返回列表 發帖
仲未捉到啟暴龍 / 卡比獸 / 化石飛龍揮手區
賴爽 發表於 2016-8-1 22:35

揮手

揮手  
利申今日第二日玩
nicholashin 發表於 2016-8-1 22:55

咁遲先開始?

影都未見過
  比卡超就見過影
kevinlai1621 發表於 2016-8-1 22:59

比卡超有兩隻 
揮手
KITSTON 發表於 2016-8-1 23:00

咁遲先開始?
賴爽 發表於 2016-8-1 23:00
唔畀架???

每日夜晚都要CHECK寵DUMP寵好煩

每日夜晚都要CHECK寵DUMP寵好煩
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-2 00:27
咁咪唔好玩囉
雖然唔可以batch transfer係幾煩

揮手
我上週三開始玩,而家LEVEL 8
TELL ME WHAT 7 U SAY

HERE

個遊戲update完之後, 個逃走機率嚴重地高

啱啱6隻裡面, 5隻都ran away, 已經用咗great ball + razberry,

咁樣完全係鼓勵人去棄game
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

啱啱6隻裡面, 5隻都ran away, 已經用咗great ball + razberr ...
Pure. 發表於 2016-8-2 16:38

我都覺 就連CP唔過100 o既波波都ran away
BTW 你o係邊度遇到卡斯同小海獅?

當你去到 lv 14, 逃脫率和捕捉失敗率高左好多, 大量消耗精靈球, 迫人課金

我都覺 就連CP唔過100 o既波波都ran away
BTW 你o係邊度遇到卡斯同小海獅? ...
KITSTON 發表於 2016-8-2 16:46

外國, 唔喺香港

佢有咩暗示

From胡鴻鈞 Facebook:

聽各位巴打講
呢隻野好似叫吳若希
係咪呢?

外國, 唔喺香港
Pure. 發表於 2016-8-2 17:05

原來係咁
matthew1990 發表於 2016-8-2 20:34

好麻煩 宜家慢慢明白原來玩呢隻game都要用腦o既

當你去到 lv 14, 逃脫率和捕捉失敗率高左好多, 大量消耗精靈球, 迫人課金
lblemon 發表於 2016-8-2 16:56

我試過用Ultra Ball + berry 都捉唔到高CP 嘅車厘龜呀

頭先打道館, 明明贏晒3個樓主, 系統叫我放精靈去, 點知我放左精靈後, 館主仍然唔係我, 變左另一人, 點解會咁

頭先打道館, 明明贏晒3個樓主, 系統叫我放精靈去, 點知我放左精靈後, 館主仍然唔係我, 變左另一人, 點解會 ...
lblemon 發表於 2016-8-2 22:33

因為你唔夠人快
  前任打完唔一定屬於羸個個系, 而係會有空窗期, 呢個時候就鬥快入寵

因為你唔夠人快
  前任打完唔一定屬於羸個個系, 而係會有空窗期, 呢個時候就鬥快入寵 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-2 22:39

好慘, 其實我只係想CAP張館主相威威

啱啱6隻裡面, 5隻都ran away, 已經用咗great ball + razberr ...
Pure. 發表於 2016-8-2 16:38

反而捉到卡斯

依家越嚟越唔想玩 都唔知點更高層次咁玩 凈喺識得喺度捉嚟捉去
笑笑就美麗

依家越嚟越唔想玩 都唔知點更高層次咁玩 凈喺識得喺度捉嚟捉去
Trahaearn 發表於 2016-8-3 11:49

你升到Lv20左右咪可以 捉寵培育佢

呢排o係屋企都多左野出黎俾我捉,可惜o既係附近o既PokeStop都掂唔到
搞到宜家無晒精靈球

今日灣仔冇咩野捉?

回復 372# matthew1990

好吧 依家唯有慢慢升咯
笑笑就美麗

今日灣仔冇咩野捉?
lblemon 發表於 2016-8-3 13:51

lunch 喺金鐘見到有迷你龍、大蔥鴨、蚊香蛙隻進化版

lunch 喺金鐘見到有迷你龍、大蔥鴨、蚊香蛙隻進化版
melodysa 發表於 2016-8-3 15:36

冇啊, 今日灣仔北好乏味, 精靈都少過平時, 即使有都只係 魚, 麻雀, 儍鴨

冇啊, 今日灣仔北好乏味, 精靈都少過平時, 即使有都只係 魚, 麻雀, 儍鴨
lblemon 發表於 2016-8-3 16:18

下午有喵喵怪同奇異草
  琴日就有蛋蛋

尋晚起屋企附近見到水箭龜個影
啱先又見到化石飛龍 但係兩隻都遇唔到 ><
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 49

下午有喵喵怪同奇異草
  琴日就有蛋蛋
kevinlai1621 發表於 2016-8-3 22:23
話說我捉多隻喵喵怪就夠進化一隻
尋晚起屋企附近見到水箭龜個影
啱先又見到化石飛龍 但係兩隻都遇唔到 > ...
Wonders 發表於 2016-8-3 22:26
我有化石飛龍啦 仲做過館主
其實係唔常見既pokemon當中 化石飛龍算易搵
起碼隻野出現唔會令大家起哄

話說我捉多隻喵喵怪就夠進化一隻 我有化石飛龍啦  仲做過館主
其實係唔常見既p ...
nicholashin 發表於 2016-8-4 00:22

先生你而家幾多Lv?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

先生你而家幾多Lv?
matthew1990 發表於 2016-8-4 00:26
o岩o岩升到14

o岩o岩升到14
nicholashin 發表於 2016-8-4 00:46

好博盡啵你
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

頭先喺屋企附近有戴夢夢
不過check完廢左少少所以掉左
Happy and Blessed.

下午有喵喵怪同奇異草
  琴日就有蛋蛋
kevinlai1621 發表於 2016-8-3 22:23

修頓果邊卡士好得多。

頭先喺屋企附近有戴夢夢
jose 發表於 2016-8-4 01:10

有夢夢喇咩?

頭先喺屋企附近有戴夢夢
jose 發表於 2016-8-4 01:10
戴夢夢係邊隻

有夢夢喇咩?
lblemon 發表於 2016-8-4 01:12

頂 柒左添
講錯名

利申 淨係玩過nds版 無乜睇過動畫

曬命
第2條啟暴龍啦

話說我捉多隻喵喵怪就夠進化一隻 我有化石飛龍啦  仲做過館主
其實係唔常見既p ...
nicholashin 發表於 2016-8-4 00:22

咁我都算唔好彩, 真係捉黎捉去都係個d

對我黎講, 好多都係稀有

唔知點解, 昨日和今日 個芒成日 掂极都冇反應, 在灣仔區 gps 成日 失靈

頂 柒左添
講錯名

利申 淨係玩過nds版 無乜睇過動畫
jose 發表於 2016-8-4 01:19

咁查實你想講邊隻?

咁查實你想講邊隻?
matthew1990 發表於 2016-8-4 10:42

:o)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

force update

o岩o岩升到14
nicholashin 發表於 2016-8-4 00:46

我早過你玩都係啱啱升到lv10
咁我都算唔好彩, 真係捉黎捉去都係個d

對我黎講, 好多都係稀有
kevinlai1621 發表於 2016-8-4 10:01

我都係,唔係ZUBAT就係PIDGEY
但因為捉到勁多呢兩隻野,加上將一大堆低CP野TRASFER出去,進化左幾隻GOLBAT/PIDGEOT

jose 發表於 2016-8-4 10:59

點解會聯想到戴夢夢
o岩o岩升到14

你係咪每日24小時咁玩

我正式推出o個日開始玩,宜家先13

jose 發表於 2016-8-4 10:59

mankey = 猴怪

夢夢 = mew

官方話測試緊 官方精靈地圖pokeradar 啦

捉到隻CP300的WARTORTLE!!
但距離進化至水箭龜的路途仍遙遠(而家只得13粒SQUIRTLE CANDY)...

有人知道野生精靈和 普通精靈有咩分別嗎?