返回列表 發帖

Smile - 關心妍

單選投票, 共有 63 人參與投票
22.22% (14)
4.76% (3)
3.17% (2)
7.94% (5)
61.90% (39)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: Smile
主唱: 關心妍

派台日期: 2016-07-26

http://www.joox.com/#/albumDetail?id=1522909

作曲: 吳業坤 / Cousin Fung
填詞: 吳業坤 / Cousin Fung
編曲: Cousin Fung
監製: Cousin Fung

笑聲 喊聲 也都美好 大整日勞累 也不枯懆
每天 細數 故事從不預告 耳語伴隨你 沒煩惱
Oh Baby You Can Smile
執子之手 給予你我所有 Oh Baby You Can Fly
有越過山谷志氣 我可感染你 你可率領我 作日記

陽光 雨點 也不缺少 目光在流露你的需要
看到 破曉 這日程充實了 你半睡而我在微笑
執子之手 給予你我所有 Oh Baby You Can Fly
有越過山谷志氣 我可感染你 你可率領我 作日記

走出節奏 自由地往青春奔跑
Oh Baby You Can Fly
有越過山谷志氣 勇敢不逃離
你終可以作 你日記

吳業坤 / Cousin Fung

1 分之選

評分人數

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

咁都要抽水
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

唔睇作曲人係邊個一樣覺得唔太好聽,陰公

............. 點解佢仲唔收山

真係越做越衰又死要面
生仔退場已經俾個台階你落, 已經flop咗唔會有得翻生.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Trekkerz 嗰首 Smile 好聽 D

我最愛既坤坤作曲呀!!!
不過因為關家姐,我畀1分
FIGHT for 陳柏宇

關家姐慣性果期邊個紅就搵佢作曲,結果收晒啲次貨

呢個班底好驚嚇
但又未至於好難聽既
2 fun
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

回復 6# 風見志郎

佢好似話左收山N+N咁多次....最衰啲公司囉, 成日都咁有誠意再簽佢......
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

呢個班底係咪要挑戰CM 1分紀錄
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

無聊歌

...
hinz 發表於 2016-7-26 11:19

希望下一次班底係咁
編曲: 吳業坤 / Cousin Fung
監製: 吳業坤 / Cousin Fung
btw:見係關家姐唱,俾1分喇

失戀哲理開始越做越7,連d拿手K歌都越黎越唔好聽,何必呢?

見到個班底已經知要比幾分
利申:唔係鏡粉

其實唔睇吳業坤
首歌本身都幾難聽
關心妍出道咁耐已經好flop
即使唔唱K歌,出呢D都係唔掂
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

佢想爆返就唔好學人要咩另類啦
明明慘情K歌最拿手 咪繼續囉

唔錯啊 點解咁多劣評?
舞來舞去 不日內開始錄音。

關家姐自己作曲都好聽la eg.仍想念你
點解要咁玩自己

雖然我係Jade歌迷,
但呢首歌好老實,
唔太掂。。。
唯一可以讚下o既係佢唱得好,
拿捏得到首歌,但melody真心唔好聽。

認真聽左次 覺得聽得過 點算
nicholashin 發表於 2016-7-27 00:07

比坤哥男金 同cousin fung作曲人
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

關家姐慣性果期邊個紅就搵佢作曲,結果收晒啲次貨
kayzzz 發表於 2016-7-26 12:36

其實佢地自己唱番既話 呢首未必係次貨 可能會hit
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Cousin fung係一分既代表

曲是一首輕鬆的樂曲,詞就不過不失。這首歌有點像彭玲的小玩意,今次Jade唱得好窩心,希望她女兒快高長大,身體健康。5分。 

P.S.看吳業坤facebook介紹 , 坤坤多謝Jade邀請他和Cousin 為兩母女寫了一首歌和對我們的信任!願她聽著這首《Smile》每天快樂地喝奶,然後每晚安心地睡覺,再起身喝奶再吃粥仔再上幼稚園再上小學再上中學再上大學然後做她想做的事。
繼「劇透」之後再一次他們一起曲詞包辦,他還當歌曲造起之起那種滿種感是前所未有,並多謝Cousin 用心的教導。

增設0分喇唔該!吳業坤同cousin fung有乜理由唔俾0分吖?!
誰又妄想一曲一世,讓人忠心到底~

可以有首兒歌比個女,認真要單曲循環,做自己想做想唱嘅歌就得啦,反正我能接受
love

都唔係咁差啫
>3<

真係慘
其他歌手結完婚生完仔出歌都有Support
關家姐一出竟插到暈

見到幕後已經想畀負分
老竇講CF堆垃圾曲當中呢首已經叫做無咁垃圾
但都係好唔掂

P.S. "給予你我所有"呢一句真係好想問佢返開邊間教會

評分人數

Ok wor
世上只有咪又係差不多
當然同高峰期冇得比
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

Ok wor
世上只有咪又係差不多
當然同高峰期冇得比
joey2009 發表於 2016-8-1 19:05

完全同意咯,系宜家d人都系睇人聽歌唔系聽歌再點評,d人講得甘把炮,自己做翻只來試下,睇人地有點評論
love

do ppl actually think this is a chart-winnin song?

this is merely a GIFT

music is to share

雖然唔鐘意作曲人
首歌係幾sweet幾窩心

#關心妍都變開心妍啦
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你