返回列表 發帖
痴線ga, 一出紅隧一隻霹靂蛋, 兩隻鉗刀甲蟲
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

對呢2位好陌生, 沙古拉同比華拉有咩關係, 是否比華拉比較常見
lblemon 發表於 2016-9-4 11:24

進化關係

pokedex話沙古拉唔係任何精靈進化而成喎?

唔知係咪我搞錯, hitmonlee係咪沙古拉? ...
lblemon 發表於 2016-9-4 11:35

Sor, 應該係親戚關係, 兩種不同嘅進化形態

捉咗滾動岩
nicholashin 發表於 2016-9-5 22:22

我隻小拳石都未進到
  btw, 今日隻2km蛋孵左隻波波

不過終於執到隻10km蛋

D_u 依個正燈壇
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 11:33

衰過一次都仲要再問

終於捉到小磁鐵
今日同同學傾開, 話說真係可以孵到地區限定

終於又抽到隻10km蛋...
lblemon 發表於 2016-9-9 01:13

我今日抽多隻, 而家有兩隻

睇黎昨日是10 km蛋放送吉日
lblemon 發表於 2016-9-9 11:11

我一隻係今朝, 另一隻好似係星期一轉到嘅

有冇抽10 km 心得分享下
lblemon 發表於 2016-9-9 11:42

好彩

不過我d turnover rate 好高, 基本上我番學就可以孵隻5km蛋

10km出Eevee仲衰過2km出Pidgey/Rattata
JasOh103 發表於 2016-9-10 14:06

呢個好似係必經階段

又走車厘龜

小火龍罕有過車厘龜同奇異種子好多
lblemon 發表於 2016-9-13 09:50

但係我已經同一個位走左兩次

姐係果個位慣性出現車厘龜啦
lblemon 發表於 2016-9-13 10:44

算係啦, 但本身都唔係成日會出

係學校終於捉到大岩蛇

我覺得迷你龍容易捉過小火龍, 而且迷你龍buddy 要行5 km, vs 小火龍buddy 只須行3 km

我投小火龍一票架. ...
lblemon 發表於 2016-9-14 17:24

小火龍+1

係淘大終到化石飛龍

完啦好嗎
Wonders 發表於 2016-9-16 23:06

其中一隻神獸超似黃金劍獅獸

咁夜喺街好驚驚
nicholashin 發表於 2016-9-16 23:44

驚咩

半個鐘內走兩次車厘龜算點

今日係開lucky egg進化嘅大日子  
三十分鐘內:
1. 進化咗64隻精靈(其實夠時間進化多2-3隻)
2.  ...
nicholashin 發表於 2016-9-27 21:32

我而家搭車都少左玩, 要係車上補眠
  話說今日轉巢後, 好快就係維園對出捉到隻六尾 不過距離九尾都仲有一段距離

我今朝隻 5km 蛋終於孵出立方獸啦! 之前只係見過一次影咋!  YEAH!!
lblemon 發表於 2016-10-4 10:05

我孵極都無新野

冇出過護主犬

出過好多隻水母, 儍鴨, 鯉魚王
lblemon 發表於 2016-10-5 12:06

我出極都係行路草
2km都已經有兩隻車厘龜, 仲有大量綠毛蟲

我明明無見過啟暴龍, 貝貝龍同椰樹獸
但係點解我今日開pokedex時佢話我seen:1

因為而家gym見到當seen
nicholashin 發表於 2016-10-10 12:04

咁都得
破壞曬我d 100%seen and caught

我為左keep住個ratio唔好太離譜 要忍手唔打gym
nicholashin 發表於 2016-10-10 12:39

但係唔打gym又無錢攞

唔打可以搶
KITSTON 發表於 2016-10-10 12:52

而家好少有得搶

攻最好係DRAGON BREATH + DRAGON CLAW

朝頭早咪少D人打/搶GYM囉XDDDD
酷愛903 發表於 2016-10-10 19:59

咪傻啦, 朝朝番到去個gym都係level 6 7 起跳

捉咗隻15XX cp嘅霸王花 要13個黑波先搞得掂 (雖然miss咗三次)
開game見到個影 周圍行來行去行咗勁耐先揾 ...
nicholashin 發表於 2016-10-15 14:14

霸王花自己進都得啦
  表示捉過一隻, 進過一隻

雖然行路草算易捉 但唔太多見 我缺好多糖
nicholashin 發表於 2016-10-15 16:16

我基本上日日都見

王子竟然有玩
利申要多14X粒糖先進化到第一隻
nicholashin 發表於 2016-10-17 15:24

我已經準備升第二隻

有無咁常見   
利申窮人無海景樓住
nicholashin 發表於 2016-10-18 01:51

經過河邊海邊都無
我都唔係住海景樓

又話海港城收獲好豐富嘅, 我今日去都係得兩隻迷你龍, 一隻奇異草, 同鯉魚王一大堆

印象中海港城唯一賣點係比其他地方稍微多少少迷你龍
nicholashin 發表於 2016-10-23 22:47

但係個兩隻迷你龍好似都係因為落櫻嘅關係

搵日去o個度落櫻先  嚴重缺乏迷你龍糖
nicholashin 發表於 2016-10-23 22:49

我升到做哈古龍算係咁

今日捉到既仲係一樣3粒candy喎
JasOh103 發表於 2016-10-25 23:16

好似係聽日先開始 (26/10)

Update完仲容易死機
行一半路又有兩粒糖, 捉完都有6粒

捉左成日鬼
艾石仔 發表於 2016-10-26 23:00

最正都係行路攞糖
  話說鬼斯放題好快就會儲夠, 反而我想要食夢獸多d

食夢都齊 進化埋
艾石仔 發表於 2016-10-27 00:05

我仲差少少 卡拉卡拉反而就有好多, 不過我之前已經進左
  而家目標係要行路攞糖

我已經有三隻沙古拉 比華拉一隻都無  結果出咗隻76% IV錯技鴨嘴火龍   {:1_112: ...
nicholashin 發表於 2016-10-28 19:38

今朝係葵芳見到化石飛龍同比華拉個影, 但兩隻都無蒲頭

其實我唔明點解港島咁多好嘢  
長洲坪洲機場青衣馬山就話遊戲當做被isolate嘅島/地區 乜都要出啲  ...
nicholashin 發表於 2016-11-1 15:37

君不見港島有何特別寵

睇alert好似成日出勁寵 我出沒既地方出烈焰馬已經好神奇
nicholashin 發表於 2016-11-1 23:01

就算網上話中環多寵, 但我次次去親/經過都係無咩特別

係咪真架呢?
From Pokemon Go official Facebook page:

Professor Willow has conducted researc ...
KITSTON 發表於 2016-11-4 11:47

係好事黎嘅

話說今日捉個d全部cp都係雙位數

多謝祝福 我真係孵咗伊貝  
拎到21粒糖 應該多過我過去一個月拎到嘅糖 太低iv transfer ...
nicholashin 發表於 2016-11-8 00:30

點解mtr得, 搭車唔得之前係講過時速40公里就咩都無野捉,

其實咁做係間接令人棄game

原來有update
每日第一隻同第一個pokestop有bonus
一定要打嬴先可以放gym
嬴得多可以削個gym快d

話說今日捉幾野cp都幾高, 而且iv唔差, 最正都係一粒莓同一個黑波就捉到cp1500, iv高過8成嘅水箭龜

原來而家bag full轉pokestop無exp出

Pinsir改到咁高做乜9 聽講紅唇娃攻擊力改到高過急凍鳥 :o)
單身一萬年又係改到好高CP
同埋寧願改到 ...
nicholashin 發表於 2016-11-22 12:03

而家改完之後, 我平時主打個幾隻全部升曬

你用開巨鉗蟹?
nicholashin 發表於 2016-11-22 19:04

伊貝

我要捉多啲伊貝 我要孵伊貝
其實夠糖進四隻 但未來有新伊貝 想留翻啲糖同好伊貝遲啲進  ...
nicholashin 發表於 2016-11-22 22:39

有排都未出新啦

反正一直谷緊隻火伊貝同雷伊貝
nicholashin 發表於 2016-11-22 22:54

我係水同火, 雷唔係成日有機會派佢上場

雷伊貝可以用黎打水伊貝
nicholashin 發表於 2016-11-22 23:28

咁係因為通常見到有水系我就唔打