返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

捉完除左睇cp 仲要計好多野.真心要用腦
郁多左. 健康左咁

. 當你高LV 捉D野 CP 都高..
但未必勁.. 成 打 高CP 怪

千幾CP 得33% 真心想死.

咩寵?
matthew1990 發表於 2016-8-6 00:20

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢度咁多隻寵我得三隻有咋 所有寵最高CP連700都無 反乜白眼呀
定係學某會員亂用emoji {:1 ...
nicholashin 發表於 2016-8-7 17:06

你高LV 就會捉到高CP 既野-  -

咁都仲反白眼。。。
HOTMAN 發表於 2016-8-7 17:02

.. 玩呢隻GAME 真係要不斷周圍去先有咁多野..除左隻背背龍係FULL 出黎 其他係屯門元朗天水圍灣仔捉番黎..  
但係唔算好勁=( D IV% 有部低到喊....

我一直升level 撞到既都係幾百CP既寵
不過野生捉好少好勁  同埋你有隻93.3% 1525 CP喎 { ...
nicholashin 發表於 2016-8-7 17:29

錯技既鯉魚龍

但佢有咁多好嘢都不滿
nicholashin 發表於 2016-8-7 21:25

去到後期就知道.. 因為我最近打道館.. 我隻背比隻水E貝屈死了. CP 高唔代表好勁-  - 屬性 + IV 值高可以打贏接近1000CP 以上既寵

E.G 我隻背用冰系招可以打贏2XXX既啟 但我曾經試過同我差唔多. 比隻水E貝用水系招最勁果招水槍扣左我起碼1/3 血..
所以睇寵一定要計埋技同IV 先知道隻野有無得發展..
但20LV 以下可以先用CP 高的
20 以上先開始睇呢樣野.. .隻GAME 真係要好多腦力同努力.. 熱左好多個夜晚先有咁多野-_-..

我要快啲升級!!!!!
利申淨係用咗一隻lucky egg
nicholashin 發表於 2016-8-8 01:03

LUCKY EGG 使用方法如下
本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

背=??(英文名係咩??)
冰系啱啱好剋住龍系/飛系(冰攻龍.飛攻擊力X2,相反龍/飛攻冰威力減半,啟暴龍雙屬性 ...
酷愛903 發表於 2016-8-8 10:42

背背龍
所以睇屬性好緊要
而我隻背背龍水系. 水e貝都用水系大招攻擊我. 正常係唔會有太高傷害. 但佢招水格一野bat落黎扣好多
IV 值真心重要 唔好單單睇CP 做人

同埋呢. 椰樹獸 / 大力蛙 / E 貝 / 爛泥獸 都可以好勁. 只要岩技高IV ..
而 鯉魚龍 啟暴龍 某程度可以自己進. . 如果自己真係唔想去等..自己進化升隻高IV 既未嘗不可..

水槍=WATER GUN??
我前日進化嗰隻水伊貝個特攻係HYDRO PUMP,只需儲一格氣就可以用而且殺傷力高達90!!{:1_ ...
酷愛903 發表於 2016-8-8 10:56

HYDRO PUMP 係水系最強果招.  發唔發揮到最強係要睇番你隻寵物係唔水系..但呢隻中招係Translate to 水柱巨炮

btw 其實有玩過黃紅藍金銀水晶藍紅寶石xy 版既都知...... 精靈係學到唔到系既技....
所以點解我話我隻鯉魚龍唔岩技係因為 我果隻係龍系招not 水系招..

點解咁都要hide 我上次用lucky egg就係咁樣 仲要夾埋孵蛋時間 本來想開埋incense吸寵但發現太多隻要 ...
nicholashin 發表於 2016-8-8 11:53

所以我覺得煲進化好過捉野-_- 因為捉野會fail...

無堅不摧嘅波波
nicholashin 發表於 2016-8-8 12:10

孵蛋加進行夠做
我而家儲緊波波
希望聽日可以用我第一隻幸運蛋
matthew1990 發表於 2016-8-8 12:09

你上到21之後.. d _ _ 鯉魚王 同 _ _ _ 波波 幾十cp 都走..

我而家Lv13咋
有排都未21到

暫時目標:
儲三隻10km蛋
行到9.7-9.8km左右開幸運蛋
之 ...
matthew1990 發表於 2016-8-8 12:14

10KM 蛋一定一定一定一定要20之後先好FULL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

呢個唔關level事 係之前update令到所有寵變到不合理地難捉 官方最近話係bug喎  ...
nicholashin 發表於 2016-8-8 12:16

係Update 之前已經係咁彈

會好似我隻卡比獸咁低cp 機率係server嗰邊定 我講嘅update唔係指遊戲版本 而係遊戲公司嗰邊嘅改變 ...
nicholashin 發表於 2016-8-8 12:23

My fault 應該話我8月4號之前已經20 左. 一上20 基本上好多寵都會經常逃走同彈波. 無低LV 果陣咁容易捉到

你真係玩得好chur
第一次聽呢個講法
nicholashin 發表於 2016-8-8 12:38

呢兩日慢番D 23 only 125000 先升到 -_-.. 煲lucky egg 都好有難度..

你俾錢買幸運蛋定點?
matthew1990 發表於 2016-8-8 13:43

每唔記得幾多個lv 會送..我用左2隻ja ma
19 -> 20
同埋21->22 其他都係勤力捉精靈..