返回列表 發帖
1. CM 最淫會員三甲

- HINZ (睇 AGA 都要左擁右抱;成日 fun fun fun)
- HOTMAN (睇個名就知佢淫,搏人 pm 佢)
- Lewis (元老級淫會員,但好掛住佢,見字請 whatsapp me,miss you so much my dear :p)

2. CM 最老餅會員三甲

- 艾石 (不解釋)
- KL (不解釋)
- ZK (不解釋)

3. CM 壇三甲 (叫壇花佢地開心啲)

- ED (佢高過我成個頭,淨係呢樣條件已經贏咗)
- 霖霖 (我愛我家姐 :P)
- Prince (到了 24 今天,深愛的只有 Prince,就快到 24,開始要愛 Prince 唷)

4. CM 我最喜愛的頭像

- jose (白滑美腿唷)

5. CM 我最喜愛的簽名

- janickfu (>3<) (我已經好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐都無未見過呢啲 MK 表情)

6. CM 我最喜愛的噴言

楊千嬅很多時都會在其個唱感觸落淚,這亦已成為她的指定動作,歌迷亦十分支持。

出道只有年半時間的女子組合Twins,當日她們出道時並沒有太多人記得,只知道有兩名尚待發育的細路女最愛在台上打側手翻

她今年推出唱片《真我張柏芝》,銷量欠佳,之後便沒再出碟。

一向大笑姑婆的楊千嬅終於在慶功宴上沉不住氣,被問到落敗了的「女歌手金獎」時,她即時「話中有骨」地爆出一句:「我都攞咗咁多年金獎,咪讓吓人哋囉,吓吓自己玩都唔好玩啦!」明顯是吃不到的葡萄便是酸的。
除夕當晚在時代廣場舉行的倒數活動中,楊千嬅、梁詠琪和關心妍幾個大小天后,刻意排擠容祖兒,完全沒有理睬她,有相為證無得抵賴

別的新人稍為上位,甚麼態度囂張、目中無人的新聞便會隨之而起,這些可沒發生在關心妍身上,成為新一代樂壇小天后的她態度依舊友善,總算沒令人跌眼鏡。

另一位寫真女星薛凱琪(Fiona),雖然有一張大海報引人注目,寫真集銷情仍然平平。就算檔位面前人流極多,但駐足觀看的人少之又少,於書展首天下午三時至四時,就只賣出兩本,其中更有讀者表示一定不會購買。「我行過見到本寫真集,之前未見過,咪拎起睇吓囉。會唔會買?梗係唔會啦,又唔係靚,又唔係特別性感,買嚟仲乜?係買都買鄭融啦!」

John.

7. CM 我最喜愛的會員

- 消失的 Ed,CM 唯一戰友,愛雅力嘅朋友

8. CM 我最喜愛的主題

- 2016 WEEK 32 - LaLaLa 你幸福嗎 你有忠於你嘛?

9. CM 八月金曲

-
容祖兒 - 鴛鴦襪
10. CM 情侶大獎

- NH X HM
- CHAN09 X 免免

11. CM 單身大獎

-
ME (被單身的人)

12. CM 最有貢獻會員

- 釘釘 (長期放閃會員,最嬲係有前會員係 TM 碼頭三日內見到兩隻背背龍,我到今日仍然一隻都見唔到 )

13. 至膠會員

- joey2009 (不解釋)

1. CM 最淫會員三甲:
NH
橙底
(唔洗解釋啦)
小霖 (正 )

2. CM 最老餅會員三甲:
香港威廉 (biologically the eldest member here ),
Timmy (我跟風投Timmy 嘎咋 ),
John (好似中央國書館入面啲呀伯成日用部報紙機回顧番十幾廿年前既新聞 / 唱腔也很old-school)

3. CM 壇草三甲:
ED (又高又型冇得輸)
橙底 (唔洗解釋啦)
美電

4. CM 我最喜愛的頭像
(?) (50分身)

5. CM 我最喜愛的簽名:
50個簽名 (好長唔quote了)

6. CM 我最喜愛的噴言:
現在將近8:30 全場超逾99%滿 / 12000*1%是120個吉位. (Siu, 2016)
(有片:https://www.instagram.com/p/BI7ZynJhUSp/

7. CM 我最喜愛的會員:
小霖 <33333333333333333

8. CM 我最喜愛的主題:
This post

9. CM 八月金曲:
一場紅館 - 坤坤

10. CM 情侶大獎:
NH (atk) X HM (def)

11. CM 單身大獎:
賴爽 (我投我妹妹啦)

12. CM 最有貢獻會員:
露比 (繼續喺CM以外既地方發放正能量)

13. 至膠會員:
香港威廉

另外...

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-8-16 14:38

係咪同我個簽名相映成趣

係咪同我個簽名相映成趣
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 15:44

邊方面你同個簽名相映成趣先?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

邊方面你同個簽名相映成趣先?
matthew1990 發表於 2016-8-16 15:50

why not both

why not both
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 15:53

話蔡健雅賤咀加無厘頭
反喇反喇

話蔡健雅賤咀加無厘頭
反喇反喇
matthew1990 發表於 2016-8-16 16:04

都唔知你講乜 睇黎要提名你做無厘頭會員

建議加個cm狀元獎 由數字會員同袋袋爭

建議加個cm狀元獎 由數字會員同袋袋
nicholashin 發表於 2016-8-16 16:18

邊個黎

邊個黎
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:19
bagfgfcde

今日要半身髮力。。。

bagfgfcde
nicholashin 發表於 2016-8-16 16:19

呢個會員應該有2222既我估

呢個會員應該有2222既我估
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:20
22+22=44分?

22+22=44分?
nicholashin 發表於 2016-8-16 16:21

咁d會員應該勁啲
話哂都有2332

邊個黎
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:19

佢應該姓 戚

咁d會員應該勁啲
話哂都有2332
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:23
咁ed一定係尖子 8671

咁ed一定係尖子 8671
nicholashin 發表於 2016-8-16 16:25

1621同1990呢咁

1621同1990呢咁
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:32

慘我有兩科唔合格

慘我有兩科唔合格
matthew1990 發表於 2016-8-16 16:33

U左LS

U左LS
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:34

可能我缺席考試呢?

慘我有兩科唔合格
matthew1990 發表於 2016-8-16 16:33

1621同1990呢咁
bagfgfcde 發表於 2016-8-16 16:32

我咪變左3科唔合格
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

我咪變左3科唔合格
kevinlai1621 發表於 2016-8-16 16:35

BTW, dongbb2332 (3係咪即係緊緊合格? )

1. CM 最淫會員三甲:
NH, 橙底 (唔洗解釋啦), 小霖 (正 )

2. CM 最老餅會員三甲:
香港威廉 (bi ...
matthew1990 發表於 2016-8-16 15:40

愛你嗄<3

建議加個cm狀元獎 由數字會員同袋袋爭
nicholashin 發表於 2016-8-16 16:18

想加個獎比自己?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

想加個獎比自己?
HOTMAN 發表於 2016-8-16 17:54
數字會員贏硬喎

BTW, dongbb2332  (3係咪即係緊緊合格? )
matthew1990 發表於 2016-8-16 16:37

係, 不過中文2左多係肥

matthew1990 發表於 2016-8-16 14:38

22+22=44分?
nicholashin 發表於 2016-8-16 16:21

bag 一定高分過我
所以肯肯定唔止 44 分
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

harryharry 發表於 2016-8-16 20:47

最近 24 小時發帖 排行榜
01 02 matthew1990 62
02 03 nicholashin 51
03 07 kevinlai1621 39
04 04 chanchan0909 38
05 RE kwanie 33
06 RE stephybest 28
07 RE 屮SiU霖屮 27
08 09 bagfgfcde 24
09 RE JasOh103 19
10 05 616.1314 18

OUT
01 RE John 112
06 RE HOTMAN 36
08 08 jose 34
10 10 dongbb2332 26

最近 24 小時發帖 排行榜
01 02 matthew1990 62
02 03 nicholashin 51
03 07 kevinlai1621 39
04  ...
harryharry 發表於 2016-8-16 21:31

好野 , 無 OUT 到
多謝 harryharry
二〇二三年度全女班投票

又第3

nh 真係好變態
二〇二三年度全女班投票

nh 真係好變態
616.1314 發表於 2016-8-16 21:41

試舉例說明之

喂咁計我個A 去左邊先

其實點解唔增設 CM 純真會員大獎

試舉例說明之
kayzzz 發表於 2016-8-16 21:48

個走勢
二〇二三年度全女班投票

其實點解唔增設 CM 純真會員大獎
jasonng 發表於 16/8/2016 21:50
事先聲明
純真 =/= 蠢既

個走勢
616.1314 發表於 2016-8-16 21:50

以為佢對你做過咩

以為佢對你做過咩
kayzzz 發表於 2016-8-16 21:58

想得太遠
而且人地有 HOTMAN
我唔會做小三喔
二〇二三年度全女班投票

事先聲明
純真 =/= 蠢既
kwanie 發表於 2016-8-16 21:52

CM 最蠢鈍會員大獎 會係邊個?

想得太遠
我唔會做小三喔
616.1314 發表於 16/8/2016 22:01
都大學生啦仲小三
(第三者唔該)
CM 最蠢鈍會員大獎 會係邊個?
kayzzz 發表於 16/8/2016 22:02
嘩仲要問架喎

想得太遠
我唔會做小三喔
616.1314 發表於 2016-8-16 22:01

你最多做第四者sorry,唔可以爬M皮主頭

嘩仲要問架喎
kwanie 發表於 2016-8-16 22:02

我咁都唔知,睇嚟係我

都大學生啦仲小三
(第三者唔該)嘩仲要問架喎
kwanie 發表於 2016-8-16 22:02

對唔住大佬
唔應該用蝗語
二〇二三年度全女班投票

你最多做第四者sorry,唔可以爬M皮主頭
kayzzz 發表於 2016-8-16 22:03

第四者跟你有段情 我也為你高興
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

第四者跟你有段情 我也為你高興
HOTMAN 發表於 2016-8-16 22:06

超好聽

回復 526# nicholashin

轉profile pic 黎爭獎

回復  nicholashin

轉profile pic 黎爭獎
kevinlai1621 發表於 2016-8-16 23:01

最Yum 會員識投邊個啦

最Yum 會員識投邊個啦
matthew1990 發表於 2016-8-16 23:03

支持n會員連任