返回列表 發帖
Jason's Playlist 2016

2016年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 后會無期 / 親愛的仇人 / 差一點我們會飛  / Superman / 分手是常識吧 / 如一 / 有人共鳴 / Children Song / 你是你本身的傳奇 / 舊街角 / 大吟釀 / 雙雙 / 脂肪葡萄
WK14-26: 我好得閒 / 圓 / 一雙手 / 山林道 / 多少年 / 孩子的天空 / 四不像 / 諸神混亂 / 月球下的人 / 穿花蝴蝶 / 哪裡只得我共你
/ 衝過去 / 女神
WK27-39: 後知後覺 / 專業失戀30年 / 有事發生 / Miss Fiona / 壞與更壞
WK40-52:

Week 31
兩粒都是爛了的蘋果
只有在虛擬世界裡先有其他水果可選擇
現實中我們只能夠二揀一
站在較少壞的一方
總好過兩頭蛇 牆頭草
這是最壞的時候
盡情享受做個壞人吧!

下半生竟再開學 入迷的終於醒覺 移走最後的死角
用痛苦烘托歡樂 讓餘甘彰顯險惡 如藝壇傑作

RKLWSong Title
Singer
Wks
PeakChart Movement
19壞與更壞林宥嘉4118>10>9>1
210上集大結局陳柏宇8215>12>5>13>6>4>10>2
320羅賓張敬軒8319>14>8>9>15>7>20>3
48一走了之連詩雅248>4
512少女時代陳凱彤4519>14>12>5
67苦茶鍾舒漫3619>7>6
75犀利鄭秀文333>5>7
8ne孤雛AGA18ne>8
911自由飛翔JW8417>17>12>4>12>12>11>9
104B面第一首梁詠琪244>10
1114寂寞的總和湯駿業31115>14>11
126不該周杰倫/張惠妹6616>12>11>16>6>12
1313終於好天氣方皓玟/RubberBand8516>18>9>8>10>5>13>13
1417只知感覺失了蹤Dear Jane5919>13>9>17>14
15ne該死的快樂王菀之115ne>15
16ne麥浚龍/薛凱琪116ne>16
17ne失戀的意義衛蘭117ne>17
18ne鴛鴦襪容祖兒118ne>18
1916愛情小品林奕匡51320>17>13>16>19
20ne不愛之恩Twins120ne>20
OUT:
01  Miss Fiona 薛凱琪 (8wks peak: #1)
02  浮沙之路 泳兒 (8wks peak: #2)
03  一個靈魂的獨白 陳奕迅 (2wks peak: #3)
15  有事發生 Super Girls (9wks peak: #1)
18  光環 Gin Lee (7wks peak: #7)
19  專業失戀30 年 C AllStar (8wks peak: #1)

#SAMMI100SONGS #31
壞習慣
我只是太討厭 偽裝 廉價的感傷 不管喜不喜歡
你不必觀望 這就是下場 戲已經散場

Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

閉路電視特約:「女中光華」全女班冠軍歌
我好得閒 / 剛剛好 / 舊街角 / 你是你本身的傳奇 / 你是你本身的 ...
616.1314 發表於 2016-7-24 00:11

希望呢首唔止一週冠

你可能係呢個壇第二鍾意林宥嘉既會員喔
matthew1990 發表於 2016-7-24 15:50

Who's #1
其實我唔係yoga粉, 係真心鍾意首歌同埋份誠意
yoga自出道好鍾意鍾意佢首伯樂就無聽佢d歌
唔通我冠我好得閒就係鐘意祖祖咩
冠山林道都唔代表我鍾意Kay

聽左 10 次都仲係聽到 4 首
等我再聽多 100 次先
chanchan0909 發表於 2016-7-25 14:13

我聽到3首

可唔可以pm答
唔想俾人抄答案
ed8671ed 發表於 2016-7-25 23:19

好有信心咁wo

Jason's Playlist 2016季估榜遊Odd vs. Even
將會每隔一週舉行
每季累積最高分
頭兩位美會員將會獲得一票投選年尾Jason's Playlist年度我最喜愛歌曲
祝每位好運!

Odd vs. Even
估中一題
獲得100
連續估中兩題會獲200
連續估中三題會獲得400

1) 該死的快樂 15>? (O/E)
2) 失戀的意義 17>?
(O/E)
3) 今生不回家 ne>? (O/E)

Week 28Week 30Week 32Week 34Week 36Week 38Total
rvhocpc700300

nh300700

ed700300

mmk200300

chan300100

kitston100300

jose100200

derX

kevin1000

年度冠軍歌列表:
Season 1  后會無期 / 虛齡時代 / 放空 / 矛盾一生 / 剛剛好 / Superman / 點水蜻蜓 / He ...
jasonng 發表於 2016-7-27 22:55

wow美煎3冠
雖然貪心左d, 希望開門都冠到

全部都至少有半段chorus咖
RVHOCPC 發表於 2016-7-29 20:25

女人個3首聽到
不過唔記得估, 原來個個都PM無得比我参考

我都只係聽到女人o個3首,首Ah Oh仲要聽得好辛苦先聽得出
KITSTON 發表於 2016-7-29 21:47

我反而聽Ah Oh聽得好清楚 (可能因為首歌關我事)
衛蘭難d (未loop起呢首)

私家音樂榜 2016 第三十一週 (2016年7月24日-7月30日)冠軍歌:上集大結局
作曲:曾國綸│填詞:林寶 │編 ...
艾石仔 發表於 2016-7-30 00:22

犀利走勢好靚喎

KITSTON'S K CHOICE報榜時間

2016冠軍歌回顧:
Wk 1-10: 過客別墅 (張敬軒) / 只要有你的地方 ( ...
KITSTON 發表於 2016-7-30 13:10

1. A
2. F
3. B
4. E
5. C
6. C
7. C
8. 4

COOL MUSIC HOT HITS 100
Vol. 8   22/7/2016 - 28/7/2016
jose 發表於 2016-7-28 00:12

1. RB/Charmaine 2. SG 3. Joyce
4. Mayday 5. Hins 6. Jason 7. Fifi
8. Blaster 9. Jay 10. NB