返回列表 發帖
竟然唔係比利燃點聖火...

丠京奧運李寧點聖火果幕真係型爆

雖然冇08中國咁浮誇 12英國咁有特色
但係好BUY佢背後message 共融同環保
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 10:25

因為巴西污染好嚴重, 迫到佢地一定要做環保教育

比利:me 健康got matter
一個小子 發表於 2016-8-6 10:55

原來係咁, 祝佢早日康復

睇 TVB 主持做直播真係聽到火滾!主持好唔專業,4 年前係咁,2 年前係咁,今年又係咁!
講埋 D 白痴野 / 廢 ...
carlghost 發表於 2016-8-7 23:52

黃蘊瑤自問自答好正常, 因為應該D 主持唔會識答

d 決賽成日凌晨3,4點先播, 點睇呀. mytv super 又冇desktop 點播, 手機app有點播不過我唔夠流量, 返工lunch時睇唔到

咁巴西同香港好似差13個鐘頭,凌晨播都冇計
stephybest 發表於 2016-8-9 11:23

下屆東京主辦, 時間又會好返

體操男團D觀眾勁嘈....由頭到尾好多噪音, 唔係熱閙, 係噪音....

男團女團都銅牌
stephybest 發表於 2016-8-10 05:17

女團冇睇

男團得一個有奧運經驗, 又似乎冇人特別擅長自由體操, 跳馬, 佢地發揮亦唔差, 有個牌已經唔錯了, 係咪體操隊期望太高呀?

當鍾天使炒車時,班主持仲好開心話人地少左個對手
結果...............
jason567 發表於 2016-8-14 03:46

佢咁講時,我個心都離左一離,做人唔好黑心!

其實呢個比賽係成日炒車,有運氣成分,今次佢唔好彩。最緊要人冇傷,仲有争先賽

今年D鬼佬體操運動員幾靚仔哦

今屆奧運中國隊出唔到新星, 主力仍是之前果D, 但呢班人年紀漸大, 高峰已過, 所以今年中國隊整體表現黯然無光.

希望之後D項目出返D 新星啦.

啲領導級準備比人問責啦,今年成績咁差
肯定係啲老屎忽唔肯比新人去,諗住靠老將食老本,有咩 ...
stephybest 發表於 2016-8-17 01:59

啲領導級準備比人問責啦---> 肯定, 但要不要下台, 誰下台, 就睇當事人的後台硬唔硬了

另一個原因係, 隨着社會富裕, 一孩政策下, 少左父母願意送仔女咁認真去學運動, 細路嬌生慣養亦冇以前捱得

我不認為係唔肯比新人去, 中國向來係舊人一唔掂就立刻用新人上陣, 所以運動員壓力好大.  而家睇黎係新人水准下降了, 唯有用舊人搏靠經驗取勝

成長背景問題,中國啲運動員成日個樣都好驚驚青青,唔得成熟,拍埋外國啲選手顯得好細咁,人地做得好自然 ...
stephybest 發表於 2016-8-17 12:21

完全唔覺得佢地驚青喎, 亦唔覺佢地唔成熟, 相反, 我覺得部分年輕中國運動員在場上成熟得好老積, 年紀小小已千錘百煉, 從不斷比賽中培養出強烈的自信心和爭勝心.

我覺得佢地係唔夠放鬆, 包袱好重.  中國運動員的包袱除左自己對勝利的渴求之外, 仲要幫省隊爭資源, 幫教練爭面子爭表現, 為父母鄉里爭面子等

其實唔單止0金
全部個人單項連銀銅都冇
全炒
jason567 發表於 2016-8-17 18:06

其實佢地實力、發揮只是普通,拎唔到單項奬牌係合理賽果。男女團都有銅已不俗