返回列表 發帖
U are so 夏惠姨
KITSTON 發表於 2016-8-30 12:42

上次書展見到夏惠姨真人真係好卡娃兒

你唔主動出擊?
KITSTON 發表於 2016-8-30 12:56

佢身邊有位壯男係到
吾敢行埋去嗄

有working map咩 同埋嗰度偏到連telegram alert都無 sosad
啟暴龍嗰個位有三條路 我哋去咗兩條路都無 估唔 ...
nicholashin 發表於 2016-8-30 14:00

Still using goradar
Skiplagged都好似仲用到

希望你唔會孵到伊貝啦
KITSTON 發表於 2016-8-29 22:33

我可吾可以扣你分

開口中?
KITSTON 發表於 2016-8-30 21:15

仲等我咁鬼期待

真係枉費行咁多路
kevinlai1621 發表於 2016-8-30 22:39

仲要等勁耐先有隻10K蛋

我本身唔係黃隊
之後開新AC 轉黃隊
matthew1990 發表於 2016-8-30 22:59

為佐轉隊開新ACC咁誇張

今日10KM 蛋出 90% 的化石飛龍(可惜錯技)
5KM 蛋出 80% 的儍鴨
2KM 蛋出68% weedle虫

我拎過5隻10KM , 分 ...
lblemon 發表於 2016-8-30 23:16

紅唇娃+大岩蛇+飛天螳螂+伊貝-____-
除佐fu到nickiminaj係開心之外
隻隻自己本身都有/____\

有working map咩 同埋嗰度偏到連telegram alert都無 sosad
啟暴龍嗰個位有三條路 我哋去咗兩條路都無 估唔 ...
nicholashin 發表於 2016-8-30 14:00

AND THIS
http://www.pokevision.hk/

多腳水母都仲要睇 IV

做乜 Q
賴爽 發表於 2016-8-31 09:19

反正都唔會夠星塵升咁多寵
除佐啟暴龍/鯉魚龍個類之外 我都只係就咁進高CP寵算

幾時會有更新, 而家道館戰的模式 既不方便, 又不好玩, 冇咩動力追求高iv 的寵, 想要高iv 只係完美主義而已, ...
lblemon 發表於 2016-8-31 11:30

我都覺道館個模式好無聊
個對戰系統好應該完善d

唔係你下隻蛋,係你下一隻2 km蛋,一定中
我係講o個樣中o個樣的,唔係燈神,所以你唔洗驚{: ...
KITSTON 發表於 2016-9-1 18:54

我下隻10k想中背背龍可以嗎^^

唔可以
唔好意思,你下隻10km都會係伊貝
KITSTON 發表於 2016-9-1 20:20

Trainers, the upcoming version of Pokémon GO introduces a new Buddy Pokémon experience. You will be able to pick your favorite Pokémon to become your buddy. Having a Buddy Pokémon opens up unique in-game rewards and experiences. Buddy Pokémon will appear alongside your Trainer avatar on your profile screen. A Trainer can earn Candy for their buddy by walking a certain distance. When you want a different experience, you will be able to choose a new buddy at any time. Go out and explore the world with your Buddy Pokémon!

Follow our official channels to receive updates.

正呀依樣 拎糖又易佐啦<3希望唔好10k先得一粒^^

要留住玩家就快啲搞PvP啦 ._.
nicholashin 發表於 2016-9-3 07:25

PvP得泥都要諗個好d既對戰方法

HEA佐勁多日今日終於出佐去捉下野

捉佐隻115既鯉魚龍
心諗我係lcx捉隻鯉魚王都高cp過你啦
仲要吾岩技低iv

差幾隻就升第2隻鯉魚龍!
集氣我要岩技!

原來我捉咗隻iv 97%伊貝 用改名進化過第一隻火伊貝 定順其自然祈求識噴水嘅水伊貝Twister咁好嘅技 你一定會 ...
nicholashin 發表於 2016-9-6 03:25

改名升伊貝好似話已經改佐

每個名都只會分別work一次 所以好多人不斷話唔work 其實係因為已經用左個quota ...
nicholashin 發表於 2016-9-6 10:35

之前好似係官方直程開口講冇佐

原來我捉咗隻iv 97%伊貝 用改名進化過第一隻火伊貝 定順其自然祈求識噴水嘅水伊貝Twister咁好嘅技 你一定會 ...
nicholashin 發表於 2016-9-6 03:25

D_u 依個正燈壇

第一次發現原來GORADAR都會FAKE人

POKEMON GO ON APPLEWATCH

終於 夠糖進化
終於有隻岩技啦
果然吾係cm提係正確
100iv岩技啟暴龍<3
不過要慢慢升cp
#this is 炫耀 #To Nh

你終於有隻可以打其他寵嘅啟暴龍  
其實我睇網上 有steel wing嘅啟暴龍係全遊戲防守最top嗰幾隻  ...
nicholashin 發表於 2016-9-9 00:42

係 但係我通常都係打經多
我通常都只係士但放隻廢寵上去算
反正冇一分鐘都比人打落黎

本身諗住去LCX捉龍仔點知撞到吉利強<3
不過 唔好意思 得兩位數CP

提提大家an機好似可以上官網update啦:D
buddy系統已出<3

Ios未有?

想迷你龍做我buddy
lblemon 發表於 2016-9-11 15:11

好似星期二先有

放小火龍定迷你龍做BUDDY好呢

最後我係放佐爛泥怪
因為放出泥好得意+我冇乜點遇過

琴晚係摩士捉到隻耿鬼
之後訓教發夢捉到百變怪-___-
睇黎我比隻耿鬼食佐夢 中曬毒

其實我同啟暴龍係咪真係無緣份到咁
見到個影就揾唔到 再唔係time out咗先知身處地方附近 ...
nicholashin 發表於 2016-9-19 01:13

NEED MY 運?

聽講Pokedex no.同野生精靈attack IV唔再掛勾 巢都無再強制出廢嘢
換句話講御三家唔洗只靠2km蛋都可能捉到 ...
nicholashin 發表於 2016-9-23 20:27

今日捉個隻龜龜仲係not be great in battle

草佐1200粒糖終於有隻岩技鯉魚龍:D

精靈巢穴換位了, 菊石獸去左香港公園, 六尾去左維園
lblemon 發表於 2016-9-27 14:22

係時候去幾轉維園

今朝北角有齊肥大卡比背背

但只有背背先仲有動力落街捉

肥大卡比都要上山唔想郁

而家又出多隻烈 ...
賴爽 發表於 2016-9-29 12:12

話說早幾日九公游游下水
聽到有人話泳池入面有隻肥大
我好吾爭氣咁上佐水拎部電話出去捉

捉唔捉到
lblemon 發表於 2016-9-30 16:26

YES

我想知, 有幾多人上返水去拎手機捉卡比呀
lblemon 發表於 2016-9-30 17:17

肥大is 啟暴龍
得我一個好似係

我係游游下見出面成大班人衝過泥先知有野捉
再八下先知係肥大
池入面本身冇咩人發現

第二隻背背龍入手
nicholashin 發表於 2016-10-1 18:41

我仲係零

0貨金咁連續清緊D蛋
仲差4隻2KM就冇曬D蛋

你住荒山野嶺無pokestop?
nicholashin 發表於 2016-10-5 23:38

爆佐袋+50
齋轉齋行唔捉廢寵

Earn a New Capture Bonus to Increase the Odds of Catching Rare Pokémon

Trainers,
We want to give you a sneak peek of a feature coming soon to Pokémon GO. We are adding a new feature which grants a catch bonus when you earn medals based on catching certain types of Pokémon (Kindler, Psychic, Gardener, etc.). These new bonuses will give you a better chance of capturing Pokémon with a related type. For example, as you reach a higher tier for the Kindler Medal, your bonus to catch Fire-type Pokémon such as Charmander, Vulpix and Ponyta increases.
Trainers can work their way to a new tier by catching many Pokémon of the same type. If a Pokémon has multiple types, your bonus will be the average of your bonuses for each type. For example, Pidgey is both Normal and Flying type. Your bonus in this case would be the average of your Normal-type and Flying-type bonuses.
Look forward to this new feature coming soon!

The Pokémon GO team

行多15KM就進到爛泥獸啦
九龍仔真係幾多小海獅<3

去完坪石食小火龍放題, 已進了噴火龍, 而家都選左 爛泥獸同行, 欠好多粒糖

揾日去九龍仔捉小海獅先 ...
lblemon 發表於 2016-10-12 15:46

搵日都想坪石試下 近排好似好hit

話說一次過清曬堆2k強 終於有隻10k

想去就要快, 因為不日轉巢.

正過摩士, 因為佢細過摩士好多, 訓練員以外既人都少.  跟住大隊行圈, 9成精 ...
lblemon 發表於 2016-10-12 21:01

聽日得閒既話行下先

唔小心禁錯掣進隻低iv 鯉魚王
好彩錯技
-Prince- 發表於 2016-10-17 13:02

估唔到原來你都仲有玩

任何時候行海港城一個round
由citysuper行去lcx都50幾粒糖

有活動BOR A_A

由深水灣開始打落淺水灣
四五個gym都係lv10
西利西利