返回列表 發帖
係春園街個個公園仔 (頭先)

利申:屋企睇地圖
賴爽 發表於 2016-8-16 15:55

頭先在灣仔北架...應該後來去左春園街果邊! wor....即係全香港頭先得1個地方有卡比獸咋.

成功捉到卡比,855

一個黑波一粒糖就入袋

開心
賴爽 發表於 2016-8-16 20:19

Grape

不過,我頭先喺屋企樓下捉到猴王!屋企樓下幾多較罕有的寵

你用緊邊個?
同埋而家check IV 既APP/網 重有邊個用得?
matthew1990 發表於 2016-8-16 20:20

Appstore search pokemon go iv calc

但我用左會唔會俾人ban ac?
matthew1990 發表於 2016-8-16 20:32

應該唔會,呢個app係疑似pkg staff介紹的

係咪火爆猴?
賴爽 發表於 2016-8-17 00:09

應該係了, 叫primeape

HOW IMPORTANT ARE IV'S?
IVs are not as "impactful" in GO as in the main series games. But they can  ...
matthew1990 發表於 2016-8-18 11:08

no importance at all if you are not interested in gym battles.

但遲啲有得PVP啵
matthew1990 發表於 2016-8-18 11:41

其實唔少人都係志在集郵

我已經失去左打gym既興趣
首先個玩法好膠 typing又ignore ability又ignore accuracy又ignore
都 ...
JasOh103 發表於 2016-8-18 12:04

明明 win 又永遠趕唔切坐館, 呢點都好 discouraging, 而家只係想攝位拎幣, 有心情打先打.

Bag爆個時就打
可以用左d potions/revive
JasOh103 發表於 2016-8-18 13:09

任何時候都可以在 items 果度按垃圾桶棄置 potions / revive 架喎

可能又係K-11 o既血統優良
KITSTON 發表於 2016-8-19 21:52

專員, 請問K-11日常精靈陣容大約係乜

呢D都見過:伊貝、護主犬、小磁怪、大眼水母、磨菇蟲、鯉魚王、迷你龍、猴怪、獨角金魚、車厘龜 ...
KITSTON 發表於 2016-8-19 22:20

對呢D 比較有興趣:

護主犬、磨菇蟲、迷你龍、猴怪、獨角金魚、車厘龜

我想要
kevinlai1621 發表於 2016-8-19 22:24

將軍澳popcorn有好多啊, 兩次去都有好多小磁怪, 三合一磁怪也有. 霹靂彈也有好多

可惜我唔係讀中大
kevinlai1621 發表於 2016-8-19 22:31

唔係讀中大也可以去捉架嘛.  中大風景真係百看不厭

其實耐唔耐係灣仔都有影, 但係d人落曬櫻我都係見唔到
kevinlai1621 發表於 2016-8-19 22:44

我都係咁話, 灣仔影就好多, 但唔易現身

咁就要得閒去下啦
KITSTON 發表於 2016-8-19 22:43

希望下週或下下週放工有時間去

今日下午又係有哈古龍個影係灣仔, 跟住個頭全部都有櫻花, 但係我都係見唔到 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-19 22:47

哈古龍是否迷你龍進化? 係既話, 灣仔的確係有哈古龍, 我2隻都是在灣仔北捉既

係呀,我未見過
KITSTON 發表於 2016-8-19 22:50

灣仔北幾多迷你龍系列, 捉左7,8隻

尖咀碼頭多迷你龍, 應該也有不少哈古

I caught 97

可以揾日cm組團去捉  高手出現了
nicholashin 發表於 2016-8-20 15:09

我有啲係進化出黎

你地等高級啲先進化係咪?

3點幾係九龍灣捉到水伊貝,第一次遇到咋,自己果隻係進化得到

狂搭電車捉?
matthew1990 發表於 2016-8-20 17:49

電車十次以內

剛在九龍灣捉到drowzee, caught 98 seen100

經過大規模check寵, 開lucky egg逐一進化, 而家caught 103, seen 105

下個「大更新」應該要等到XMAS
matthew1990 發表於 2016-8-21 00:18

我覺得iphone7推出後冇耐就會更新,因為有批人舊手機玩唔到等ip7入手後加入。
更新將會加10隻精靈,到時會多返人玩

新寵既話頂盡得三隻神鳥、夢夢同超夢夢
第二代寵應該就唔會咁早出
matthew1990 發表於 2016-8-21 00:26

不是呀,新寵係大口蝠再進化版之類

終於捉到化石飛龍同升到lv.20
KITSTON 發表於 2016-8-21 20:21

咁橋, 我都係剛捉到化石飛龍

可惜iv得五十幾

鴨王+金雞
KITSTON 發表於 2016-8-21 21:03

我果隻都係iv 5X, 而且技唔好, 唔算難捉.

不過開左incense o個時都無sighting以外o既pokemon遇到
KITSTON 發表於 2016-8-22 16:23

係咩, 我成日遇到sightings 以外既 精靈喎?

所以都係睇好唔好彩, 好似我頭先比卡超, 車厘龜都係個list到, 不過都係無出現
不過數量有時又真係多左 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-22 16:31

聽聞, 開着香爐後走到距離開香爐位置超過200米之後, 精靈會出得密d, 不過我未驗証過

唔明
kevinlai1621 發表於 2016-8-22 17:05

假設開香爐位置是a, 你在30分鐘內行去 位置b, 而a 和b 相距超過200米的話, 香爐有效時間內, 精靈會頻密出現.

唔知咁樣解釋會唔會仲難明左

正確說法係:香薰係每五分鐘將附近一隻怪吸過黎
另外每分鐘移動超過200米就會再吸更多怪過黎(如果冇怪吸 ...
matthew1990 發表於 2016-8-22 19:26

感謝解釋

總之喺香港市區基本上唔洗開香薰啦

除非遲啲隻Game 過哂氣
冇人再灑櫻花吸怪咁就另作別論  ...
matthew1990 發表於 2016-8-22 19:44

如果好似你咁講, 香爐係為冇乜pokestop既地方玩家而設, 如果香港遲D 冇人撒花果時, 課金既話應該買撒花適合些

但要同時撒花喺兩至三個Pokestop 先會好過開香薰
matthew1990 發表於 2016-8-22 21:36

香港呢個城市, 好難keep到每分鐘移動200米...

話說你地用過d coin泥買野未
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-22 22:07

未, 不過就快會課金啦

電車/輕鐵/巴士/小巴/私家車
matthew1990 發表於 2016-8-22 22:09

燈位

如果用你會泥買咩
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-22 22:10

pokemon storage upgrade, 200 coins for spaces for 50 pokemons

lure module, egg incubator

我仲係得10個
KITSTON 發表於 2016-8-22 22:09

我有70個啦, 返工放工都一定經過道館, 攝位好方便, 不用停下腳步都攝到位

me too, 不過因為係黃色關係, 未必成日有我份
  不過出入程車, 起碼有3個, 來回就6個{:4_97: ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-22 22:40

你吼住個gym剩餘值仲有幾多, 淨返少少就不停click入去搏有位攝就得.

你地咁多o既
KITSTON 發表於 2016-8-22 22:46

你唔駛coin, 你有咁多the one現金劵仲實際啦

點解要課金?
matthew1990 發表於 2016-8-22 22:56

1. 鍾意玩個game, 應該要比D 錢人地賺下以作支持.
2. 唔耐煩儲咁多次攝位.

我係搭車途中
  行嘅只有屋企樓下(多數都係番黎時行慢d), or去補習係跑馬地行番出去個段路 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-22 23:00

暑假仲補習....

等我用兩張現金券換一張iTunes 10蚊美金 Gift card 先
matthew1990 發表於 2016-8-22 23:04

2張現金劵$100, 換US$10 gift card, 果22蚊點算, 求其在7仔買D野?

9隻

中奇異 / 小火 / 車厘都好

又快孵到
賴爽 發表於 2016-8-22 23:07

直情好啦, 孵蛋先會得到高IV/ CP% 的御三家

個媽唔想佢放假無野做, 咪買左d暑期練習
kevinlai1621 發表於 2016-8-22 23:08

其實暑假睇書最好, 初中生就睇英文報紙,雜誌, 漫畫學英文最好, 高中生就買本補充練習將自己感興趣既科目操好佢.

暑假每週學習時數不應超過10小時, 畢竟係放假架嘛, 細路太忙就會失去自發做野的動力

其餘空閒時間應該全情投入去玩, 例如同朋友吹水捉精靈

唔係
放上以物易物網 同人換
matthew1990 發表於 2016-8-22 23:11

姐係你用 2張coupon 換人地US$10 coupon + 其他野?

係呀 .. 而家儲緊小火龍

同埋我隻車厘龜進左做冰箭龜 :(
賴爽 發表於 2016-8-22 23:22

有咁多糖做進化咁叻

我得好少糖, 隻水箭龜係捉返黎的, IV好差

我朋友計劃緊咁做
matthew1990 發表於 2016-8-22 23:32

明, 2張coupon合共$100, 換人地US$10 coupon, 蝕底喎

最應該買係storage
kevinlai1621 發表於 2016-8-23 20:35

同意, 150種精靈, 即使每種有一隻, 都已佔左150個位

www.pokevision.hk 有些奇怪, 明明我手機話附近有鬼斯, 但個地圖顯示附近乜怪都冇...

我明啦, 因為鬼斯等常見精靈不在標示的名單中

摩士真係好夜都仲有好多精靈

兩點幾三點都仲有
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-24 00:53

可惜今個星期晚晚都要做公司野