  ...
matthew1990 發表於 2016-8-15 17:16

捉都有6成算好, 普遍我都係得4成

我孵出黎雖然唔會太低iv 但未試過咁高iv
nicholashin 發表於 2016-8-15 17:40

咁孵出黎多數都有8成

有冇可能捉到90+% 既稀有怪?
matthew1990 發表於 2016-8-15 19:56

我就無試過

鉗刀甲蟲(93.3%)、迷你龍(93.3%)、蔓籐怪(91.1%),佢地算唔算稀有架其實 ...
KITSTON 發表於 2016-8-15 21:06

都算係

**** 本內容被作者隱藏 ****我最近拎多左隻10k 諗緊孵唔孵
nicholashin 發表於 2016-8-15 22:05

10km好易孵, 搭兩轉電車就得

希望中啟暴龍
nicholashin 發表於 2016-8-15 22:09

我都想

反而冇乜捉過小哥達/小磁怪
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-15 22:31

小哥達我都係幾排先開始捉
  小磁怪就見都未見過lol 幾次行過尖東都係有影但唔見

小哥達 係公廁黎嘎喎  (SHOCK!)
matthew1990 發表於 2016-8-15 22:36

想見就唔見, 唔想見就成日見

我見到波波同嗰兩條虫就最開心

btw, 你有冇去過我嗰個位捉?
坐喺嗰度一粒鐘 捉左差 ...
matthew1990 發表於 2016-8-15 22:49

中環碼頭
  個個位好唔就腳lol

我都係去開IFC先順便行過去 再喺隔離搭巴士番屋企
matthew1990 發表於 2016-8-15 22:54

IFC呢d邊係我去 中環碼頭個個位除左係尖沙咀/離島搭船都唔會點行

最唔鍾意蟲 慢慢啦 又唔係急住升lv 話說有人睇game data 發現curve ball nice/great/exc ...
nicholashin 發表於 2016-8-15 22:55

下, 但係我有時第一下就nice / great 不過都係要多下先捉到

但有好多鯉魚王同傻鴨啵
matthew1990 發表於 2016-8-15 22:57

呢d我屋企都大把

唔知W0R 真係冇乜點見小哥達'見奇異種子都多過見小哥達
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-15 23:02

咁你又誇張d 不過奇異種子算係開始個3隻中出現率高d

你嗰邊睇黎係多水系御三家我見得最少就係奇異種子 到而家都係得一隻  
其實你係咪唔認得小哥達 所 ...
nicholashin 發表於 2016-8-15 23:43

水母都成日有, 迷你龍其時好多時都有影, 但係就係唔出黎

反而小火龍係最唔常見wor 奇異種子我港九新界都捉過

聽講海港城好多迷你龍 我有一隻奇異種子兩隻小火龍四隻車厘龜 其實都係少  ...
nicholashin 發表於 2016-8-15 23:47

今日先走左隻車厘龜

so far 捉過2隻小火龍only
唔知幾時可以自己升一隻噴火龍呢?
matthew1990 發表於 2016-8-16 00:10

有排 奇異種子上到奇異花都唔知可唔可以進到一級

可能捉火恐龍再進化比較實際
matthew1990 發表於 2016-8-16 00:15

咁邊到有火恐龍

見過一次捉唔到
matthew1990 發表於 2016-8-16 00:17

我見到無見過, 奇異草就有

我去唔同地方都會見到比卡超 奇異種子週圍都見唔到
nicholashin 發表於 2016-8-16 15:45

比卡超有一隻係自己孵, 另外兩次都係金鐘見過
  奇異種子我灣仔見過, 尖東見過, 沙田都見過

我只係用Poke Assistant
一隻一隻自己計
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-16 20:52

我會寧願唔計lol

第一次見識櫻花嘅威力
護主犬, 格拉格拉, 鐵甲犀牛一次過出曬黎

比卡超
matthew1990 發表於 2016-8-17 18:37

個隻明明係黃色老鼠 點解會變成豬

話說Incense幾時用好  搭電車用好唔好
nicholashin 發表於 2016-8-17 20:42

最好啦, 電車沿路都多野捉