返回列表 發帖
又走車厘龜
kevinlai1621 發表於 2016-9-13 09:27
雖然我已經好耐無見過御三家

今日POLYU V CORE個GYM有藍隊人一度將個GYM煲上LEVEL 4

我反而冇試過,但CP1XX車厘龜往往都紅圈( ...
酷愛903 發表於 2016-9-13 14:11
level 4勁係邊???

都未齊 142~ 齊左 142 就開始儲 wonder
星勤 發表於 2016-9-13 22:47
差邊啲

LUNCK後行完一大輪終於行夠5KM拎糖POWER UP隻卡比獸,而家BUDDY POKEMON轉左做比卡超 ...
酷愛903 發表於 2016-9-14 14:00
LUNCK係第幾代寵物小精靈黎架?

放小火龍定迷你龍做BUDDY好呢
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-14 15:21
鯉魚龍啦

孵咗隻48-53%iv嘅尼美蘭 以孵蛋黎講實在太垃圾

本身仲以為buddy可以跟住個人行咁得意添
宜家有D失望
KITSTON 發表於 2016-9-15 14:28
可能驚人以為隻buddy係野生有得捉嘅嘢

終於有第一隻100% IV嘅小精靈
3合1磁怪: 兩技都係電系酷愛903 發表於 2016-9-16 16:46
如果技能屬性同寵物屬性一樣就當啱技 咁所有三合一磁怪都會啱技
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

100 IV ge磁怪?
harry 發表於 2016-9-16 21:26
唔係

話說我果日諗左好耐...
初代要打超夢夢...
可能要用爛技富迪或者靠磁怪鋼系屬性頂住  ...
harry 發表於 2016-9-16 21:31
如果一次過有勁多人打 就算全部人用綠毛蟲都打得低啦

我見過最多5個人一齊打 -.-
尋晚夜媽媽自己一個谷到個gym上12000...
harry 發表於 2016-9-16 21:39
我以為你講緊trailer捉超夢夢 成堆人圍打佢既情節
咁五個人一齊搵五隻勁野圍佢 點都死既...

你用邊個方法谷gym

擺隻火伊上去之後搵d 低CP水系岩系不斷SM佢
harry 發表於 2016-9-16 21:53
我諗住擺隻鯉魚王上去 再用隻低cp小磁怪電死佢
火伊貝會唔會勁得滯

咁都要守住架嘛 俾其他隊打扣得仲快過你加 ~.~
harry 發表於 2016-9-16 22:12
咁其他人搵隻水伊貝好易打死隻火伊貝姐
同埋train個gym既時候可以打死第一隻野即刻走 照賺到prestige

不過香港既gym太熱鬧 再高level都好快比人打低 都係攝位拎下錢就算

我2點打
結果我打到12000...先有兩隻同隊入
變16000
但我3點訓之前就已經無左..-.- ...
harry 發表於 2016-9-16 22:32
訓之前無……
你係屋企附近有gym?

3分鐘路程~
harry 發表於 2016-9-16 23:43
咁夜喺街好驚驚

仲識吹冰
harry 發表於 2016-9-17 00:22
噴到周圍都係

一出blizzard就無得dodge
harry 發表於 2016-9-17 00:27
要硬食

其實我同啟暴龍係咪真係無緣份到咁
見到個影就揾唔到 再唔係time out咗先知身處地方附近出過
雖然連迷你龍都唔多見

Btw 不斷抽唔到10km蛋 用唔用lucky egg好 已經儲咗勁多波波
再btw 就黎夠200個coins 用黎買咩好

10 km not related to lucky egg la
use that time 進2隻都抵番

有錢就買fu蛋器

btw 十分鐘前係樓下打g ...
harry 發表於 2016-9-19 01:26
因為我之前係開lucky egg同孵蛋timing夾好 出隻背背龍就有3000xp
有限次數嘅孵蛋器我成日想用喺10k蛋 但不斷抽到5k 2k 狂出垃圾
圖呢
NEED  運?
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-19 01:39
唔要呀 你啲10k蛋出伊貝架喎
同埋你係去啟暴龍出沒嘅地方等佢出又點同 我嗰啲可能一兩星期先有機會出一次

無影呀 見過佢街坊裝幾次都無影
harry 發表於 2016-9-19 01:55
佢去開邊個gym

有無用 alert?
星勤 發表於 2016-9-19 08:43
就係有用先知miss咗 太多alert嘅嘢係我活動範圍出現機率太低/已經捉過 所以慣性mute咗 得閒捉精靈先睇下附近有咩

我捉左153隻比叉燒先得2隻>80% ja..
harry 發表於 2016-9-19 23:01
聽講系統有個bug Pokedex愈前 野生嘅Attack IV平均黎講愈低 所以野生御三家要過八成iv係要靠孵

我諗由Pokedex 1去到48 我都孵過 >90%..除左比卡超 T.T

btw 頭先樓下有卡比 :D!!! ...
harry 發表於 2016-9-20 00:33
因為孵無影響

你住屯門定林村

成日都估錯 ;o)
harry 發表於 2016-9-20 01:03
見最近林村會出卡比 以為你係林村村長咋
不如咁問 隻卡比獸咩技 定係你多到廢時捉

Pokémon GO 第二世代即將推出!
官方公布各神奇寶貝的最高CP、HP、孵蛋公里數
完整資訊:

呢代有好多得意 ...
KITSTON 發表於 2016-9-20 14:08
其實第一代都未出齊 真心唔想咁快出第二代
而且遊戲好多嘢都未處理好 例如gym balance
同埋當精靈數量不斷增加 孵蛋要孵中想要嘅精靈就非常難

靚技 or 靚iv
你有先抽我啦 :o(
迷你龍我尋日捉左隻CP 836 自己check 下咩IV
harry 發表於 2016-9-21 20:52
95%

yeah

是時候棄 game
賴爽 發表於 2016-9-22 08:44
What is the last one?

THIS ONE
賴爽 發表於 2016-9-22 10:18
我已經夠糖進化
有個我成日經過嘅地方 每日會出幾次鐵腕 輕鬆儲糖
雖然搵唔到隻高iv嘅 但無諗過用怪力黎打道館 所以遲啲開lucky egg開圖鑑就算

我行咗好多日先儲到,因為有時明明知佢係隔離都懶得去,所以最尾個隻係怪力
=================== ...
賴爽 發表於 2016-9-22 10:28
其實除咗嗰個位 我無乜喺其他地方見過鐵腕
========
Btw 啱啱數咗有52隻精靈可以進化 開到8-10個圖鑑

聽講Pokedex no.同野生精靈attack IV唔再掛勾 巢都無再強制出廢嘢
換句話講御三家唔洗只靠2km蛋都可能捉到好嘢 高IV嘅野生伊貝、卡比、背背、迷你龍之類就難揾好多

今日捉個隻龜龜仲係not be great in battle
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-23 22:12
雖然係易左有高質御三家 但normal distribution黎講都係難搵高質寵
聽講以前野生御三家會force Attack/Defense/HP最少一樣係0

好在高iv伊見背背卡比老啓我都有
harry 發表於 2016-9-24 07:50
伊貝好慘 一時變左仙貝 一時變左伊見
btw 孵出黎無變化 所以Niantic咁樣既調整可能都係想人課金買incubator

仙貝呢
KITSTON 發表於 2016-9-24 17:26
m會員最愛

今日升至LV27,進左隻CP13XX/iv>50%/THUNDERBOLT的雷伊貝,終於有隻似樣D GE電系精靈喇!

御三家 ...
酷愛903 發表於 2016-9-24 20:55
今日 5K 強 HATCH 咗立方獸

開心到想跳起 SAY YEAH
賴爽 發表於 2016-9-24 21:06
已經有兩隻

iv 有無 >50%
賴爽 發表於 2016-9-24 21:16
一隻15/1/8 一隻15/1/13 or 15/0/14
肯定係似樣既精靈

今日係開lucky egg進化嘅大日子
三十分鐘內:
1. 進化咗64隻精靈(其實夠時間進化多2-3隻)
2. 開咗七個新圖鑑(奇異草、阿柏怪、雷超、肥波球、飛刺海馬、火伊貝、雷伊貝)
3. 孵咗三隻5km蛋(全部都係垃圾)
4. 轉咗一個pokestop(GPS太垃圾 明明行咗都無郁到)
最終賺咗72100 xp 幾乎夠升級

之後有去捉精靈 升到Level 24
去到K會員力薦嘅K11 櫻花竟然出咗我從來未見過嘅大岩蛇
後來又畀我捉到椰樹獸
雖然兩隻都幾低cp同iv 但總算開到圖鑑

同埋今日終於抽到勁耐無見嘅10km蛋 我要沙古拉/卡比獸呀
如果拎蛋嘅地點同孵出黎嘅精靈有關 我買係鉗刀甲蟲 ^^

伊貝唔靠改名都輕鬆進化做之前無嘅火伊貝同雷伊貝 仲要啱技 無浪費到兩隻高iv伊貝 (火伊貝係15/15/14 雷伊貝係15/13/15)
雖然cp唔算好高 但可以power up佢哋

不過呢排愈黎愈忙 之後唔再見得有時間再好認真咁玩啦

第二隻背背龍入手

我仲係零
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-1 23:08
終於有次捉罕有野係成區訓練員出曬黎 附近櫻花開曬 大家好積極討論點樣捉
雖然我第一次扔中就搞掂左

聽講馬鞍山o係改左巢同spawnpoint之後出勁多貝貝 可以短距離內出兩隻 一日出五、六隻

同埋你無論點都係零啦

馬鞍山邊度姐?
lblemon 發表於 2016-10-1 23:39
我都聽人講咋 無問到係exactly邊個位

終於捉到第三隻小火龍 點解可以罕有到呢個地步

連續三晚去櫻桃街公園儲夠糖進化噴火龍^^
師傅仔 發表於 2016-10-2 23:20
我唔會專登去巢穴

y not :o
harry 發表於 2016-10-3 03:03
casual player ma :o)

點解會係0岩技
harry 發表於 2016-10-3 09:11
可能佢唔鍾意solar beam

SOLAR BEAM=靚技
靚技就一定係啱技(i.e. 有STAB),但啱技唔等於靚技
酷愛903 發表於 2016-10-3 11:39
呢兩個term都要分到咁仔細 其實跟你定義 啱技唔靚技咪又係廢

繼rules of 1872之外又有 rules of solerbeam

如果同屬性就叫0岩技咁雷伊水伊火伊乜Q技都叫0岩技啦
你同 ...
harry 發表於 2016-10-3 12:15
水伊中Water pulse佢肯定好興奮 話曬啱技喎

公道D講 water pulse黎守gym係好ge
可能discharge守gym都好
但係雷伊就冇人會拎黎守gym咁解 :o) ...
harry 發表於 2016-10-3 14:40
守館好似都係Hydro pump最好
我玩左咁耐捉到GE伊貝最高CP都係786,咁啱佢就進化成CP1591的雷伊貝
酷愛903 發表於 2016-10-3 14:46
你唔識power up咩?雖然你呢隻唔值得投資

我隻10k蛋孵左隻大岩蛇
同隻BUDDY奇異種子同行69KM後終於儲夠糖進第一朵奇異花(CP1452/iv 91.1%),係RAZOR LEAF/SOLAM BEAM!!{:1_2 ...
酷愛903 發表於 2016-10-3 20:29
蘇林鞭

大岩蛇巧想要  
唔明點解喇叭芽都唔夠糖...同埋千四ge奇異花可以打到幾高ge水伊? 2000? ...
harry 發表於 2016-10-4 00:21
大岩蛇93 iv
其實我都缺大量喇叭芽糖

我2k主要係出雀同蟲 最近兩次出小拳石同皮皮已經好開心 出過一次比卡超同奇異種子嘅
5k蛋最多係水系公廁 蟹、海馬、金魚、傻鴨、海星都好似出過 我最想要嘅海獅、爛泥、護主、蛋蛋都係無見過
10k蛋太少 我列曬出黎啦:比華拉、卡比、伊貝、貝貝、迷你龍、大岩蛇
利申無好似燈神咁課金

一問:點解我而家係lv27,但孵出來的寵都是lv20??

點解唔買多幾個孵蛋器?一次過最多可以孵9隻蛋 ...
酷愛903 發表於 2016-10-5 14:53
我唔課金買coin sor
利申佔道館之前買咗pokemon storage upgrade