返回列表 發帖
D_u 依個正燈壇
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 11:33

中左錯技?

衰過一次都仲要再問
kevinlai1621 發表於 2016-9-6 11:50

未洗我祝福佢已經中到
開心

好期待

到我進鯉魚王
賴爽 發表於 2016-9-7 00:53

祝福你進左未?

BITE + DP
好彩一早已經有條絕左種既 DB + HP
賴爽 發表於 2016-9-7 10:32

你就好,我仲未夠糖

有幾多人可以 零課金 唔用fake gps 集齋 背背龍 化石飛龍 卡比獸?
lblemon 發表於 2016-9-7 10:46

我無卡比

我只得化石飛龍, 第一隻在屋企樓下商場捉, 第二隻孵出黎, 本來星期日仲有一隻, 但一莓一黑波 + great, 佢 ...
lblemon 發表於 2016-9-7 12:10

你好似有課金架可?
其實課左金都應該對捉到稀有Pokemon無咩幫助,只要D Great Ball Ultra Ball夠用就得 其餘都要睇彩數同睇你勤唔勤力會唔會跟地圖去追

我想問霸道館拎o個D coins係咪霸幾多次都係得10蚊?
我霸左3次先去拎都係得10蚊

你每霸一次可以拎到10個coins
要即刻去shop度換
如果你個精靈再無守住個館就無得拎
所以每次要快手去換呀  ...
JasOh103 發表於 2016-9-7 20:26

不過拎左一次係咪要隔二十個鐘先有得拎第二次?

你同時霸到10個道館咪可以一次過拎到100個coins
matthew1990 發表於 2016-9-7 21:17

我宜家每次都係塞隻CP兩位數字o既野入去 都霸到兩分鐘架
Yes
JasOh103 發表於 2016-9-7 21:17

終於 夠糖進化
終於有隻岩技啦
果然吾係cm提係正確
100iv岩技啟暴龍 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-8 22:08

我祝福你之後唔留言都可以實現願望

中大番學每日一隻鴨嘴火龍 仲有大量小磁怪同霹靂彈

K會員year幾?
lblemon 發表於 2016-9-9 22:15

Year 4

有無迷你龍?
nicholashin 發表於 2016-9-9 22:52

無見過呀,伊貝就有

捉多隻小火龍

就夠糖升噴火龍 LU
賴爽 發表於 2016-9-10 10:07

希望唔會錯技啦

EMBER + FIREBLAST
賴爽 發表於 2016-9-10 13:56

我嘅祝福幾有效

多謝我啦

同埋今日終於夠糖進到耿鬼

而家差兩隻就齊
賴爽 發表於 2016-9-10 18:54

再次祝福你唔會錯技
matthew1990 發表於 2016-9-10 19:07

做咩姐

Yr4,玩夠啦
其實要做2個fyp都幾忙
lblemon 發表於 2016-9-11 15:03

Ok啦,我得書院FYP,major用左intern代替
非midterm/final時間都仲有時間玩Pokemon Go同上CM

我果個年代, 好似major 一定要做畢業論文, 而家課程設計比較靈活

好懷念那些年 ...
lblemon 發表於 2016-9-12 11:30

我都覺得宜家自己好幸福

但係我已經同一個位走左兩次
kevinlai1621 發表於 2016-9-13 10:40
車厘龜真係好鍾意走 奇異種子乖好多

本身仲以為buddy可以跟住個人行咁得意添
宜家有D失望

完啦好嗎
Wonders 發表於 2016-9-16 23:06

呢個畫風真係世界級
睇黎BW低處未算低

BTW 果然翁仲o係度 似乎火箭兵團收服左隻熊同謎Q 我估小智又會收服晒3隻主角

點解捉左5隻+孵左一隻鴨嘴火龍仲未遇到一隻iv係最高級架

我捉左153隻比叉燒先得2隻>80% ja..
harry 發表於 2016-9-19 23:01

153隻 我得一隻,係孵出黎o既,>80%

Pokémon GO 第二世代即將推出!
官方公布各神奇寶貝的最高CP、HP、孵蛋公里數
完整資訊:http://pokemongopokedex.site/

呢代有好多得意野捉 信使鳥無得孵蛋出?

咁D神獸呢
Wonders 發表於 2016-9-20 14:21

可能等聖誕呢D大假期先搞活動出呱

伊貝好慘 一時變左伊貝 一時變左伊見
btw 孵出黎無變化 所以Niantic咁樣既調整可能都係 ...
nicholashin 發表於 2016-9-24 12:18

仙貝呢

10 km終於孵到紅唇蛙可惜錯技得離譜(Pound+Draining Kiss)

另外隻比卡超buddy宜家爬左上我膊到啦

今日係開lucky egg進化嘅大日子  
三十分鐘內:
1. 進化咗64隻精靈(其實夠時間進化多2-3隻)
2.  ...
nicholashin 發表於 2016-9-27 21:32

K-11要有3個櫻花先有特別多好野 最近兩次去無櫻花好日都無野出
BTW 祝你10km蛋同尖沙咀盛產o既仙貝無關

YES
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-30 17:00

好彩電話無跌落水 如果唔係真係因小失大

我終於有啟暴龍啦

話說, 我有條92A 的哈古龍, 差5條迷你龍就升到啟暴, 所以周六出左尖 ...
lblemon 發表於 2016-10-9 14:19

有bug所以click入去變左鯉魚王?

因為肥大的啟暴龍遮住左鯉魚王.  點啟暴的邊邊位先點到啟暴
lblemon 發表於 2016-10-9 14:41

我都好想遇到

但係唔打gym又無錢攞
kevinlai1621 發表於 2016-10-10 12:45

唔打可以搶

Pokemon S/M 新精靈齊集(網上試玩版披露)
FIVE 發表於 2016-10-18 20:59

御三家進化型 火系難逃兩腳宿命
呢代好多唔知似咩嘅三尖八角異獸,可愛嘅都唔多隻
BTW 地鼠同三頭地鼠

有 8 隻叫 Ultra Beats (究極異獸)嘅全新物種,唔算係精靈。
FIVE 發表於 2016-10-18 21:17

有種Digimon 03嘅感覺

紅唇娃? 利申有隻即將出世
nicholashin 發表於 2016-10-28 18:04

預祝你隻10k伊貝肥肥白白

紅唇娃 飛天堂朗 大岩蛇 伊貝 沙古拉
比隻比華拉我都好呀.........
係要出沙古拉
  ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-28 18:45

我反而有兩隻比華拉無沙古拉

o岩o岩用完lucky egg,進左59隻進完o岩o岩有5秒剩
終於到Lv.23

禁得有啲慢喎  定係你無改名/打星mark翻邊啲要進 ...
nicholashin 發表於 2016-11-2 13:08

有打星呀 係手慢+lag lag地,明明已經用左wifi

係咪真架呢?
From Pokemon Go official Facebook page:

Professor Willow has conducted research and made some major discoveries! Trainers may notice fewer Pidgey, Rattata, and Zubat, and an increased variety of other Pokémon. It was also discovered that Pidgey and Rattata no longer hatch from Eggs and Eevee now hatches from 5 km Eggs only.

呢排捉左3隻聖誕比卡超同終於捉到1隻百變怪

仲有百變怪捉, 我除左感恩節個排捉到一隻後已經捉唔到 搞到d波波糖有成300粒 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-20 13:52

我都捉左好多波波,不過竟然係鯉魚王出百變怪

終於再次捉到百變怪, 鯉魚王變
不過一次唔中未走住
kevinlai1621 發表於 2016-12-28 21:19

又係鯉魚王變

我第一隻係波波黎 不過重點係唔係一次就走
kevinlai1621 發表於 2016-12-30 11:55

我有好多波波/波音蝠都一次就走,我懷疑佢地都係百變怪

一次走個d一定係 (好似證實左), 不過今次話俾你聽, 唔係一次走嘅都可能係 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-30 12:07

咁結論即係全部都可能係

<打手><都係pokemon姐唔OT o既>
Circle K D公仔真係好易換 申請個account一消費就送5個,仲有迎新10蚊券買夠10蚊就用得 最重要D印花仲可以過戶俾人!!!三個account各買10.x o既野(扣10蚊券淨支出只係D豪子!!!) 就有15個印花,16個就免費換得 如果開4個account就已經20個

比預定時間早左少少
  但係我第一代都仲未畢業
kevinlai1621 發表於 2017-2-15 20:23

我仲係得12x隻

唔知有咩new features呢
屮SiU霖屮 發表於 2017-2-15 22:13

https://gnn.gamer.com.tw/7/143637.html
全新寶可夢登場
80 種以上的寶可夢將在《Pokemon GO》新登場。這些寶可夢是在《精靈寶可夢 金・銀》的故事舞台「城都地區」首次被發現的寶可夢們。另外,包含至今為止捕捉到的寶可夢在內,寶可夢的「性別」也將被追加。其中,也有雌性和雄性長得不同的寶可夢,玩家不妨找找看差異何在。

全新進化
在已於《Pokemon GO》登場的寶可夢當中,也有可以「進一步進化」的寶可夢。這些寶可夢可能需要特別的「道具」來進化,而這些道具可以在寶可夢驛站(PokeStops)獲得。

寶可夢捕捉模式變化
在更新後,若是玩家在發現並企圖丟球捕捉寶可夢時,或許會發現部分寶可夢出現與以往不同的動作。另外,透過新追加的功能轉盤,將可以更輕鬆地直接在捕捉畫面切換「精靈球」或是「樹果」。

全新「樹果」
寶可夢們喜歡吃的「樹果」將再追加兩種新種類。除了原本的「蔓莓果(Razz Berries)」之外,往後玩家還可在驛站入手「蕉香果(Nanab Berries)」和「凰梨果(Pinap Berries)」。蕉香果可以讓寶可夢的動作變得遲緩、讓精靈球更容易命中;而讓寶可夢吃下凰梨果後,若下一次丟球時成功捕捉,得到的糖果數量會變為 2 倍。

充實訓練家的換裝功能
玩家分身角色也將追加新的換裝道具,除了帽子、衣服、褲子、鞋子、背包外,眼鏡與皮帶等細節也將可以進行調整。另外,有部分換裝道具可透過「Pokecoins」來購買。

仲未見到火球鼠

無情人做隻烏波  暫時渡過坎坷

係咪po錯區
kevinlai1621 發表於 2017-2-22 08:36

唔post呢個區可能無人明
BTW 中大見過陽陽瑪同麒麟奇個影,但係兩次都去緊上堂無去捉