返回列表 發帖
原來自己train個gym上高啲level係幾正 爭少少上level 6就有人打
不過我附近無人似玩緊 但個gym會有 ...
nicholashin 發表於 2016-11-25 18:47

但係而家Train gym難左, 真係要企定定係到先煲到可以自己放寵
   反而好易行過就打冧人然後自己放寵
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

終於夠糖進第一條鯉魚龍同第一隻白海獅 成功爛技
感動岩好感動地靚技
活動期間孵咗大 ...
nicholashin 發表於 2016-11-30 18:57

我今日先捉到第二隻小海獅
   上次又係屋企走左隻電擊獸

不過捉到百變怪算係咁

回復  kevinlai1621

未捉到百變怪呀
小海獅真係唔係成日有得捉
joehappy 發表於 2016-11-30 23:38

我個日都好似係落櫻先捉到, 平時佢地會成日走

nicholashin 發表於 2016-12-3 20:09

我今日都終於捉到電擊獸 搭單多隻化石飛龍
不過2k蛋孵左隻鯉魚王

而家9隻蛋都係5k, 所以終於用coins買多個孵蛋器, 同時孵兩隻

走甩左聖誕比卡
艾石仔 發表於 2016-12-13 10:12

我今朝一起身開機就有
  雖然cp得10

soooooooo cute~
不過最想要比超,聽聞 buddy 時係會抱住響心口架
星勤 發表於 2016-12-15 18:27

咁好孵到

呢頭拎到隻 2k 蛋,即開始孵加行哂 2k~ 就出啦

兩隻 5k 都想要~ 反而 10k 果三隻… ...
星勤 發表於 2016-12-15 18:59

我而家都孵緊一隻新嘅2km蛋, 睇下有無機先
  好彩之前同時孵緊兩隻加快左d蛋嘅turnover rate

我估聖誕期間應該會易d攞到呢d蛋掛

10k又多左三隻除左第一次孵都唔會開心既精靈
nicholashin 發表於 2016-12-15 19:17

我好耐都未有10km蛋

我儲左三隻 等event
之前孵多條大岩蛇同第一次孵萬年蟲 好唔開心  ...
nicholashin 發表於 2016-12-15 19:45

之前攞落孵出黎都唔會係新個d lor

我反而覺得官方開完個發佈會之後 10k 蛋好似易拎咗
星期二一日拎咗五隻, 不過孵出黎全部垃圾 ...
cymusic 發表於 2016-12-15 20:04

event 後我只攞左1隻2km蛋, 2隻5km蛋

我淨係拎咗隻5km蛋 呢排無乜玩
不過前幾日買早餐順便捉咗隻卡比  ...
nicholashin 發表於 2016-12-16 11:48

我考試都唔係日日有得出街孵蛋

終於攞到10km蛋

呢排捉左3隻聖誕比卡超同終於捉到1隻百變怪
KITSTON 發表於 2016-12-20 13:17

仲有百變怪捉, 我除左感恩節個排捉到一隻後已經捉唔到 搞到d波波糖有成300粒

拎左4隻
但生左4隻螳螂出黎
艾石仔 發表於 2016-12-20 14:01

幫你儲定糖等新一季進

我都捉左好多波波,不過竟然係鯉魚王出百變怪
KITSTON 發表於 2016-12-20 14:26

咁捉鯉魚王都無所謂, 始終要400粒糖先進到, 但係咁多波波糖真係得個擺字

搞咩update後入唔到

終於再次捉到百變怪, 鯉魚王變
不過一次唔中未走住

又係鯉魚王變
KITSTON 發表於 2016-12-30 11:54

我第一隻係波波黎 不過重點係唔係一次就走

我有好多波波/波音蝠都一次就走,我懷疑佢地都係百變怪
KITSTON 發表於 2016-12-30 12:03

一次走個d一定係 (好似證實左), 不過今次話俾你聽, 唔係一次走嘅都可能係

一街都小火龍
艾石仔 發表於 2016-12-31 14:48

多有咩用, 我今日走左3隻

poke/great死都唔入
razz berry ultra ball今次大出血
JasOh103 發表於 2016-12-31 18:48

me too 但係我唔想用咁多ultra ball, 唔係有神獸就搞唔掂

我之前無乜點玩,
keep住藍波400個黑波100個lol
今日勁捉小火龍, 頭先隻火恐龍成800cp 捉左半個鍾先捉到{: ...
艾石仔 發表於 2016-12-31 19:25

你買storage點同 我高峰時黑波都係得80

呢兩日個GPS係咪有問題, 唔知你地又有無??
無論行定坐車, 個人都同我企定定係到

第二代真係要黎啦!!!
KITSTON 發表於 2017-2-15 20:18

比預定時間早左少少
  但係我第一代都仲未畢業

我仲係得12x隻
KITSTON 發表於 2017-2-15 20:41

咁我好過你

2代今日出場啦

好在我已經棄咗game……
之前想加寵去Gym都加唔到 又不斷hang機
N記每一個version都比上一個唔穩定 但又fo ...
nicholashin 發表於 2017-2-17 10:22

有一輪係真係長期開唔到, 不過而家都無咩
同埋上次update完後, 開app係真係快左

無情人做隻烏波  暫時渡過坎坷
KITSTON 發表於 2017-2-22 08:13

係咪po錯區

兩個都好廢 我有外套唔夠糖
我剩係有隻sunflora
JasOh103 發表於 2017-3-6 18:42

我連up grade都轉到 但係唔夠糖

我第一隻轉到既都係upgrade 下一個就帶佢行街
我要Kings rock呀!!! 兩個都已經夠糖 ...
JasOh103 發表於 2017-3-6 19:00

我有2個太陽之石, 一個膜, 同upgrade

基本上係得立方獸唔夠糖

我要太陽石搞掂棵美麗花
小波球終於幾日前生左.....:)
Evan@LaRossa 發表於 2017-3-7 14:05

bb我都有齊

夠糖但轉唔到野
艾石仔 發表於 2017-3-7 14:06

通常都係第七日就會有

不過唔係第七日嘅第一次, 要係第七日都走動先有機

igglybuff only
JasOh103 發表於 2017-3-7 16:38

我好似係新精靈出左先齊曬d bb

5km蛋孵左隻巴爾郎

弓起曬你呀
琴日我先FU第N隻蚊香蛙
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 11:34

其實我已經盡量小心睇下sighting話pokestop有咩先轉

咁樣轉都會有7成到係自己想要嘅野

乜有得咁轉嫁咩
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 12:01

唔係之前話轉到咩係一定程度上同pokestop有關咩

sighting有得睇pokestop轉到咩架咩?
KITSTON 發表於 2017-3-13 21:47

唔係, 係睇個stop有咩pokemon, 通常轉完隻蛋係其中一隻
  不過其實對上個次update後好似已經無咁準

到時都唔記得邊隻蛋邊度轉出黎啦
KITSTON 發表於 2017-3-13 21:50

所以咪睇左先轉

終於轉到king's rock

弓起你嗄
我到依家都只係轉到COAT/__\
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 17:10

行左成日結果去到屋企樓下先出黎

D_u
抽到第三舊鋼鐵外套
你係抽都抽其他野比我啦
抽死一樣做乜呀 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-18 10:38

3件都一樣其實都好難做到

應該可以練肌肉
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-22 12:19

好似你icon咁

Trainers,Get ready to make some waves in Pokémon GO! There’s a global Water Festival in progress,  ...
JasOh103 發表於 2017-3-22 23:56

希望捉到貝貝龍

剩係見多左d小海獅(早知之前就唔放做buddy儲糖進化)
飛魚都有d, 但係貝貝龍影都唔覺有

好多死魚同菊石
好似話有是光死魚?
艾石仔 發表於 2017-3-23 08:42

菊石都見有一兩隻, 死魚反而無見過
上面我講係巨翅飛魚

巨翅飛魚都見到呀~
我隻菊石獸終於唔洗做buddy